Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Döndüm canım İNŞALLAH yakın zamanda Gurbet ve Serap da aramıza döner.O sözlerim gerçek düşüncelerim ve yazmadığım pek çok güzel söze layıksın inan.

Sevgili SEVİL sözlerinin her satırına hak veriyorum,kaldığım yerden mi baştan mı diye düşünüyordum.Sen doğru cevabı verdin.Yarından itibaren ilk haftayla başlayacağım ve menülerimi paylaşacağım.Yazdığım zaman kaçamak yapmıyorum.Bu kez ölçülere özellikle dikkat edeceğim ve günlük 20 dak. olsun yürüyeceğim İNŞALLAH.yARIN KİLO BİLDİRİMİMİ YAPACAĞIM VE ONDAN SONRA DAYANABİLDİĞİM KADAR TARTILMAYACAĞIM.Kilomu Mehtap hanımın dediği gibi kıyafetlerimin söylemesini istiyorum..böylece 84 girdabından kurtulurum belki.En son defada 84 ü gördükten sonra hızla kilo almaya başladım.Canım desteğini bekliyorum,artık herkes devamlı aynı şeylerin olmasından dolayı inanamıyor ve bana gülüyor.Sıkıntıya girdiğimde nete gireceğim ve sizlerden yardım isteyeceğim.Buğün başlayacaktım ama hazırlığım yok ve sabah çok az kahvaltı yapmıştım.Hastanede Mr çektirip geldikten sonra ikinci kahvaltıyı yaptım.Buğgün canımın istediklerini yemek istiyorum bu arada beynimi yarına hazırlayacağım.

hepinize tesekkür ederim, Allah sizden razi olsun, kayinbabam kronik bronsit hastasi, suan hastanede, esimle kaynanam oraya gittiler, bende hemen size misafir geleyim dedim. sevil ablacim gercekten cek kulaklarimizi, hakediyoruz. her zaman yeni bir diyet arayisi huyumuzdan bir türlü kendimizi alikoyamiyoruz. halbuki saglikli oldugu gibi kiloda verdiriyordu bu diyet. yalniz 65 kilo bir bayanla 95 kilo bir bayanin listesi ayni olmalimi acaba? ben 90 kilo olarak , 90 kilo bir bayanin günlük kac kalori almasi gerektigini ve kac kalorilik bir diyet yapmasi gerektigini arastirdigimda , ben kendimi dogru beslemedigim icin yarim biraktigimi anladim. mesela her ögünde iki dilim ekmek var, ama bense sadece sabahlari iki dilim ekmek yedim, baska yemedim, aksamlari hafif tutayim dedim, ac kaldim ertesi gün karbonhidratlara saldirdim. mehtap hanimin listeleri genel. ama deminde dedigim gibi 60 kilo ile 90- 100 kilo arasi olan iki bayan ayni listeyle basarili olabilirmi ? BURASI SORU ISARETI:. ben zaten bu aralar diyet, miyet yapamiyorum. eski düzenimden eser yok. yeme saatlerimiz tamamen degisti, havalarr güzel ama yürüyüse felan cikamiyorum, evden cikamiyorumki, aksama kadar mutfaktayim, gelen , giden oluyor. büyükler bizde diye bütün aile burda toplaniyor felan filan.

Dallidacim isvec diyetini bende bosa zaman kaybi olarak görüyorum. televizyondanda dinledim, doktorlarda hic önermiyorlar, ama genede sen bilirsin canim kendine ve sagligina cok dikkat et.

serapcim internette sorun var demistin galiba, insallah kisa zamanda hallolur ve sende tekrar devam edersin, sagligin nasil oldu canim umarim daha iyisindir, unutma sana cok ihtiyacimiz var

sevgi ablacim hastaneleri yol ettin kendine , insallah sonuclarin iyi cikar, tamam ozaman bugün kendini ve beynini diyete hazirla , iyice konsantre ol ve eskisi gibi devam et. belli yaslardan sonra kilo vermekte zorlasirmis, bu sekilde veremesen bile , en azindan almazsin. kursun devam ediyormu neler yapiyorsun elisini bende cok severim eskiden cok yapardim , nisanliyken bende makina nkisi kursuna gitmistim. cok zevkliydi, insanda stresden eser kalmiyor. öpüyorum hepinizi ben kacayim kaynanamlar gelmeden yemek yapayim, birazda tatli, tuzlu kurabiye yapacagim,elimin altinda bulunsun gelen giden malumunuz......

