Senin yerine olmak istemezdimOğlanın da yavaştan göbek çıkmaya başladı"Akşamları yememeye çalışıyormuş" şimdilerde :) Ama benim işim gerçekten zor. Eşim yeni denedikleri ürünleri de eve getiriyor tatmamız için (fikir vermek için).
Yok canım, aklında kalsın...Hatta aklında iki resim çiz, biri AOÇ dondurma kutusunun boş kutusu, diğeri ise incecik, istediğini giyen sen
Teşekkür ederim şekerimBen yaz ayında üşüyen bir insan olarak çok imreniyorum sıcak insanlara yaaa :) Ama topuk çatlağına dikkat. İlerleyen zamanda tamiri mümkün olmayacak, önlemini almazsan Terlik giymeye başlamanı tavsiye ederim.
Afiyet olsunBence dayanırsın, sen azimli kızsın
Amin
Ara:
1 küçük havuç
1 kase yoğurt (1 çk. tarçın+1 çk öğütülmüş keten tohumu)
500 ml. su
Akşam:
3 kabak dolması
1 kase yoğurt
Diyet Kabak Dolması Tarifim:
Malzemeler:
4 kabak
1 kuru soğan
maydanoz, nane, bol baharat
1 yk. acı biber salçası
200 gr. az yağlı kıyma
1 yk. z.yağı
Kabakları ikiye bölüp içlerini oydum. İçinden çıkan kabakları (hepsi çok geldi) küçük küçük doğrayıp suyunu sıkıp kaba aldım. Üzerine kuru soğan, maydanoz, nane doğrayıp kıymayı ilave ettim. Salça ve baharatları ilave edip kabakları doldurdum. Tencereye biraz su ilave ettim. Kısa sürede pişti.
Henüz tadına bakmadığım için lezzet garantisi veremiyorumAnneme anlattım, "ıyyyyyk, öyle dolma mı olur " dedi. Bence sarımsaklı yoğurtla her şey yenilebilir Yarın lezzet testinin sonuçlarını veririm :)
Senin yerine olmak istemezdimAllah sana kolaylık versin İnşallah
Dolmaları merak ettim:)acaba kepekli pirinç koysaydın olmaz mı?olmadı mı,sarmısaklı yoğurt dökersin,afiyetle yiyersin
Serapcım,Allah kavuştursun
az önce spordan geldim, kasiklarim agriyordu spor yaparkende zorlndim , galiba bir kac güne kadar regl olacagim. bugünkü istahimida ona veriyorum. ama asla yarin öyle olmayacak, asla dönmek yok tabiki. yarin serapcim senin sözünü tutuyorum, sabah elmami dilimleyip bol tarcinla ayri bir tabaga koyuorum, diger tabagada 3 kasik keloks, bir kasik yulaf kepegi,süt veya yogurt ilavesiyle bir güzel kahvaltimi yapiyorum. sabahki arada senin gibi 2 bisküvi ve yesil cay . öglen ve aksam icin de protein yaninda bol sebze doyn kadar, evde brokoli, karnabahar, kabak, kuskonmaz, patlican var , sirf bu yeni liste icin almistim bunlari ( bizimkiler pek sebze sevmezde) olmazsa öglen icin brokoli, karnabahar, bir patatesi haslayip etin yaninda yesem, brokoli ve digerleri oldukca lifli oldugu icin beni daha uzun süre tok tutabilir. ögleden sonraki ara ögünede elma ile badem koyuyorum, belki gene tarcin, aksamada senin diyet kabak dolmasindan yapabilirim, nedersin, yalniz mehtap hanim bu konuda sinir koymusmu, acaba dolma derken pirincli , veya, bulgurlu,diye ...... bencede aksam dolma biraz sacma gibi geldi ama vardir bir bildigi. canim sen bir bilgi hazinesisin masallah, her konuda fikrin var, ne güzel seni bulduk , her konuda fikir aliyoruz.listede öglen icin et, sebze ve salatada vardi degilmi, hep karistiriyorum. okuyunca haa tamam anladim diyorum , ertesi gün uygulamaya gelince su sununlamiydi diye karistiriyorum, aslinda ben bir kagida not alip gözümün önüne bir yere assam daha iyi olacak. bu aralar sporuda yogun yapiyorum hemen hemen hergün ypiyorum, acaba kilomda artis yaparmiki, :18:
arkadaslar öglen yemegini yedikten sonraki vicdan azabiyla kendimi yollara attim, cocuklara kiyafet birseyler lazimdi. gidelim diye tutturdular, esimde canim istemiyor al cocuklari sen git dedi.burasi kücük yer oldugu icin dedik gidelim bgli bulundugumuz sehire. 35 kilometre gidis, 35 gelis 70 kilometre yol yaptim bugün. düsünebiliyormusunuz belkide size komik geliyor ama büyük magazalar hep sehirde, buralardad var ama öyle kücük birkac dükkan, dedik gidelim hemde gezeriz, eve geldigimizde saat 6 olmustu, aksaam yemegi bulasik derken hic oturmadan sporada gidince agzim acik kaldi , gözlerim kapaniyor su an , ama cenende bitmiyorki kapatayimda yatayim.
