Metroda sapık var!

Siz tam olarak nasıl bir yardım istediniz? İnsanların ne yapmasını istiyordunuz ?Güvenlik filan cagirmalarini istediniz insanlar mı cagirmadi?
Ne farkeder.kadın şok olmjs bagırıyor.bu kadar mı duyarsısız.bı ınsan da noluyo demez mı.siz de demezdiniz muhtemelen.basınıza gelınce ay ben de bı sey ıstemedim ki kım nıye yardım etsın dersiniz o zaman.saçmalık ötesi
 

sizi bu detayı vermek zorunda bırakanlar utansın.
rezillik "sapığa karşı benim meylim yoktu" yu ispatlamak için paspal olduğumuzu belirtmek zorunda olmamız.

sizi taciz eden ya da sapıklık yapanın kendi içindeki pisliğidir o, daha önceki konunuzda da yazmıştım, abimin önünden çıplak kadın geçse yüzünü çevirir. adam olan böyle yapar, gelene geçene yollu diyip şerefsizliğine bahane aramaz.
 
Anlamıyorum nasıl bu kadar duyarsız bir insan topluluğu haline geldi bu insanlar?Hadi tacizci itten korktular da pislik indikten sonra niye biri kıza Iyimisin diye sormadı?
Anlaşılan o ki artık kimseden yardım beklemeyecek kendi başımizin çaresine bakabilecek donanımda olmak zorundayız.Hem yasal olarak haklarımızı bilmeli hemde olay anında fiziksel olarak kendimizi koruyacak self defence üzerine teknikler öğrenmek zorundayız.
 

amcanın iğrençliğini bırakıp hem karısının hem çocuklarının zor durumuna düşmesine sebep verip tonlarca suç işlemişsiniz. keşke sizi mahkemeye verselerdi ve aynı şeyi siz de adam için yapsaydınız.
suç kişiseldir. adamın yaptığı sapıklığı siz karısına yapmışsınız. sizin yaptığınıza da şiddet deniliyor. bir de beğenenler olmuş bunu. toplumun nasıl bir hale geldiğinin kanıtı sizsiniz.
 
Hiçbir şeyin garantisi olamaz belki ölebilir neden canını riske atsın ki? Bir de öyle bir yazmışsınız ki erkek saldırmak zorunda mı? 5-6 kadında birden saldırsa bir erkeğe zarar verebilir.

Ayrıca internette öyle videolar var ki kimsenin yardım etmemesini artık doğal karşılıyorum, özellikle erkeklerin. O kadar garip kadınlar var ki o durumda yardım etseler yardım edenlere de bağırır, saldırır.
 
Son düzenleme:
Peki karşıdaki insanlarin ne yapmasını istiyorsunuz? Adamı dovmelerini mi?! Polis cagirip şikayetçi olmuyorsam ne yapsınlar ? (ben konuda bu yönde bir yardım istediğini okumadım,arkadaş sonradan söyledi polis cagirmalarini istemiş) ...sonuçta kalabalık bir yer olması tacize şahit oldukları anlamına gelmiyor,kimse aslında ne olduğunu görmemiş oluyor... arkadaşin durduğu yerde bagirmasina insanlar nasıl tepki versinler...iki cik çık yapar herkes yoluna devam eder.Gecmiste (üniversite öğrencisi olduğum yıllarda ) toplu taşıma aracında otururken yanımdaki adamin bana dönüp "bana neden dokunuyorsun hanfendi? Ben cekildikce bana yanasiyorsun ..yeter rahatsız oluyorum" diye bagirmisligi bile var Burada da paylaştım az önce ...iki ay önce çocuk parkinda onca insan varken bir adam cinsel organi şortunun kenarından alanen sarkar bir şekilde öylece oturdu. Ben parktaki insanlara "polis cagirmanizi istiyorum" dedim ve yoldan geçen birisi özel güvenlik gorevlisine denk gelip olayı anlatmis..onlar geldiklerinde de adam kalkıp gitmişti bile...guvenlik gorevlilerinin ilk dediği şey "hanfendi şikayetçi olacak misiniz? Yoksa bizim bulup adamı polise teslim etmemizin bir anlamı yok" oldu...ben polis merkezine gittim ve adam bulunup oraya getirildi..ama bağırıp çağırıp iş şikayetçi olmaya gelince "uf şimdi buna mi ugrasicam ...daha eve gidip yemek yapacaktım ...eşim aman duymasın" diyen çok kadın var.Yine konu sahibine geçmiş olsun diliyorum ama şok yaşayan sadece konu sahibi değil o esnada etraftaki kişiler de ne olduğunu anlayamıyor,neye ne kadar dahil olmaları gerektiğini kestirmeye çalışırken de üç beş dakika geçmiş oluyor.
 
hayran kaldım size helal olsun yahu harikasınız
Keşke toplumumuzdaki bu yozlaşma,hukuk ve adalet sistemimiz ve oradaki insanların duyarsızlığı, acımasızlığı beni buna mecbur etmeseydi ama ne yapayım en azından psikolojimi daha fazla etkilememesi kısasını almaya çalıştım kendi çapımda.
Beni ilgilendirmiyor ben çok üzüldüm benimde ailem üzüldü o adi herif bana bu pisliği yaparken benim ve ailemin itibarını düşünmedi ben neden onun ki ni düşüneyim? Torunu yaşındayım oram buram hakkında yorum yapmak o moruğamı kalmıştı?dedim kapatmıyorum mahkemeye verin veremediler ne diyecekti ben bu kızı taciz ettim intikam almak için mi yapıyor diyecekti? Ayrıca nasıl pislik bir babalarının olduğunu görmek çocuklarının hakkı. Gösterdim de zaten babanız bir şerefsiz dedim.
 
