Meslek önemli mi?

Bu adamların hem iyi üniversite okumuş, güzel mesleği olan, efendi ve düzgün davrananı Yok çünkü degil mi?
Yani ya kişilik seçeceğiz ya da eğitim öyle mi?

Kendimizi kandırmayalım.

Evet, haklısınız. Ama ben şöyle düşünüyorum; insan özellikle de bir kadın ''hipergami'' gerçekleri ölçeğinde kendisinden çok alt seviyede gördüğü bir erkekten zaten hoşlanmıyor. Konu sahibi sahip olduğu birikim ölçeğinde sevgilisiyle denk bir noktada bence ki iletişebilmiş, hoşlanabilmiş ve ciddi düşünüyor. Ben uygun olduklarını düşünüyorum bu sebeple.

Bu dediğinize katılmıyorum. Maalesef basireti mi bağlanıyor ne oluyor anlamıyorum ama bir şekilde saçma sapan tercihler yapan bir sürü insan mevcut.

Bu dediğinize katılmıyorum. Maalesef basireti mi bağlanıyor ne oluyor anlamıyorum ama bir şekilde saçma sapan tercihler yapan bir sürü insan mevcut.
2 senedir ki mi taniyamadim goremedim ve ya basiretim durdu.. Cok onemli oldugunu dusunmuyorum ben

2 senedir ki mi taniyamadim goremedim ve ya basiretim durdu.. Cok onemli oldugunu dusunmuyorum ben
Ben size demedim zaten. Başkasıyla konuşuyordum. Siz ne denirse densin sadece size olumlu bakan insanları dinleyeceksiniz belli. Umarım çok mutlu olursunuz.

Bu adamların hem iyi üniversite okumuş, güzel mesleği olan, efendi ve düzgün davrananı Yok çünkü degil mi?
Yani ya kişilik seçeceğiz ya da eğitim öyle mi?

Kendimizi kandırmayalım.
Kimse mükemmel değil. Burda yüzlerce konu okuyoruz. Bir sürü boşanma aldatılma vs.. Ben ikisinin bir arada olabileceğine çok inanmıyorum. Zaten hiç denk gelmedim. Ve burda konu sahibi ailesinin iknasi için uğraşıyor. Ne diyeyim hem uni mezunu hem mükemmel erkeği bul elindekini bırak mi diyeyim. Burda herkes kendi düşüncelerini yazar. Ve bunu konu sahibi için yapar. Diğer üyeler bana cevap yazsın hangisi en doğru tartışalım diye yazılmaz.

Ben size demedim zaten. Başkasıyla konuşuyordum. Siz ne denirse densin sadece size olumlu bakan insanları dinleyeceksiniz belli. Umarım çok mutlu olursunuz.
Ben sadece fikirleri merak ettim, tartismak icin değil. Olumlu bakanlari degil benden tecrubeli gormus gecirmis insanlar var. Olumsuz diyenlere de yorum yaptim belki sevdigim icin mantigimla dusunemiyorum onlarin yorumunada fikrinede açığım. Sadece benim düşüncem insanlar anlaştıktan sonra eğitim önemli mi? Binlerce insan mutlu binlerce insan mutsuz. Sadece ailemi ikna edemiyorum ne yapmam gerektiği hakkında fikirlere ihtiyacım var. Olumlu görmeyenler de var hepinize teşekkür ederim hepinize saygım sonsuz.

Aynı benim annem, bende memurum ama oldum olası memur damat isterdi, sorduklarında işte şurda bilmem ne demek için hoşuna giderdi, neyse ki biz bulduk o damadı, tanıdık vasıtasıyla biriyle tanıştım polis ama memurya çalışma saatleri önemli değil şimdi evliyim yeni yeni düzen oturtabildik, çalışma saatleri çok yoğun bi esnafı geçiyor yani
Not: annem babam esnaf olduğundan bıkmış senet sepet işinden dolayı, en azından maaşı eve geliş saati belli olsun diye istiyodu biz ilk gelen memura atladık, bende eşimden sıcaklık aldım öyle evliyiz şimdi ama sen yazınca annem aklıma geldi birden:)

Evet bizimkilerin öyle esnaflıkla pek alakası yok iste sorduklarinda su isi yapiyor demek maksat.hayalindeki damat memur .

Üniversite mezunu erkeklerde lise mezunu kızlarla evlenmesin öyleyse .Belki ülke eğitim seviyesi yükselir bu sayede

Ünivetsite eğitimi önemli ?
Benim ve ailem için cevap kesinlikle önemli.
Ben İstanbul'un en prestijli üniversitelerinden birinden mezun oldum ve evlenirken eşimin de böyle bir okuldan mezun olması ne yalan söyleyeyim birinci kriterimdi. Anadolu üniversitelerinden mezun olan biriyle evlenmeyi ne ben ne de ailem hiç düşünmedi.
Üniversite eğitimi meslek sahibi olmak için değil; bir yaşam felsefesi , dünyaya daha doğru bir bakış açısı geliştirmek içindir bana göre. Eşler arasındaki üniversitelerin bile eş değer olması ortak bir kültüre sahip kılar eşleri.
Konu sahibinin sorusuna gelince;
Eğer siz sorun etmeyeceksiniz,
Daha da önemlisi karşınızdaki insan bunu sorun etmeyecekse ki edenleri gördük evlilipn ilerleyen zamanlarında,
Aileniz eninde ikna olur.

hiçbisey sevginin önünde engel değil benden sırf buyuzden ayrılan bır sevgilim olsaydı eger ınadına oyle bir okurdum ki yukseklisans bile yapardım yanı demem o ki okumanın yası yok oda okur ve acıkları kapatır bunu bırlıkte yada kendisi tek basınada asabilir.. biyerde hastanenın bekçiliğini yapıp aılesıne bakan adam o hastanede okuyup doktor cıktı bunu bıle görmüşüz hayatta yeterki istesin ınsan... Çevre dediğin kendi eğitimınden cok cok düşük insanlar gelecegındeki kritik kararları almanda bu kadar etki edebiliyor demek ki sen kendin ölç tart biç önce..

