Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

basın sagolsun aynı zamanda kardesınede gecmıs olsun

bencede sımdı yayınlamayalım 25. de yayınlarsın kafası karısmamıs olur dıger blogu takıp etmeyenlerınde bırde ben yenı lısteye bayıldımmmmmmm super valla haftanın 2 gunu 1 cay fıncanı kadar cerez kısmı benı cezbetti :) metebolızmayı harekete gecırır cıdden ben proteın rejımı yaptıgımda baya kılo vermıstım 6 sene once bundada proteın cok kesın metebolızmamız hızlanır

tek anlayamadıgım noktaa 21 gunm 12 gunmu boyle beslenecegız (2. lıste ıçın)

menun yıne cok guzel ben bugun gıttım bıtter aldım cok mutlu oldum bır parca yıyınce bu arada fajıta bıftek tarıfını banada verırmısın nasıl yapılıyor

sımdıden gecmıs olsun dıyeyım ıyısallah tez zamanda ıyılesırsınız

daha önceden bu diyeti uygulayıp zayıflayan var mı acaba ?

mevsımlerden roma blogunda zayıflayanların yazıları ve fotoları var sımdılık tartılmak yok o yuzden ben 25 ocagı beklıyorum bakalım zayıfladım mı

Günaydın!bende sizleri gördüğüme çok sevindimÇok teşekkür ederim hepimizim evi bereketli olsun,biz sağlıklı,mutlu,zayıf olalımgaliba ameliyatı şubat ayında yapacaklar,adetim bittikten sonra,yani 16-17 şubat gibi.Şimdi ameliyat hazırlıkları yapıyorum:dün 7 tüp kan aldılar,EKG çekildi,röntgenler...pazartesi anestezi uzmanı ile görüşeceğim.

Merhaba Sevgi abla,başın sağ olsun...kardeşine de çooook geçmiş olsunsevgiler

Başın sağ olsun Sevgicim, Allah sabır versin( Kardeşine de geçmiş olsun. Çok üzüldüm.
Kendine dikkat et bu arada, yoğun tempoda hastalanma... Herkese yetişmeye çalışıyorsun, diyet de senin sağlığın için Sevgicim. Kendini de ihmal etme

Afiyet olsun canım. Çikolata ile yemek arasında zaman bırakırsak daha iyi olabilir. Bizim bilmediğimiz ancak beslenme uzmanları tarafından çok iyi bilinen şey sebze, meyve, et gibi besinlerin içerdiği biyokimyasal yapılar. Birbirleri ile etkileşime girip bir mekanizmanın çalışmasına hizmet ederler, belki çikolatanın içindeki madde mekanizmanın çalışmasını engelleyebilir. Tabii bu sadece benim fikrim. Paylaşmak istedim.

2. liste de 12 günlük canım. Afiyet olsun:)
Fajita tarifi az sonra

Günaydın canım, Amin.. 1 ay var daha, iyi bu arada sen de diyetine konsantre olursun ve ilk 2 etap da bitmiş olur.. Herhangi bir yardıma ihtiyacın olursa haber ver olur mu? Burada aynı şehirdeyiz, ulaşmam kolay olabilir Dallidacım

Ev Fajitası: (3 kişilik)

Malzemeler:
500 gr. kontrafile ( jülyen doğranmış)
2 ad. iri kuru soğan
2 ad. kırmızı biber
2 yk. zeytinyağı

Yapılışı:
2 Yk. zeytinyağını düdüklüye koyup etleri içine attım hafif kavrulduktan sonra et suyunu salınca düdüklüyü kapatıp etler pişinceye kadar devam ettim. Etler pişince yanmaz tavaya alıp jülyen doğranmış soğan ve biberleri de ilave ettim. Soğan ve biberlerin pişme derecesini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben önce harlı ateşte kavurup sonra ateşi kısıp, kapağı da kapatarak 4-5 dk. kadar pişirdim.

