Geldim canım.kusura bakmayın.Aniden amcamın hanımı öldü ,onun cenazesiyle uğraşırken kardeşim menüsküs ameliyatı sırasının geldiğini söylediler.Daha önce bir kez ameliyat tarihi ertelenmişti bu sefser ertelenemeyeceğini söylediler.Dün yengem toprağa verilirken, kardeşimde ameliyat masasındaydı.dün geç vakit geldim hastaneden,sabahta refakatçi olarak gittim.Diyete gelince dışarıda diyete uygun şeyleri yemeye gayret ettim.Belki birebir uygulayamadım ama kalorileri aşmadığımdan inş. eminim.Yarından itibaren daha da düzenli olacak inş.Bugün cenaze evine tekrara uğrayacağım, yarından itibaren düzenli menü bildirimde bulunurum ,nş.
Selam Kızlar, Mehtap Hanım bugün yeni listemizi yayınlamış. 12 günlük ilk etabı bitirdikten sonra bu yeni listeye devam edeceğiz. Listeyi burada yayınlamak için 12 günün dolması bekleyelim derim. Daha erken yayınlarsak Mevsimlerden Roma' yı takip etmeyen arkadaşlarımız için kafa karıştırıcı olabilir diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
Bu arada yeni listemiz oldukça keyifli; yüksek kalsiyum, bol protein ve bol sebze içeriyor.. Metabolizmamız hızlanacak, yağ yakımı artacak
18.01.2013 Menüm:
Sabah:
1 bardak su
Kahvaltı:
1,5 dl. tam buğday ekmeği
50 gr. lor peyniri (pul biber, çörekotu ve 1 tk zeytinyağı ile karıştırdım.)
5 zeytin
1 tk. ayva reçeli
domates
Öğle:
1/2 kase mercimek çorbası (bol pul biber ve kimyonla)
4 yk ıspanak yemeği
3 yk. yoğurt
1 dl. eti form kızarmış ekmek
Brokoli salatası
Ara:
3 ad. hurma
3 ad. ceviz
Akşam:
1 pors. biftek fajita ( ev yapımı)
brokoli salatası
Gece sütümü içerim
Merhaba arkadaşlaryeni topiğimiz hayırlı olsun pazartesi bende burdayım inşAllah evde ancak yerleştim..bi de amelyat olacam ya...şimdi onu için uğraşıyorum çünkü lokal anestezi ile yapılmıyor,genel anestezi lazım. Bir değil,ikitane polipim var...neyse,Rabbim dermansız dert vermesin Sevgiler
daha önceden bu diyeti uygulayıp zayıflayan var mı acaba ?
Dallidacım seni gördüğüme çok sevindimAmin canım, hepimize uğur getirsin bu topik... Yeni evinizde sağlıkla, bolluk ve bereket içinde yaşayın inşaallah :109:
Geçmiş olsun canım. Ameliyat için gün belirlendi mi? Amin, kolay operasyonlar bunlar güle oynaya girer güle oynaya çıkarsın inşaallahPazartesi yeni başlangıçla bekliyoruz canım Ama arada uğra, yazmak için pazartesiyi bekleme :)
Geldim canım.kusura bakmayın.Aniden amcamın hanımı öldü ,onun cenazesiyle uğraşırken kardeşim menüsküs ameliyatı sırasının geldiğini söylediler.Daha önce bir kez ameliyat tarihi ertelenmişti bu sefser ertelenemeyeceğini söylediler.Dün yengem toprağa verilirken, kardeşimde ameliyat masasındaydı.dün geç vakit geldim hastaneden,sabahta refakatçi olarak gittim.Diyete gelince dışarıda diyete uygun şeyleri yemeye gayret ettim.Belki birebir uygulayamadım ama kalorileri aşmadığımdan inş. eminim.Yarından itibaren daha da düzenli olacak inş.Bugün cenaze evine tekrara uğrayacağım, yarından itibaren düzenli menü bildirimde bulunurum ,nş.
sabah
1 haslanmıs yumurta
2 dılım tam tahıllı ekmek
6 zeytın
ozel cay
ara
10 badem
öğlen
1 tavuk dönerli sandwich
1 ayran
1 parca bıtter cıkulata(yatmadan once yemedım oglen yedımkı aksama kadar erıtebıleyım=)özlemişim bu tadı su bıle ıçmedım uzun sure tadı damagımda kalsın dıye:)
ara
1 dılım ananas
ara
1 mandalina
aksam
7 yk kapuska
2 yk yogurt
1 domates
yatmadan once yesıl cay
bencede sımdı yayınlamayalım 25. de yayınlarsın kafası karısmamıs olur dıger blogu takıp etmeyenlerınde bırde ben yenı lısteye bayıldımmmmmmm super valla haftanın 2 gunu 1 cay fıncanı kadar cerez kısmı benı cezbetti :) metebolızmayı harekete gecırır cıdden ben proteın rejımı yaptıgımda baya kılo vermıstım 6 sene once bundada proteın cok kesın metebolızmamız hızlanır
tek anlayamadıgım noktaa 21 gunm 12 gunmu boyle beslenecegız (2. lıste ıçın)
menun yıne cok guzel ben bugun gıttım bıtter aldım cok mutlu oldum bır parca yıyınce bu arada fajıta bıftek tarıfını banada verırmısın nasıl yapılıyor
Günaydın!bende sizleri gördüğüme çok sevindim Çok teşekkür ederim hepimizim evi bereketli olsun,biz sağlıklı,mutlu,zayıf olalım galiba ameliyatı şubat ayında yapacaklar,adetim bittikten sonra,yani 16-17 şubat gibi.Şimdi ameliyat hazırlıkları yapıyorum:dün 7 tüp kan aldılar,EKG çekildi,röntgenler...pazartesi anestezi uzmanı ile görüşeceğim.