Canım sonuç randevusu gelecek haftaya,bakalım ne diyecekler...Kursumun bitmesine az kaldı,şu ara hardanger ajuruyla kendi tasarımım ve başka bir siteden yararlanarak İstanbulu nakışa uyarlıyorum.Mayısta sergimiz olacak.Bana çok iyi geliyor,zamanı unutuyorum,terapi oluyor.Sana kolay gelsin...
Serap gurbete katılıyorum,sana ihtiyacımız var,gel artık.

İnşAllah Sevgi ablaçok teşekkür ederim,inan ki bende senin hakkında aynı düşünceler paylaşıyorumher zaman dediğim gibi, olacak Sevgi ablabaşımıza ne gelirse hep kararsızlık yüzünden geliyor...doğru kararı verdikten sonra başarı gelir zatenve görüyorum ki sen kararını verdin,Allah kolaylık versin,bol irade versinçevrendekileri aldırma,diyet yaptığını da söyleme,dr perhiz verdiğini de,o zaman ısrar etmezlerMR sonucu bizimle de paylaşır mısın?Allah şifa versin

Allah senden de razı olsun canım!Çok güzel bir soruartık başladım,sonuna kadar gidiyim barihımmmmm,kurabiye mi dedin?şaka ,şaka,afiyet olsun canım

Sevgi ablaalış verişini yaptın mı?leslie ile 1 mil yürümeye deniyebilirsinben leslie ile yürüdüğümde çok terlerimbu aralar dışarda da normal tempoda yürümeye tercih ettim,vücudum diyete alışana kadar,ama yapabildiğimde leslie yapacağım.jillian'ı şimdilik bıraktım,inşAllah 10 gün sonra tekrar başlarım

Serap

Arkadaşlar,zanediyorum ki çoğumuzun elektronik tartı kulanıyoruz...tartınızın yerini değiştirdiğinizde farklı tartıyor mu acaba veya ikinci defa tartıya çıktığınızda daha fazla gösteriyor mu?benimki yapıyor da,merak ettim:44::44:mesela 79 kilo oldum dedim ya...inanamayınca bir defa daha çıktım,80 kilo gösterdi..şimdi bir kere çıkıyorum

Canım benimki 10 ayrı yerde 10 ayrı tartı veriyor,yarın diğer tartıyla da tartılacağım bundan dolayı.zemin düz olmayınca malesef farklı tartılar veriyor.Aslında tartıyı yerinden hiç oynatmamak lazımmış.yemeğimi yaptım,yarın başlıyorum İNŞALLAH.

Canlarim hepinize iyigeceler isten yeni geldim cok zor birgündü agrilar sancilar icinde gecirdim evet malüm günlerim basladi kac yasima geldim hala bitmedi su sancilar agri kesiciler bile fayda etmiyor zaten sirf karnim degil belim bacaklarim da cok agriyor ve sürekli ayakta durmak hic iyi gelmiyor iskence gibiydi valla ama bitti 2 gün evdeyim simdi

Sevgi sen destek iste yeterki elimden ne gelirse yaparim canim yeterki motivasyonunu bozma kulaklarini herkese kapa ve neolur tartilma bak ben o hatayi yapip yazmistim inan cok yaniltiyor insani hani mehtap hanim diyor ya ben söyleyince ancak ozaman tartil oldumu tartinida sabit biryere koy hic oynatma mümkünse düz oldugundan emin oldugun biryere basaracaksin biliyorum canli örnegi benim burda zaten:)) Ayrica senin troid bezi sorununda var onuda unutma yavasa veriyor olman ondanda kaynaklaniyor acele etme yavas ver ama saglikli ve güzel