Afiyet olsun

Kizlar benim zamaninda burda gorup denedigim fyadasini gordugum bi cay var adi sodali form cayi die gecio onu yapsak acaba daha fazla fyda gorurmuyuz?

Merhaba Arkadaşlar başsağlığı ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Bilg,sayar virüsler tarafından istila edilmiş geçmişi okuyamadım .sık sık kapanıyor.İnş.bu yazıyı kapanmadan gönderebişirim.akşam büyük oğlum sömestre tatiline geliyor onun laptopuyla girerim inş.
Dalidam hoş geldin Allah sağlık,huzur ve mutlulukla oturmayı nasip etsin, ağzınızın tadı bozulmasın inş.Ameliyatında kolay geçer inş. Ben de kalpten muayene oldum,haftaya eko, 2 aysonra da holter var sonuç iyi çıkar inş.kolestrolüm ve ldl yükselmiş.
Arkadaşlar d,yet iyi gidiyor,akşam menüyü paylaşırım,inş.

Kizlar benim zamaninda burda gorup denedigim fyadasini gordugum bi cay var adi sodali form cayi die gecio onu yapsak acaba daha fazla fyda gorurmuyuz?

Sen yazınca tarifine baktım. Ne yalan söyleyeyim, çayın içine maden suyunu dökmek bana göre değil sanırım Sen tarifini paylaş istersen, belki denemek isteyen olabilir.

Holteri de peş peşe yapsalarmış keşke. Neden o kadar bekletiyorlar ki? Sevgicim diyete başladın nasılsa, ailesel faktör yoksa bu beslenme sistemiyle kolesterolün düşecektir. Ancak ikinci etap için doktoruna danışman gerekebilir zira protein ağırlıklı bir menü başlayacak.. Hazır gitmişken menüyü de göster doktoruna istersen.

Görüşmek üzere

İyi akşamlar Serapcım bilgisayar gitmesse menümü yazacağımHolter yoğunmuş malesef o zamana sıra gelecek.Annem kalpten vefat etti malesef.

menüm:
ekşimen
peynir
zeytin
ve iki dilim ekmeği tost makinesinde kızartıp küçük küçük parçalara ayırıp ilave edip limonla salata yaptım.
2 bardak çay
ara:
1 kase yoğurt

öğlen:
1 kase merc. çorbası
1 tabak tavuklu bamya
yeşil salata
1 dilim ekmek
ara:
1 dilim kek
akşam:
1 tabak kavurma
yeşil salata yiyeceğim
yatmadan:
1 bardak tarçınlı süt
Serap menü nasıl?

Merhaba Kızlar, herkes nereye kayboldu??? Düzenli menü bildirimi yapan yok neredeyse. Kaçamaklardan dolayı mı acaba Mazeretini ve menüsünü bildiren arkadaşlarıma tüm grup adına teşekkür ederim.

Bence diyete uyamamış bile olsak menü bildirimi yapmaya devam edelim. Bu sorumlulukla menülerimizi zaman içinde düzeltebiliriz. Hepimizin zaman zaman kaçamakları olacağından eminim. Kaçamaktan sonra nasılsa bozdum, devam etmeyeyim demek yerine, kaçamaktan sonraki öğünümüzü diyetimize uygun hale getirmeye ve kaçamağı dengelemeye çalışalım. Burada kalırsak kaçamakları dengelemek için de birbirimize yardımcı olabiliriz. Lütfen vazgeçmeyin

İyi akşamlar Serapcım bilgisayar gitmesse menümü yazacağımHolter yoğunmuş malesef o zamana sıra gelecek.Annem kalpten vefat etti malesef.

Çok üzüldüm Başın sağ olsun canım. SGK anlaşmalı kardiyoloji hastanesi ya da daha küçük hastanelerde daha kolay sıra alabilirsin belki. Doktoruna danış istersen, belki yönlendirebileceği bir yer vardır...

