merhaba gurbetçiçeği,bende çok acıkan sık sık kaçamak yapan bi insanım.kilomda sana yakın 83 civarı şimdi.1,5 ay önce diyetisyen kontrolünde zayıflamaya başladım(daha doğrusu çok zayıflayamadım ama)sağlıklı beslenme konusunda biraz dikkat etmeye başladım.diyetisyenim listeme bakınca sabah ve öğlenleri az yediğimi sonra akşama acıkıp çok yediğimi söyledi haklıda.
sende bu hataya düşme bence.
bende senin gibi kaçamaklarla geçen 1 ayda 3-4 kilo almıştım 87 ye vurmuştum.ama o kilolar inan kolay gidiyo 1 haftada onları geri verdim.
ah bi yaşam tarzı haline getirebilsek sağlıklı besleme ve sporu herşey çözülecek,inşallah olacak ümidini yitirme
herşey sadece daha sağlıklı ve zinde olmak için:)
bende bütün sehitlerimizi rahmetle aniyorum. hepinize güzel bir gün diliyorum.
sevgi ablacim Allah kabul edsin, nur icinde yatsin annecigin
Sevil ablacim mutfagin piril piril olmus, güle güle kirlet, yoruldun ama degdi degilmi
Serapcim sorum gözünden kacti galiba, diyete basladinmi ve hangi diyete karar kildigini merak ediyorum, cünkü senin diyet bilgilerini önemsiyorum.
Dallidacim neyseki sen güclüsün , cabuk toparlanabiliyorsun masallah her zaman söylerim azmine hayranim.
aycacim hala görünmüyorsun, özledik ona göre
Merhaba Gurbetçim, evet kusura bakma kaçırmışım sorunu. Diyete başlamadım. Araştırma durumundayım hatta şu anda da okuduğum bir yazı var. Aslında fazla kalori kısmadan başlamak için Mehtap Hanım' ın listesi çok uygun..
Sen Mehtap Hanım' ın listesine mi başlayacaksın?
arkadaslar bugün cok mutluyum, seytanin bacagini kirdim
dün günümüz vardi, ama ben ona ragmen diyete basladim ve aclik krizlerimle basa ciktim, alnimin derisi catladi, dün cok zor gecti ama oldu. insallah darisi bugüne. isterseniz dünkü menümü yazayim. melegin dedigi gibi kahvaltimi biraz güclü yaptimki , ögleden sonra cok acikmayim diye.
kahvaltida, bir kase special K , az yagli sütle, 3 zeytin, 1 haslanmis yumurta, ve salatalik ,sekersiz acik cay
Öglen, iki kepce tarhana corbasi, 80 gram kadar tavuk gögsü ( cok az yagla tavada soteledim) ve salatalik
Aksam, gündeyim , 4 tane mercimek köfte, cok az bulgur köftesi, iki catal havuc salatasi. hamurislerine ve tatlilar elimi bilem sürmedim. sizce ilk güne göre nasil kizlar.
yok bilmiyorum bende listelere bagli kalmadan devam edeyim diyorum ama, bakalim bende arastirma icindeyim , aslinda mehtap hanimin listelerine birebir uymasamda , hemen hemen onun mantiginda yapacagim.
haklisin serapcim, bizler uzman degiliz, ben öglenleri et ve salata aksamlarida sebze ve yogurt seklinde, evde ne varsa onu pisirip kendimi sikmadan yapayim diyorum. taze yesillikler ve sebzeleri her istedigim zaman bulamiyorum , daha önce yazmistim, türk marketlerinde oluyor ve uzak diye , o yüzden evdeki malzemelerime göre uyarlamayi düsündüm. alman marketlerinde , taze yesillikler türkiyedeki gibi bol olmaz, ben 19 senedir yesil biber görmedim mesela, ispanak pek yok, vs...
Bugün anneme mevlit okutacağız ,giremem sonra görüşmek üzere....
bende bütün sehitlerimizi rahmetle aniyorum. hepinize güzel bir gün diliyorum.
sevgi ablacim Allah kabul edsin, nur icinde yatsin annecigin
Sevil ablacim mutfagin piril piril olmus, güle güle kirlet, yoruldun ama degdi degilmi
Serapcim sorum gözünden kacti galiba, diyete basladinmi ve hangi diyete karar kildigini merak ediyorum, cünkü senin diyet bilgilerini önemsiyorum.