Gurbetim canim Mehtapi aslinda iyi anlamissin o kisiye özel diyetin cok farkli oldugunu bize dogru beslenmeyi ögrettigini yaziyor her defasinda yan sen 90 kilosun öbürü 70 kilo olayi degil bizim yaptigimiz kalori hesabi yapmak hic degil zaten öyle olsaydi 100 kilo olanlar ve 60 kilo olanlar ayni sekilde basariyla kilo vermezlerdi..Aslinda kilosu 90 ve üzeri olanlar baslangicta daha fazla kilo veriyorlar arada duruyor elbette ama sonra yine hizla inmeye basliyor Mehtapin en güzel yaptigi sürekli metabolizmayi sasirtmasi ona firsat tanimamasi suan icin unut diyet olayini zaten mümkün degil yapman nezaman kendi basina kalirsin ancak ozaman..Benim sana nacizane önerebilecegim tek sey var eger Mehtapin diyetini yapamiyorsan Almanyada yasiyorsun mutlaka yasadigin yerde bir Weight Watchers programi vardir ona katil oda cok güzel bir program tek yaptigin puan hesaplamak gün icinde sana gerekli olan puan kadar yemen lazim ben denedim okadar cok yiyorsunki puanina erisemiyorsun bile ama illede puanin kadar yemen lazim
bir arastir istersen...

Dalida hala israrliyim yapma su Isvec diyetini onu yapacagina Mehtapin verdigi Slow week haftasini yap yinede sen bilirsin...

Ve sizlere baska bir motivasyon örnegi verecegim Sevgili Asli G. nin blogu Diyetorfoz kendisi Mehtapin önceki listeleriyle baslamis sonra bizlerin sinifina kaydoldu suana kadar 17 kilo verdi 94 kilodan 70 li kilolara indi orda günlük tutuyor menülerini yaptigi yaramazliklari yaziyor kendinden anlatiyor yemek tarifleri veriyor cok eglenceli mutlaka girin hergün okuyun ve yalniz olmadiginizi görün bizler arkadas olduk bile bazi kisilerle...Sonra yine mevsimlerden romada bir elin nesi var yazisina girin ordada yemek tarifleri var herkesin kendi buldugu belki sizlerde yemekler yaratir yazarsiniz oraya benimde var 1-2 tane ben cigdem adiyla yaziyorum orda..

Bugünlük nasil biraz motive edebildimmi sizleri umarim yardimci olabilmisimdir biraz bende birgün basari öykümü yazacagim Mehtap a bakalim nasil bulacaksiniz beni:))

Sevgili Serap kisa zamanda aramizda olman dilegiyle hepinizi öpüyorum kizlar kendinize cok iyi bakin

Günaydındemek ki yalnız değilim:)İnşAllah Sevgi abla Çok geçmiş olsun Sevil abla,kadın olmak zor...ben şu anda baştan bazı diyet listeleri okuyorum:hem Mehtap hanımın listeleri,hem Karatay hanımın listeleri,hem evdeki diyet listelerimi..95 kiloyken 3 diyetisyene gitmiştim..isveç diyetimin 4.günüm,bitmesine az kaldı,sonra nasıl bir yol takip edeceğime karar vereceğim...sen haklısın,ama ben inatçıyımeskiden böyle değildim,bu ayrı mesele ama galiba insan yaşlandıkça huy değiştiriyor:44:sağlığım iyi,bir problem yokhepinizi seviyorum,sevgiler