Ay hayatım korkma ne korkuyosun.. Sen içine sığdırmışsın kalbine de mantıgına da giriyosa.. Ailen zor ikna olur ama olur. Çünki anne baba yetiştirdiği emek harcadığı çocuklarına denk isterler bu da gayeet normal.. Evlenirsin bir iki surat yaparlar belki konu açarlar ziyagillerden bihter edasıyla sana ay hatırlıyo musun bitanem paristen şunu almıçtık ne eğlenmiştik dimi diye orda da eşine iş atarlar sahi sen gittin mi oralara diye :))) En uç örneği verdim ki hani ezilmek ya konu dibini sıyırdıklarında eşin olacak insan çatalı mı fırlatır orda zekasıyla anneni mi kafalar... Hadi orda kafaladı anneni babanı. Eve gidince o çatal sana mı saplanır yoksa bir kez daha iyi ki sensin mi dedirtir bunu düşün. Ha diyelim olmadı ya evlendin evet ailen haklı çıktı ve Allah korusun boşandın.. Ailen yine yanında olacak korkma... Çünki aile olmak budur.. Size mutluluklar diliyorum :)) En başta sabır sadakat ve zafer...

Karakteri sağlam bi adamsa cahil kaba biri değilse kendini geliştirmişse güzel bi işi varsa nolmuş yani lise mezunuysa.bence sorun olmamalı

Ben lise mezunu ile evlenir miydim. Evlenmezdim açıkçası.

Ama merak etmeyin, 30'unuzu geçtikten sonra aileniz fazla sorun çıkarmayacaktır. Biraz bekleyin:)

Canım arkadaşın komplex yapıyor mu? O yapıyorsa büyük sorun var.
Arkadaşın kitap gazete okur mu ?

Arkadaşın sorunlarla karşılaştığında ilk tepkisi nedir?
Arkadaşın gece hayatı var mı?
Arkadaşın arkadaş çevresi sabah kazanan akşam takılan haftasonu maça giden tipler mi?
Arkadaşın ailesi ile ailen arasında uyum var mı , benziyorlar mı yoksa çok daha düşük sosyoekonomık duzeydeler mı?

Arkadaşın parasını değerlendirebiliyor mu? Birikimi var mı?
Arkadaşın annesi ile ilişkisini gözledin mi hürmeti saygısı var mı?
Arkadaşın arabayı nasıl kullanıyor yemeğini nasıl yiyor gözledin mi?
Arkadaşının evlilikden beklentileri ile aeninki uyuşuyor mu?

Özbakım becerileri nasıl bakımlı mı? Yoksa terli yanına geldiği oluyor mu?
Daha cok sayarım
Egitim herseyi çözmüyor sen biraz özele gir incelerken. Kararını verdiğindede ters bi durum olduğunda başına kakacak bir ailen olduğunla yüzleş
Kolay gelsin cnm

Yüksek lisans mezunu olduğumda o zamanlar lise mezunu asla evlenmem diyordum. Benim gibi yüksek lisans mezunu olan eşimle evlendim. Allaha binlerce şükürler olsun ki çok mutluyum. Evlendikten sonra fark ettim ki eşin karekteri önemli imiş. Ne bilim adam en iyi yerde en iyi eğitimi almıştır ama adam adam değildir. O zaman ne yapacaksın. Önceki fikrimin yalnis oldugunu anladım. Sen sevgilinin bütün hareketlerini gözlemlersin ona göre karar verirsin. Ailen de eğer sen çok istersen yanında olacaklardır bence. Güzel güzel konusursun ikna olurlar diye düşünüyorum. Sevgilin iyi bir koca olur mu? Annesine kız kardeşine tutumu nasıl? Saygılı mi? Karakteri düzgün mu? Sınırlı mi yoksa daha sakin mi? Şiddet sever mi yoksa şiddete karşı mi? Kavga anında düzeltici taraf mi bozucu taraf mi? Iyi bir baba olur mu? Ev islerinde yardimci olacak bir tip mi? Yardim konusunda sert cizgileri olan bir tip mi? Yani evlenmeden çok çok iyi gozlemlerdim ben olsaydım. Eşim bu sorularımın hepsine evet cevabını kendi içimde onaylamisti. Pişman olmadım allah ondan razi olsun. Bir de şu var. Asla hoslanmadigin tavırları varsa ay sonra düzeltir bu huyunu değişir deme eğer çok işe hatası ayrıl. Ben bir iki sevgilimden ayrıldım. Şimdi diyorum ki iyiki de ayrılmışim doğru insanı buldum. Her şey bizim elimizde. İlerde çok aglayacagimiza o an ağlamak en doğru olanı. Bir insan yedisinde neyse yetmisinde de öyledir derler ya o söz çok doğru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…