Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Bilgilendirmen için teşekkür ederim. Aslında çocuk özlemi yok içimde. Mutlaka bir tane olsun derdinde de değilim. Ama ileride pişman olur muyum diye düşünüyorum.. Tek korkum bu işte. Ya pişman olursam... Pişman olmayacağımdan emin olsam hiç düşünmez, bu soruları sormazdım bile...
Hatta bir ara tamamen vazgeçtiğimde bizim oğlana dedim ki:
-Bana bak benim çocuğum filan yok, öldüğümde cenazemi kaldırmazsan öbür tarafa geldiğinde ilk ben yapışırım yakana. Çocuk ne desin, ölme diyecek hali yok.
- Merak etme kaldırırım cenazeni dedi

Sen baya erken evlenmişsin. Allah mesut etsin, evladınızla birlikte sağlıklı uzun bir hayatınız olur inşaallah

Mehtap Hanım' ın diyeti sağlıklı bir yöntem aslında. Sadece ilk listesi bile kaçamaksız uygulanması halinde sürekli kilo verdirecek ve sıkıntı vermeyecek bir program. Ne yalan söyleyeyim kaçamaksız olmadı. Ama tekrar başa dönmek istemiyorum artık. Bu kaçıncı oldu Yarın artık 2. aşamaya geçeceğim.

Hadi bakalım sen bari kaçamaksız yap da, güzel sonuçlar almaya devam et şekerim. Gurbet aslında bir önceki başlamasında çok iyi konsantre olmuştu da, misafirleri gelince yapamadı. Tuttuğunu koparan kızlarsınız ikiniz de, çok güzel sonuç alacağınızdan eminim

Ara:
1 kupa yeşil çay
1 bardak tarçınlı su (1 çk. toz tarçın)
1000 ml. su

Akşam:
Az yağlı enginar
yoğurt

Öğleden sonra yemem gereken kayısı ve cevizleri yiyemedim... Toz tarçınlı su iştahı baya bastırıyor. Sanki bir dünyayı yemişim gibi hissetmeme sebep oluyor. Yarın protein listesine başlayınca çok işime yarayacağını düşünüyorum. Zira protein listesinde hep tatlı krizim tutar

Rica ederim Serapcımçocuk konusu çok karışıkçocuk olduktan sonra hiç birşey eskisi gibi olmuyor:44::44:ama,çocuklu mu,çocuksuz mu,diye sorarsan,cevabım kesinlikle çocukluanne olmak,doğamızda,yaratılışımızda varRabbim hayırlı bir evlat verir inşallah
Oğlun da çok şekerama o da haklı,o durumda ne diyebilirdi?Allah hayırlı,uzun ömürler versinTeşekkür ederim,sende böylesin

Afiyet olsunben enginarı çiğ yiyorum
Acaba 12 günün sonunda vücudunda değişiklikler fark ettin mi?sana soruyorum çünkü diyetten önce de sağlıklı besleniyordum:44::44:hayırlı geceler

Günaydın sevgili arkadaşlarımbirazdan kahvaltımı edip,oğlumu doktora götüreceğim,KBB:)burnundaki kıkırdak dan dolayı çok sıkıntı yaşıyor10 gün önce de gittik,çok geniz akıntısı oluyor
Kahvaltım:2 dilim kepekli ekmek,1 dilim peynir,5 zeytin,domates,salata,yeşilik
Sonra görüşürüz

merak etmeyin ilk güne göre daha iyiyim, dünde yataktan zor kalktim ama sonrasinda hic oturmadim.serap galiba bugün ikinci bölüme basladin kolay gelsin canim, bende yarin basliyorum , bugün son günüm , tek korkum, sabah keloksla kahvalti yapinca pek doymuyorum. dün hic giremedim, arkadasimda dini sohbet vardi, sabah ordaydim, ordan geldim, öglen oldu, cocuklar okuldangeldi, yemek felan derken alisverise gitmem gerekiyordu, yarinki listem icin . gittim geldim, sonrada arkadasimi ardim ve yürüyüse gittik tam 1 saat yürüdük, eve döndügümde artik yorgunluktan bitkin düsmüstüm, erkenden yattim cünkü gene midemden sinyaller geliyordu, hadi ye diye, ama ben yatmayi tercih ettim.