Geçmiş olsun canım,düzenli her gün 1 fincan papatya çayı iç bakalım bir daha ki periyodda nasıl olacaksın.
Ben bu sabah tartıldım ve Allah'ın izniyle başlıyorum.Dayanabileceğim kadar tartılmayacağım. ve günlük 30 dak . olsun yürüyeceğim.
Elektronik tartı:88,1kg
diğer tartı:87 kg
Diyetorfozu zaman zaman bende takip ediyorum,ve kaçamaklara rağmen verdiği kilolara şaşıyorum,genç olmasından dolayı galiba.
Kahvaltımı yaptım bütün olarakmıher öğün mü yazayım ne dersiniz?Toplu yazınca insan buradan uzaklaşıyor gibi geliyor bana.Bazende yazmıyor geç oluyor felan.
Serap neredesin hala internet halledilmedi mi.?

Dalida kolay gelsin....
gurbetim Allah yardımcın olsun.

insallah hayirli haberler alirsin sevgi ablacim, istanbulu nakisa aliyormussun eminim cok güzel oluyordur, insallah görürüz bitince. bugün diyete basladin kolay gelsin, sevil abla cok güzel destek oluyor, onun sözlerinide cok önemsiyorum. bu defa birakmadan ilerle, sana bol eksili tartilar diliyorum. bu hafta kaynanamin masaji var günlük, esim götürüyor, bende firsattan istifade burda aliyorum solugu. büyüklerime saygida kusur etmemeye calisiyorum, elimden geldigince rahat ettirmeye ugrasiyorum. Allah rizasi icin , artik bilirlerseeeee..........

bende bütün cocuklarin ve kendi cocuklarimin 23 nisan bayramini kutluyorum. dallidacim sen tekrardan 79 mu oldun , benmi yyanlis anladim. diyetinde basarilar diliyorum, inatci oldugunu anlamistim ben zaten. hani demistinya bir keresinde, karakterlerinizden sizleri gözümde canlandiriyorum diye, aynen bende sizleri hayalimde canlandiriyorum zaten. canim benim kolay gelsin insallah 79 kilo olmamissindir, ben yanlis anlamisimdir.

sevil ablacigim gecmis olsun , bende senin gibiyim, cok agrili gecer özel günlerim, ama cokda az olur. bir kac gün öncesinden baslar agrilar, sivilce cikar vs. malesef kadin olunca bunlar normal, dedigin gibi isinde sürekli ayakta oldugun icin de daha fazla olabilir. neyseki iki gün rahatsin, iyice dinlen bakalim. mümkümn oldugunca bizleri bos birakma burda, bir büyügüm olarak senin destegini ve tavsiyelerinide önemsiyorum sevgili ablacigim. ayrica azminden dolayida tebrik ederim. seninde dedigin gibi bu aralar benim diyet olayim mümkün degil. arkadaslarim belki bilmez ama sen bilebilirsin, buralardaki gelin anlayisi milattan kalma. türkiyede öyle yok artik. en basiti söyle söyleyim ( aramizda kalsin ) kaynanam ayak tirnaklarini kesiyor, kaynatamda kizim sen kessene diyor, düsünün gerisini......

sevil ablacigim diyetorfozu bos bir zamanimda ziyaret edecegim, daha önce hic duymamistim, seni öpüyorum cok cok, ve bütün arkadaslarimi, gurbet kacar isler beni bekler

Merhabalar hepinize öncelile 23 Nisan ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMIMIZ kutlu olsun Allah güzel ülkemizi korusun...

