Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Günaydın Sevgi abla,hayırlı cumalarLeslie tavsiye ederim,1 mil yaparak başlayabilirsin,normal yürüyüşten çok daha etkilidirsen bugün oldukça yoğunsun,Allah kolaylık versin

Günaydınbugün hava güneşlidışarı çıkıp bol bol D vitamini almak lazımfark ettiğiniz mi kediler ne kadar akılıdır?biraz güneş olunca,hemen güneş banyosu yapıyorlarakılı hayvanlarşaka bir yana,ben güneşli havayı çook seviyorum,mutlu oluyorum...
Sabah:2 dilim ananas,2 yk lor,3 badem
Ara:3 mısır patlağı
Öğlen:2 dilim çavdar ekmeği üzerine biraz salça sürüp,biraz ıspanak ekleyip,fırına vereceğim,yiyeceğim
Ara:1 prebiyotik meyveli yoğurt
Oğlum okula gittikten sonra Leslie ile 5 mil yürüyeceğim
Herkese kucak dolu sevgileeeeeeeer

Gurbet,bizi habersiz bırakma,doktor ne dediğini merak ederiz

günaydın...
evet haftasonu müthiş bi hava bekliyor bizi cuma son çalışma günü oley...
misafirlerim olacak haftasonu çok abartmam umarım. en azından koşturup duracağım :)

Herkese günaydın, mutlu, sağlıklı bir gün diliyorum. Gerçekten de harika bir gün. Enerjisini hemen hissettirdi güneş.

Gurbetçim, geçmiş olsun. İyi haberlerini bekliyoruz.

Sevgicim, Allah kolaylık versin. Eeee yürüyüşe başlayabildin mi? Dallida haklı, leslie ile 1 mil başlamak için ideal

Dallidacım, menün çok güzel. Ispanağı nasıl hazırlayacaksın? Kediler konusunda haklısın. Aslında nasıl yaşamamız gerektiğini anlamak için doğaya bakmamız yeterli. Bu arada aklıma gelmişken, çoğu insanın ayıla bayıla yediği sosisleri kedilerin yemediğini yeni öğrendim... İçinde olmaması gereken mekanik kıyma ve kimyasallar yüzündenmiş..

Selincim, kendine hakim olacağına inanıyorum

28.03.2013 Menüm:

Sabah:
300 ml. su

Kahvaltı:
1 Yumurta
1 Bardak süt
1 dl. ekmek
8 çilek
20 gr. süzme peynir

Öğle:
Mevsim salata
60 gr. keçi peyniri
Bu andan itibaren sapıttım. Yediklerimi yazmayacağım ama öğle yemeğini atlattım derken, kendimi durduramadım..
Günlük kalori miktarını aşmadım ama, kalorinin geldiği kaynak hiç olmadı...

Akşam:
150 gr. somon ızgara
1 kase roka salatası

Toplam 2.2 lt. su, 4 çay bardağı yeşil çay

Bu sabah tartılmam gerekiyordu. Hastalanmış olmama rağmen kilo vermiş olabileceğimi düşünüyordum kiiiii...... Olamaz, 500 gr. fazlası bile çıktı. Yani 65.5 kiloyum. Hastalandığım için ödem olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten şişmiş gibiyim. Aklıma ödem atan çay tarifi geldi sizinle paylaşayım dedim...

Ölçüler gelişi güzel olup, 1-2 fincan (çay fincanı) içindir.
1 tutam adaçayı
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
1-2 kakule (içindeki tohumlar açılıp kabuklarla birlikte olacak şekilde)
1/2 limon
Tüm malzemeyi demliğe koyup, kaynamış 1 dk. dinlenmiş suyu ekleyip demliyoruz. 2-3 dk. demlendikten sonra fincana alıp, limon sıkıp içiyoruz.
Özellikle 19.30 dan sonra yemek yemeyip gece boyunca bir kaç fincan içilmesi öneriliyor.

Afiyet olsun

Son düzenleme:
günaydın...
evet haftasonu müthiş bi hava bekliyor bizi cuma son çalışma günü oley...
misafirlerim olacak haftasonu çok abartmam umarım. en azından koşturup duracağım :)
Günaydın Selinevet,hava çok güzel:119:abartmayacağına eminim
Günaydınbende aynı güzelikler sana diliyorumTeşekkür ederim,ıspanağı kendi suyuna biraz pişireceğim,ekmek üstüne koyup,biraz da kaşar rendeleyip,fırına vermeyi düşünüyorumaslında kepekli lavaş lazımdı,ama ben buralarda bulamadım...onun yerine Ezgi hanım 2 dilim ekmek önerdi.Kedilerin sosis yemediğini bilmiyordum:44:
Sıkma canını,zaman zaman hepimizin iştahını acayıp açılıyorgünü güzel kapatın,afiyet olsun:)

Bencede ödemdirhaftaya tartıldığında gerçek kilo ortaya çıkar inşAllahhem spor yapıyorsun,hem bol bol su içiyorsunpaylaşım için teşekkürler

Son düzenleme:
Serap,acaba genel anestezi kilo aldırır mı?geçen sene bir röpörtajda Murat Topoğlu kilo aldıran nedenleri sıralıyordu,nedenler arasında boşanma da vardı,genel anestezi de:44::44::44:artık kilo almaktan korkmuyorum,ama acaba yavaşlatır mı?bu konuda sen ne düşünüyorsun?