isin güzel yani dünki arkadaslar zayiflamissin dediler, bende yok yok siyah giyindimde ondandir dedim, cünkü nezaman arkadaslarimdan bunu duysam hemen civitiyorum, bir nevi kendimi kandirayim dedimama aynalarda konusmaya basladi, hele sabah kalkinca göbek felan daha bir gidiyor.

eeeee serapcim, dallidacim, sizler dün neler yaptiniz, dün hidirellez günüydü, piknikler yapildimi? :108:
Bizde bugün yapmai planliyoruz eger hava yagmazsa, türkiyeden zaman bakimindan geride oldugumuz icin
Gelalim cocuk konusuna, serapcim cocuk dünyanin en tatli seyi, anne olmak kadar güzel bir duygu daha yok bence , ben Allahin bana verdigi en güzel emanet, engüzel hediye diyorum onlar icin, iyiki cocuklarimi dogurmusum, bence ilerde kesin pisman olursun , Allah verirse bu duyguyu mutlaka tatmalisin. bana bile cevremdekiler iki az yasin gecmeden bir tane daha dogur, sonra pisman olursun diyorlar.

evlilik konusuna gelincede benim acelem varmis, koca kaciyor demisler liseyi 17 yasimd bitirdim nisanlandim, 18 dede evlendim

bugünkü menümü henüz planlamadim, cünkü piknige gidersek degisebilir, yalniz arkadaslarla anlastik hamurisi felan yapmak yok, onlarda diyette olduklari icin salata türü seyler yapilacak, ben mesela bol yesillikli kabak mücveri yapacagim firinda, bu tarz seyler yapilacak , diyette sikinti yok yani. bu arada parkta temiz havada bol bolda yürüyüs yapacagiz evet bende kendi adima bu sefer iyi gittigimi düsünüyorum seytanin bacagini kirim ben simdi kacayim kendime güzel bir kahvalti hazirlayayim, arkasindan biraz temizlik sonrada ikinci listeyi bir kez dh inceleyip iyice ögreneyim. zannedersem ikinci listeyi ufak degisikliklerle ikinci kez yayinlamisti mehtap hanim, biraz eski sayfalara dönüp, bir bakayim nasilmis, hepinize kucak dolusu sevgiler

Günaydın şekerler Güzel bir gün diliyorum

Amin canım, hepimizin evlatlarıyla beraber

Çiğ yemen çok güzel. Ben de çiğe yakın alıyorum ocaktan. Soğalarla tadı birbirine geçsin diye 5 dk. filan pişiriyorum. Ama dediğin gibi salatanın üzerinde çiğ haliyle daha güzel olur.

Geçmiş olsun canım. Alacaklar mı??
Afiyet olsun, kahvaltın güzel olmuş.
Kolay gelsin canım, görüşmek üzere

Şömine şart oldu artık Odun kır, taşı, eğil- doğrul eskilerin tarla işleri gibi işte. Rahmetli anneannem anlatırdı, sütü sağıp tereyağı yapardım. Yaparken de avuç avuç ağzıma atardım, derdi... Hem bedenen çalışıp hem de otlayan, gezen hayvanın etini, yağını yeyip, sütünü içince tabi ki de kolesterolleri yüksek olamazdı. Bizim parmaklarımız çalışıyor sadece, ya klavye başında ya da çamaşır ve bulaşık makinesini çalıştırırken

Ben de de biraz nesfit var, bugün yarın bana yeter. Kahvaltında meyve de var, m eyveni yemeyi unutma. Ben sabah tarçınlı su içmek yerine meyvenin üzerine tarçın serpip yedim bu sabah.

Hıdırellezde hiç bir şey yapmadık. Benim biraz avm de işim vardı. Oraya gittim geldim, eşim evde uyudu, oğlan da wing chung a gitti..
Bedeninin yeniden incelmeye başlaması çok güzel. Programını esnetmeyeceğinden eminim. Bu kez hep birlikte diyet yapıyorsunuz. Anladığım kadarıyla sen tüm hanımları organize ettin Çok iyi yapmışsın, hem senin diyetini bozamayacaklar hem de kendilerine faydalı bir iş yapmış oluyorlar

İkiniz de erken evlenmekle çok iyi yapmışsınız. Ben geç evlendim de ne oldu. Oku, çalış, didin... Neredeyse eğitim almadığım ülke kalmadı, demek ki bu kadarmış. Sonunda evlendim, oturdum evime...

