- 28 Ağustos 2019
- 2.083
- 2.151
- 133
Arkadaşlar dün akşam evime giderken başıma gelen bir olay.
Bir önceki konumda Hırdavat sektöründe çalıştığım ve çevrem hep fırsatçı adamlarla dolu olduğundan şahsıma yapılan tacizden bahsetmiş bir çoğunuzdan destek görmüş bunlardan aldığım güçlü işten ayrılmıştımm ama bir kısmınız ise "bende bilmem kaç tane erkeklerle çalışıyorum ay bana böyle bişey yapılmadı konu Sahibi neden sustu" gibi ithamlarda bulunmuştu. Şimdi soruyorum Size hani çözüm susmamaktı?
Akşam kalabalık bir saatte (19:00civarı) metrodaydım bulantılarım olduğu için hep kapı ağzına yakın dururum neyse gayet paspal ve bitkin bir halde gidiyorum bir duraktan yaşıtım sayılabilecek bir at hırsızı bindi yan yanayız bacağını bacağım yaklaştırıyor bende acaba yanlışlıkla mı çarpıyor diye sürekli kendimi köşeye çekiyorum ama yok artık işkillendim sırt çantamı indirdim ayak hizama elimde tutuyorum ama yok adam çarpmıyor baya sürtüyor ayağını bir de ne göreyim aynadan eliyle organını pantolon üstünden okşuyor!! Bir de bana bakıyor aynadan allahım dünyam yıkıldı bir bağırdım terbiyesiz ahlaksız diye titriyorm korkudan biri demedi ki noldu herkes sadece yüzüme bakıyor bu da gülüyor tacizci köpek diyorum kimseden ses yok metro durdu bu indi herkes sadece merakla yüzüme bakıyor adam istediğini yaptı gitti bir kişi bile iyi misiniz demedi bir adam çıkıp noluyor kardeşim demedi bir kadın bile tepki göstermedi hani susmamak gerekliydi aynı metroda ben eşimle öpüşsem herkes ahlak bekçisi olurdu ama kusura bakmayın!! Bağırdığında merakla bakan sustuğunda "bununda gönlü var susmuş ama bak hatalı işte diyenle aynı kişidir" lanet olsun böyle dünya düzenine!!
hayır ben sizi anlıyorum inanın ben o durumda kalsam ben de şaşırırdım ve destek beklerdim. ama karşı taraftan bakınca da toplumda değişik her türden insan var insan tepki göstermeye çekiniyor çünkü dengesiz ve saldırgan insanlar korkutuyor insanları.benim anlatmak istediğim şeyi ben anladığınızı düşünüyorum bir önceki konumdan bahsetme sebebim de bu diyorum ki sadece konuşup yorum yapıyoruz ben ne yapardım ya da ne yapabilirdim bu durum karşısında diye bir dakika düşünüp sonra konuşsak ne bunca kalp kırar ne onur zedeleriz ben sustum diye yağmalandım susmadım hala yağmalanıyorum
lanet ettiğim dünya düzeni bu işte
biz kadınız hepimize yapılan haksızlıklar bunlar bari birbirimize sahip çıkalım ne kadar anlatabiliyorum inanın bilmiyorum ama diyorum ya anladığınızı düşünüyorum
Ya aslında içten içe herkes bu duruma kızıyor hatta insanlar müdahale etmeyecek kadar vicdansız değil ama adalet sisteminin çarpıklığı insanın elini kolunu bağlıyor. Adama müdahale etsen polis karakola götürse birkaç saat içinde salınacak herkes bunu kanıksamış. Üstelik belalı bir tip olursa başıma kalmasın düşüncesi var. Devlet şiddete uğratıp ölüm tehdidi alan kadını koruyamıyor, karısına zulmeden öldüren adama iyi halden ceza indirimi veriyor. Hal böyleyken orda yaralanmayı göze alıp olaya karışsan ne olur ki sonuç değişmeyecek. Yani çevredeki insanlar suçlunun bedel ödeyeceğine inansalar ve başlarına bişey gelmesinden korkmasalar çok daha cesur davranırlar diye düşünüyorum. Değişmesi gereken adalet sistemimizİşte bazen çözüm olmuyor keşke olsa ha bu asla bir tepki değil yani bana öyle diyen arkadaşlara karşı tepki değil çok üzerime gelenler dışında tabiki. önceki konumu biliyorsunuz onun için rahatça size şunu söyleyebilirim inanın bundan farklı bir sonuç elde edemezdim biliyordum sağolsun herkes destek çıktı kolayca ayrılıverdim oradan ama işte bunlar heryerdeler metroda otobüste ne bileyim markette. ama hep kadın suçlu
