Bilgilendirdiğin için teşekkür ederimBurası da bulanık, yağmadı ama hep tatsızdı.
Kader diye buna derim işteYıllarca matematikle boğuş, sonunda matematik öğretmeni ile evlen
Bence de denemen lazım şekerim. Taylan Kümeli' nin listelerinden sonra doyuran liste sana tuhaf geldi eminim
evet,gerçekten öyle gerçekten de çok doydum,bu saat oldu hala tokum
Hııım,anladım.Peki öğlenÇ:çorba,et,salata-----akşam:sebze,yoğurt olsa---olur mu?
Öğle yemeğinde semiz otu ile salata arasında seçim yapsaydın iyi olurmuş. Sen etli sebze gibi düşündün tahminimce ama ayrı ayrı pişiyor ve ayrı ayrı yağ ilave ediliyor. Porsiyon miktarını azaltabilirsin. Zaten Mehtap Hanım porsiyon ölçüsü vermiyor, herkes porsiyonunu kendisine göre ayarlıyor. Senin de söylediğin gibi belki öğle yemeklerini etli sebze yemeği seçersen daha hafif gelebilir.
AOÇ ürünlerini seneler evvel Ankara' da yaşarken özellikle tercih ediyordum. Özellikle tereyağını çok severek tüketiyordum. Ama aradan yıllar geçti, şimdi lezzeti nasıldır bilmiyorum. Dondurması da güzeldi. Şimdilik dondurma "cısss" listesinde. Ama ne yalan söyleyeyim dondurma denince ille de Maraş dondurması olmalı benim için. Keçi sütünden gerçek dondurma... Mado' da light' ı da var. Zaten tavsiye edebileceğim Mado ve Güllüoğlu. Ben başka yerden dondurma almam yıllardır. Tabii şimdilik hiç bir yerden almıyorum
Menüme gelirsek:
1. ara:
2 kepekli büsküvi
500 ml. su
Öğle:
ton balıklı salata ( 1 çk. öğüttüğüm keten tohumunu ekledim)
1 dl. ekmek
Ara:
500 ml. su
elmamı yemedim çünkü dışarı çıktığım için öğle yemeğim geç kaldı.
Akşam:
somon ızgara
salata
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
evet,gerçekten öylegerçekten de çok doydum,bu saat oldu hala tokum
Hııım,anladım.Peki öğlenÇ:çorba,et,salata-----akşam:sebze,yoğurt olsa---olur mu?
Afiyet olsunbu menü tam benlik ben ne yapacağım ya...yemek yemeye hiç sevmiyoruuuum
az önce yürüyüsden geldim arkadslar , bu sefer tam 2 saat yürümüsüz. hemen dus aldim ve bir bakayim dedim. yarinda aksam 9 da spor salonunda bulusacagiz, ve spor yapacagiz 1 saat, ama biz bir saat önce gidip yürüyecegiz, toplam iki saat olur . dur bakayim ayarlayabilirsem zumba ögretmeni arastirip bizim spor salonuna haftada bir günde olsa ayarlamaya calisacagim, dedimya ben buralarin organize isler müdürüyüm
Sabah:
400 ml. su
Kahvaltı:
ev müslisi
150 ml. süt
1 elma
Ev müslisi:
2 yk. yulaf ezmesi
8 ad. iri ve çekirdekli kırmızı üzüm
8 ad. badem
Üzümleri elimle 2-3 böldüm. Bademleri de kıydım. Hepsini birbirine karıştırdım. Sabah tarçınını ister elmaya, ister ev müslisine katıp kullanabiliriz.
Afiyet olsun
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
Afiyet olsunbu menü tam benlik ben ne yapacağım ya...yemek yemeye hiç sevmiyoruuuum
Tebrikleraz önce yürüyüsden geldim arkadslar , bu sefer tam 2 saat yürümüsüz. hemen dus aldim ve bir bakayim dedim. yarinda aksam 9 da spor salonunda bulusacagiz, ve spor yapacagiz 1 saat, ama biz bir saat önce gidip yürüyecegiz, toplam iki saat olur . dur bakayim ayarlayabilirsem zumba ögretmeni arastirip bizim spor salonuna haftada bir günde olsa ayarlamaya calisacagim, dedimya ben buralarin organize isler müdürüyüm
Teşekkür ederim:)şimdikik kaçamaksız devam ediyorum:)tatlılardan sadece dondurmayı severim ben:)sen de baya azaltın tatlıyı ama:)eskiden ya kabak tatlısı,ya ayva tatlısı vardı kaçamaklarda:)gerçeği şimdi mevsimi de bittiGünaydın KızlarGüzel, mutlu bir gün diliyorum
Rica ederim canım..
