Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

bende bütün sehitlerimizi rahmetle aniyorum. hepinize güzel bir gün diliyorum.
sevgi ablacim Allah kabul edsin, nur icinde yatsin annecigin
Sevil ablacim mutfagin piril piril olmus, güle güle kirlet, yoruldun ama degdi degilmi
Serapcim sorum gözünden kacti galiba, diyete basladinmi ve hangi diyete karar kildigini merak ediyorum, cünkü senin diyet bilgilerini önemsiyorum.
Dallidacim neyseki sen güclüsün , cabuk toparlanabiliyorsun masallah her zaman söylerim azmine hayranim.
aycacim hala görünmüyorsun, özledik ona göre

canim bende öyle istedikten sonra cabuk kilo veriyorum, bu aralar kendimi diyete veremedigim icin öyle oldu. senin diyetini ve diyetiseninin verdigi bilgileride merak ediyorum. bu arada sen kac yasindaydin canim.

Merhaba Gurbetçim, evet kusura bakma kaçırmışım sorunu. Diyete başlamadım. Araştırma durumundayım hatta şu anda da okuduğum bir yazı var. Aslında fazla kalori kısmadan başlamak için Mehtap Hanım' ın listesi çok uygun..
Sen Mehtap Hanım' ın listesine mi başlayacaksın?

arkadaslar bugün cok mutluyum, seytanin bacagini kirdim
dün günümüz vardi, ama ben ona ragmen diyete basladim ve aclik krizlerimle basa ciktim, alnimin derisi catladi, dün cok zor gecti ama oldu. insallah darisi bugüne. isterseniz dünkü menümü yazayim. melegin dedigi gibi kahvaltimi biraz güclü yaptimki , ögleden sonra cok acikmayim diye.
kahvaltida, bir kase special K , az yagli sütle, 3 zeytin, 1 haslanmis yumurta, ve salatalik ,sekersiz acik cay
Öglen, iki kepce tarhana corbasi, 80 gram kadar tavuk gögsü ( cok az yagla tavada soteledim) ve salatalik
Aksam, gündeyim , 4 tane mercimek köfte, cok az bulgur köftesi, iki catal havuc salatasi. hamurislerine ve tatlilar elimi bilem sürmedim. sizce ilk güne göre nasil kizlar.

yok bilmiyorum bende listelere bagli kalmadan devam edeyim diyorum ama, bakalim bende arastirma icindeyim , aslinda mehtap hanimin listelerine birebir uymasamda , hemen hemen onun mantiginda yapacagim.

Tebrik ederim, bence hiç fena değil. İsteyince başaracağını biliyoruz, öyle değil mi

yok bilmiyorum bende listelere bagli kalmadan devam edeyim diyorum ama, bakalim bende arastirma icindeyim , aslinda mehtap hanimin listelerine birebir uymasamda , hemen hemen onun mantiginda yapacagim.

Bence mutlaka listeye bağlı kalmak lazım. Çünkü denge kurmak için çok ciddi beslenme bilgisine sahip olmak lazım. Dengelediğimizi sanıyoruz ama yanılıyoruz....

dünü atlattimya bu sabah hemen tartildim 400 gram gitmis bile insallah bu hafta güzel gecerse, 2 kilomu yollarim diye düsünüyorum, son aldigim kilolari cabuk veririm gibi geliyor.

haklisin serapcim, bizler uzman degiliz, ben öglenleri et ve salata aksamlarida sebze ve yogurt seklinde, evde ne varsa onu pisirip kendimi sikmadan yapayim diyorum. taze yesillikler ve sebzeleri her istedigim zaman bulamiyorum , daha önce yazmistim, türk marketlerinde oluyor ve uzak diye , o yüzden evdeki malzemelerime göre uyarlamayi düsündüm. alman marketlerinde , taze yesillikler türkiyedeki gibi bol olmaz, ben 19 senedir yesil biber görmedim mesela, ispanak pek yok, vs...

canim ben cikmam lazim , cocuklar kalktilar, kahvalti yapacagiz, burda iki hafta okullar tatil , sonra görüsürüz , öpüyorum seni

Kıyamam sana ( Haklısın o zaman. Kendine göre ayarlamanda fayda olacak. Zaaflarını göz önünde tutarsan daha başarılı olursun. Ben senin tatlıdan ziyade hamur işi ya da günlerde yapılan bol kalorili şeylere zaafın olduğunu düşünüyorum. Bende de durum farklı değil aslında. Hamuru çok seviyorum. Bir gün önüme 1 tepsi börek alıp sınırsızca yemek istiyorum Ama sonuç ne olur bilemiyorum

Ben kendi kendime diyet yaparken aşırı kalori kısıtlamasına gidiyorum. Aslında 1300- 1400 kcal. olması gerekirken 1000-1100 de kalıyorum. O yüzden bana liste şart. Ama bir yandan da çok zaman kaybettim ve kilo aldım. Şu anda 65.2 kilo olmuşum. Haftada 1-1,5 kilo verebileceğim bir diyet arıyorum...

