aynen öyle tatlim, hayat bize herseyi ögretiyor, cok sükür diyete adapte olabiliyorum nihayet, o yüzden bugün cok mutluyum. zoruma gidiyordu, kilolar alip basini gidiyor ve ben hic bir sey yapamiyorum. dahasi kendime sinirleniyordum, ben bu kadar iradesiz degilim, olamam, hani nerde o eski kafasina koydugu seyi yapan kiz , diye dahada üzülüyordum. psikologa gitmeyi düsündüm, ama türk psikologlar buraya bir hayli uzak, almanlarda bizim kültürümüzden ne anlar, onlara göre kocanlami bir problemin var bosan der, kaynananlami bir problemin var , görüsme der, onlarda yok , bizim kültürümüz , beni anlayacaklarini sanmiyorum. o yüzden gitmeyi tercih etmedim.ama kendi kendime cok okudum , dualar ettim, ve sizlerinde duasiyla hallettim,insallah artik bende geriye bakmiyorum. aslinda ben sinirlendigim seyleri zamaninda susup icime attigim icin böyle oldu. 19 senedir almanyadayim ve hep biriktirdim. hic tanimadigin bir memlekete gelmek, hic tanimadigin bir aileye girmek ve senelerce , ister anlas , isterse anlasama , farketmez ayni cati altinda yasa. cok zor inanin. artik bosverelim bunlari bugünümüze bakiyoruz degilmi
Doğru diyorsun canım
Sevgi' nin kilo bildirimini kaçırmışım. Tebrikler SevgiDarısı başımıza
Ne kadar doğru demişsin Dallidacım. Gerçekten de sihir bizde... Yine söylediğin gibi profesyonel yardım almak gerekiyorsa alacağız. Birinin içimizdeki sihri nasıl açığa çıkaracağımızı öğretmesi lazım. Senin adına çok sevindim. Rabbim herkese iyi gün göstersin
Amin canımteşekkür ederim
Haklısın canım. Egzersiz yapıyorum ama plates modunda. Kardiyo yapamıyorum. Kardiyo yapsam anında göbek erimeye başlayacak. bisiklete başlarım herhalde.
Sen yürüyordun ne güzel, ara verdikten sonra devamı gelmedi. Motive mi olamıyorsun, zaman sıkıntın mı var?
Anladımhep dediğin gibi,önce sağlık.Plates modunda da olsa,hareket,harekettır.Ben sanırım motive olamıyorum...bugün tekrar eşofmanımı hazırladım,yarın sabah bende şeytanın bacağını kırarım inşAllah ve yürüyüşe çıkarım
Rica ederim canım. Acaba topiğe hiç uğramayan arkadaşların isimlerini kaldırsak mı listeden? Ne dersiniz kızlar??
Olabilir.Zaten devam eden arkadaşlarımız belli
Şanslısın bence, biz şehrin ortasında yaşıyoruz da ne oluyor sanki. Her gün boğazda değiliz, çarşıda da ....
Bence sen elindekini değerlendir. Daha önce de yazmıştım ama, sanırım gözünden kaçtı. Bahçende yeşillik, domates ve biber yetiştirebilirsin bence. Fide ve tohum bulman çok mu zor olur?
Bence de
En sevdiğim konuya geldik, biyokimya
1. Adım: Yemek yedikten hemen sonra kanda şeker düzeyi yükselmeye başlar. Kan şekeri yükselince insülin devreye girer ve kan şeker düzeyinin düşmesini sağlar. Peki bu şeker nereye gider? İnsülin 2 saat boyunca etkin olur. Bu süre zarfında kandaki şekeri karaciğere gönderir. Biz yeterince aktivite yaparsak bu şeker depo şekerine dönüşmeden harcayabiliriz. Dolayısıyla yağlanmanın önüne geçilebilir. Çünkü hepimiz biliyoruz ki karaciğer bir süre sakladığı şeker kullanılmazsa yağa çevirerek deri altına gönderip orada depolar.
2. Adım: İnsülin işini bitirdikten sonra glukagon devreye girer. Onun görevi ise kandan uzaklaştırılan şekeri yeniden kontrollü bir şekilde kana göndermektir. Kan şekeri düzeyini artırarak istenen seviyeye getirir. Lipaz enzimini uyarır.
3. Adım: Herkes işini bitirince -ki bu 3-4 saat demek- lipaz devreye girer. Lipaz depo yağları yeniden kullanılabilmeleri için yağ asitlerine dönüştürür ve kanda serbest halde dolaşmalarını sağlar. Dolayısıyla direkt yağların enerjiye çevrilmesinde büyük rol oynar.
Şimdi Canan Hoca diyor ki, bırakın bu döngü kendisini tamamlasın. 5 saatte lipaz da işini yapsın istiyor. Hatta ekmek, meyve gibi glisemik indeksi yüksek besinleri tüketmeyin ki, insülin hiç işe karışmasın diyor.
Dukan ın çıkış noktası da bu zaten; proteinden zengin beslen. İnsülini devreden çıkar, glukagon lipazı çağırsın. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı
Diyetisyenler de sık ve az yemenin metabolizma hızını artırdığını söylüyor. Lipazın çalışmasını ise gece uyku esnasında olmasını tercih ediyorlar.
Ben şahsen öğleden sonra 4 gibi atıştıracak bir şey arıyorum. Dolayısıyla 3 ana, 1 ara öğün tüketiyorum. Akşam yemeğinden sonra bir şey yemiyorum çünkü erken yatıyorum.
Yazın günler uzun, öğleden sonra araya ihtiyaç duyabilirsin. Aynen dediğin gibi aç hissediyorsan yiyebilirsin. Diğer taraftan da şöyle bir gerçek var; biz yedikçe yaşlanıyoruz. Yani hücresel boyutta. Yani ne kadar az yersek o kadar uzun yaşarız( Allah izin verirse)
Bu topiğin öğün rekortmeni benim