Meslek önemli mi?

Bence siz bu adama inanıp guvendiyseniz aileniz de şans verse seveceklerdir. Çalışkan insanlar güveni hakediyorlar. Size bir örnek vereyim, ben de eşim de iyi okullar bitirdik yüksek lisanslarimiz, eşimin doktora derecesi de var. İşimiz gücümüz var çok şükür, birbirimizi seviyoruz anlaşıyoruz. Üniversite mezunu yakın bir arkadaşım kötü bir evlilik yaşadı, 2.evliliğini ortaokul mezunu çocuklu bir adamla yaptı. Çok efendi biri. Arkadaşım bize tanıtmaya ortamlara sokmaya utandı biliyor musun? Hatta lise mezunu diyordu ama eşi hiç gocunmadan ortaokul mezunu olduğunu söylüyor ve herkesten saygı görüyor. Kendini yetiştirmiş aklı başında birisi inan hiçbirimiz yadirgamiyoruz. Ailenize bunları söyleyin, bir kez görüp tanısınlar. Sonrasını oturup konuşursunuz ama ailenizi kenara atmayın.
 
Siz öğretmenmişsiniz, sevgiliniz berber. Berber deyince şöyle bir durmak lazım... Öğretmeni anlatmıyorum nasıl olsa herkes biliyor diye :) En azından buradaki çoğu kişi bilir. Berberlikten bahsedeceğim.

Berber adam işsiz kalmaz. Madde bir. Bunu ilgilenenler not etsin.
Berber adam iyi para kazanır, bu da iki.
Amcam berber. Askerden gelir gelmez kıytırık bir berber dükkanı ile başladı ve şu an 2 ya da 3 tane evleri var. Eşi yani yengem şehir hayatı tecrübesi olmayan bir köylü kızıydı. Yıllardır İzmir'in göbeğinde yaşamasına rağmen halen daha çok kapalı olduğu, değişik, bana günümüz medeniyetinden ve düşünce tarzından uzak gelen fikirlere, düşünce ve hareketlere sahiptir. Amcam normal bir adam. Neyse, amcam inanılmaz para kazanıyor, yengem hayatında hiç gidip de bir yerde eleman olarak çalışmadı ama yıllardan beri evinden iş yapar, dikiş nakış, işleme gibi. Bu arada evden iş yapma olayını sakın küçümsemeyin, ben de bu şekilde gelir sağlıyorum, klavyeye bastığım her tuş para ediyor. Yabana atmayın yani...

Berber adam esnaftır, her telden insan tanır, birçok konuda bilgi ve görüş sahibidir. Siyasette bile objektif görüş sahibi olabilirler çünkü bir müşteri gelir ya bu hükümet ne kadar iyi der, başkası gelir ay ne kadar da kötü bir hükümet der falan... Berber adam herkesi dinler, bir sürü şey öğrenir, bin tane bakış açısı yakalar. Aşağılamasın kimse.

Berber adam sosyaldir, çevre tarafından sevilir. Yıllardan beri aynı berbere gider insanlar. Adam isterse dışarıdan üniversite okusun ama işi çok iyi onu söyleyeyim. İşi hiçbir ekonomik krizden etkilenmeyecek kadar sağlamdır hatta memurun işinden daha sağlamdır. İhraç edilen binlerce memur haberi halen taze, biliyorsunuz.

Uzun lafın kısası berber sevgilinizin iş konusunda birçok insandan daha çok avantajı ve garantisi var. Bu ailelere üniversite mezunu olsanız da yaranamazsınız hanım efendi. Biraz önce bir konuda gördüm, kızın sevgilisi üniversite mezunu ama asgari ücretle iş bulabilmiş. Vay efendim asgari ücret çok az, bu çocuğun işi ne olacak, hayatın boyunca sefalet mi çekeceksin muhabbetleri aileden geliyor.
 
Ailenizin de biraz haber takip etmesinde fayda var, memur olsun demişler ama memurluk sisteminin değişeceğinden haberleri yok galiba. 2 sene içinde performansı düşük diye patır patır memurluktan atılanları duyarsınız çevrenizde. Memurun iş garantisi bitiyor, duymayanlara duyurulur. Devlete attım kapağı, kafam rahat devri bitti. Amirinle aran kötü olursa yandın, iyi bile olsan işten atılabilirsin. Lütfen duyun böyle şeyleri hanımlar, duyurun. Bitiyor artık, herkesin iş garantisi yaptığı işin kalitesi ve aklı fikri olacak bundan sonra.
 
Aileme anlattıklarımı kısaca özetlemişsiniz. Çok teşekkür ederim. burdada anlatmak istediğim bu aslında. Ama ailem mesleği kötü bir meslek gibi görüyor, aşağılıyor, küçümsüyor, senin sosyal çevren olacak diyor adam benden daha sosyal, bilgili ama anlatamıyorum. Ben bu düşüncelerini silemiyorum. Sen okumussun o okumamış dışardan okur sen memursun o değil. Memur olmak kolay mı diyorum? bizene dengin birini bulamadın mı? İşin garantiliğine gelince memur olsun gerisi önemli değil diyorlar saçma sapan düşünceler, sözler.
 