Mücver çok iyi fikir, aslında eşim de istemişti... Ama hala bahar yorgunluğumu atamadım. Kanepeden kalkmayayım, ya oturayım ya da uzanayım istiyorum

Kolay gelsin canım, görüşmek üzere

Sabah:
500 ml. su

Kahvaltı:
30 gr. nesfit
1 bardak süt
1 armut (üzerine 1 çk. tarçın)

Nesfitim yarın bitecek. Önümüzdeki günler için evde kendim müsli hazırlamayı düşünüyorum. Yani müsli dediysem, kendimce bir karışım olacak. Yulaf ezmesi, kuru siyah üzüm ve badem le orantılı bir karışım yapmayı düşünüyorum. Henüz kalori hesabını yapmadım ama yulaf ezmesi, badem ve üzümün 100-110 kcal. civarında olması gerek. Aksi halde meyveyi kahvaltıdan çıkarmak zorunda kalırım ki, bu da hiç işime gelmez

Bu arada ilk listenin sonunda tıpkı Gurbet' in de söylediği gibi çoğu kişi göbeğinin indiğini söyledi. Bende tam tersi dün karnımın şiş olduğunu gördüm. Bu sabah dayanamayıp tartıldım. Kilo almışım kızlar :26: Arada yaptığım kaçamaklardan mı yoksa listedekiler bana fazla mı geldi bilemedim... İkinci listede kilo verebileceğimi düşünüyorum. İnşaallah kaçamaksız devam ederim.

baktim arkadaslrim bana engel oluyorlar, en iyisi ben onlarida diyete baslatayim dedim
ayni benim gibi onlarda kisin kilo almislar , baharla birlikte verme derdindeler:18:
canim senin kilo almana sasirdim aslinda benimde ufak defek kacamaklarim oldu ama tartilmadim yalniz vermisim gibi görünüyor. bence keske tartilmasaydin belkide bu ikinci listeyle bir anda inecek siskinligin ve kilo vereceksin, bende seni bir adim arkandan takip ediyorum. yarin bende ikinciye basliyorum. daha öncede dedigim gibi sabah keloks fikri biraz korkutuyor, :18:
Aynen bendede iki canavar varya ne zaman kendime diyet icin special k alsam iki günde bitiriyorlar, benimya tatli geliyor sipalara
Yulafli tarifini yogurta yada süte karistiracaksin degilmi, bendede var yulaf, badem, kuru üzüm , hatta yaban mersini, hepsini dün bu yeni liste icin aldim. tariflerini paylas canim banada fikir olur.

Aslinda bende kendime kiziyordum okudumda ne oldu , evlendim, oda yetmezmis gibi almanyaya geldim, burda calissam kapaliyim diye cogu yer kabul etmiyor, birde perfekt almanca istiyorlar, bosa gitti onca sene diyordumki, sen bendende cok okumussun ama seninki bosa gitmedi canimcim, bizleri her konuda bilgilendiriyorsunya

piknik isimiz hayal oldu, hava cok bulanik anlasilan bugün yagmurlu bir gün.
Yani bugün planladigim menüyü uygulayacagim.
Sabah : iki dilim ekmek, yumurta, salatalik, cay
Ara : 1 kirmizi erik , 7-8 tane findik
Öglen : ispanak kökü corbasi, tavuk sis, sebze sote , bir dilim ekmek
Ara : meyve salatasi, 2 ceviz
Aksam : kabak mücver (Firinda) ayran

İki gündür internetle sorun yaşıyorumyazıyorum yazıyorum,tam yazdıklarım göndereceğim ki ofline olmuşumşimdi aynı şey oldu...

