Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim

Afiyet olsunbu menü tam benlikben ne yapacağım ya...yemek yemeye hiç sevmiyoruuuum

az önce yürüyüsden geldim arkadslar , bu sefer tam 2 saat yürümüsüz. hemen dus aldim ve bir bakayim dedim. yarinda aksam 9 da spor salonunda bulusacagiz, ve spor yapacagiz 1 saat, ama biz bir saat önce gidip yürüyecegiz, toplam iki saat olur . dur bakayim ayarlayabilirsem zumba ögretmeni arastirip bizim spor salonuna haftada bir günde olsa ayarlamaya calisacagim, dedimya ben buralarin organize isler müdürüyüm

Günaydın Kızlar Güzel, mutlu bir gün diliyorum

Rica ederim canım..
Bak bence bu 1. liste metabolizmayı ayarlamak üzere verilmiş. Ben de senin gibi az yiyordum, kilo aldım. Bizden çok yiyenler de kilo verdi bu 1. liste ile. Yani aslında yememiz gereken miktarı yedirip bedenimizi kıtlık duygusundan çıkarıp, yemek geliyor hadi yak artık mesajını verdi. 12 günü tamamladıktan sonra 2. aşamada protein ağırlıklı liste var. Bunu da amacı metabolizmayı hızlandırmak.

Öğle yemeğinde çorba+et+salata+1 dl. ekmek
Akşam sebze+ salata bence de çok güzel bir menü olacaktır.

Lezzetli, güzel yemekleri hem yapmayı hem de yemeyi çok seviyorum. Ama artık midemde şişkinlik yaratacak kadar yemiyorum. Bir de şu tatlıdan vazgeçersem hiç sorunum kalmayacak

Gurbetçim tebrik ederim Çok iyi gidiyorsun

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
ev müslisi
150 ml. süt
1 elma

Ev müslisi:
2 yk. yulaf ezmesi
8 ad. iri ve çekirdekli kırmızı üzüm
8 ad. badem

Üzümleri elimle 2-3 böldüm. Bademleri de kıydım. Hepsini birbirine karıştırdım. Sabah tarçınını ister elmaya, ister ev müslisine katıp kullanabiliriz.
Afiyet olsun

ikinci listenin ilk gününe basladim bugün, ama sabah gene ekmek ve ince dilim peynirli olan kahvaltiyi sectim:18: dün keloksumud almistim ama genede sabahlari iyi doymazsam , bütün gün ac geziyormusum gibi geliyor , galiba psikolojik birazdan evleri temizleyip yemeklerimi hazirlayacagim menümü söyle planladim

sabah : bir dilim ekmek, bir dilim peynir, yarim elma (elmalar büyüktü)
ara : iki kepekli bisküvi
öglen : menemen , bir dilim ekmek, grilde sebze
ara : bir bardak ayran, bir armut
aksam : bir kase ispanak kökü corbasi, dana eti (kendi yaginda), salata
gece : mehtap hanim haftada 3 gün aksam otururken bir kücük fincan karisik kuruyemis vermis, bu cok isime geldi aksamlari ac yattigim icin bazen araniyordum ama izin olmadigi icin yemiyordum., bu aksamda spordan geldikten sonra belki olabilir, cok az leblebi,kuru üzüm, yaban mersini, baem karistirip. bu arada kücük bir sir vereyim. ben leblebinin memleketindenim :26:

merhaba serap, afiyet olsun canimcim, kahvaltin güzel, ama doyarsan banada haber ver, mecburen yarin bende böyle bir kahvalti hazirlayacgim, yalniz bendeki yulaf kepegi, ezmesi farkli bir seymi acaba, birde ben süte degilde yogurta karistirayim diyorum, icinede bir elma veya armut rendeleyim, tarcinda olabilir belki. yalniz mehtap hanim müsli veya keloks 3 kasik olacak demis, herhalde ondan bana az gibi görüktü, bir kase dese daha cok gibimi olurdu acaba bilemedim:26:

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim

Afiyet olsunbu menü tam benlikben ne yapacağım ya...yemek yemeye hiç sevmiyoruuuum

ne gariptir görüyormusun serap, dallidaya liste cok fazla geliyor, ayni listede ben aksamlari ac yatiyorum, doymuyorum, yeni listedede sabah kahvaltilari az gibi geliyor bana, dallidada yeni liste iyi diyor. ne garip degilmi. iste listelerin kisiye özel hazirlanmasi gerektigine bu yüzden inancim sonsuz. eee dogal olarak ben 90 kiloyla diyete basladim benimle sen veyada dallida bir olmaz zaten, 55- 60 kiloyla 90 kilo bir olabilirmi, mehtap hanim o yüzden yemeklere sinir koymamis zannedersem

dallidacigim serabin yazdiklarina katiliyorum. düsük kalorili bir diyetten sonra buna basladigin icin cok geldi sana, ama ikinci liste tam sana göre, bir kac gün daha yap ilk listeyide nasil ols gececeksin ikinciye. bu arada havalar güzel yürüyüslerini ihmal etme canimcim