Eğitim önemli ama bir laf vardır ya ne kadar okursan oku eşeklik baki kalır diyr. Afedersin amiyane tabirle müstakbel eşin eşşekliğini terk etmişse gerisi fasa fiso. Bir de aile seviyesi önemli bunu da unutma mutluluklar
 
Gerçekten ben ailenizin eğitim durumunu çok merak ettim. Bu kadar sığ bu kadar bağnaz bir düşünceye hangi eğitimli insan profili sahip olabilir? Ha insan çocuğu sıkıntı çeksin istemez anlarım da memur olsun gerisi önemli değil, ne demek? Buradakileri tenzih ederim ama bu ülkeye yarardan çok zarar veren boş beleş memurlardan çok daha iyi ve faydalıdır bu ülkenin berberi. Çok ayıp gerçekten. Ortada sizin geleceğiniz için tehdit oluşturan bir durum olsa anlarım da, yok çok ayıp... Size "sen öğretmensin" demek yerine "sen memursun o değil" demek için ne yiyip içmek gerekli acaba...
 
Universitede ne öğrenilir? Gittiğin bölümün derslerini görürsün. Genel kültürün artar mı? Bi nebze . Harika bi insana mı donusursun ? Hayir. Görgüsüzken görgülü biri mi olursun ? Hayır. Universite sadece eğitim ve tecrubedir. Bi kişi universiteye gitmeden de pekala bilgili gorgulu kültürlü biri olabilir.
Sevgilinizin isi var guzel . Parasını kazanıyo. + görgüsüz kültürsüz biri değilse de neden olmasın.
 
Bence siz ailenize buradaki yorumları okutun.
 
malesef aileler bağnaz düşünceli , kalın kafalı. ailem ama malesef öyle ne dediysem ne söylediysem ikna olmadılar.
 
Benim de öğretmen kızım olsa ben de lise mezunu berberle evlenmesini istemem. Kimse istemez. Mevzu para degil. Sizden isterse binlerce lira fazla kazansın yine de uygun degil. Ben buradakiler gibi konuşamayacağım. Çoğu yanlış seçimler yapmış ve bence pişman olduğu halde "ben üniversite mezunuyum, eşim ilkokul ama kendini çok geliştirmiş, çok mutluyum" diyip duruyor.

Ben her üniversite mezununun Bile aynı olmadığını düşünüyorum. Bence iyi düşünün.
 
neden peki?
 
Bugun dert etmediginiz bir seyi emin olun 5 yil sonra dert edersiniz. Ben kendi adima lise mezunuyla evlenemem. Cunku konusacak bir sey bulamayabilirim mesela. Bulamam demiyorum bakin bulamayabilirim diyorum,arada cok fark var,risk var. universite bir insana cok sey kazandirir. Kendini idare edebilmesini mesela. Sorumluluk bilincini. Ders aralarinda zil yoktur ornegin, neden yok? Saatini kacirmasin da kendiliginden dersine girsin diye bence ornekler uzatilabilir. Bunlari bir docent anlatmisti bize derste,kulaklari cinlasin.
 
denklik hayatın her yerinde önemlidir. Burada Boğaziçi mezunu biriyle AÖF ü kıyaslayıp "aman ikisi de üniversite mezunu, bence aynı" diyecek bir sürü insanın yorumunu önemsemeyin.

İleride bir gün eşi doktor, mühendis olan bir öğretmen arkadaşınız misal yurt dışında eşiyle gezisini anlatacak, Eğer bundan gocunup keske ben de kendi dengim, okumuş, dil bilen biriyle evlenseydim diye iç çekmeyecekseniz buyrun evlenin. Para her şey degil ama çok şeydir. Yalnız görgü bence paradan da önemlidir. Görgüde eğitim çok büyük rol oynar bence.
 
Bir de su var evlilikte kadin erkekten yuksekse hep insanlar tarafindan yadirganir, kucuk gorulur.
Ama is erkegin yuksekte oldugu birlikteliklere gelince nasil ikiyuzlu olduklarina sasiriyorum. Hemsirelik kazanan arkadasimin bana avukat es bulursun dedigini vs. hatirladim da bunlar hic tuhaf karsilanmiyor.
Toplumdaki alginin degismesi lazim kimse kimseye karismamali anne baba olsa bile.
 
abartmıyorum ama tüm samimiyetimle söylüyorum karşımdaki insan ya öyle biriyse? Bir anne baba olarak tanımak tanışmak gerekli değil mi?
 
abartmıyorum ama tüm samimiyetimle söylüyorum karşımdaki insan ya öyle biriyse? Bir anne baba olarak tanımak tanışmak gerekli değil mi?
Anneniz babanız hakkında yoruımda bulunamam. Sadece kendi düşüncelerimden gözlemlerimden yıla çıkabilirim. Buradakiler gibi sizi kandırarak da konuşmama. Bence gerçekler bunlar. İyi düşünün.
 
Konu komsuya lise mezunu demesnler madem dıplomama ıstıckler sanki..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…