Konu sahibinin şikayetçi olmak isteyip istemeyecegini,konu sahibi arkadaş "polis cagirmalarini talep etmediyse " karşıdaki insan nasıl bilebilir ki?! Belki arkadaş şikayetçi olmayacak?Özellikle bir kadın bile demez mi polis çağıralım güvenlik çağıralım diye? Kadınlar nasıl sessiz kalabiliyor anlamıyorum.
Siz tam olarak nasıl bir yardım istediniz? İnsanların ne yapmasını istiyordunuz ?Güvenlik filan cagirmalarini istediniz insanlar mı cagirmadi?
ya o konu başka bu konu başka. madem susmak doğrusuydu bu sefer de sussaydınız.
Konu sahibinin şikayetçi olmak isteyip istemeyecegini,konu sahibi arkadaş "polis cagirmalarini talep etmediyse " karşıdaki insan nasıl bilebilir ki?! Belki arkadaş şikayetçi olmayacak?
Bağırıp çağırdınız polis çağırdınız da insanlar şahitlik mi yapmadılar? Çok üzgünüm ama ortalık sapık katil kaynıyor. Polis gelir, insanlar gördüklerine görmedik derler haklısınız o zaman. Ama kimse kara murat değil. Emine bulut olayında da sosyal medyada asan kesenlerin %90ı kaçardı. Yalan yok ben de müdehale etmezdim, edemezdim. Gözü dönmüş, karısına bıçakla saldıran adama ben ne yapabilirim? Caydırıcılık yasaların, müdehale kolluk kuvvetlerinin görevi.
bu durumlarda en güzeli sanırım video çekmek ve sosyal medyada ifşalamak.
kimse karışmak istemiyor ben artık buna da laf edemiyorum çünkü adamda bıçak gibi yaralayıcı her şey olabilir.
yani durduk yere insanlar zarar görmek istemiyor, dengesiz katil tiplerle dolu ortalık. en güzeli sosyal medya ifşası bence.
ayrıca emine bulut olayında da suç aleti bıçaktı tamam ama kimse göze alıp dalmazdı, burada yazan ya da sosyal medyada kimse karışmamış yazıklar olsun diyen kimse emin olun müdahale etmezdi. adam eski karısını herkesin ve çocuğunun gözü önünde öldürmüş sana mı saldırmayacak? kimse karşı karşıya gelmediği olayın yorumunu yapmamalı ve çift taraflı düşünmeli bence. ha video alınmasına ben de sinir olmuştum ama bununla ilgili yazılar okudum ve evet maalesef video alınmasaydı asla bu kadar haber olmayacaktı! çünkü her gün yüzlerce kadın öldürülüyor kaçını biliyoruz??
anlattığım hadise 2 dakika kadar bir sürede yaşandı inanın bağırdım da çağırdım da adam suratıma bakıyor gülüyor ne var be diyor herkes sessiz ama aynı kişiler gelip burada Emine bulut gibi vakalarda ahkam kesebiliyor görüyorsunuz hala beni haksız gören bile var görüyorsunuz teşekkür ederim yorumunuza ayrıcakadın tacıze ugradıgından emın olunca bagırıyor fazla surmeden metro durakta durdugunda sapık zaten ınıyor
orda bırı hanfendı bu adam sızı tacız mı edıyor dıye adamı tutsaydı metro durakta durunca adam ındırılse polıs cagırılsaydı olması gereken olurdu
ayrıca kadın cınayetınde herkesın onunde esını kesıyor sıze mı saldırmayacak dıyenler baska haberlerı gormemısler sanırım. bır adam kadına bıcakla saldırıyor. sokaktakı baska kadın bıcaklı saldırganın ustune panter gıbı atlayıp tutup cekıyor. bunu goren baska ınsanlar kadınlar erkekler bıcaklı saldırganı lınc edıyorlar bır yandan da yaralı kadına mudahale edıyorlar. yaralı kadın kurtuldu. bıcaklı saldırgan tutuklandı.