Sevgi canim sana kolayliklar diliyorum bence hergün menü yazmana gerek yok ben yazmiyorum zaten gerek oldugunu düsünmüyorum eger degisik bir yemek tarifi yaratirsak belki onlari paylasabiliriz birbirimizi motive edelim yeter birde su icmeyi unutma tatlim tabii spor cok önemli bu evde yürüme olaylari pek bana göre degil yapamiyorum ben öyle ekrana bakip hemde gürültü patirti yurtdisinda belli saatten sonra ses cikarmak zaten yasak disarida yürümeyi tercih ederim düzenli zumba yaptigimdan o konudanda avantajim var benim

Bugün Sevgili Mehtap nihayet tam vaktinde yeni liste verdi bir nevi detoks gibi birazdan cikip eksikleri alacagim yine cok güzel bir liste yani bana mi öyle geliyor bilmiyorum ama her yeni listede bir mutlu oluyorum anlatamam et yok bu hafta bunada sevindim ben sürekli et yemeyi sevmiyorum tavugu hele hic birde ise götürmek acisindan da kolay banada kolay gelsin

Dalida canim bak bu 5 günlük listeyi deneyebilirsin cildimizin parlak olacagini gözalti sislerimizin inip karnimizin düzlesecegini yazmis Mehtap hem metabolizmanida sarsmis olursun onun dedigi gibi:)))

Güzel kizimida alip disari gidiyorum simdi hava fena degil kizim tatilde ve mutlaka cikip alisveris yapmak istiyor zaten bayilir benle gezmeye eee Anne Bankayim ben nede olsa:)) Aksama Zumba var görüsmek üzere hoscakalin

Dalida kolay gelsin....
Teşekkür ederim Sevgi ablacığım,sana da kolay gelsin
Sorma ya...gerçekten 79 kiloya gene çıktım:44:bende inanamadım,ikinci kere tartıldım,bu defa tartı 80 gösterdiama bir hafta boyunca hep şeker yedim...yani gayet normal...şimdi yerleşmeden bu kiloları göndermeye çalışıyorum

Aminolur Sevil ablaşimdi bi inceleyeceğim,not alacağımiyi gezmeler

5 günlük diyeti

Güne -1 buyuk bardak suyun icine ceyrek limonla yapilmis, bir cesit limonata ile basliyoruz. Evimizdeki en buyuk bardagi seciyoruz. Limon miktarini dilerseniz artirabilirsiniz.

Kahvaltimiz-en basitinden.

•
1-1,5 dilim esmer ekmek. (cavdar, tam tahilli vs, ne bulabiliyorsak ama beyaz undan yapilmis ekmek degil)

•
Ince bir dilim az yagsiz beyaz peynir

•
5-6 zeytin

•
1 tatli kasigi bal

•
1 ceviz

•
Istediginiz kadar maydanoz, roka, nane, dereotu, yesil domates, yesil biber

Ara-ogun

•
Hergun degisik renkte bir meyve- Iki dilim taze ananas, 15 adet cilek, 1 elma, 1 portakal, 15 cagla, iki adet kiwi ve 5-6 badem. Hadi diyelim ki bir kucuk kepekli biskuvi de ekleyebiliriz yanina

ÖĞLE VE AKŞAM YEMEKLER-

•Kirmizi eti unutuyoruz bu hafta.
•Patates geri donuyor. Ekmegin tahtina kuruluyor. Yani istersek hem oglen, hem aksam 1 patates hakkimiz var... Orta boy diyelim, kendiniz karar verin.
•Herturlu etsiz sebze yemegi, istersek hafif bir corbanin arkasindan hem de...
•Tahillar bas kosede, ama miktarlari abartmiyoruz.
•Mercimek, nohut, kuru fasulye zeytinyagi kullanilarak pisiriliyor, ornegin kereviz saplariyla tatlandiriliyor, havuc eklenebilir, biber konulabilir. Gerisi sizin yaraticiliginiza kalmis. Blogda olaganustu tariflerimiz var.
•Haftada iki yumurtayla pismis herhangi bir yemek olabilir. Omlet, menemen, yumurtali ispanak, yesil fasulye kavurmasi vs
•Balik ozellikle somon haftada iki kez yenebilir.

Yesil cay dilediginiz kadar, metabolizma cayi gunde 3 fincan. Kahve en fazla 1 fincan, siyah cay 5 cay bardagi.
(Alıntıdır)....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…