buda dogru malesef sıstemımız cok aksakYa aslında içten içe herkes bu duruma kızıyor hatta insanlar müdahale etmeyecek kadar vicdansız değil ama adalet sisteminin çarpıklığı insanın elini kolunu bağlıyor. Adama müdahale etsen polis karakola götürse birkaç saat içinde salınacak herkes bunu kanıksamış. Üstelik belalı bir tip olursa başıma kalmasın düşüncesi var. Devlet şiddete uğratıp ölüm tehdidi alan kadını koruyamıyor, karısına zulmeden öldüren adama iyi halden ceza indirimi veriyor. Hal böyleyken orda yaralanmayı göze alıp olaya karışsan ne olur ki sonuç değişmeyecek. Yani çevredeki insanlar suçlunun bedel ödeyeceğine inansalar ve başlarına bişey gelmesinden korkmasalar çok daha cesur davranırlar diye düşünüyorum. Değişmesi gereken adalet sistemimiz
öncelikle başınıza gelen şeye inanılmaz üzüldüm ama ben polis yok mu diyede bağırdım sadece yüzüme bakıyorlar ve sadece benim gördüğümü de düşünmüyorum insanlar artık herşeye kafasını çeviriyor konu açma sebebim bu ben böyle birşey yerine tecavüzede uğrayabilirdim herhangi bir yerde sadece merak ve ahkam kesmek yapılan başka birşey yok diyorum ki durum bbuyken artık susan kadına yüklenilmesin sizin kadar pratiğe dökmüş olamayabilirim ama elimden geldiğince yardım istedim metro o istasyona yaklaşana kadar biri ne oluyor kardeşim de mi diyemezdi? insanların müdahale etmediklerinden ziyade böyle konularda kadına yüklenilmesini kaldıramıyorumnese1907 iki ay önce çocuklarımı parka götürdüm .Adamın teki parka elinde poşetle geldi ve oturdu...çocukların yaninda parkta alkol mu alacak bu adam derken bir de ne göreyim cinsel organı açıkta ve benim yüzüme bakıyor adam!! "Polis çağırın,bana yarım edin " diye bağırdım adam önce "yanlış anladınız sanırım hanfendi,ne olduğunu anlamıyorum " dedi...sonra kalktı gitti...ben polis diye bağırmaya devam edince özel güvenlik görevlisi geldi ve şikayetçi olacak olursam adamı bulacagini söyledi...hemen gidip buldu ben parkın dibindeki polis merkezine gidip şikayetçi oldum...parka beş buçukta gitmiştim polis merkezinden biri bebek sayılabilecek iki çocukla sekizi geçe çıktım..bu iki buçuk saatin 15 dakikası parkta geçmiştir sadece!! Benim olayimda adam alkol bağımlısı ,parklarda oturup alkol alan birisi çıktı,büyük olasılıkla kendisi bile farkında değildi neresinin açıkta olduğundan ama sikayetciligim devam ediyor. Üstelik on tane yetişkin kadının olduğu parkta adamı farkeden,durumu gören tek kişiyim de...kameralar da olay yerini görmüyor mus Polis merkezinde bana "şikayetçi misiniz ?" sorusunu soran polisce söylenen şey ;"insanlar doğrudan tacize maruz kalıyorlar aman dertsiz başıma dert açılmasın diyerek şikayetçi olmuyorlar" idi. Sizin olayiniza dönecek olursam siz insanların görmediği ,sadece sizin beyaniniza dayanan bir durumda sizden çok rahatsızlık duymalarını ve tepki vermelerini beklemeyin ...polis çağırın diyin...emin olun o vagonlarda sivil olarak görev yapan toplum polisleri de var...
malesef tolumimiz cinayete bile susumisken birdr boyle tacizlere sadece bakarlar elinde telefonla vekmeaini bilir bizim milletArkadaşlar dün akşam evime giderken başıma gelen bir olay.