Kilo vermene sevindim,şanslısın ki metabolizman hızlı çalışıyorhidrelezde evdeydim:)oğlan tatile girsin,kutlarız:)sende erken evlenmişsin

ogluna gecmis olsun canim, acaba ameliyatmi olmasi gerekiyor. geniz eti ameliyati olmustu benimkilerde...
Bu arada diyetin nasil gidiyor, yürüyüs yapamiyorsun galiba bu aralar, bugün hava bulanik aksama dogru acilirsa eger, bir yürüyüs organizesi daha yaparim arkadaslarla organize isler müdürüyümya ben eger hala yagisli olmaya devam ederse evde atlarim bisikletin tepesine

Merhaba canım,şimdilik almayacaklar,Göztepe hastanesine yonlendirdi:)tatile girsin de bakkacağız:)sen okumuşsun,ne mutlu sanaben çalışmayı pek sevmezdim,bu yüzden devam etmedim:)şimdi pişmanım devam etmediğim içinmatematiği sevmezdim ve kaderime bak ki bir matematik öğretmeni ile evlendim

Afiyet olsun:)bende evde hazırlanan müsliyi daha sağlıklı buluyorum:)bende kilo verememekten korkuyorum:)bir tarafta bu diyet çok rahat,evde pişen yemeklerden yiyebiliriz,ama bir tarafta ,ne biliyim soru işareti var:)ama denemeden yorum yapmayacağım:)ilk iki listeyi deniyeceğim,ona göre ya tamam ya devam.)

Merhaba canım,gene internetim düştügirmeye çalışıyorum,bakım var diyoroğlumda kıkırdak sağ tarafta eğikmiş...geniz etlerini 3 sene önce aldırdık:)evet bu aralar istediğim gibi yürüyüş yapamıyorummaşallah,sen sosyalsin,ben biraz kabuğuma çekildim,biraz yalnız kalmak istiyorum:)

Merhaba arkadaşlar
öğlen:2 kepçe mercimek çorbası,2 çorba kaşığı z.yağlı semizotu,1 parça tavuk,biraz salata,1 dilim ekmek...yedim ama midem çok şiştı....bu bana fazla geliyor
ara:4 diyet bisküvi,1 fıncan kahve(benim fıncanım kova gibi ama:44:)
akşam:1 parça tavuk,salata
ara:1 bardak süt...

Herşey iyi güzel ama öğlen çok geldiet yemeseydim belki daha iyi olurdu)yarından sonra belki çorba içmem,ekek,sebze,salata olabilir:44::44:Serap,yardım et

Bugün evime yakın bir markete Atatürk orman çiftliği ürünleri satıldığını keşfetim...kullanan var mı?daha doğrusu dondurması ilgimi çektisatıcı dediğine göre içinde krem şanti yokmuşama şimdi yiyemem

Burası da bulanık, yağmadı ama hep tatsızdı.
Menün güzel olmuş afiyet olsun

Hayırlı bir iş yapmışsın Herkesi yürüt şekerim

Kader diye buna derim işte Yıllarca matematikle boğuş, sonunda matematik öğretmeni ile evlen
Bence de denemen lazım şekerim. Taylan Kümeli' nin listelerinden sonra doyuran liste sana tuhaf geldi eminim

Öğle yemeğinde semiz otu ile salata arasında seçim yapsaydın iyi olurmuş. Sen etli sebze gibi düşündün tahminimce ama ayrı ayrı pişiyor ve ayrı ayrı yağ ilave ediliyor. Porsiyon miktarını azaltabilirsin. Zaten Mehtap Hanım porsiyon ölçüsü vermiyor, herkes porsiyonunu kendisine göre ayarlıyor. Senin de söylediğin gibi belki öğle yemeklerini etli sebze yemeği seçersen daha hafif gelebilir.

AOÇ ürünlerini seneler evvel Ankara' da yaşarken özellikle tercih ediyordum. Özellikle tereyağını çok severek tüketiyordum. Ama aradan yıllar geçti, şimdi lezzeti nasıldır bilmiyorum. Dondurması da güzeldi. Şimdilik dondurma "cısss" listesinde. Ama ne yalan söyleyeyim dondurma denince ille de Maraş dondurması olmalı benim için. Keçi sütünden gerçek dondurma... Mado' da light' ı da var. Zaten tavsiye edebileceğim Mado ve Güllüoğlu. Ben başka yerden dondurma almam yıllardır. Tabii şimdilik hiç bir yerden almıyorum

Menüme gelirsek:

1. ara:
2 kepekli büsküvi
500 ml. su

Öğle:
ton balıklı salata ( 1 çk. öğüttüğüm keten tohumunu ekledim)
1 dl. ekmek

Ara:
500 ml. su
elmamı yemedim çünkü dışarı çıktığım için öğle yemeğim geç kaldı.

Akşam:
somon ızgara
salata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…