Meslek uyumsuzluğu

Daha yeni mezunum haziranda bitirdim muaynehane tecrübe gerektiren bi is şimdilik biraz vaka görmek adına devlette çalışmayı düşünüyorum

Bunlar ne ki allahım bende etiketledim
Tanıdığım bir polis uzay mühendisi aynı zamanda uçak mühendisi oluyor kendileri...ülkem şartları .

Vallahi bence annenizden çok siz takmışsınız bu durumu . Şimdi sen bu meslegi kendine uyumsuz olarak nitelendirip adamın sana iyi koca olup olmadıgnı degerlendirirken doktorla evlensen sana ilgi alaka göstermese birbirinize vakit ayırmasanız meslekleriniz uyumlu olsa iyi mi olacak ?
Kusura bakmayın da bu devirde onca sene okuyup şu mesleklere uyumsuz deyip böyle tartışma konusu yapmanız bile yersiz . Eminim iş adamı olsa ilkokul mezunu olsa hiçte sorun olmazdı okuduğu okul. Madem böyle takıntınız var adamla en başından beri neden birlikte oldunuz hep doktor eczacı filan seç arkadaşlarını eşini dostunu.

anlıyorumm ne hissettiğini canımm...diş hekimliği okuyorumm bende ..sevgilim güzel sanatlarda müzik okuyorr.malesef annem biz daha çok yeniyken öğrendi ilişkimizi 5 aylık bile değilik.. Nasıl olacak öyle diye karşı çıktı bi taraftan da ablalarımm...ama karakterine çok güveniyodum ben onun ve o günlerde düşünmeye başladım mesleğini ..önceden diyodu kpssyi kazanıp öğretmen olmak istiyorum diye milletin müzik kutusu olmak istemiyorım diyodu...ama ben bunların üstünde durmamıştım o zamanlarrr...aileme karşı savundum aşkımı ama içimde şöyle yaklaşık bi ay bocaladımm..benim açımdan hiç sorun yok aslında yaa o içinden içinden üzülürse diyorumm nasıl dayanırımm Allahıma çlk şükür bir buçuk yılı geçti ilişkimiz...ondan sonra çok sıkıntılar yaşadım sevdiğim adam konusunda ailemle ama ben ikimiz adına dualar etmeye devam ediyorumm hiç durmadann...
Ailen hakkı bence çünkü biricik kızlarısınn ve malesef ki bi diş hekimi kolay yetişmiyo ne paralar harcamışlardır sana eminimm...Aileni çok saf dışı bırakma karşına al konuş ama kendinide kalbinide hiçe saymaa...seviyosan sonuna kadar gitt aşk emek ister ..sevmediğin bi adamla mutlu olamazsın ne bugün ne de yarınn....

Bu arada bildiğim kadarıyla eş durumundan dolayı eşinin tayini çıkmaz..sağlıkçı olduğun için eşinde seninle kalır

Teşekkürler yorumunuz için inşallah hayırlısı olur

anlıyorumm ne hissettiğini canımm...diş hekimliği okuyorumm bende ..sevgilim güzel sanatlarda müzik okuyorr.malesef annem biz daha çok yeniyken öğrendi ilişkimizi 5 aylık bile değilik.. Nasıl olacak öyle diye karşı çıktı bi taraftan da ablalarımm...ama karakterine çok güveniyodum ben onun ve o günlerde düşünmeye başladım mesleğini ..önceden diyodu kpssyi kazanıp öğretmen olmak istiyorum diye milletin müzik kutusu olmak istemiyorım diyodu...ama ben bunların üstünde durmamıştım o zamanlarrr...aileme karşı savundum aşkımı ama içimde şöyle yaklaşık bi ay bocaladımm..benim açımdan hiç sorun yok aslında yaa o içinden içinden üzülürse diyorumm nasıl dayanırımm Allahıma çlk şükür bir buçuk yılı geçti ilişkimiz...ondan sonra çok sıkıntılar yaşadım sevdiğim adam konusunda ailemle ama ben ikimiz adına dualar etmeye devam ediyorumm hiç durmadann...
Ailen hakkı bence çünkü biricik kızlarısınn ve malesef ki bi diş hekimi kolay yetişmiyo ne paralar harcamışlardır sana eminimm...Aileni çok saf dışı bırakma karşına al konuş ama kendinide kalbinide hiçe saymaa...seviyosan sonuna kadar gitt aşk emek ister ..sevmediğin bi adamla mutlu olamazsın ne bugün ne de yarınn....