Keske seyine vursaydin..otobuste ogretmenlerimizle bizi taciz etmislerdi.. 2 tane koca herif.. yaklasik 25 yil evvel, o zamanda kimseden ses cikmamisti koca otobuste, yani bizim millette gram degisiklik yok.
 
Konu sahibinin şikayetçi olmak isteyip istemeyecegini,konu sahibi arkadaş "polis cagirmalarini talep etmediyse " karşıdaki insan nasıl bilebilir ki?! Belki arkadaş şikayetçi olmayacak?
Ama böyle bir konuda zaten üzerimizdeki baskıdan dolayı şikayetçi olamıyoruz, gereken desteği göremediğimiz için. En azından ne oluyor diye sormak gerekmez mi? Bilemiyorum bana tuhaf geldi
 
Ama böyle bir konuda zaten üzerimizdeki baskıdan dolayı şikayetçi olamıyoruz, gereken desteği göremediğimiz için. En azından ne oluyor diye sormak gerekmez mi? Bilemiyorum bana tuhaf geldi

Katiliyorum
Mesele sikayetci olup olmamak da degil bence, orda bir insan siddete tacize ugruyor. Magdure o anda uzgun, mutsuz, saskin psikolojik destek ariyor etraftan. Etrafta bir suru insan var ama ne ne oluyoruz diyen var ne de destek cikan. Gercekten cok kotu bir durum.
 
Bazen görüyorum çok halsiz veya bayılacak durumda bir insan iyi misiniz? Diye soruyorum. Yoksa o kişi sağlık personeli de talep edebilir öyle değil mi? Bende büyükşehirde yaşıyorum. Bende temkinli oluyorum zaman zaman. Ama taciz konusu çok ağır bir konu
 
benzer bır olayı bende yasadım ıse gıderken otobuste yanımdakı herıf elını once baldırıma degdırdı dedım ki yanlışlıkla oldu heralde araba tıklım tıklım kenara kaydım baktım yanasıyor bıraz daha gıttım bu defa tekrar ellemeye kalktı ve elını tutup tokat atdım bır guzelde cantayla daldım sagolsun 18 19 yasınlarında 4 5 cocuk vardı onlarda gorunce olayı bayaga buyudu ıyıde dayak yedı köpek boyle şeyler karsısında tabıkı susmamak gerek kadın olarak kendımızı korumalyız
 
Burası Turkıye adam gence bır cocugu bıldıgın kılıçtan gecırıyor etraf polis dolu ve adam cocuk olene kadar teslım olmuyor polislerde film ızler gıbı ızlıyor bır kadının bogazı kesılıyor ınsanlar yardım etmek yerıne vıdeo cekıyor kucucuk erkek cocuklarına devlet yurtlarında tecavuz edılıyor cıkıyor devlet buyuklerı bır kereden bırsey olmaz dıyor hayatının baharında bır genc kız tecavuz edılıp parçalara ayrılıyor gecenın bı vaktı sokaga cıkmasaydı denılıyor zıhnıyetı bu olan bır toplumdan neyın destegını beklıyorsunuz kı
 
İster sussunlar ister seslerini çıkarsınlar. Esas sen susmamalısın böyle bir durumda. Sen doğru olanı yaptın. Ne yani sessiz kalıp adamın bacağını okşamasını mı bekleyecektin. Metroda bi tane insan gibi insan denk gelmemiş ama herkeste böyle değil. Koruyan kollayan insanlar da var.
 
Ama böyle bir konuda zaten üzerimizdeki baskıdan dolayı şikayetçi olamıyoruz, gereken desteği göremediğimiz için. En azından ne oluyor diye sormak gerekmez mi? Bilemiyorum bana tuhaf geldi
Güzelim kimse tabiri caizse "durduk yere başına iş almak istemiyor" Bu tür konularda çok çabuk olayın asıl muhatabinin değil olaya karışan / mudehale edenin suçlanan kişi ile kavgaya tutuştuğu çok oluyor.Yasanan olayda en azından bir erkeğin "hanfendi gelin benimle yer değiştirin" demesi güzel olurdu ama öyle bir destek de görememiş
 

Yalnız, bi erkek deli cesareti göstersin, kendini riske atsın mı yazmışım ben? Bıçak yaa bıçak, silah değil ve evet bir ortamda erkekler dururken kadınların kurtarmaya çalışması niye? Hani biz erkeğiz, sizden güçlüyüz o yüzden üstünüz gibi konuşmayı biliyorlar ya icraate de döksünler madem. Ha kadınlar dursun demiyorum, bizler de susmamalıyız, en başta bizler hatta!
İyi o zaman sizin mantığınıza göre herkes böyle ağzı açık ayran budalası gibi baksın, hiç kimse yapabileceği hiç birşeyi yapmasın, bu çocuk da olsa hayvan da olsa öyle olsun. Böyle düşünenler yüzünden zaten sokak ortasında her türlü şey yapılmıyor mu?
 
Haklisiniz, ben olsam ben de iki kat sinir olurdum.Bir adam da yardimci olsa geberir sanki. Bu sapiklar ohh nasilsa karisan yok istedigimi yaparim havasinda. En agir cezalar bunlara verilmeli. Toplum basta agir tepki vermeli ama anlattiginiz gibi tepki ortada. Cok gecmis olsun. Ofkenizi anlayabiliyorum. Ben de benzerlerine maruz kaldim,cok cok sinir bozucu ama ruh sagliginiz icin unutmaya calisin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…