Metroda sapık var!

Aynen insanlık ölmüş. Kimisi aman bana birşey olmasın hesabı susuyor. Anlamıyorum hiç mi evladı, torunu, eşi ya da kız kardeşi yok bu insanların.

nese1907 iki ay önce çocuklarımı parka götürdüm .Adamın teki parka elinde poşetle geldi ve oturdu...çocukların yaninda parkta alkol mu alacak bu adam derken bir de ne göreyim cinsel organı açıkta ve benim yüzüme bakıyor adam!! "Polis çağırın,bana yarım edin " diye bağırdım adam önce "yanlış anladınız sanırım hanfendi,ne olduğunu anlamıyorum " dedi...sonra kalktı gitti...ben polis diye bağırmaya devam edince özel güvenlik görevlisi geldi ve şikayetçi olacak olursam adamı bulacagini söyledi...hemen gidip buldu ben parkın dibindeki polis merkezine gidip şikayetçi oldum...parka beş buçukta gitmiştim polis merkezinden biri bebek sayılabilecek iki çocukla sekizi geçe çıktım..bu iki buçuk saatin 15 dakikası parkta geçmiştir sadece!! Benim olayimda adam alkol bağımlısı ,parklarda oturup alkol alan birisi çıktı,büyük olasılıkla kendisi bile farkında değildi neresinin açıkta olduğundan ama sikayetciligim devam ediyor. Üstelik on tane yetişkin kadının olduğu parkta adamı farkeden,durumu gören tek kişiyim de...kameralar da olay yerini görmüyor musPolis merkezinde bana "şikayetçi misiniz ?" sorusunu soran polisce söylenen şey ;"insanlar doğrudan tacize maruz kalıyorlar aman dertsiz başıma dert açılmasın diyerek şikayetçi olmuyorlar" idi. Sizin olayiniza dönecek olursam siz insanların görmediği ,sadece sizin beyaniniza dayanan bir durumda sizden çok rahatsızlık duymalarını ve tepki vermelerini beklemeyin ...polis çağırın diyin...emin olun o vagonlarda sivil olarak görev yapan toplum polisleri de var...

hayır ben sizi anlıyorum inanın ben o durumda kalsam ben de şaşırırdım ve destek beklerdim. ama karşı taraftan bakınca da toplumda değişik her türden insan var insan tepki göstermeye çekiniyor çünkü dengesiz ve saldırgan insanlar korkutuyor insanları.

dediğim gibi hiç kimse elinde bıçakla eski eşine saldıran adamı tutup durdurmak istemez bağırıp çağırarak ve erken müdahale ederek en fazla yardımda bulunabilir. ilgili videoyu izleyemedim bile. ama yorumlarını tek tek okudum. burada müdahale etmediler diyen userların orada bulunsalar izleyeceğine eminim. toplum artık böyle izleyici maalesef.

Ya aslında içten içe herkes bu duruma kızıyor hatta insanlar müdahale etmeyecek kadar vicdansız değil ama adalet sisteminin çarpıklığı insanın elini kolunu bağlıyor. Adama müdahale etsen polis karakola götürse birkaç saat içinde salınacak herkes bunu kanıksamış. Üstelik belalı bir tip olursa başıma kalmasın düşüncesi var. Devlet şiddete uğratıp ölüm tehdidi alan kadını koruyamıyor, karısına zulmeden öldüren adama iyi halden ceza indirimi veriyor. Hal böyleyken orda yaralanmayı göze alıp olaya karışsan ne olur ki sonuç değişmeyecek. Yani çevredeki insanlar suçlunun bedel ödeyeceğine inansalar ve başlarına bişey gelmesinden korkmasalar çok daha cesur davranırlar diye düşünüyorum. Değişmesi gereken adalet sistemimiz

