Ay anlamıyorum okuyunca ne oluyor. Ne değişiyor. Her şey okul mu ?
Ben iki uni bitirdim. Eşim lise mezunu. Yüksek lisans da yapacağım hayırlısıyla. Ama eşimin lise mezunu olması beni hiç alakadar etmiyor. Çok şanslıyım onunla evlendiğim için.
Önemli olan karakterdir. Kadınına ne kadar değer verdigidir. Uni mezunu olup da bir halta yaramayan yüzbinlerce erkek var. Yahu şu devirde düzgün erkek bulamazken bir de kusursuz olanı arayanlar var. Ailene aynen anlatt. Uni mezunu olup sana hayatın boyunca cektirse ailen için kıymetli mi olurdu. Amaannnn canım işte bizim damat universite mezunu canım ne yapsa haklıdır mi diyeceklerdi. Anlayamıyorum bu takıntılı aileni.
30 küsür yaşındayım, çok iyi bir eğitim aldım hem lise hem de üniversite olarak. ifşa olmamak adına bilgilerimi yanlış giriyorum. Zaten söyledim hep de söyleyeceğim üniversite mezunu olmak bile yetmez denklik için üniversiteleri bile tartmak Lazım. Bu bahsettiğiniz öğretmen ve mühendisler işte bu kat arası üniversitelerden mezun oluyor. Yoksa bir İTÜ mühendise kimse aman ne var o da üniversite mezunu ben de diyemez. Bundan bahsediyorum.
Buradaki insanlar daha bunun Bile ayırdını yapamıyor. Her fakülte mezununu aynı sanıyorlar. Hatta lise dengi tutuyorlar.
Ancak karşımızda en azından öğretmen olmuş bir kadın var. Bunu da göz aradı etmemek Lazım. Kaldı ki benim Boğaziçi, odtü, yıldız, İstanbul üniversitesi mezunu öğretmen arkadaşlarım var ve hepsi devlet memuru.
Evet, haklısınız. Ama ben şöyle düşünüyorum; insan özellikle de bir kadın ''hipergami'' gerçekleri ölçeğinde kendisinden çok alt seviyede gördüğü bir erkekten zaten hoşlanmıyor. Konu sahibi sahip olduğu birikim ölçeğinde sevgilisiyle denk bir noktada bence ki iletişebilmiş, hoşlanabilmiş ve ciddi düşünüyor. Ben uygun olduklarını düşünüyorum bu sebeple.
2 senedir ki mi taniyamadim goremedim ve ya basiretim durdu.. Cok onemli oldugunu dusunmuyorum benBu dediğinize katılmıyorum. Maalesef basireti mi bağlanıyor ne oluyor anlamıyorum ama bir şekilde saçma sapan tercihler yapan bir sürü insan mevcut.
Ben size demedim zaten. Başkasıyla konuşuyordum. Siz ne denirse densin sadece size olumlu bakan insanları dinleyeceksiniz belli. Umarım çok mutlu olursunuz.2 senedir ki mi taniyamadim goremedim ve ya basiretim durdu.. Cok onemli oldugunu dusunmuyorum ben
Kimse mükemmel değil. Burda yüzlerce konu okuyoruz. Bir sürü boşanma aldatılma vs.. Ben ikisinin bir arada olabileceğine çok inanmıyorum. Zaten hiç denk gelmedim. Ve burda konu sahibi ailesinin iknasi için uğraşıyor. Ne diyeyim hem uni mezunu hem mükemmel erkeği bul elindekini bırak mi diyeyim. Burda herkes kendi düşüncelerini yazar. Ve bunu konu sahibi için yapar. Diğer üyeler bana cevap yazsın hangisi en doğru tartışalım diye yazılmaz.Bu adamların hem iyi üniversite okumuş, güzel mesleği olan, efendi ve düzgün davrananı Yok çünkü degil mi?
Yani ya kişilik seçeceğiz ya da eğitim öyle mi?
Kendimizi kandırmayalım.
Ben sadece fikirleri merak ettim, tartismak icin değil. Olumlu bakanlari degil benden tecrubeli gormus gecirmis insanlar var. Olumsuz diyenlere de yorum yaptim belki sevdigim icin mantigimla dusunemiyorum onlarin yorumunada fikrinede açığım. Sadece benim düşüncem insanlar anlaştıktan sonra eğitim önemli mi? Binlerce insan mutlu binlerce insan mutsuz. Sadece ailemi ikna edemiyorum ne yapmam gerektiği hakkında fikirlere ihtiyacım var. Olumlu görmeyenler de var hepinize teşekkür ederim hepinize saygım sonsuz.Ben size demedim zaten. Başkasıyla konuşuyordum. Siz ne denirse densin sadece size olumlu bakan insanları dinleyeceksiniz belli. Umarım çok mutlu olursunuz.
Evet bizimkilerin öyle esnaflıkla pek alakası yok iste sorduklarinda su isi yapiyor demek maksat.hayalindeki damat memur .Aynı benim annem, bende memurum ama oldum olası memur damat isterdi, sorduklarında işte şurda bilmem ne demek için hoşuna giderdi, neyse ki biz bulduk o damadı, tanıdık vasıtasıyla biriyle tanıştım polis ama memurya çalışma saatleri önemli değil şimdi evliyim yeni yeni düzen oturtabildik, çalışma saatleri çok yoğun bi esnafı geçiyor yani
Not: annem babam esnaf olduğundan bıkmış senet sepet işinden dolayı, en azından maaşı eve geliş saati belli olsun diye istiyodu biz ilk gelen memura atladık, bende eşimden sıcaklık aldım öyle evliyiz şimdi ama sen yazınca annem aklıma geldi birden:)
Üniversite mezunu erkeklerde lise mezunu kızlarla evlenmesin öyleyse .Belki ülke eğitim seviyesi yükselir bu sayede
Sorun gören ailem. Benim için tek sorun ailemi ikna edememek.Karakteri sağlam bi adamsa cahil kaba biri değilse kendini geliştirmişse güzel bi işi varsa nolmuş yani lise mezunuysa.bence sorun olmamalı
ailem başkaları ne der diye karşı çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?