Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Afiyet olsun Sevgicim. Çok güzel bir menü olmuş. Hatırladığın üzere ceviz hariç Harikasın
Bilgilerini ilk sayfaya not ediyorum...

15.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
1 dl. tahıl ekmek
30 gr. lor peyniri (çörekotu ekledim)
6 ad. zeytin
maydanoz, dereotu, fesleğen, pul biber, domates

Ara:
2 Ad. mandalina
3 Ad. ceviz

Öğle:
1 kase sebze çorbası
80 gr. tavuk göğüs ızgara
1 kase mevsim salata

Ara:
1 dl. dukan kek
1 kupa filtre kahve
100 ml. süt

Akşam:
Karnabahar yemeği
2 kaşık yoğurt

Dün gece açlık hissetmedim. Bu gece de hissetmem umarım:)

Kızlarcım, bu sabah kahvaltıda Mehtap Hanım' ın tarifini denedim. Maydanoz, dereotu, fesleğen, pul biber ve 1 tk. zeytinyağını karıştırdım. Domateslerimi minik doğrayıp zeytinlerin de çekirdeklerini çıkarıp bu karışımla harmanladım. İnanılmaz lezzetli bir şey oldu.

Bu arada migrosta %100 keçi sütünden (umuyorum öyledir) lor peyniri buldum. Oldukça lezzetli ve kalorisi düşük. 100 gr. sadece 124 kcal. imiş. Onu da çörekotuyla karıştırınca harika oldu..

Serapcığım kahvaltıda 2 dilim ekmek galiba neden 1 dilim yiyorsun?
Menün her zamanki gibi harika ben acıktım ,ara ve öğle öğünü malesef evde yemek zorunda olduğum için birbirine çok yakın oldu.

liste gayet basaraili gorunuyor, ogle yemeklerinde 1 dilim ekmek yok muydu ? proteinin yaninda sanirim var ama aksam sebzenin yaninda yogurt disinda bisey yok.

ara ogunde sut olayina gelince, gercekten de ben de dusundum acaba var mi diye? sutlu kahve olarak degil de sadece sut veya yogurt. umarim cevap alabilirim

kendi olculerime gelince:

acikcasi ben dun tartilmadim, regl oncesi ( bugun ilk gunu ) ama 85 biliyorum, fazla ciksa sinirim bozulurdu

boy : 1.61 hedef ise 60, yillardir ozledigim, en son nisanli iken gordugum rakam...

Teşekkür ederim Karataylıhayat. Haklısın ekmek varmış. Dün de bugün de fark etmemişim. Yarın ekmeğimi de yiyeceğim

kendi olculerime gelince:

acikcasi ben dun tartilmadim, regl oncesi ( bugun ilk gunu ) ama 85 biliyorum, fazla ciksa sinirim bozulurdu

boy : 1.61 hedef ise 60, yillardir ozledigim, en son nisanli iken gordugum rakam...

Ödem zaten 3. ya da 4. gün gidiyor. Bir şey olmaz. 85 den geriye sayarız biz de Hep birlikte istediğimiz rakamları göreceğiz, inşaallah

Yaşını da öğrenebilir miyim? İlk sayfaya seni de ekliyorum

Son düzenleme:
bu guzel dilege AMIN denir sadece

yasim 37, ya sen? hangi sehirdesin?

cok guzel bir tesaduf ya :)) Antalyada neredeydin? ben Istanbulda m.koy ortaklarda kaldim, gitmeyi hic istemiyordum aslinda..

Bizim fakülte Topçular' daydı. Kampüs filan yoktu o zamanlar:) Ev de Topçularda mecburen. Okul bitip çalışmaya başlayınca Işıklara taşındım. Talya' nın sokağında oturdum uzun süre. Sonra da ayrıldım Antalya' dan.

Neden gittin? Evlilik mi?

sabah kalkınca
portakal yedim(daha bu diyete baslamamıstım)

kahvaltı
2 dilim tam tahıllı ekmek
yarım kibrit kutusu light peynir
5 zeytin
yarım domates
bi fincan yesil cay

ara
sabahki portakalı burda varsayıp yemedim

öğle

bi kase sehriyeli tavuk suyu corba
yesil fasulye bi tabak

ara

ince bir dilim kek
bi barak siyah cay limonlu

aksamda

4 tane köftecik:)
1 tanede domates dogradım o kadar:)

gecede yarım bardak light süt içicem:)

Afiyet olsun Çağlacım, menün güzel olmuş. Yarın daha iyi olacak. Hepimizin atladığı ya da unuttuğu şeyler oldu bu ilk günlerde.

Öğle yemeğini tercihini etli sebze yemeği ya da ızgaralardan yana kullanabilirsin. Öğleyin ekmeğini yememişsin, ben de unuttum ekmeği:) Etin yanında bol sebze (buharda pişmiş, haşlanmış sebze ya da salata halinde) yemeyi alışkanlık haline getirmeye çalışıyoruz. Listede yazanları aynen uygulamamız faydalı olacaktır. Ne bir eksik ne de bir fazla. Eksik yersek daha sonra kalori azaltırken sıkıntı yaşayabiliriz.

canim yazmayi unutmusum oglede etli fasulye yemegi yrmistim:)geriye kaldi 11gun insallah hergun.boyle gecer:)

1.gun
sabah ilik limonlu su 2y.k.lor peynirine dere otu nane corek otu 1tatli kasigi z.yagi yarim domates
1dilim tam tahilli ekmek1kupa sekersiz cay 5zeytin
ara1 portakal 8cig badem
ogle yer elmasi corbasi
ton balikli salata
1dilim ekmek
ara 4 kepekli biskuvi ve sekersiz cay

aksam 3 kasik ispanak 1 kucuk kase yogurt yarim salatalik

bildiginiz uzere bu aksam misafirlikteydim israr kiyamet sadece 1kucuk kurabiye yedim bol bol su ictim 4lt. ve 3kayisi cayi ictim.

gunaydin !!

istanbuldan isimi degistirdigim icin ayrildim, meslegimi sevmiyordum topculari ve isiklari bilirim, ne zaman yolun duserse antalyaya kahve icmeye sohbet etmeye beklerim

dunku menum

sabah : 2 dilim ekmek, peynir ve 6 zeytin

ara : 1 elma , 3 ceviz

ogle : yagsiz mercimek corbasi, etli yagsiz salata, 1 dilim ekmek

ara : 4 kepekli buskuvi, cay ( sut icmem konusunda tereddutluyum, sordum bakalim cevap alabilecek miyim? )

aksam : 6 yemek kasigi t. fasulye, 2 kasik yogurt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…