Meslek önemli mi?

memur allah memur baska dediklerı yok
Ölumlü dunya onlar evlnmcek sen evlncksin ve umarım hayatnda bırkez yasarsın pişman olmayıp...
Sen sevmedkten sonra ısterse savcı olsun gonul ıstıck once egerki sen cok sevıosan napar neder ıkna edersn zaten aileni

umarım o inatlarını kırabilirim , beni anlarlar.

Benim kardeşim lise mezunu eşi öğretmenlik mezunu ama bunun lafı dahi geçmedi kimse bu konuda birşey demedi ve denilecek birşey de değil zaten o eskidendi şimdi böyle düşünceler mi kaldi

Benim kardeşim lise mezunu eşi öğretmenlik mezunu ama bunun lafı dahi geçmedi kimse bu konuda birşey demedi ve denilecek birşey de değil zaten o eskidendi şimdi böyle düşünceler mi kaldi
bizim ailede kalmış hem de çok büyük sorun.

Aileler genelde karsi tarafin maddi durumu iyi ise egitimini onemsemiyorlar canim.
Maddi durumu iyi degilse maasi azsa o zaman egitim de sorun olur memleket de etnik koken de...
Erkek arkadaşının maddi durumu iyiyse iyi kazanan bir esnafsa ya da aranan bir meslegi olup maaasi coksa mesela sorun olmaz.
Restoran zinciri sahibi olup ilkokul mezunu haliyle yuksek lisans yapmis kizla evlenen var. Kızın ailesi 1 kere bile sormamistir gule oynaya verdiler kızı...
Kuzenimin esi de issiz ama üzerinde evler arsalar var kira gelirleri vs. var. Ama kuzenim ogretmen ve onun da ailesi hicbir sey demedi hatta kendileri acele ettiler evlensin kizimiz diye...

Gerçek manada eğitim farkının hissedilebilmesi için karşınızdakinin ilkokul mezunu sizin ise ülkenin/dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim görmüş olmanız ve hatta sadece lisans düzeyinde kalmamış olmanız gerekir. Tabii oldukça iyi bir bölüm ve sonrasındaki kariyeri de unutmayalım. Oysa siz ondan sadece 4 yıl daha fazla okumuş ve memur olmuşsunuz, ben pek fark göremiyorum. Memuriyeti asla küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın, ülkemiz şartlarında gayet güzel. Ama şöyle bir gerçek var ki genelde özel sektörde mücadele etmekten çekinen, çok büyük idealleri olmayan insanlar azıcık aşım kaygısız başım ve garanti iş diyerek memur oluyorlar. Aileniz çok dar düşünüyor, hem eğitim farkı deyip hem ille de memur diye tutturmaları ilginç, lise mezunları da memur olabiliyor? Her neyse özel sektörde mücadele etmeyi seçen hem de kendi işini yapmaya çalışan adam çok daha cesurdur, aileniz bir de bu yönden baksın.

çok çok haklısınız ama at gözlüklerini çıkartmak mümkün olmadı şimdiye kadar

Çalışkan gözü acik ve girisken olmak da onemli. Oyleleri zaten bir sure sonra sıvrilip cok kazaniyorlar.
Universitw mezunu kamuda çalışan bir arkadaşımin esi önlisans mezunu ve evlendiklerinde asgari ucretin biraz fazlasını alıyordu. Ama simdi 5000 tl civari maasi var şirket arabasi var ve yonetici pozisyonunda altinda mühendisler çalışıyor. Kızın ailesi sorun etmisti ama simdi gik demiyorlar.

kimin ne olacağı belli değil işte.. Aileler bunu bilebilse ve destek olsa herşeye rağmençok güzel olacak da

Eşi araba tamirciliginden memurluğa yukselmis lisans mezunu market personelinden selamlar... Meslek önemsiz okumuş okumamış önemsiz.. Eve ekmek getirebilecek tasi siksa suyunu çıkartıp karisini colugunu cocugunu ac bırakmayacak erkekle evlenilir... Nitekim öyle bi erkekte eşini en iyi şartlarda yaşatmak için elinden geleni yapar ve çoğunlukla başarılı da olur... Aileleni onu tanımaları için ikna et zamanla kabulleneceklerdir..

inşallah benim ailemde anlayıp kabul ederler.

Aileniz ne kadar abartılı tepkiler veriyor. Birkaç sayfa okuduktan sonra içim şişti. Aranızda o kadar da bir fark yok. Sizi kaf dağında görüp karşı tarafı da yerin dibine sokmuşlar. Siz de ailenize fazla yüz vermişsiniz, zira koskoca kadınsınız, ne size saygıları var, ne sizin sevdiğiniz kişiye. İknaya uğraşmak yerine ağırlığınızı koyun biraz, restinizi çekin.

haklısınız, şimdiye kadar hep dediklerini yaptım kırılmasın üzülmesinler diye ama değerim olmadı hiç. şimdi karşı çıkınca etmediklerini bırakmadılar. hiç bir şekilde konuşmuyorum . Yemeklerde yüzyüze geliyoruz sadece arkamdan birsürü laf söylüyorlar ama hala inatları inat

inşallah benim ailemde anlayıp kabul ederler.

İnşallah.. Sabırlı ol ve sakın vazgeçme.. En yakin arkadaşım bu baskılarla iki yıl geçirdi ailesi inatla vermedi vermedi.. Oda ailemi ezmem diyerek bekledi bekledi.. Üstelik ailesi arkadaşımın ablasını da bu şekilde baskıyla sevdiği adamdan ayirmisti sen okumussun memur olmuşsun olmaz diye diye ve simdi o ayırdıkları adam kendi evlerine 100 metre ilerde evli karısıyla musmutlu kendi kiziysa doğuda yasiyor ailesinden uzak kotu bi evliliği var.. İkinci kızlarına da ayni baskıyı yapmışlardı ama sonunda ikna oldular ve çok güzel gidiyo evlilikleri maşallah diyim.. Rabbim yazmışsa olur kimseye laf düşmez...

maşallah. Rabbim bana ve benim durumumdakilere , herkese yardım etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…