YARIN GENE ALMANLARIN TATILI HER YER KAPALI; UF YAA BIZIMKILER GENE EVDELER:44:
SABAHDA CAMIIDE TECVID VE TEFSIR DERSIMIZ VAR kahvaltidan sonra camie giderim ögleden sonra ancak görüsebiliriz, serapcigim uyarilarinin hepsini dikkate aliyorum ve yarin tam bir listeyle dediklerini aynen uyguluyorum tatlim , her sey icin cok tesekkürler ( bu arada terliklerinide güle güle giy, bende terliksiz hic duramam, yaz kis yataktan kalkar kalkmaz giyerim aksam yatarken cikaririm) iyigeceler, tatli rüyalar öpüyorum sizleri, benim canim arkadaslarim
Merhaba canım arkadaşlarımaz önce oğlumu gönderdim,bende menümü yazayım:
Sabah:2 dilim kepekli ekmek,6 zeytin,1 yumurta,domates,salata
Ara:3 bisküvi,1 kase yoğurt
Öğlen:1 kase mercimek çorbası,tavuk,salata
Galiba yarından itibaren tavuk salata akşamları yiyeceğim,daha tok tutuyor
Serapcım,Allah kavuştursun
Böyle kısa süreli ayrılıklar güzel olurinsanlar daha iyi birbirinin kıymetini anlıyorlar
Çikolatayı yedin mi?dün akşam da Mehtap hanımının blogunu inceliyordum,canınız birşey çektiği zaman,az miktarda yiyiniz diyorben kişnişi hiç kullanmadım bi de maş fasulyesi soracaktım,sen hiç kullandın mı?
Dün akşam nedense acıktım:)evde süt da kalmamıştı,oğlum sağ olsun bitirdi,1 elma yedim
Süt bulamadım,yarın geliyormuş.24: AOÇ yoğurt mayası da salı günü geliyormuş:)1,5 tl ymiş:)çikıp 1 saat yürüyüş yapacağım:)dönüşte de:
ara öğünümü yiyeceğim:1 sarı elma,1/2 kırmızı elma,2 bisküvi
Merhaba canım,iyiyim sağ olMerhaba kızlar..Bugün arkadaşıma gittim, internette sabah yine sorun vardı, o yüzden haber veremedim.
Listeleri aşama aşama word dosyasına aktardım. Dosya sürekli açık. Özelden mail adreslerinizi bildirirseniz sizlere de mail atarım.
Merhaba Canım, nasılsın?
Menün pek güzel. Evet tavuk daha tok tutuyor. Sebze salata ile ben de çok aç kaldım
Amin canım, çok teşekkür ederim
Çok sık olunca sıkılıyorum artık. Bir sonrakinde işlerim daha rahat olur, seni de götürürüm dedi ama... Genelde gittiğimde beni ya eltime ya da görümceme bırakıp akşama kadar aramıyor
" az " yiyebileceksen ye şekerim(anladım ben onu )
Kişnişi çok severim. Oldukça ferah bir baharat. Yeşil zeytine kişniş tohumlarını ve azıcık sarımsağı doğrayarak kullanabiliriz. Evde acuka yaparken bol kullanırım. Mercimekli köfte, kısır, normal köfte, içli köfte, tavuk sote gibi yemeklere de çok yakıştırırım. Çoğu zaman kimyon ve tarçınla dengelerim.
Maş fasulyesini annem çok kullanır. Genelde bol sumaklı, kırmızı soğanlı salatasını yapar. Yazın da semiz otu ile karıştırır. Ben hiç yapmadım, yerine kuru börülceyi çok kullanırım.
Oğluna ve sana afiyet, şifa olsun
Aaa ne güzel, maya da satıyorlar demek...
Afiyet olsun, kolay gelsin canım. Görüşmek üzere
Teşekkür ederim canımmenün güzel olmus canim , aksam sebze ve yogurt benide doyurmuyordu. diyordumya hep, gece cok acikiyorum yememek icinde erkenden uyuyorum diyetavuk ve salata daha doyurucu oluyor bencede. sende iyi gidiyorsun canim masalllah yürüyüsede basladin bravo sanada. yogurdunu kesinlikle kendin mayala, ben 3-4 senedir hep kendim mayaliyorum. bulundugum kasabada ciftlik evleri cok, hatta bir tanesi cok yakin yürüyerek git al yani okadar yakin. hep ordan dogal sütümü aliyorum yogurdumu mayaliyorum üzeri kaymakli kaymakli oluyor. hazir sütlerle tutmuyor bile. hele sütlac cok güzel oluyor ciftlik sütüyle. neyse ya diyetteydik biz degilmi haaa atlamisim az önce serap sormussunya hocami olacan diye... ne haddime ben garip bir ögrenciyim, kuranin tecvid kurallarini ögreniyorum, hocamiz her hafta bir sayfaninda meal ve tefsirini anlatiyor. bizler Kurani okuyoruz ama Allah bize ne diyor anlamiyoruz, mealinide mutlaka ögrenip kurani hayatimiza gecirmeliyiz. keske kendimi dahada gelistirebilsem, namazlarimi kilmaya calisiyorum ama bazen ihmalkarliklarim oluyor, simsiki sarilamiyorum, bazen seytan sonra kilarsin diyor, yani anlayacagin hoca kiiimmm ben kimm:26:
gurbet kacar arkadaslar, yürüyüs saatim geldi, arkadasla bulusacagiz. anlatayimda gülünburdan arabaya biniyorum , futbol sahasina kadar arabayla gidiyorum, orda arkadaslarla bulusup, futbol sahasinin kosma parkuru oluyorya yuvarlak. orda kabeyi tavaf eder gibi dönüp duruyoruz hem konusuyoruz hemde yürüyoruz sonrada arabalara binip eve geliyoruz.