buda dogru malesef sıstemımız cok aksak

Bir kamu kurumunda çalışırken yaşı 63 olmasına rağmen emekli olmamış fosilleşmiş bir moruğun tacizine uğramıştım. Bana kalçalarına biraz daha kilo al , içine ne giydin bakayım falan dedi. Şoka girmiştim. Şikayet için gittiğimde bide üstüne iftiracı durumuna düşmüştüm. Orda tanıdığım hiç bir hemcinsten destek göremediğim gibi hepsi ben tacize uğradıktan sonra beni sosyal medyadan silmişlerdi. Savcılığa şikâyette bulunsam kanıt yoktu cezasız kalacaktı. Bu yaratığın cezasını kendim vermeliydim. Bu fosilleşmiş moruğun sosyal medya hesaplarını ele geçirip çok yaşlı bir kadın poposu resmi bulup bunu tanıyan nekadar kişi varsa hepsine resmi yolladım. Eşimin kalçaları böyle iyi mi yoksa biraz daha kilo alsın mı kilo alırsa iyi ..... yapar mı diye sordum. Aylarca binlerce kişiye yolladım. Çocukları mesaj atıp yalvardı lütfen hesabı kapat sorun neyse çözelim diye. O beni itibardan vurdu bende onu itibardan vurdum. Sonra rahatladım ve unuttum tabi. Bazen kendi işini kendin çözeceksin. Bundan sonra yanında şok tabancası yada biber gazı falan taşı öyle bi durumda başının çaresine kendin bak.

öncelikle başınıza gelen şeye inanılmaz üzüldüm ama ben polis yok mu diyede bağırdım sadece yüzüme bakıyorlar ve sadece benim gördüğümü de düşünmüyorum insanlar artık herşeye kafasını çeviriyor konu açma sebebim bu ben böyle birşey yerine tecavüzede uğrayabilirdim herhangi bir yerde sadece merak ve ahkam kesmek yapılan başka birşey yok diyorum ki durum bbuyken artık susan kadına yüklenilmesin sizin kadar pratiğe dökmüş olamayabilirim ama elimden geldiğince yardım istedim metro o istasyona yaklaşana kadar biri ne oluyor kardeşim de mi diyemezdi? insanların müdahale etmediklerinden ziyade böyle konularda kadına yüklenilmesini kaldıramıyorum

malesef tolumimiz cinayete bile susumisken birdr boyle tacizlere sadece bakarlar elinde telefonla vekmeaini bilir bizim millet

Buna inanın canı gönülden katılıyorum ancak çarpık adalet sistemi yüzünden bireysel olarak çevrendeki olaylara sessiz kalabiliyorken bu olayların mağdurlarının sessizliğini onların bu olayı haketmiş olduklarını savunup onur kırma noktasına getirmelerinedir benim sitemim

hayran kaldım size helal olsun yahu harikasınız

İnsanlar öküzleşti duyarsızlaştı özümüzü büyük oranda kaybettik malesef ..
Bende geçmişte malesef hiç ummadığım biri tarafından tacize uğramıştım yaşım küçüktü toydum sustum elimden bişey gelmedi ama hala unutmam ortalık pislik kaynıyor gerçekten yaşa başa hiçbişeye bakmıyolar
Asıl namussuz bunlar işte. Böylelerine ağır ceza verilmediği sürece daha çok canlar yakarlar

Dilerim iki cihanda da çekerler bunu

Siz buraya yazmak dışında bir şey yaptınız mı? Polise gittiniz mi mesela? Olay metroda olduysa yüzde yüz kamera vardır. O kadar yakınınızdaki bir kişinin yüzünü görmüşsünüzdür, tesbit edip şikayetçi oldunuz mu? Hani siz bağırınca polisi aramadılar ya siz aradınız mı? Ben sizi suçlamıyorum, ama en çok çabayı siz göstermelisiniz sonra diğerlerni suçlayın.

siz bence okuduklarınızı anlamıyorsunuz.