Bugün anneme mevlit okutacağız ,giremem sonra görüşmek üzere....

Allah kabul etsin Sevgi ablabu arada tebrik ederim,83 kiloya indinaz kaldı,70 leri görmeyi

Sana da iyi bir gün dilerim canımevet,Gurbetim,güçlü olmayı öğrendimhayat bana çok iyi davranmadı ve ben sıkıntılarımı unutmak için geçmişe yaşamayı başlamıştım..bu şekilde mutlu olacağımı sanıyordum,ama çok yanıldım çünkü Rabbim bana armağan ettiği birçok güzelik ben kaçırdım...sana psikolog dan yardım aldığımdan bahsetmiştim ya,işte ondan sonra ben ''ANI''yaşamaya başladım...dün kötü bir gün geçirdim,döğru,ama o dündür...bugün Allah'a şükür uyandım,nefes aldım,bir yerim ağrımıyor,ailem iyi...ve mutluyumhep beklemiştim sihirli bir çubuk bana dokunsunama sihir bizim içimizdedir,bizim onu ortaya çıkarmamız gerek

Tebrik ederim canım,bak hiç de zor değilmiş

Merhaba Serapcığım,eğer bir gün 1 tepsi börek yemeye denersin,eminim ki ondan sonra uzuuun bir süre börek yemeye istemeyebilirsinsen zaten sağlıklı beslendiğin için bence vücudun kilo vermeyi direniyor.Menülerin çok güzel,dengeli,acaba sadece düzenli spor mı eksik?o problemi bende de var,bir türlü sporumu düzenli bir şekilde hayatıma sokamadım:44::44:

Menümün devamı:
Ara:4 kuru erik,5 badem
Öğlen:1,5 kepçe mercimek çorbası,salata,tavuk eti
Ara:4kuru erik,5 badem
Ara:1 kepekli tost,domates,salata...

Ellerine sağlık canım,birinci sayfada bulunan kilo çizelgesindeki kilo değişikliğimi hemen değiştirmişsinTeşekkürler

aynen öyle tatlim, hayat bize herseyi ögretiyor, cok sükür diyete adapte olabiliyorum nihayet, o yüzden bugün cok mutluyum. zoruma gidiyordu, kilolar alip basini gidiyor ve ben hic bir sey yapamiyorum. dahasi kendime sinirleniyordum, ben bu kadar iradesiz degilim, olamam, hani nerde o eski kafasina koydugu seyi yapan kiz , diye dahada üzülüyordum. psikologa gitmeyi düsündüm, ama türk psikologlar buraya bir hayli uzak, almanlarda bizim kültürümüzden ne anlar, onlara göre kocanlami bir problemin var bosan der, kaynananlami bir problemin var , görüsme der, onlarda yok , bizim kültürümüz , beni anlayacaklarini sanmiyorum. o yüzden gitmeyi tercih etmedim.ama kendi kendime cok okudum , dualar ettim, ve sizlerinde duasiyla hallettim,insallah artik bende geriye bakmiyorum. aslinda ben sinirlendigim seyleri zamaninda susup icime attigim icin böyle oldu. 19 senedir almanyadayim ve hep biriktirdim. hic tanimadigin bir memlekete gelmek, hic tanimadigin bir aileye girmek ve senelerce , ister anlas , isterse anlasama , farketmez ayni cati altinda yasa. cok zor inanin. artik bosverelim bunlari bugünümüze bakiyoruz degilmi

evet serapcim dogru teshis, ben tatli pek sevmem, pasta hic yemem, canim istemez, mesela binbir cesit pastayi önüme koysalar , tadina bile bakmam. ama hamurisleri , daha ziyade , bulgurlu yemekleri , köftelerive et grubunu seviyorum. yalan yok sebzeylede aram pek iyi degil, ama yiyorum genede bazen. birde cocuklarda sebze hic sevmiyorlar, o yüzdende genelde kendime ayri yapmiyorum. simdi sen sanacaksinki dag basindami yasiyorsun, sayilir, burasi kücük bir kasaba, evler serpme , öyle türkiye gigi degil, mesela hic apartman yok. tek kisilik evler, ama havasi güzel, yemyesil, adeta cennet gibi. evler villa seklinde cok güzeller. yani alisverise felan ekmege bile arabayla gidiyoruz, en yakin türk komsum yarim saat yürüyerek. cok sakin bir yer. tabii büyük sehirlerde imkanlar , türk marketleri , hersey daha fazladir. ama Allah bana burayi yazmis, yenecek ekmegim icecek suyum burdaymis ne ypalim , ama genede türkiyeye tatile gittigimde burayida özlüyorum, iste böyle....