Dallidacim neyseki sen güclüsün , cabuk toparlanabiliyorsun masallah her zaman söylerim azmine hayranim.
aycacim hala görünmüyorsun, özledik ona göre
arkadaslar bugün cok mutluyum, seytanin bacagini kirdim
dün günümüz vardi, ama ben ona ragmen diyete basladim ve aclik krizlerimle basa ciktim, alnimin derisi catladi, dün cok zor gecti ama oldu. insallah darisi bugüne. isterseniz dünkü menümü yazayim. melegin dedigi gibi kahvaltimi biraz güclü yaptimki , ögleden sonra cok acikmayim diye.
kahvaltida, bir kase special K , az yagli sütle, 3 zeytin, 1 haslanmis yumurta, ve salatalik ,sekersiz acik cay
Öglen, iki kepce tarhana corbasi, 80 gram kadar tavuk gögsü ( cok az yagla tavada soteledim) ve salatalik
Aksam, gündeyim , 4 tane mercimek köfte, cok az bulgur köftesi, iki catal havuc salatasi. hamurislerine ve tatlilar elimi bilem sürmedim. sizce ilk güne göre nasil kizlar.
Kıyamam sana( Haklısın o zaman. Kendine göre ayarlamanda fayda olacak. Zaaflarını göz önünde tutarsan daha başarılı olursun. Ben senin tatlıdan ziyade hamur işi ya da günlerde yapılan bol kalorili şeylere zaafın olduğunu düşünüyorum. Bende de durum farklı değil aslında. Hamuru çok seviyorum. Bir gün önüme 1 tepsi börek alıp sınırsızca yemek istiyorum Ama sonuç ne olur bilemiyorum
Ben kendi kendime diyet yaparken aşırı kalori kısıtlamasına gidiyorum. Aslında 1300- 1400 kcal. olması gerekirken 1000-1100 de kalıyorum. O yüzden bana liste şart. Ama bir yandan da çok zaman kaybettim ve kilo aldım. Şu anda 65.2 kilo olmuşum. Haftada 1-1,5 kilo verebileceğim bir diyet arıyorum...
Kıyamam sana( Haklısın o zaman. Kendine göre ayarlamanda fayda olacak. Zaaflarını göz önünde tutarsan daha başarılı olursun. Ben senin tatlıdan ziyade hamur işi ya da günlerde yapılan bol kalorili şeylere zaafın olduğunu düşünüyorum. Bende de durum farklı değil aslında. Hamuru çok seviyorum. Bir gün önüme 1 tepsi börek alıp sınırsızca yemek istiyorum Ama sonuç ne olur bilemiyorum
Ben kendi kendime diyet yaparken aşırı kalori kısıtlamasına gidiyorum. Aslında 1300- 1400 kcal. olması gerekirken 1000-1100 de kalıyorum. O yüzden bana liste şart. Ama bir yandan da çok zaman kaybettim ve kilo aldım. Şu anda 65.2 kilo olmuşum. Haftada 1-1,5 kilo verebileceğim bir diyet arıyorum...
Allah kabul etsin Sevgi ablabu arada tebrik ederim,83 kiloya indin az kaldı,70 leri görmeyi
Sana da iyi bir gün dilerim canımevet,Gurbetim,güçlü olmayı öğrendim hayat bana çok iyi davranmadı ve ben sıkıntılarımı unutmak için geçmişe yaşamayı başlamıştım..bu şekilde mutlu olacağımı sanıyordum,ama çok yanıldım çünkü Rabbim bana armağan ettiği birçok güzelik ben kaçırdım...sana psikolog dan yardım aldığımdan bahsetmiştim ya,işte ondan sonra ben ''ANI''yaşamaya başladım...dün kötü bir gün geçirdim,döğru,ama o dündür...bugün Allah'a şükür uyandım,nefes aldım,bir yerim ağrımıyor,ailem iyi...ve mutluyum hep beklemiştim sihirli bir çubuk bana dokunsun ama sihir bizim içimizdedir,bizim onu ortaya çıkarmamız gerek
Tebrik ederim canım,bak hiç de zor değilmiş
Merhaba Serapcığım,eğer bir gün 1 tepsi börek yemeye denersin,eminim ki ondan sonra uzuuun bir süre börek yemeye istemeyebilirsinsen zaten sağlıklı beslendiğin için bence vücudun kilo vermeyi direniyor.Menülerin çok güzel,dengeli,acaba sadece düzenli spor mı eksik?o problemi bende de var,bir türlü sporumu düzenli bir şekilde hayatıma sokamadım:44::44:
Ellerine sağlık canım,birinci sayfada bulunan kilo çizelgesindeki kilo değişikliğimi hemen değiştirmişsinTeşekkürler
evet serapcim dogru teshis, ben tatli pek sevmem, pasta hic yemem, canim istemez, mesela binbir cesit pastayi önüme koysalar , tadina bile bakmam. ama hamurisleri , daha ziyade , bulgurlu yemekleri , köftelerive et grubunu seviyorum. yalan yok sebzeylede aram pek iyi degil, ama yiyorum genede bazen. birde cocuklarda sebze hic sevmiyorlar, o yüzdende genelde kendime ayri yapmiyorum. simdi sen sanacaksinki dag basindami yasiyorsun, sayilir, burasi kücük bir kasaba, evler serpme , öyle türkiye gigi degil, mesela hic apartman yok. tek kisilik evler, ama havasi güzel, yemyesil, adeta cennet gibi. evler villa seklinde cok güzeller. yani alisverise felan ekmege bile arabayla gidiyoruz, en yakin türk komsum yarim saat yürüyerek. cok sakin bir yer. tabii büyük sehirlerde imkanlar , türk marketleri , hersey daha fazladir. ama Allah bana burayi yazmis, yenecek ekmegim icecek suyum burdaymis ne ypalim , ama genede türkiyeye tatile gittigimde burayida özlüyorum, iste böyle....
