Meyvenull'un Diyet Günlüğü

ay meyvem detoks gibi olmuştur dünden sonra... elmayı daha çok ye temizler vücudu...afiyet olsun canım...öylemii izmit yolu gözüktü demek hadi hayırlısı

offfff offfff banada geçmişi hatırlattınız kızlar ya o kadar zayıftım ki yıllarca kilo almak için uğraştım eşimin ailesi zayıf bulduğum için oğullarına bile yakıştırmamışlardı güzel ama çok zayıf demişti kayınvalidem nişan kıyafeti alınmak için çarşıya çıkıldığında hanım kızımız çok zayıf ona uygun kıyafet yok isterseniz birde çocuk reyonuna bakın demişlerdide eşimin yanında ne mahcup olmuştum gelinliğim bile özel dikildi yüzüğüm bile tamir edilip küçüldü şu an tabiki o kiloda olmak istemem 45 kilo çok az ama yıllarca kilo almak için uğraştım. şimdide zayıflamak için uğraşıyorum ne saçma bir hayat ya bir ota yol bulamıyoruz ya çok zayıf yada çok şişman offffff yaaaa

ne güzel kocişin seni motive ediyor minnoşum çok sevidnim canım...bak bunalr seni motvie etsin işte daha şimdiden böyle bide 55 olunca tapıcak sana...

afiyet olsun canımmm görüşürüz

ay karçiçeğim ilginç bir şey yaw...ama inşallah ideal kilona inceksin öyle mutlu olcaksın canım üzülme...

canlarım baska bır topıcte okudum bunu ayse bahar yazmıss ondan alıntıdır ben cok etkılendım sızde okuyun ıstedımm

Sağol canım.. Benim üç tane çocuğum var..
En küçüğü 8 aylık olacak.. Ansızın karar verdim...
Bir densizin bana " dozer " demesi sabrımı taşıran son damlaydı..
İnandım.. Verecektim... Veriyorum şimdi..
58 olduğumda bende hikayemi paylaşacağım..
Ama şunu bil ; herşeyi yiyorum..
Ama az az...
Hiç bişeyin gönlünde bırakmıyorum...
Ama artık dur demeyi öğrendim...
Gözü tok bir eşim var... Bense gözü aç...
Yani midem tokta olsa aç ya gözüm habire yiyordum...
Şimdi yemek yerken onu takip ediyorum...
Az az bir ısırık...

Ve sen tanyeli...
Yüzünde çok güzel ya hani...
Zayıfladığında hele o ilk kilo gittiğinde
İşte o an vereceksin kararı..
İşte bu diyeceksin...
Ve işte asıl o an başlayacaksın..
Zaman zaman duracak kilo vermen pes etmeyeceksin..
Gerekirse benim gibi 2 ay yerinde sayacaksın
Zira o 2 ayın sonunda 1 ayda 4 kg vereceksin...
Sen bile şaşıracaksın...
İnan sadece Tanyeli...

bugunku menumm

sabah bır bardak sut ıcıne 2 tatlı kasıgı yyulaf ezmesı ve 2 cay kasıgı nesquık (toz olan yanı)

oglen 1 tavuk sıs ,1 bardak ayran

aksam 1 haslanmıs yumurta , bırazcık peynır

ara yarım bardak sut

ve az once yıne wcye gıttımm galıba artık ıcımde hıcbısey kalmamıstır bu nasıl ılactı anlamadım gıttı kızlarr ınsallah yarın 61 olurum bukadar seyden sonra

minnosum yarın kesin 61sinn ilac ne var ne yok temizledii

ayy nescuik keske katmasaydın yada boşver ii olmuss ..
ay benim middem cok kötü oldu minnosum baklanın bana dokunduğunu bile bile yedim.. kusabilsem rahatlıcam ama ben kusamıyorum kii