Bir önceki konumda Hırdavat sektöründe çalıştığım ve çevrem hep fırsatçı adamlarla dolu olduğundan şahsıma yapılan tacizden bahsetmiş bir çoğunuzdan destek görmüş bunlardan aldığım güçlü işten ayrılmıştımm ama bir kısmınız ise "bende bilmem kaç tane erkeklerle çalışıyorum ay bana böyle bişey yapılmadı konu Sahibi neden sustu" gibi ithamlarda bulunmuştu. Şimdi soruyorum Size hani çözüm susmamaktı?
Akşam kalabalık bir saatte (19:00civarı) metrodaydım bulantılarım olduğu için hep kapı ağzına yakın dururum neyse gayet paspal ve bitkin bir halde gidiyorum bir duraktan yaşıtım sayılabilecek bir at hırsızı bindi yan yanayız bacağını bacağım yaklaştırıyor bende acaba yanlışlıkla mı çarpıyor diye sürekli kendimi köşeye çekiyorum ama yok artık işkillendim sırt çantamı indirdim ayak hizama elimde tutuyorum ama yok adam çarpmıyor baya sürtüyor ayağını bir de ne göreyim aynadan eliyle organını pantolon üstünden okşuyor!! Bir de bana bakıyor aynadan allahım dünyam yıkıldı bir bağırdım terbiyesiz ahlaksız diye titriyorm korkudan biri demedi ki noldu herkes sadece yüzüme bakıyor bu da gülüyor tacizci köpek diyorum kimseden ses yok metro durdu bu indi herkes sadece merakla yüzüme bakıyor adam istediğini yaptı gitti bir kişi bile iyi misiniz demedi bir adam çıkıp noluyor kardeşim demedi bir kadın bile tepki göstermedi hani susmamak gerekliydi aynı metroda ben eşimle öpüşsem herkes ahlak bekçisi olurdu ama kusura bakmayın!! Bağırdığında merakla bakan sustuğunda "bununda gönlü var susmuş ama bak hatalı işte diyenle aynı kişidir" lanet olsun böyle dünya düzenine!!
Buna inanın canı gönülden katılıyorum ancak çarpık adalet sistemi yüzünden bireysel olarak çevrendeki olaylara sessiz kalabiliyorken bu olayların mağdurlarının sessizliğini onların bu olayı haketmiş olduklarını savunup onur kırma noktasına getirmelerinedir benim sitemimYa aslında içten içe herkes bu duruma kızıyor hatta insanlar müdahale etmeyecek kadar vicdansız değil ama adalet sisteminin çarpıklığı insanın elini kolunu bağlıyor. Adama müdahale etsen polis karakola götürse birkaç saat içinde salınacak herkes bunu kanıksamış. Üstelik belalı bir tip olursa başıma kalmasın düşüncesi var. Devlet şiddete uğratıp ölüm tehdidi alan kadını koruyamıyor, karısına zulmeden öldüren adama iyi halden ceza indirimi veriyor. Hal böyleyken orda yaralanmayı göze alıp olaya karışsan ne olur ki sonuç değişmeyecek. Yani çevredeki insanlar suçlunun bedel ödeyeceğine inansalar ve başlarına bişey gelmesinden korkmasalar çok daha cesur davranırlar diye düşünüyorum. Değişmesi gereken adalet sistemimiz
hayran kaldım size helal olsun yahu harikasınızBir kamu kurumunda çalışırken yaşı 63 olmasına rağmen emekli olmamış fosilleşmiş bir moruğun tacizine uğramıştım. Bana kalçalarına biraz daha kilo al , içine ne giydin bakayım falan dedi. Şoka girmiştim. Şikayet için gittiğimde bide üstüne iftiracı durumuna düşmüştüm. Orda tanıdığım hiç bir hemcinsten destek göremediğim gibi hepsi ben tacize uğradıktan sonra beni sosyal medyadan silmişlerdi. Savcılığa şikâyette bulunsam kanıt yoktu cezasız kalacaktı. Bu yaratığın cezasını kendim vermeliydim. Bu fosilleşmiş moruğun sosyal medya hesaplarını ele geçirip çok yaşlı bir kadın poposu resmi bulup bunu tanıyan nekadar kişi varsa hepsine resmi yolladım. Eşimin kalçaları böyle iyi mi yoksa biraz daha kilo alsın mı kilo alırsa iyi ..... yapar mı diye sordum. Aylarca binlerce kişiye yolladım. Çocukları mesaj atıp yalvardı lütfen hesabı kapat sorun neyse çözelim diye. O beni itibardan vurdu bende onu itibardan vurdum. Sonra rahatladım ve unuttum tabi. Bazen kendi işini kendin çözeceksin. Bundan sonra yanında şok tabancası yada biber gazı falan taşı öyle bi durumda başının çaresine kendin bak.