Tebrikler
Teşekkür ederim:)şimdikik kaçamaksız devam ediyorum:)tatlılardan sadece dondurmayı severim ben:)sen de baya azaltın tatlıyı ama:)eskiden ya kabak tatlısı,ya ayva tatlısı vardı kaçamaklarda:)gerçeği şimdi mevsimi de bitti
Afiyet olsun

Yaaa,sorma yadün resmen patladımbirşey beni fena halde şişirdievet,şu yürüyüşleri bir türlü düzene sokamadım:18:kilo vermek için spor şartsağlığım içn bu diyetle devam etmeye karar verdim(şimdilik)sen çok iyi gidiyorsun

Menümü da yazayım:
sabah:su-2 dilim kepekli ekmek-1 dilim peynir-5 zeytin-domates-salata-yeşilik
ara:1 kase yoğurt(içinde kakao,tarçin koydum)+3 petit bisküvi(bisküvileri yoğurt içinde attım)
öğlen:1 kase mercimek,biraz tavuk,salata

Bugün Leslie ile 5 mil yürürüm inşallah

Menün çok güzel şekerim, afiyet olsun. Ayran ve armut uygun gibi görünse de Mehtap Hanım' ın birleştirdiği gıdalar daha ziyade, meyve+ ceviz, elma+ badem ya da yoğurt+ havuç. Burada birleştirilenler yağ+ vitamin aslında. Armudun yanına ceviz eklemeni tavsiye ederim. A,D,E,K vitaminleri yağda çözünür. Ceviz, badem özellikle omega3 içeren yağlı tohumlardır. Yoğurdun içinde de E vitamini var, E vitamini yağlardan gelir. Havuç ise A vitamini içerir. A vitamininin kullanılabilmesi için şart olan yağ yoğurttan gelir..

Çorum' lu musun? Vaaay, demek Çorumlusun

Doydum şekerim Mısır gevreği, diyet kahvaltılık gevrekler beni de çabuk acıktırıyor aslında. Ama ben yanına meyve eklememiştim hiç. Bu kez meyveyi de yeyince tok tuttu. Bir de işlenmiş gıda oldukları için almamayı tercih ediyorum aslında. Evdeki nesfiti de denemek maksatlı almıştım, ama eve gelip de etiketini okuyunca pişman oldum.

Yulaf kepeği ile yulaf ezmesi farklı Gurbetçim. Yulaf ezmesi, yulaf tanesinin ezilmesi ile elde ediliyor. Kepek ise yulaf tanesinin kabuğunun un şekline getirilmesiyle elde ediliyor.

Zaten yoğurt, tahıl gevreğin, meyven bir kase edecek :) Tarçını şiddetle tavsiye ediyorum. Ciddi tokluk sağlıyor. Ben sabah kahvaltıda içmedim ama kahvaltında sıcak herhangi bir çay içmen mideni daha dolu hissetmeni sağlayabilir.

Saat 11.30 da 2 kepek bisküvi ve yeşil çay tükettikten sonra da midemde doluluk hissettim.

Aynen öyle.. 1. listeyi zaten Mehtap Hanım' da diyete hazırlık diye adlandırmıştı. Açlık hissinin tamamen kaybolmasını hedeflemiş.

Azalttım da bu kez de meyveler bitince eşimin eve getirdiği şerbetli tatlılar girdi hayatımıza Ben getirme diyorum, oğlan tatlı istedi canım diyor. Eve tatlı gelince de.... Geçen hafta kaçamağı tatlı olarak yazmadığımdan sana tatlı yok gibi gelmiş

Dondurma da çok masum değilmiş hani Bu sabah Melek' te değişik tarifler vardı. Ama not almadım Facebook ta yayınlıyorlar ama bizde de kimsenin face' i yok (

Menü güzel, afiyet olsun

Merhaba kızlarfark ettim ki selam vermedim

Arada hepimiz unutuyoruz, boş ver. Selamını aldık canım

Ara:
2 kepekli büsküvi
1 kupa yeşil çay
500 ml. su

Öğle:
2 yumurtadan omlet
domates, salatalık, biber
1 dl. çavdar ekmek

Bu arada sizinle yeni aldığım terliklerimle ilgili bilgi paylaşmak istiyorum. Hem taban çökmesi hem de topuk dikenim var. Kışın evde giymek üzere aldığım skechers marka ayakkabılardan sanırım bahsetmiştim. Havaların güzelleşmesiyle birlikte ayakkabıları sokakta giymeye başladım. Ayakkabılar omurga duruşumu düzelttiği ve içi yumuşak olduğu için çok rahat etmiştim.