Merhaba Sevgi abla,başın sağ olsun...kardeşine de çooook geçmiş olsunsevgiler
Kizlar benim zamaninda burda gorup denedigim fyadasini gordugum bi cay var adi sodali form cayi die gecio onu yapsak acaba daha fazla fyda gorurmuyuz?
Merhaba Arkadaşlar başsağlığı ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Bilg,sayar virüsler tarafından istila edilmiş geçmişi okuyamadım .sık sık kapanıyor.İnş.bu yazıyı kapanmadan gönderebişirim.akşam büyük oğlum sömestre tatiline geliyor onun laptopuyla girerim inş.
Dalidam hoş geldin Allah sağlık,huzur ve mutlulukla oturmayı nasip etsin, ağzınızın tadı bozulmasın inş.Ameliyatında kolay geçer inş. Ben de kalpten muayene oldum,haftaya eko, 2 aysonra da holter var sonuç iyi çıkar inş.kolestrolüm ve ldl yükselmiş.
Arkadaşlar d,yet iyi gidiyor,akşam menüyü paylaşırım,inş.
İyi akşamlar Serapcım bilgisayar gitmesse menümü yazacağımHolter yoğunmuş malesef o zamana sıra gelecek.Annem kalpten vefat etti malesef.
menüm:
ekşimen
peynir
zeytin
ve iki dilim ekmeği tost makinesinde kızartıp küçük küçük parçalara ayırıp ilave edip limonla salata yaptım.
2 bardak çay
ara:
1 kase yoğurt
öğlen:
1 kase merc. çorbası
1 tabak tavuklu bamya
yeşil salata
1 dilim ekmek
ara:
1 dilim kek
akşam:
1 tabak kavurma
yeşil salata yiyeceğim
yatmadan:
1 bardak tarçınlı süt
Serap menü nasıl?
Çok üzüldümBaşın sağ olsun canım. SGK anlaşmalı kardiyoloji hastanesi ya da daha küçük hastanelerde daha kolay sıra alabilirsin belki. Doktoruna danış istersen, belki yönlendirebileceği bir yer vardır...
Tatlım afiyet olsun, menün genel olarak güzel olmuş. Akşam yemeğin et kavurmasıysa o olmamış diyebilirim. Yağlı olabilir. Kolesterolün yüksek çıktığına göre bunlara biraz dikkat etmen gerekebilir canım.
Bir de cehaletime ver, ekşimen nedir??
19.01.2013 Menüm:
Sabah:
1 bardak su
Kahvaltı:
50 gr. lor peyniri (pul biber+çörekotuyla)
3 zeytin
domates, fesleğen,dereotu, maydanoz, pul biber karışımı
2 fincan baharatlı çay
Ara:
2 mandalina
10 badem
Öğle:
1 kase yayla çorbası
1 porsiyon biftek fajita
1 kase salata
(ekmek yemedim çünkü çorbada hem pirinç hem de un vardı)
Ara:
1 dl. eti form kızarmış ekmek
1 tk. light labne
Akşam:
1 tabak pırasa
2 yk. yoğurt ( bu yoğurt bana yetmiyor :26: )
Gece süt
Canım ekşimen bazı bölgelerde kuzu kulağıda diyorlar ,mayhoş tadı var pazarlarda satılıyor,eminim biliyorsundur.
ETİ buğün oğlum için hazırlıyorum,bir kaç gündür akşam menülerimde hep sebzeyi seçtim . Metabolizmam yavaşlamasın diye seçtim,hazır kavurma değil,sıfır yağlı dana etinden çok az yağ ilavesiyle kısık ateşte yapıyorum.yanına bol salata yiyeceğim..
Afiyet olsun yoğurt banada çok az geliyor
Akşamları genellikle doymuyorum aslında. Gece sütü Türk kahvesiyle pişiriyorum ki açlığımı bastırsın diye. Yağsız yoğurdu biraz daha fazla yiyebilir miyiz acaba?
Kizlar benim zamaninda burda gorup denedigim fyadasini gordugum bi cay var adi sodali form cayi die gecio onu yapsak acaba daha fazla fyda gorurmuyuz?
Merhaba Arkadaşlar başsağlığı ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Bilg,sayar virüsler tarafından istila edilmiş geçmişi okuyamadım .sık sık kapanıyor.İnş.bu yazıyı kapanmadan gönderebişirim.akşam büyük oğlum sömestre tatiline geliyor onun laptopuyla girerim inş.
Dalidam hoş geldin Allah sağlık,huzur ve mutlulukla oturmayı nasip etsin, ağzınızın tadı bozulmasın inş.Ameliyatında kolay geçer inş. Ben de kalpten muayene oldum,haftaya eko, 2 aysonra da holter var sonuç iyi çıkar inş.kolestrolüm ve ldl yükselmiş.
Arkadaşlar d,yet iyi gidiyor,akşam menüyü paylaşırım,inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?