Son düzenleme:
bu sabah uyandim, camdan disari baktim, aman Allahim her yer bembeyaz. gece gene kar yagmis. anladim bahar bu memlekete ugramayacak. arkadaslar dün dedigim gibi bütün gün temizlikle ugrastim. bu günde aksam bir arkadasda tupper party varmis, oraya davet edildim. heryer dolu tupper le koyacak yer yok, ama genede gidince aliniyor. doktora gidemedim arkadaslar, unutmusum bugün ve pazartesi her yer kapali , almanlarin bayrami var, yani saliya kaldi. carpintilarim devam ediyor, cabuk yoruluyorum ve azcik is yapsam sirtim yaniyor terliyorum. galiba troid. ama genede sali gidip kan verecegim. bugünkü menümüde yazayim.
Sabah : iki dilim ekmek, bir dilim peynir, domates, roka, salatalik, cay
Ara : bir kücük muz, bir cay bardagi kefir
Öglen : haslanmis hindi eti, buharda brokoli ,bir kepce mercimek corbasi, bir dilim ekmek
Ara : bir kepekli galeta ve yulafli yogurt
Aksam : TUPPER PARTY de olacagim,salata tarzi seyleri sececegim, ( SÖZ KACAMAK YOK)

arkadaslar daha öncede bahsettigim gibi yarin kaynanamlar geliyorlar, onlar varken pek giremem, yani yanlarinda giremem firsat buldugumda girerim ancak. giremedigim günlerde beni merak etmeyin, yogun günler beni bekliyor, sadece onlar olsa iyi, onlar varken bütün bina bende olur, gelen giden cabasi , coluk cocuk yani anlayacaginiz streesli günler var basimda. Allah bana sabir versin artik. hepinizi cok öpüyorum, ne olursa olsun dönmek yok diyetten

Bu konuda bilgim yok Dallidacım. Ama gelinimiz anestezi uzmanı. Bu akşam arar ona sorarım.

Kıyamam sana yaaaa... Çok yorma kendini bari diyeceğim ama, misafirlerin de geliyor. Allah yardımcın olsun. Acil şifalar diliyorum canım.
Menün gayet güzel afiyet olsun

Tupper partide ihtiyacın olmayan şeyi almamanı tavsiye ederim

Kimsenin işine karışmak haddim değil biliyorum. Lakin yazmadan geçemeyeceğim. Alıp, kullanıp ya da kullanmadan attığımız plastikler, her türlü giyim eşyası, elektronikler ve parçaların geri dönüşümünü sağlamak zorundayız. Eğer buna özen göstermezsek gelecek nesillere bırakacak hiç bir şeyimiz kalmayacak. Tüketim toplumu oluşturup insanları bağımlı hale getiriyorlar. Pazarlama stratejileri oluşturup ihtiyacımız olmayan bir şeye mutlaka sahip olmamız gerektiği hissini oluşturuyorlar. Bu gibi durumlarda anında karar vermeyip bir gece beklemeyi öneririm. İnanın ertesi gün aynı sahip olma hissini duymayacağız. Bitti, bu son, yarın kapalıyız gibi sözlere kanmayıp sağ duyulu olmayı başarabiliriz... Diğer tarafta da hiç bir şeyi olmayan bir sürü insan var. Buradaki arkadaşlarımın hepsinin duyarlı ve yardım sever olduğundan hiç şüphem yok. İhtiyacımızdan fazlasını almayarak hem kendimize hem de dünyaya bir iyilik yapabiliriz

29.03.2013 Menüm:

Sabah:
500 ml. su

Kahvaltı:
1 dl. peynir
1 kivi
1 dl. çok tahıllı ekmek
1 tk. bal
1 tk. pekmez
2 fincan yeşil çay

Öğle:
2 haşlanmış yumurta ( bol kimyon ve kırmızı biberli)
roka, domates, maydanoz, fesleğen, kırmızı biber+1 tkç zeytinyağı+limon dan oluşan salata

Ara:
1 küçük muz
5 fındık
1 bardak yağsız süt

Akşam:
2 dl. fırın mücver
1 bardak ayran

Su 2lt. oldu. 2,5 olur umarım. Akşam yemekten sonra ödem atıcı çayı içeceğim.