Bak bence bu 1. liste metabolizmayı ayarlamak üzere verilmiş. Ben de senin gibi az yiyordum, kilo aldım. Bizden çok yiyenler de kilo verdi bu 1. liste ile. Yani aslında yememiz gereken miktarı yedirip bedenimizi kıtlık duygusundan çıkarıp, yemek geliyor hadi yak artık mesajını verdi. 12 günü tamamladıktan sonra 2. aşamada protein ağırlıklı liste var. Bunu da amacı metabolizmayı hızlandırmak.
Öğle yemeğinde çorba+et+salata+1 dl. ekmek
Akşam sebze+ salata bence de çok güzel bir menü olacaktır.
Lezzetli, güzel yemekleri hem yapmayı hem de yemeyi çok seviyorum. Ama artık midemde şişkinlik yaratacak kadar yemiyorum. Bir de şu tatlıdan vazgeçersem hiç sorunum kalmayacak
Gurbetçim tebrik ederimÇok iyi gidiyorsun
Afiyet olsunSabah:
Kahvaltı:
ev müslisi
150 ml. süt
1 elma
Ev müslisi:
2 yk. yulaf ezmesi
8 ad. iri ve çekirdekli kırmızı üzüm
8 ad. badem
Üzümleri elimle 2-3 böldüm. Bademleri de kıydım. Hepsini birbirine karıştırdım. Sabah tarçınını ister elmaya, ister ev müslisine katıp kullanabiliriz.
Afiyet olsun
ne gariptir görüyormusun serap, dallidaya liste cok fazla geliyor, ayni listede ben aksamlari ac yatiyorum, doymuyorum, yeni listedede sabah kahvaltilari az gibi geliyor bana, dallidada yeni liste iyi diyor. ne garip degilmi. iste listelerin kisiye özel hazirlanmasi gerektigine bu yüzden inancim sonsuz. eee dogal olarak ben 90 kiloyla diyete basladim benimle sen veyada dallida bir olmaz zaten, 55- 60 kiloyla 90 kilo bir olabilirmi, mehtap hanim o yüzden yemeklere sinir koymamis zannedersem
dallidacigim serabin yazdiklarina katiliyorum. düsük kalorili bir diyetten sonra buna basladigin icin cok geldi sana, ama ikinci liste tam sana göre, bir kac gün daha yap ilk listeyide nasil ols gececeksin ikinciye. bu arada havalar güzel yürüyüslerini ihmal etme canimcim
ikinci listenin ilk gününe basladim bugün, ama sabah gene ekmek ve ince dilim peynirli olan kahvaltiyi sectim:18: dün keloksumud almistim ama genede sabahlari iyi doymazsam , bütün gün ac geziyormusum gibi geliyor , galiba psikolojikbirazdan evleri temizleyip yemeklerimi hazirlayacagim menümü söyle planladim
sabah : bir dilim ekmek, bir dilim peynir, yarim elma (elmalar büyüktü)
ara : iki kepekli bisküvi
öglen : menemen , bir dilim ekmek, grilde sebze
ara : bir bardak ayran, bir armut
aksam : bir kase ispanak kökü corbasi, dana eti (kendi yaginda), salata
gece : mehtap hanim haftada 3 gün aksam otururken bir kücük fincan karisik kuruyemis vermis, bu cok isime geldiaksamlari ac yattigim icin bazen araniyordum ama izin olmadigi icin yemiyordum., bu aksamda spordan geldikten sonra belki olabilir, cok az leblebi,kuru üzüm, yaban mersini, baem karistirip. bu arada kücük bir sir vereyim. ben leblebinin memleketindenim :26:
merhaba serap, afiyet olsun canimcim, kahvaltin güzel, ama doyarsan banada haber ver,mecburen yarin bende böyle bir kahvalti hazirlayacgim, yalniz bendeki yulaf kepegi, ezmesi farkli bir seymi acaba, birde ben süte degilde yogurta karistirayim diyorum, icinede bir elma veya armut rendeleyim, tarcinda olabilir belki. yalniz mehtap hanim müsli veya keloks 3 kasik olacak demis, herhalde ondan bana az gibi görüktü, bir kase dese daha cok gibimi olurdu acaba bilemedim:26:
ne gariptir görüyormusun serap, dallidaya liste cok fazla geliyor, ayni listede ben aksamlari ac yatiyorum, doymuyorum, yeni listedede sabah kahvaltilari az gibi geliyor bana, dallidada yeni liste iyi diyor. ne garip degilmi. iste listelerin kisiye özel hazirlanmasi gerektigine bu yüzden inancim sonsuz. eee dogal olarak ben 90 kiloyla diyete basladim benimle sen veyada dallida bir olmaz zaten, 55- 60 kiloyla 90 kilo bir olabilirmi, mehtap hanim o yüzden yemeklere sinir koymamis zannedersem