arkadaslar ben normalde suyu cok az icerim. cözdüm galiba suyu az ictigimde daha cok acikiyorum yada aciktigimi zannediyorum. iki gündür suyu cok iciyorum ve daha az acikiyorum. bu günde simdilik iyi gidiyor.kahvaltida , iki dilim t.bugday ekmegi , peynirli omlet, salatalik, kirmizi paprika ve 4 zeytin yedim.
öglen, tavuklu kabak sote , ayran esliginde. (daha yemedim ama hazirladim)
Aksamada herhale special K olacak galiba. aksamlari az yersem daha hizli kilo verebiliyorum. ara ögünler konusunda hala kafam karisik. karatay diyetinin kitabini almistim. orda ara ögün yapilmmamasi gerektigini aciklamis canan hanim hemde kendi üstünde bir yiyerek, birde yemeyerek kan sekeri insülin sonuclarini yazmis, mantikli geliyor banada. yaglari yakan leptin hormonu icin en az 4- 5 saat bir sey yememek gerekiyormus. bazi diyetisyenlerde 6 ögün tavsiye ediyor , metabolizmamizi hizlandirmak icin , bilemiyorum ben kafam karisik bu konuda. onuda kendim icin söyle düsündüm, dayanabildigim sürece ara ögün yapmam, mesela karnim tok canim bir seyy istemiyor , listede ara ögün var diye zorla yemem, ama aclik hissedersem ufak bir araögün yaparim. diye düsündüm yanlismi düsünüyorum, arkadaslar tavsiyeleriniz neler, hangi doktor dogru söylüyor sizce...
arkadaslar ben normalde suyu cok az icerim. cözdüm galiba suyu az ictigimde daha cok acikiyorum yada aciktigimi zannediyorum. iki gündür suyu cok iciyorum ve daha az acikiyorum. bu günde simdilik iyi gidiyor.kahvaltida , iki dilim t.bugday ekmegi , peynirli omlet, salatalik, kirmizi paprika ve 4 zeytin yedim.
öglen, tavuklu kabak sote , ayran esliginde. (daha yemedim ama hazirladim)
Aksamada herhale special K olacak galiba. aksamlari az yersem daha hizli kilo verebiliyorum. ara ögünler konusunda hala kafam karisik. karatay diyetinin kitabini almistim. orda ara ögün yapilmmamasi gerektigini aciklamis canan hanim hemde kendi üstünde bir yiyerek, birde yemeyerek kan sekeri insülin sonuclarini yazmis, mantikli geliyor banada. yaglari yakan leptin hormonu icin en az 4- 5 saat bir sey yememek gerekiyormus. bazi diyetisyenlerde 6 ögün tavsiye ediyor , metabolizmamizi hizlandirmak icin , bilemiyorum ben kafam karisik bu konuda. onuda kendim icin söyle düsündüm, dayanabildigim sürece ara ögün yapmam, mesela karnim tok canim bir seyy istemiyor , listede ara ögün var diye zorla yemem, ama aclik hissedersem ufak bir araögün yaparim. diye düsündüm yanlismi düsünüyorum, arkadaslar tavsiyeleriniz neler, hangi doktor dogru söylüyor sizce...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?