Tatlım afiyet olsun, menün genel olarak güzel olmuş. Akşam yemeğin et kavurmasıysa o olmamış diyebilirim. Yağlı olabilir. Kolesterolün yüksek çıktığına göre bunlara biraz dikkat etmen gerekebilir canım.

Bir de cehaletime ver, ekşimen nedir??

19.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
50 gr. lor peyniri (pul biber+çörekotuyla)
3 zeytin
domates, fesleğen,dereotu, maydanoz, pul biber karışımı
2 fincan baharatlı çay

Ara:
2 mandalina
10 badem

Öğle:
1 kase yayla çorbası
1 porsiyon biftek fajita
1 kase salata
(ekmek yemedim çünkü çorbada hem pirinç hem de un vardı)

Ara:
1 dl. eti form kızarmış ekmek
1 tk. light labne

Akşam:
1 tabak pırasa
2 yk. yoğurt ( bu yoğurt bana yetmiyor :26: )

Gece süt

Son düzenleme:

Canım ekşimen bazı bölgelerde kuzu kulağıda diyorlar ,mayhoş tadı var pazarlarda satılıyor,eminim biliyorsundur.
ETİ buğün oğlum için hazırlıyorum,bir kaç gündür akşam menülerimde hep sebzeyi seçtim . Metabolizmam yavaşlamasın diye seçtim,hazır kavurma değil,sıfır yağlı dana etinden çok az yağ ilavesiyle kısık ateşte yapıyorum.yanına bol salata yiyeceğim..

Afiyet olsun yoğurt banada çok az geliyor

Aaa evet, kuzu kulağını biliyorum Bir şey daha öğrenmiş oldum işte, her bölgede değişik kelimeler kullanılabiliyormuş demek

Harikasın, ellerine sağlık, afiyet olsun Salataya bol limon sıkarak yağların emilimini azaltabilirmişiz, Dr. Ayça Kaya tavsiye etmişti

sabah
2 dılım karısık tahıllı ekmek
6 zeytın
1 dılım otlu peynır
1 tatlı kasıgı visne recelı
1 domates
yesıl cay

ara
10 badem
1 parca bıtter cıkulata

öğlen
1 kepekli ekmeğe marullu ton balıklı sandwich
yesıl cay

spor 3 saat

ara spor arasında 1 portakal

aksam
1 portakal
1 elma
1 buyuk bardak sut

bugunude boyle kapattık yarın lıght pogca ve kek yapacagım ıyısallah haftaiçi canım istedıkce ara ogın veya kahvaltıda yıyecegım

Akşamları genellikle doymuyorum aslında. Gece sütü Türk kahvesiyle pişiriyorum ki açlığımı bastırsın diye. Yağsız yoğurdu biraz daha fazla yiyebilir miyiz acaba?

aynen bende aksam doymuyorum ıkıncı lıstede aksam doyacagım sabırsızlıkla o tarıhın gelmesını beklıyorum ben bırde saat 7 den sonra bırsey yemıyorum sadece yesıl cay ıçıyorum sut bıle ıcmıyorum karnım gurulduyo sabahı zor edıyorum gurultuyu bastırmak ıcın bol bol su ıçıyorum

nasıl soda canım su toz olanmı yoksa maden suyu u maden suyuysa ıçınde tuz oldugu ıçın su tutmayalım sonra

Günaydın canım, Amin.. 1 ay var daha, iyi bu arada sen de diyetine konsantre olursun ve ilk 2 etap da bitmiş olur.. Herhangi bir yardıma ihtiyacın olursa haber ver olur mu? Burada aynı şehirdeyiz, ulaşmam kolay olabilir Dallidacım [/QUOTE]

Çok teşekkürederim Serapcım

Hoş bulduk Sevgi ablaiyi dileklerin için teşekkür ederimsana da çok geçmiş olsun,inşAllah bir an önce sağlığına kavuşursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…