Dilerim iki cihanda da çekerler bunuİnsanlar öküzleşti duyarsızlaştı özümüzü büyük oranda kaybettik malesef ..
Bende geçmişte malesef hiç ummadığım biri tarafından tacize uğramıştım yaşım küçüktü toydum sustum elimden bişey gelmedi ama hala unutmamortalık pislik kaynıyor gerçekten yaşa başa hiçbişeye bakmıyolar
Asıl namussuz bunlar işte. Böylelerine ağır ceza verilmediği sürece daha çok canlar yakarlar
Siz buraya yazmak dışında bir şey yaptınız mı? Polise gittiniz mi mesela? Olay metroda olduysa yüzde yüz kamera vardır. O kadar yakınınızdaki bir kişinin yüzünü görmüşsünüzdür, tesbit edip şikayetçi oldunuz mu? Hani siz bağırınca polisi aramadılar ya siz aradınız mı? Ben sizi suçlamıyorum, ama en çok çabayı siz göstermelisiniz sonra diğerlerni suçlayın.arkadaş hala ben suçlu çıkarılıyorum sizin gibilerin zihniyetinden tiksindiğimden açtım bu konuyu vallahi isterlerse banlasınlar. insanlardan ne beklediniz demiş sayınAnamnez lakaplı arkadaş,
kimseden birşey beklemek değil bu kimse beni kurtarmadı vs demedim farkındaysanız? hani bu taciz olaylarında diyorlar ya kadın susmuş diyorum ki bakın susmadım ne oldu?
bir diğer C captain price lakaplı arkadaş şu verdiğiniz cevaptan bir kadın olarak utanmıyor musunuz? ben hepimizin bir yarasından bahsediyorum burada. susuyorum konuşsaydın konuşuyorum sussaydın bu haksızlığa hepimiz uğruyoruz belki siz de bu duruma düşebilirsiniz ki dilerim düşmezsiniz ayrıcabenyeniyimgaliba lakaplı arkadaşa da cevabım şu bağırıp çağırdım evet kimse gık etmedi adam indi gitti polis de dedim güvenlikte dedim kendi kendime bağırdım ağladım kalakaldım ayrıca kimseden de kara muratlık beklemiyorum merak etmeyin beni anlayacağınıza ufacık inancım olsa anlatırdım ama görüyorum ki lüzumu yok
daha bir kadınken bir kadında eksik arıyorsunuz ucu size deymeyen her konuda herşeyi söyler savunursunuz yazık harbiden yazık açıkça emine bulut cinayetine bile bende elimi sürmez bakardım diyebiliyorsunuz mesela buna da yazık bir zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır demiş hz. Ali.. hiç duymuş muydunuz?