Kendine iyi bak canım,sağlığını ihmal etmeAllah sana kolaylık versinbence de ihtiyacın yoksa,birşey alma..arkadaşın bu yüzden alınacağına sanmıyorum

Teşekkür ederim Serap,önemli birşey değil,benimki sadece merakaşırı tüketimle ilgili yazdıklarına aynen katılıyorumbende duyarlıyım bu konuda...taşındığım zaman ,inanırmısın,o kadar çok eşya dağıtım ki...hele o indirim tuzağına hiç düşmüyorum..

Bu arada menün çok güzel,afiyet olsunben yine birşey soracağım:özel dönemlerde ödem sokturucu çaylar içmek doğru mu?

Sevgi abla,kuzeninin amelyatını nasıl geçti?Allah şifa versin,sende kendine dikkat et,bu aralar fazla yordun kendini

2.ara:1 elma,1/2 çb kefir
Akşam:z.yağlı yumurtalı semizotu,200 gr yoğurt,15-20 fındık
Gece:1 elma,1çb kefir
Su:3l-3,5 l
Spor:leslie ile 5 mil,dışarda normal tempoda da 60 min yürüdüm
Kaçamak:fındık
Sevgiler,hayırlı akşamlar

Herkese iyigeceler umarim hersey yolundadir hepiniz icin...Bugün berbat birgündü öyle bir hava vardiki evdeki herkes isyan etti ne yapacagini sasirdi resmen depresyona girdik hepimiz birde paskalya bayrami heryer kapali oda tüy dikti diyebiliirm

Dün bircok kisi bu bayrami degerlendirip tatile gitti insan onlari ugurladiktan sonra tuhaf oluyor soruyorum nereye diye maldivler-güney afrika vs. vs. bilmiyorum ama busene kis gercekten baydi isyan durumuna getirdi herkesi Isvicreliler bile isyan ediyorsa düsünün artik

Menüm ayni arkadaslar yine barbunya yedim öglen aksamda lahana dolmasi hem yiyorum hem kendimi suclu hissediyorum cok geliyor nedense yada uzun zamandir az yedigimizden alistim bilmiyorum artik ama ne denirse yiyorum cünkü biliyorum Mehtap herseyin bir nedeni var diyor 2 hafta sakin tartilmayin amacimiz o degil diyor

Yarin niyetim öglen salata secenegi aksamsa söyle güzel bir balik yemek buzlugumda cupra ve lüfer var artik birinden birisini yaparim yaninada bol salata ile

Kendinize iyi bakin sevgiyle kalin

Günaydın,dün burda hava çok güzeldi,ama akşam yağmur yağdı...bugün da fena değil...dediğiniz gibi,Mehtap hanım ne yaptığını biliyorsiz de kendinize iyi bakınsevgiler

Günaydın arkadaşlar,herkese iyi hafta sonları dilerimbende birazdan kahvaltımı yapacağım,koşturmaca başlıyor...fırsat bulabilirsem ikindiden sonra leslie ile 5 mil yürümeye düşünüyorum...hafta sonları dışarda olduğum için yemek saatlerim hep sarkıyor...
Kahvaltım:2 dilim ananas,2 yk lor,5 fındık
Ara:3 mısırpatlağı
Öğlen:2 dilim çavdar ekmeğinin üzerine salça sürüp,üstüne 2yk lor+ıspanak koyup,fırına verip yiyeceğim
Ara:1 elma,1/2çb kefir
Sevgiler

Tekrar merhaba
2.ara:1 prebiyotik meyveli yoğurt
Akşam:doyana kadar z.yağlı bruxel lahanası,200 gr yoğurt
Ara:1 elma,1 çb kefir
Şimdi Leslie ile buluşmaya gidiyorumdışarda hava çok güzelama oğlanın dersleri varmecburen evdeyiz

Bu arada menün çok güzel,afiyet olsunben yine birşey soracağım:özel dönemlerde ödem sokturucu çaylar içmek doğru mu?

Teşekkür ederim Dallidacım.
Ödem atmak için içtiğim çayın bir zararını görmedim. Ama şöyle bir şey var, kimi insan ağrı kesici alınca ya da bu tip çaylar içince kanamasının kesildiğini söylüyor. Bu tip şeyler bende yan etki yapmıyor. O yüzden içebiliyorum. Sen kendini daha iyi bilirsin, içip içemeyeceğine böyle karar verebilirsin..

Afiyet olsun canım
Üzülme, yarın çıkarsınız Güzel bir hafta sonu diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…