arkadaslar ben normalde suyu cok az icerim. cözdüm galiba suyu az ictigimde daha cok acikiyorum yada aciktigimi zannediyorum. iki gündür suyu cok iciyorum ve daha az acikiyorum. bu günde simdilik iyi gidiyor.kahvaltida , iki dilim t.bugday ekmegi , peynirli omlet, salatalik, kirmizi paprika ve 4 zeytin yedim.
öglen, tavuklu kabak sote , ayran esliginde. (daha yemedim ama hazirladim)
Aksamada herhale special K olacak galiba. aksamlari az yersem daha hizli kilo verebiliyorum. ara ögünler konusunda hala kafam karisik. karatay diyetinin kitabini almistim. orda ara ögün yapilmmamasi gerektigini aciklamis canan hanim hemde kendi üstünde bir yiyerek, birde yemeyerek kan sekeri insülin sonuclarini yazmis, mantikli geliyor banada. yaglari yakan leptin hormonu icin en az 4- 5 saat bir sey yememek gerekiyormus. bazi diyetisyenlerde 6 ögün tavsiye ediyor , metabolizmamizi hizlandirmak icin , bilemiyorum ben kafam karisik bu konuda. onuda kendim icin söyle düsündüm, dayanabildigim sürece ara ögün yapmam, mesela karnim tok canim bir seyy istemiyor , listede ara ögün var diye zorla yemem, ama aclik hissedersem ufak bir araögün yaparim. diye düsündüm yanlismi düsünüyorum, arkadaslar tavsiyeleriniz neler, hangi doktor dogru söylüyor sizce...

Sevgi' nin kilo bildirimini kaçırmışım. Tebrikler Sevgi Darısı başımıza
Ne kadar doğru demişsin Dallidacım. Gerçekten de sihir bizde... Yine söylediğin gibi profesyonel yardım almak gerekiyorsa alacağız. Birinin içimizdeki sihri nasıl açığa çıkaracağımızı öğretmesi lazım. Senin adına çok sevindim. Rabbim herkese iyi gün göstersin

Haklısın canım. Egzersiz yapıyorum ama plates modunda. Kardiyo yapamıyorum. Kardiyo yapsam anında göbek erimeye başlayacak. BU hafta bisiklete başlarım herhalde.
Sen yürüyordun ne güzel, ara verdikten sonra devamı gelmedi. Motive mi olamıyorsun, zaman sıkıntın mı var?

Ellerine sağlık canım,birinci sayfada bulunan kilo çizelgesindeki kilo değişikliğimi hemen değiştirmişsinTeşekkürler

Rica ederim canım. Acaba topiğe hiç uğramayan arkadaşların isimlerini kaldırsak mı listeden? Ne dersiniz kızlar??

Şanslısın bence, biz şehrin ortasında yaşıyoruz da ne oluyor sanki. Her gün boğazda değiliz, çarşıda da ....
Bence sen elindekini değerlendir. Daha önce de yazmıştım ama, sanırım gözünden kaçtı. Bahçende yeşillik, domates ve biber yetiştirebilirsin bence. Fide ve tohum bulman çok mu zor olur?

En sevdiğim konuya geldik, biyokimya

1. Adım: Yemek yedikten hemen sonra kanda şeker düzeyi yükselmeye başlar. Kan şekeri yükselince insülin devreye girer ve kan şeker düzeyinin düşmesini sağlar. Peki bu şeker nereye gider? İnsülin 2 saat boyunca etkin olur. Bu süre zarfında kandaki şekeri karaciğere gönderir. Biz yeterince aktivite yaparsak bu şeker depo şekerine dönüşmeden harcayabiliriz. Dolayısıyla yağlanmanın önüne geçilebilir. Çünkü hepimiz biliyoruz ki karaciğer bir süre sakladığı şeker kullanılmazsa yağa çevirerek deri altına gönderip orada depolar.

2. Adım: İnsülin işini bitirdikten sonra glukagon devreye girer. Onun görevi ise kandan uzaklaştırılan şekeri yeniden kontrollü bir şekilde kana göndermektir. Kan şekeri düzeyini artırarak istenen seviyeye getirir. Lipaz enzimini uyarır.