allah aşkına hala bana yükleniyorsunuz farkında mısınız ? şortu varmış haketti kafasındaki insanlardan en ufak bir farkınız olduğunu düşünmüyorum yüzünü hatırlamıyorum yüzyüze değil yanyana duruyorduk çünkü aklıma inip polise koşmak gelmedi çünkü çok korktum ve irkildim ayrıca insanları suçlama kıstasım sessiz kalmaları mı yoksa kendileri bile sessiz kalıyorken sessiz mağdurları linç etmeleri mi ? kişisel bir önyargı mı bu sizce? ben genel olarak tüm milletimizden bahsediyorum burada. bunu yaşayan siz ya da kızınız ya da kardeşiniz olsaydı bu cevapları mı verirdiniz ?

Cok olumlu yorumum ancak şartlar bazen sandalyeyi vurduğun anda devrilen bir adam cıkarmıyor karşına

Kitty Genovese Sendromu

1964 yılında Newyok şehrinde akşam üstü Kitty Genovese isimli bir kadın çok da ıssız olmayan bir caddede cinayete kurban gider.

Bu olayda ilginç olan şudur: Kadına saldıran şahıs dakikalarca kadına tecavüz etmeye çalışır, başaramayınca darp eder öldürmeye çalışır. Kadını yaralı halde bırakır. Bir süre sonra tekrar gelir ve kadını öldürür. Bir saat boyunca zavallı kadın çığlıklar atarak yardım istemiştir.

Polis olay yerine gelir ancak resmi ihbar olaydan tam bir saat sonra yapıldığından geç gelmiştir, çevreyi inceler. Kadının öldürüldüğü bölgede olayı kimsenin duymaması imkansızdır.
Polis çevre evleri incelediğinde şu görünümle karşılaşmıştır: Yaşanan bu olayı 37 mahalle sakini görmüştür hatta bir kısmı olayı sonuna kadar pencereden izlemiştir ancak hiç biri ne olaya müdahale ettmiş ne de polis çağırmıştır.

Bu olay yaşandıktan sonra bir polis şefi gazeteci arkadaşı ile konuşurken durumu anlatır. Gazeteci bu olayla çok ilgilenir ve bunu haber yapar. Haber sonrası Amerika'da büyük infial olur. Ve olay psikologlar, psikiyatrisler, sosyologlar tarafından incelenmeye başladığında şu durum ortaya çıkar:

Olaya tanık kişilerin hepsi bir başkası mutlaka polise haber verir veya müdahale eder diye duyarsız kalmıştır. Kadın da bu nedenle kalabalığın ortasında öldürülmüştür.

Bu sosyal davranışa katledilen kadının adı ile Kitty Genovese sendromu adı verilir. Evet Sosyal Psikolojide bu ve benzeri durumlara Kitty Genovese sendromu diyoruz. Kitty Genovese Sendromu, yaşananlara duyarsızlıktan çok, başkasına yükleme, bekleme ve sosyal kaytarmadır.

Birisi çözer,
Birisi yardımcı olur,
Biri mutlaka görmüştür,
Biri mutlaka dilekçe verir,
Düşüncesi ile sorunu, problemi ve sıkıntıları başkasına atmak.

Sonuç mu?
Etkisiz güçsüz, zayıf hatta sıfır tepkiye neden olur. Toplumsal refleks azalır ve zorba istediğini yapar.

Size çok bilindik bir duygu gibi mi geldi?

Etrafımızda olup bitene ses çıkarmadığımızda ve duyarsız kalındığında bu hepimizin başınıza gelebilir.

Sessiz kalmayın,duyarlı olun..!

Cok haklisiniz duyarsiz bir toplum haline geldik maalesef bugun size yarin o susanlarin basina hayatin ne getirecegi belli olmaz en azindan biri cikip ne oldu iyimisiniz diye sormaliydi o ahlak yoksunj insanlarin susmasindan cesaret alip baska birine daha aynisini yapacaktir insanlarin sessiz kalisinin savunulacak yani yok kendi adima utandim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…