hadi öptüm kizlarr
Gece girerim gene
Akşam yemeğim:z.yağlı yeşil fasulye, 2 çk yoğurt
Gece:1 bardak süt...şimdilik çikolatayı yemedim,ama mademki böyle bir hakkımız var,acaba gün aşırı yesem mi?
Sevgilergidip yemeğimi yiyim
az önce bir sürü sey yazmistim ama baglanti koptu, hepsi bosa gitti. ama özetle, tarcin gercekten cok isime yaradi. bugün diyetimi harfi harfine uyguladim. aynen senin dediklerini yaptim. sabah kalkinca bir dardak tarcinli su ve bir bardakda normal su ictim. kahvaltida 3 kasik mkeloks, bir kasik y. kepegi, bir kasik k. tohumu ve sütle karistirdim, yanina ayri bir tabakta elma dilimledim , tarcin serptim ve doydumda meyveyle birlikte doyurdu, hemen üstüne yesil cay ictim. öglen yemegine kadar hic acikmadim, aralarda bol su ictim. öglense bol baharat ve körili tavuk, salata ve buharda brokoli, karnabahar ve patates yedim . birazdan gene yürüyüse gidiyoruz. aksam yemegim icinse serapcim senin diyet kabak dolmandan yaptim, ama icine iki kasik kadarda bulgur koydum. canim dediklerini tam uyguladigimda anladimki diyetimi daha saglikli uygulayabiliyorum. kabuk tarcindan, toz tarcin dahada etkiliymis, reglim yakin olmasina ragmen hic aclik,tatli istegim olmadi. gercekten mucizenin adiymis tarcin. serapcim tekrar tesekkür ederim, sayende kelokslu kahvaltiyla doymam önyargisini cöpe atmis bulunuyorum.
menün güzel olmus canim , aksam sebze ve yogurt benide doyurmuyordu. diyordumya hep, gece cok acikiyorum yememek icinde erkenden uyuyorum diyetavuk ve salata daha doyurucu oluyor bencede. sende iyi gidiyorsun canim masalllah yürüyüsede basladin bravo sanada. yogurdunu kesinlikle kendin mayala, ben 3-4 senedir hep kendim mayaliyorum. bulundugum kasabada ciftlik evleri cok, hatta bir tanesi cok yakin yürüyerek git al yani okadar yakin. hep ordan dogal sütümü aliyorum yogurdumu mayaliyorum üzeri kaymakli kaymakli oluyor. hazir sütlerle tutmuyor bile. hele sütlac cok güzel oluyor ciftlik sütüyle. neyse ya diyetteydik biz degilmi haaa atlamisim az önce serap sormussunya hocami olacan diye... ne haddime ben garip bir ögrenciyim, kuranin tecvid kurallarini ögreniyorum, hocamiz her hafta bir sayfaninda meal ve tefsirini anlatiyor. bizler Kurani okuyoruz ama Allah bize ne diyor anlamiyoruz, mealinide mutlaka ögrenip kurani hayatimiza gecirmeliyiz. keske kendimi dahada gelistirebilsem, namazlarimi kilmaya calisiyorum ama bazen ihmalkarliklarim oluyor, simsiki sarilamiyorum, bazen seytan sonra kilarsin diyor, yani anlayacagin hoca kiiimmm ben kimm:26:
Akşam yemeğim:z.yağlı yeşil fasulye, 2 çk yoğurt
Gece:1 bardak süt...şimdilik çikolatayı yemedim,ama mademki böyle bir hakkımız var,acaba gün aşırı yesem mi?
Sevgilergidip yemeğimi yiyim
Günaydın arkadaşlarbende internetle problem yaşamaya başladım artık laptoptan mı kaynaklanıyor,interneten anlamadım...eşime dedim,bakarız diyor...
Sabah:2 dilim ekmek,1 tk reçel,1 dilim peynir,5 zeytin,domates,salata,yeşilik
Ara:yoğurt,1 elma
Görüşürüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?