Yazın evde ne giyebilirim diye bakayım dedim. Terlik yapmışlar. Ayakkabı gibi değil elbette ama yine de rahat. Tek handikabı parmak arası olması. Ayağın orta kısmını dolduracak şekilde yükseltmişler, buna karşılık topuğu boşlukta bırakma hissi yaratmayı başarabilmişler. Yani ayaktayken de otururken de topuğun yerle teması minimum ve kavisli kısım sürekli dolu. Üstelik shape -up yani popo ve bacak kaslarını çalıştırma etkisine sahip. Pazar gününden beri ayağımda. Rahat ettiğim için sizinle paylaşmak istedim.

evet serapcim bildin sen oni, leblebi denince akla hemen corum gelirdi degilmi
canim listede meyve ile yogurt yokmuydu, ben karistirdim galiba, neyseki düzelttik daha ögleden sonraki arami yapmamistim.
Ama amaaaaaa, arkadaslar bugün ben anlayamadim psikolojikmi nedir bilmiyorum ama, sabah kahvaltisindaki bir dilim ekmegimi yedim ama, sonra hep agzima bir seyler atma hissi, sürekli beynimden sinyaller geliyor, ufak defek seylerle , bol suyla , atlatmaya calistim, taki öglen yemegim icin menemen yaptim, tabi cayda, yalniz bir tabak menemeni ekmegin uc kismiyla bir güzel yedim , yani gözüm dönmüs gibiydi, aklimdan hep tatli ve karbonhidratli yiyecekler geciyordu, midemi tika basa doyurmak istiyor gibiydim.ekmegi dilim hesabi yapsak 3 dilim felan vardir, tabi cayimada seker koydum. biliyorum kizacaksiniz ama bugün ne oldu anlamadim. su an pismanim ama is isten gecti, aksami cok hafif gecirsem dengelermiyim acaba, sporda var bu aksam, ne dersiniz kizlar kendimi affettirebilirmiyim 2 saatlik sporla. böyle bir durum yasadim bunuda sizlerle paylasmak istedim yolun sacimi basimi valla umarim bu durumum fazla sürmez, bir haftaya kadar regl olacagim acaba ondanmiydi , yada yeni listenin verdigi ac kalma korkusumuydu, bilemedim. ama sunu biliyorumki ben her diyete basladigimda en fazla bir iki hafta yapiyorum sonrasinda saldiriyorum karbonhidratli yiyeceklere:18:

Gurbetçim, 12 gün boyunca sıfır kaçamakla bugüne kadar geldin. Hatta ayna karşısında sonuç almaya bile başladın. Üstelik çevrendeki hanımları da diyet yapmak konusunda yüreklendirip onlara öncülük ediyorsun. Sen şimdi vazgeçersen, seninle birlikte hepsi vazgeçecek. Bir sorumluluk aldın ve kaçmak için artık çok geç

Bugün 2 dl. ekmek ve 1 kase çorba hakkın vardı. Sen 4 dl. ekmek yiyerek bütün hakkını kullandın, akşama çorbanı listeden çıkarıp kocaman bir salata yapabilirsin; (tabii protein seçeneği sabit kalacak) Akşam yapacağın spor da dengelemene yardım edecektir.

Hem regl'in yaklaştığı için hem de ciddi spor yaptığın için ekmeği kontrolsüz tüketmiş olma olasılığın yüksek. Pms (premenstrual sendrom= adet öncesi sendromu) hepimizde görülür. Bu dönemde iştah da açılır. Çünkü östrojen azalmasına karşılık progesteron artar. Progesteron da metabolizma hızını yükseltir ( bazı diyetisyenlere göre günde 300 kcal ekstra harcıyormuşuz). Bu dönemde kendimizi kontrol edebilir de diyetimizi bozmazsak normalde verebileceğimiz kilodan daha fazlasını verebiliriz.