yanı emıne bulutda yuh be dedıgımız olayların hıc bırı benzer baska sehırde yasanan olayda yasanmadı. ınsanlık vazıfesını yapanlarda var . sılah degıl kı bu bıcak arkadan ındırdıgın bır sandalyeye bakar hersey
Öncelikle çok çok geçmiş olsun gerçekten inanılmaz moral bozucu bi durum. Önceki konuda susma dememizin sebebi ifşa olursa belki azıcık insanlardan utanır da bi daha başkasına öyle davranmaya yeltenmez ümidiydi ama dediğin gibi bağırdığında merakla susan sustuğunda gönlü varmış diyen düzene lanet olsunArkadaşlar dün akşam evime giderken başıma gelen bir olay.
Bir önceki konumda Hırdavat sektöründe çalıştığım ve çevrem hep fırsatçı adamlarla dolu olduğundan şahsıma yapılan tacizden bahsetmiş bir çoğunuzdan destek görmüş bunlardan aldığım güçlü işten ayrılmıştımm ama bir kısmınız ise "bende bilmem kaç tane erkeklerle çalışıyorum ay bana böyle bişey yapılmadı konu Sahibi neden sustu" gibi ithamlarda bulunmuştu. Şimdi soruyorum Size hani çözüm susmamaktı?
Akşam kalabalık bir saatte (19:00civarı) metrodaydım bulantılarım olduğu için hep kapı ağzına yakın dururum neyse gayet paspal ve bitkin bir halde gidiyorum bir duraktan yaşıtım sayılabilecek bir at hırsızı bindi yan yanayız bacağını bacağım yaklaştırıyor bende acaba yanlışlıkla mı çarpıyor diye sürekli kendimi köşeye çekiyorum ama yok artık işkillendim sırt çantamı indirdim ayak hizama elimde tutuyorum ama yok adam çarpmıyor baya sürtüyor ayağını bir de ne göreyim aynadan eliyle organını pantolon üstünden okşuyor!! Bir de bana bakıyor aynadan allahım dünyam yıkıldı bir bağırdım terbiyesiz ahlaksız diye titriyorm korkudan biri demedi ki noldu herkes sadece yüzüme bakıyor bu da gülüyor tacizci köpek diyorum kimseden ses yok metro durdu bu indi herkes sadece merakla yüzüme bakıyor adam istediğini yaptı gitti bir kişi bile iyi misiniz demedi bir adam çıkıp noluyor kardeşim demedi bir kadın bile tepki göstermedi hani susmamak gerekliydi aynı metroda ben eşimle öpüşsem herkes ahlak bekçisi olurdu ama kusura bakmayın!! Bağırdığında merakla bakan sustuğunda "bununda gönlü var susmuş ama bak hatalı işte diyenle aynı kişidir" lanet olsun böyle dünya düzenine!!
İşte bazen çözüm olmuyor keşke olsa ha bu asla bir tepki değil yani bana öyle diyen arkadaşlara karşı tepki değil çok üzerime gelenler dışında tabiki. önceki konumu biliyorsunuz onun için rahatça size şunu söyleyebilirim inanın bundan farklı bir sonuç elde edemezdim biliyordum sağolsun herkes destek çıktı kolayca ayrılıverdim oradan ama işte bunlar heryerdeler metroda otobüste ne bileyim markette. ama hep kadın suçluÖncelikle çok çok geçmiş olsun gerçekten inanılmaz moral bozucu bi durum. Önceki konuda susma dememizin sebebi ifşa olursa belki azıcık insanlardan utanır da bi daha başkasına öyle davranmaya yeltenmez ümidiydi ama dediğin gibi bağırdığında merakla susan sustuğunda gönlü varmış diyen düzene lanet olsuninşallah bi daha böyle kötülerle karşılaşmazsın tekrar çok geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?