Bu arada bildiğim kadarıyla eş durumundan dolayı eşinin tayini çıkmaz..sağlıkçı olduğun için eşinde seninle kalır

İnsanın malını canını hakkını korumak, yeri gelince kayıp kisileri sudan, ormandan yangından cikarmak,yeri gelir seni korumak için canını ortaya koymak vizyonsuzluk mu oluyor?

Evet.İcgudusel duygularını kullanarak yapılan bir meslek vizyon bunun neresinde ? Her şeye bir kutsallık yüklemeseniz olmaz zaten yok öğretmen kutsal yok doktor yok polis herkes babasının hayrına o işi yapıyor zatn herkes idealist sanki memlekette .

o zaman ben kocayı boşuyorum valla
o lisans mezunu ben lisans üzerine 10 sene yl+doktora yaptım
ilerde ben profesör olucam o anca banka müdürü
pehhh!!

şaka bir yana kriteriniz bu olmasın, ülkemizde verilen eğitim ortada, akademik camiada öyle adamlara rastlıyorum ki aldıkları eğitimin katettikleri mesafenin kişilik gelişimlerine zerre etki etmediğini acı bir biçimde görüyorum. hatta kayınbiraderim lise mezunu, ondaki genel kültür, bilgi birikimi, hayata bakış açısı ve zeka tanıdığım nice hocalara, akademisyenlere taş çıkarır...

siz de takıyorsunuz bu mevzuyu sanırım. ayrıca hayatınızdaki insan hakkında size yöneltilen "kara sevda mı?" sorusuna "onun zorlamasıyla isteğiyle oldu" tarzı bir cevap veriyorsanız eğer o kişi sizden çok çok daha iyi bir meslek ve gelir sahibi olsa bile sakın evlenmeyin.
evlilik öyle bir şey ki bazen değil karşınızdakini, kendinizi bile tanıyamadığınız durumlar oluyor ki bu zorluklar ancak derin bir sevgi bağı ve tutkuyla aşkla verilen hayat birleştirme kararı sayesinde aşılabiliyor.

Yok canım adam ille şarka gelecek kalamaz

Size annemin cevabını veriyim o zaman benim için uyumlu olanlar doktor dış hekimi avukat ve bazı muhendislikler:) şaka bi yana mesleğin evliliğe etkisine dair bi bilgim yok

Sevgilinizin tavrinin degismeyecegi ne malum. Erkekler genel olarak kadinlarin kendilerinden daha iyi maas almasini, kendilerinden daha ust seviyede okulu bitirmis olmasini kaldiramazlar. Bu yaralarini en ufak bir cikmazda sizi ve sizin mesleginizi kucumsemeyle dile getirir ve sorunlar cikmaza sokabilir sizi. Annenizin korkusu da bu yuzden bence..

hahah :)
kpssden zorla 60 alıp polis oluyorlara gelmiş muhabbet :)
eşim filolog ama illa polislikte devam edicem diyor adam ne diyim :)
mesleğin evliliğe etkisi varmı yokmu bilemem, ben garip muhasebeci eşim bi garip polis geçinip gidiyoruz gül gibi :)

erkek kompleks yapacak bi tip degilse meslek onemsiz olmali
sevgi saygidan degerli bir sey goremiyorum hayatta ben
para gelir gider ...
ama kompleks yapacak bi erkekse yok sen ustunsun ben ustunum tartismasi olacaksa hic bulasmayin..

annenni dinle anneler ço cuklarının kötü olması istemez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…