İştah kontrolünü sağlamak için de yine sağlıklı gıdalardan ağırlıklı beslenmek (özellikle magnezyum, potasyum ve demir içerikleri yüksek olanlardan) işe yarayabilir. Brokoli, mantar, ıspanak, kırmızı-yeşil mercimek, domates, süt ve ürünleri, yumurta, kırmızı et, tam tahıllar, bitter çikolata, badem, ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir yenilebilir gıdalar arasında. Bizim listemizde de bol bol var zaten. Demek ki bu ara garnitür olarak brokoliyi daha çok tercih edebilir, akşam yemekten sonraki arada süt ve bitter hakkını kullanabilirsin. Öğleden sonra badem+elma, akşam da çorbanı mercimekten yana tercih edersen iştah kontrolünü sağlayabilirsin.

Diğer taraftan da doymama korkumuzu bir tarafa bırakmalıyız. Yemekler elimizin altında. Çok aç kalırsak yeriz zaten Sabah meyve olarak elma kullanmanı, rendelemek yerine doğramanı ve mutlaka 1 çk. tarçını (ister sabah suyuna katıp iç, ister kahvaltında) kullanmanı tavsiye ederim.

Kahvaltıda 2 tabak hazırlıyorum. Birine meyvemi kabuklarıyla dilimliyorum ve üzerine tarçın serpiyorum. Diğeri ise kase, içine sütümü ve müslimi koyuyorum. 2 tabak daha göz doyurucu oluyor sanırım

Senin de işin zoreminim ki oğlun zayıfgenelde böyle oluyorevet,dondurma masun değil ve bana hemen kilo aldırıyorartık sadece bakışıyoruzama AOÇ nin dondurması çok merak ettim,dünden beri aklımdan çıkmıyoracaba aklımda kalacağını midem de kalda da mı iyi?şaka şaka

Afiyet olsun canımterliklerini güle güle eskitben terlik giyemiyorum,ayağımın altında hep yanıyor:44:bi de çıplak ayakla gezmek beni acayıp rahatlatıyor:)ama senin aldığın terliklerin güzel birşeye benziyor:)markasını not alayım,belki ben de alırım:)çıplak ayakla gezdiğim için topuklarım hafif çatlamaya başladıher akşam krem suruyorum

Ara:4 kepekli bisküvi,1 fıncan kahve:)kahve fıncanı büyüktubu diyete ilerleyen zamanlarda kahve yasaklanıyorben ne yapacağım?

Bugün diyetorfoz ve Mehtap hanımın blogları okudum,bu diyete inancım artıgaliba 1000 kişi kayıt olmuşuz,ama devam eden çok az:)devam edenler zaten çoğu hedeflediği kiloya ulaşmasını az kaldıdarısı başımıza

Oğlanın da yavaştan göbek çıkmaya başladı "Akşamları yememeye çalışıyormuş" şimdilerde :) Ama benim işim gerçekten zor. Eşim yeni denedikleri ürünleri de eve getiriyor tatmamız için (fikir vermek için).
Yok canım, aklında kalsın... Hatta aklında iki resim çiz, biri AOÇ dondurma kutusunun boş kutusu, diğeri ise incecik, istediğini giyen sen

Teşekkür ederim şekerim Ben yaz ayında üşüyen bir insan olarak çok imreniyorum sıcak insanlara yaaa :) Ama topuk çatlağına dikkat. İlerleyen zamanda tamiri mümkün olmayacak, önlemini almazsan Terlik giymeye başlamanı tavsiye ederim.

Ara:4 kepekli bisküvi,1 fıncan kahve:)kahve fıncanı büyüktubu diyete ilerleyen zamanlarda kahve yasaklanıyorben ne yapacağım?

Afiyet olsun Bence dayanırsın, sen azimli kızsın

Amin

Ara:
1 küçük havuç
1 kase yoğurt (1 çk. tarçın+1 çk öğütülmüş keten tohumu)
500 ml. su

Akşam:
3 kabak dolması
1 kase yoğurt

Diyet Kabak Dolması Tarifim:
Malzemeler:
4 kabak
1 kuru soğan
maydanoz, nane, bol baharat
1 yk. acı biber salçası
200 gr. az yağlı kıyma
1 yk. z.yağı

Kabakları ikiye bölüp içlerini oydum. İçinden çıkan kabakları (hepsi çok geldi) küçük küçük doğrayıp suyunu sıkıp kaba aldım. Üzerine kuru soğan, maydanoz, nane doğrayıp kıymayı ilave ettim. Salça ve baharatları ilave edip kabakları doldurdum. Tencereye biraz su ilave ettim. Kısa sürede pişti.

Henüz tadına bakmadığım için lezzet garantisi veremiyorum Anneme anlattım, "ıyyyyyk, öyle dolma mı olur " dedi. Bence sarımsaklı yoğurtla her şey yenilebilir Yarın lezzet testinin sonuçlarını veririm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…