siz bence okuduklarınızı anlamıyorsunuz.arkadaş hala ben suçlu çıkarılıyorum sizin gibilerin zihniyetinden tiksindiğimden açtım bu konuyu vallahi isterlerse banlasınlar. insanlardan ne beklediniz demiş sayınAnamnez lakaplı arkadaş,
kimseden birşey beklemek değil bu kimse beni kurtarmadı vs demedim farkındaysanız? hani bu taciz olaylarında diyorlar ya kadın susmuş diyorum ki bakın susmadım ne oldu?
bir diğer C captain price lakaplı arkadaş şu verdiğiniz cevaptan bir kadın olarak utanmıyor musunuz? ben hepimizin bir yarasından bahsediyorum burada. susuyorum konuşsaydın konuşuyorum sussaydın bu haksızlığa hepimiz uğruyoruz belki siz de bu duruma düşebilirsiniz ki dilerim düşmezsiniz ayrıcabenyeniyimgaliba lakaplı arkadaşa da cevabım şu bağırıp çağırdım evet kimse gık etmedi adam indi gitti polis de dedim güvenlikte dedim kendi kendime bağırdım ağladım kalakaldım ayrıca kimseden de kara muratlık beklemiyorum merak etmeyin beni anlayacağınıza ufacık inancım olsa anlatırdım ama görüyorum ki lüzumu yok
daha bir kadınken bir kadında eksik arıyorsunuz ucu size deymeyen her konuda herşeyi söyler savunursunuz yazık harbiden yazık açıkça emine bulut cinayetine bile bende elimi sürmez bakardım diyebiliyorsunuz mesela buna da yazık bir zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır demiş hz. Ali.. hiç duymuş muydunuz?
allah aşkına hala bana yükleniyorsunuz farkında mısınız ? şortu varmış haketti kafasındaki insanlardan en ufak bir farkınız olduğunu düşünmüyorum yüzünü hatırlamıyorum yüzyüze değil yanyana duruyorduk çünkü aklıma inip polise koşmak gelmedi çünkü çok korktum ve irkildim ayrıca insanları suçlama kıstasım sessiz kalmaları mı yoksa kendileri bile sessiz kalıyorken sessiz mağdurları linç etmeleri mi ? kişisel bir önyargı mı bu sizce? ben genel olarak tüm milletimizden bahsediyorum burada. bunu yaşayan siz ya da kızınız ya da kardeşiniz olsaydı bu cevapları mı verirdiniz ?Siz buraya yazmak dışında bir şey yaptınız mı? Polise gittiniz mi mesela? Olay metroda olduysa yüzde yüz kamera vardır. O kadar yakınınızdaki bir kişinin yüzünü görmüşsünüzdür, tesbit edip şikayetçi oldunuz mu? Hani siz bağırınca polisi aramadılar ya siz aradınız mı? Ben sizi suçlamıyorum, ama en çok çabayı siz göstermelisiniz sonra diğerlerni suçlayın.
bilmukabele efendimsiz bence okuduklarınızı anlamıyorsunuz.
Cok olumlu yorumum ancak şartlar bazen sandalyeyi vurduğun anda devrilen bir adam cıkarmıyor karşınakadın tacıze ugradıgından emın olunca bagırıyor fazla surmeden metro durakta durdugunda sapık zaten ınıyor
orda bırı hanfendı bu adam sızı tacız mı edıyor dıye adamı tutsaydı metro durakta durunca adam ındırılse polıs cagırılsaydı olması gereken olurdu
ayrıca kadın cınayetınde herkesın onunde esını kesıyor sıze mı saldırmayacak dıyenler baska haberlerı gormemısler sanırım. bır adam kadına bıcakla saldırıyor. sokaktakı baska kadın bıcaklı saldırganın ustune panter gıbı atlayıp tutup cekıyor. bunu goren baska ınsanlar kadınlar erkekler bıcaklı saldırganı lınc edıyorlar bır yandan da yaralı kadına mudahale edıyorlar. yaralı kadın kurtuldu. bıcaklı saldırgan tutuklandı.
yanı emıne bulutda yuh be dedıgımız olayların hıc bırı benzer baska sehırde yasanan olayda yasanmadı. ınsanlık vazıfesını yapanlarda var . sılah degıl kı bu bıcak arkadan ındırdıgın bır sandalyeye bakar hersey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?