3. Adım: Herkes işini bitirince -ki bu 3-4 saat demek- lipaz devreye girer. Lipaz depo yağları yeniden kullanılabilmeleri için yağ asitlerine dönüştürür ve kanda serbest halde dolaşmalarını sağlar. Dolayısıyla direkt yağların enerjiye çevrilmesinde büyük rol oynar.

Şimdi Canan Hoca diyor ki, bırakın bu döngü kendisini tamamlasın. 5 saatte lipaz da işini yapsın istiyor. Hatta ekmek, meyve gibi glisemik indeksi yüksek besinleri tüketmeyin ki, insülin hiç işe karışmasın diyor.

Dukan ın çıkış noktası da bu zaten; proteinden zengin beslen. İnsülini devreden çıkar, glukagon lipazı çağırsın. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı

Diyetisyenler de sık ve az yemenin metabolizma hızını artırdığını söylüyor. Lipazın çalışmasını ise gece uyku esnasında olmasını tercih ediyorlar.

Ben şahsen öğleden sonra 4 gibi atıştıracak bir şey arıyorum. Dolayısıyla 3 ana, 1 ara öğün tüketiyorum. Akşam yemeğinden sonra bir şey yemiyorum çünkü erken yatıyorum.
Yazın günler uzun, öğleden sonra araya ihtiyaç duyabilirsin. Aynen dediğin gibi aç hissediyorsan yiyebilirsin. Diğer taraftan da şöyle bir gerçek var; biz yedikçe yaşlanıyoruz. Yani hücresel boyutta. Yani ne kadar az yersek o kadar uzun yaşarız ( Allah izin verirse)

Herkese güzel birgün diliyorum öncelikle burada nihayet günes acti soguk ama günes olunca farketmiyor sogukluk pek

Gurbetcicegi eger mehtap Hanimin listelerinden yapacaksan lütfen uymaya calis cünkü sürekli listeleri degistiriyor ve nediyor domates niye yok diye sormayin herseyin bir nedeni var sonraki bir listede karbonhidrati azaltiyor birdigerinde kök sebzeleri yasakliyor yillarini bu ise adamis bir doktor ve mutlaka bir bildigi varki böyle sunuyor bilgilerini bizlere yani kafama göre uydurayim dersen sanmiyorum basarili olacagini

Ben karatayida denedim Dukanida hatta burada tanidiklarim var sadece 5 saat bekleyerek ögün aralarinda birsürü kilo verenler ama aynen mislisiyle geri alaninida biliyorum..Tvlerde cok izliyorum örnegin Dr.Gürkan Kubilay ben sizi yedire yedire zayiflatiyorum yemeyerek zayiflanmaz diyor verdigi örnek listeler 6 ögün üzerine kurulu kendisini cok begenirim ayni onun gibi Dr. Selahattin Dönmez oda cok begendigim bir Dr. onunda görüsü ayni kitaplari var bende hepsinin keske yakin olsada versem sana okusan hepsini

Simdi vücudu bir arabaya benzetersek arabaya nasil benzin koyunca calisirsa eger sende ne kadar cok yersen vücutta bunu ayni oranda yakmaya baslar tabii yemekten amac börekler kisirlar patates salatalari degil tabiiki bunlarda yenecek ömür boyu yalanarak bakmayacagiz ama önce hedef kiloya inmek ve bunu 1 sene korumaya gayret etmek zorundayiz

Simdilik dogru beslenmeyi ögreniyoruz ve zayifliyoruz Mehtap Hanim ne diyor gün gelecek sevdiginiz herseyden yemeye baslayacaksiniz ama eminim onlarida makul ölcüde yiyecegiz günü gelince dedim ya ögreniyoruz.Ben ögün atlamamani tavsiye ederim zaten ara ögün cogu zaman meyve ceviz yada yogurt yada 2 bisküi ufacik atistirmaliklar

Bulundugun yer Almanyanin neresine yakin cok sasirdim biber görmedim 19 senedir diye yazinca cünkü ben bazen Alisverise Konstanza gidiyorum oradaki Türk Bakkallari kücük Türkiye gibi 23 senedir buradayim biber hep vardi bulamadigim seyler olurdu ama eskiden simdi yasadigim yerdede 2 Türk Bakkali var hatta birisi 2 senedir burnumun dibinde ve yok yok demekki cok kücük bir yerdesin sen zor öyle bir yerdede yasamak

Umarim kendin icin olan dogru diyeti bulursun canim görüsmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…