dallidacigim serabin yazdiklarina katiliyorum. düsük kalorili bir diyetten sonra buna basladigin icin cok geldi sana, ama ikinci liste tam sana göre, bir kac gün daha yap ilk listeyide nasil ols gececeksin ikinciye. bu arada havalar güzel yürüyüslerini ihmal etme canimcim
Tebrikler
Teşekkür ederim:)şimdikik kaçamaksız devam ediyorum:)tatlılardan sadece dondurmayı severim ben:)sen de baya azaltın tatlıyı ama:)eskiden ya kabak tatlısı,ya ayva tatlısı vardı kaçamaklarda:)gerçeği şimdi mevsimi de bitti
Afiyet olsun
Yaaa,sorma yadün resmen patladım birşey beni fena halde şişirdi evet,şu yürüyüşleri bir türlü düzene sokamadım:18:kilo vermek için spor şart sağlığım içn bu diyetle devam etmeye karar verdim(şimdilik )sen çok iyi gidiyorsun
Menümü da yazayım:
sabah:su-2 dilim kepekli ekmek-1 dilim peynir-5 zeytin-domates-salata-yeşilik
ara:1 kase yoğurt(içinde kakao,tarçin koydum)+3 petit bisküvi(bisküvileri yoğurt içinde attım)
öğlen:1 kase mercimek,biraz tavuk,salata
Bugün Leslie ile 5 mil yürürüm inşallah
Merhaba kızlarfark ettim ki selam vermedim
Senin de işin zorAzalttım da bu kez de meyveler bitince eşimin eve getirdiği şerbetli tatlılar girdi hayatımızaBen getirme diyorum, oğlan tatlı istedi canım diyor. Eve tatlı gelince de.... Geçen hafta kaçamağı tatlı olarak yazmadığımdan sana tatlı yok gibi gelmiş
Dondurma da çok masum değilmiş haniBu sabah Melek' te değişik tarifler vardı. Ama not almadım Facebook ta yayınlıyorlar ama bizde de kimsenin face' i yok (
Menü güzel, afiyet olsun
Arada hepimiz unutuyoruz, boş ver. Selamını aldık canım
Ara:
2 kepekli büsküvi
1 kupa yeşil çay
500 ml. su
Öğle:
2 yumurtadan omlet
domates, salatalık, biber
1 dl. çavdar ekmek
Bu arada sizinle yeni aldığım terliklerimle ilgili bilgi paylaşmak istiyorum. Hem taban çökmesi hem de topuk dikenim var. Kışın evde giymek üzere aldığım skechers marka ayakkabılardan sanırım bahsetmiştim. Havaların güzelleşmesiyle birlikte ayakkabıları sokakta giymeye başladım. Ayakkabılar omurga duruşumu düzelttiği ve içi yumuşak olduğu için çok rahat etmiştim.
Yazın evde ne giyebilirim diye bakayım dedim. Terlik yapmışlar. Ayakkabı gibi değil elbette ama yine de rahat. Tek handikabı parmak arası olması. Ayağın orta kısmını dolduracak şekilde yükseltmişler, buna karşılık topuğu boşlukta bırakma hissi yaratmayı başarabilmişler. Yani ayaktayken de otururken de topuğun yerle teması minimum ve kavisli kısım sürekli dolu. Üstelik shape -up yani popo ve bacak kaslarını çalıştırma etkisine sahip. Pazar gününden beri ayağımda. Rahat ettiğim için sizinle paylaşmak istedim.
Senin de işin zoreminim ki oğlun zayıf genelde böyle oluyor evet,dondurma masun değil ve bana hemen kilo aldırıyor artık sadece bakışıyoruz ama AOÇ nin dondurması çok merak ettim,dünden beri aklımdan çıkmıyor acaba aklımda kalacağını midem de kalda da mı iyi? şaka şaka
Afiyet olsun canımterliklerini güle güle eskit ben terlik giyemiyorum,ayağımın altında hep yanıyor:44:bi de çıplak ayakla gezmek beni acayıp rahatlatıyor:)ama senin aldığın terliklerin güzel birşeye benziyor:)markasını not alayım,belki ben de alırım:)çıplak ayakla gezdiğim için topuklarım hafif çatlamaya başladı her akşam krem suruyorum
Ara:4 kepekli bisküvi,1 fıncan kahve:)kahve fıncanı büyüktubu diyete ilerleyen zamanlarda kahve yasaklanıyor ben ne yapacağım?
Bugün diyetorfoz ve Mehtap hanımın blogları okudum,bu diyete inancım artıgaliba 1000 kişi kayıt olmuşuz,ama devam eden çok az:)devam edenler zaten çoğu hedeflediği kiloya ulaşmasını az kaldı darısı başımıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?