- 30 Aralık 2009
- 23.416
- 92.964
- 1.123
- Konu Sahibi narlilokum
-
Toplu taşıma araçlarına binmek hele ki yer bulmak büyük başarı millet bi koltuk için cinayet işleyecek duruma geldi
Bana akıl vermeye çalıştı tarzında bişey söyledi.
Kimse metroda ay biri gelip beni ittirse de ben de onu ittirsem diye beklemiyor. Durduk yere baslarina bela gelmis. Karsilik da verirler dirdir da yaparlar. Istersen susmama hakkini kullanabilirsin tabi ama kimse vay be helal olsun kiz haksiz da olsa anasini ezdirmedi demez hem suclu hem guclu der. Yapabilirsen anneni susturmak yerine ozur dilet o zaman ne itekleme olur ne baska sey. Hatta herkes mertliginden oturu tebrik eder.anne itmiş kız itmiş.
ben itmem, araya girerim.
ben kızların yol boyunca dırdır etmelerine takıldım. işte o zaman ben de susmazdım diyorum. eğer susmayan kişi benim annem olsaydı, uzatma anne derdim yine. çünkü olay orada olmuş bitmiş. çene yapmanın gereği yok.
aa kızlar haklı, annem haksız. yol boyu yerin dibine sokup çıkarsınlar. diye düşünmem çünkü taraflardan biri annem.
tamam işte.Kimse metroda ay biri gelip beni ittirse de ben de onu ittirsem diye beklemiyor. Durduk yere baslarina bela gelmis. Karsilik da verirler dirdir da yaparlar. Istersen susmama hakkini kullanabilirsin tabi ama kimse vay be helal olsun kiz haksiz da olsa anasini ezdirmedi demez hem suclu hem guclu der. Yapabilirsen anneni susturmak yerine ozur dilet o zaman ne itekleme olur ne baska sey. Hatta herkes mertliginden oturu tebrik eder.
Anneler teyzler halalar ve orta yaş grubu dsa çok masum değil yaşları büyük diye kutsallastirma yapmayın burada
Lise döneminde okuldan yorgun çıkmisim elimde bi ton kitap sırtımda çanta zayıf kuru bi tipim zaten o günde iki tane sınav var galiba karnim ac bitkin haldeyim otobüse binip evime gitmek istiyorum üstelik ayakta gidecek halim de yok iki durak öteye yuruyorum ki yer bulayim diye
Neyse bindim otobüse yer var oturdum bir kaç durak sonra üç tane orta yaşlı kadin bindi süslü puslu belli ki gezmeye gidiliyor otobüse yer yok tabi kadınlardan birisi benim oturduğu yeri gösterrek gelin gelin burada yer var diyor boş burası diyor
Hiç oralı olmadım yol boyunca yeni gençlerin nasil saygısız ve beter olduğunu anlattılar bana bakarak
Arkadaş ben tüm gün okulda mahvolmusum elimde kitap defter sirtta çanta sen evinde oturup oturup gezmeye gidiyorsun ve yer vermedim diye bana laf sayiyorsun,hangimiz saygısıziz?
Haksizlik yapan babam olsun annem olsun arka cikmam. Sen de gercekten mert bir davranis sergilemek istersen uste cikmak yerine annene hatali oldugu yerde ozur dilemeyi ogret. Kimseyle munakasaya girmenize gerek kalmaz o zaman. Annen neden ozur dileyemiyor bu arada yerine sen ozur diliyorsun? Annen premses mi?tamam işte.
sen birileri annene toplum içinde bağırırken susar izlersin.
ben de konuyu kapatmak yerine uzatan olursa uzatırım. anneme laf sokmaya DEVAM EDENE de cevap veririm.
annem adına ben özür dilerim kabul edilir edilmez. annem de özür dilerse iyi olur ama özür dilememesi yol boyu laf işitmesi için haklı gerekçe olamaz.
yaşlılar için yaş büyüklüğü ile saygısızlık arasında nasıl ince bir çizgi varsa, gençler içinde hakkını savunmakla saygısızlığa geçiş arasında ince bir çizgi var.
Asansorlere, toplu tasimaya buyuk harflere "INMEDEN BINEMEZSIN" yazdirmak istiyorum. Kusura bakmayin anneniz gibi insanlardan bende utaniyorum. Insanlar insin diye beklerken arkadan iterek binmeye calismak ayip otesi bir sey..
benimle neden tartışıyorsun ki şimdi?Haksizlik yapan babam olsun annem olsun arka cikmam. Sen de gercekten mert bir davranis sergilemek istersen uste cikmak yerine annene hatali oldugu yerde ozur dilemeyi ogret. Kimseyle munakasaya girmenize gerek kalmaz o zaman. Annen neden ozur dileyemiyor bu arada yerine sen ozur diliyorsun? Annen premses mi?
+1Teyze ittiyse eger kizlari kendisi de yasina bakilmaksizin karsidaki kisinin mizacina gore tepki alir. Kimi sallamaz, kimi laf soyler kimi aynen kendine yapildigi gibi iter. Buna hazirlikli olmak lazim. Hic annem o benim yolarim duyari kasmayin. Karsinizdaki kisinin eli armut toplamiyor o da bir magduriyeti yoksa aynen size karsilik verecektir ve bence haksiz odugunu kabul etmektir erdemdir haksiz bir anneyi savunmak degil. Sonra burada kv bana soyle soyle yapti ama kocam cok aileci diye konu acmayi biliyorsunuz.
Ozur dilemek gocunulacak bir sey degildir. Insanlar hata yapar ve ozur dilerse bu onlari daha da yuceltir kimse de kavga etmez, munakasa yasanmaz. Sen ve annen mensubu oldugunuz asil soydan dolayi ozur dilemeye degil susturmaya programlisiniz heralde.benimle neden tartışıyorsun ki şimdi?
sen öyle yap izle özür dilet.
Ozur dilemek gocunulacak bir sey degildir. Insanlar hata yapar ve ozur dilerse bu onlari daha da yuceltir kimse de kavga etmez, munakasa yasanmaz. Sen ve annen mensubu oldugunuz asil soydan dolayi ozur dilemeye degil susturmaya programlisiniz heralde.
Bu konuyu okuyunca anladim ben kocalardaki "ama o annem" tutumunu. Uzun suredir bdv takip ettigim halde cozemiyordum haksiz da olsa anneyi savunan erkekleri. B Began arkadasimiza tesekkur ediyorum her daim annesinin arkasinda olan ve kendini anlatmaya calisan karilarini dirdir yapmakla niteleyen kocalari anlamama yardim ettigi icin.+1
O da anne o zaman, ogluşu koru korune savunsun hakli haksiz demeden, " ama o annem" desin kadinin her ama her yaptığına.. Ki zaten gelin-kv sorunlarina boyle yaklasan adamlar yuzunden burda binlerce konu acilmiyo mu, bi sürü evlilik bitmiyo mu..
Tertemiz kafalar..
ben özür dilerim de annemi buna mecbur etmem.Ozur dilemek gocunulacak bir sey degildir. Insanlar hata yapar ve ozur dilerse bu onlari daha da yuceltir kimse de kavga etmez, munakasa yasanmaz. Sen ve annen mensubu oldugunuz asil soydan dolayi ozur dilemeye degil susturmaya programlisiniz heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?