ayy sekerım ben bos sut ıcmeyı hıc sevmem normalde 2 yemek kasıgı kadar katarım yanı nerdeyse nesquıkı ama sımdı tat versın dıye 2 cay kasıgı koydum tatlımm ılac ıyı yaradı dıye dusunuyorum ama bakalım yarın sabaha anlasılır durumlar
ayy meyve bakla dokunuyor madem nıye yedın kız delımısınn yesılcay ıc hemen hazmı kolaylastırır bulantında gecer eger gecmezse gıt cubuk kraker al tamam mı canım

yaa pazarda alıcak doğru düzgün sebze yoktu minnosum bende bakla alayım dedim annem sütle pişirir ondan dokunuyrdur belki ben sütsüz yaparsam dokunmayabilir dedim ama yok yine dokundu.. 1 dilim elma yedim.. gecirmiyor..yatıyorum masamda şimdi..

bide burda kar baslıyoo

anaaa gercektenmıı kar mı baslıyorr amanın yaz gelmemısmıydı yaa Burdada hava kapalı tepelerde kar var ama bakalımm buralara ınermıı.. Meyvemm gıt cubuk kreker al yada tuzlu bıseler ye bulantın gecsın canım

mide ilacı aldım minnosumm gecer heralde birazdan..
ayy hava şimdide günes actı az önce kar ucusuyordu..
her sene bu zamnlar burda 1 kar yağıyor canım...

mide ilacı aldım minnosumm gecer heralde birazdan..
Ayy hava şimdide günes actı az önce kar ucusuyordu..
Her sene bu zamnlar burda 1 kar yağıyor canım...

ayy ıyı bakalım tatlım ınsallah ıse yarar ılac ,rapor yazmam lazım hıc yazasım yok yaf
offf kac gundur eve goturuyorum yazarım dıye yazmadan gerı getırıyyorum

FAVİZM- BAKLA ZEHİRLENMESİ

Favizm hastalığı çok eskiden beri bilinmektedir. M. Ö. , V. yüzyılda yaşayan Pitagoras da favizm hastalığına tutulduğundan öğrencilerine bakla yemeyi yasaklamıştı. Bu hastalık Eski Mısır'da da biliniyordu ve bakla soylu sınıfların yememesi gereken bir besin maddesi kabul ediliyordu. Bugün favizm hastalığı dünyanın birçok bölgesinde ortadan kalkmış olmakla birlikte, Akdeniz bölgesinde özellikle İran, güney İtalya ve Sardunya'da oldukça yaygındır. İran'da zaman zaman bakla toplama mevsimine rastlayan salgınlar görülür.

Hastalığın ilk belirtileri genellikle bakla yendikten birkaç saat sonra ortaya çıkar. Hasta baş ağrısı, halsizlik ve kırgınlıktan şikayet eder ve çoğunlukla yüksek ateş görülür. Kansızlık ilk günlerde belirgin değildir. Yalnız idrarda kırmızı renk maddesi hemoglobin görülür. Hafif bir sarılık oluşur. Parçalanma bütün kan hücrelerinde değil, eskiyenlerde görülür. Hastalık bir ay içinde geçer. Bununla birlikte çok ağır hastalananlara, hatta özellikle çocuklar arasında, ölenlere de rastlanır. Hastalığa karşı kalıtsal yatkınlık hayat boyunca var olduğu halde hastalık en çok çocukluk devresinde kendini gösterir. Erkekler favizme karşı kadınlardan daha zayıftır.

Favizmi yaratan neden kırmızı kan hücrelerimle glikoz 6 fosfat dehidrojenaz diye bilinen bir enzimin eksikliğidir. Bu madde karbonhidrat metabolizmasında etkindir. Favizm hakkında çok şey bilinmekle birlikte baklada hastalığa yol açan zehirin ne olduğu henüz saptanamamıştır. Bu amaçla hayvanlar üzerinde yapılan deneyler başarısız olmuştur. Dolaylı yoldan elde edilen kanıtlar, bu zehirin visin diye bilinen bir nükleosit yani şekerle organik bir bazdan oluşan bir madde olduğunu göstermiştir.

ayy ıyı bakalım tatlım ınsallah ıse yarar ılac ,rapor yazmam lazım hıc yazasım yok yaf
offf kac gundur eve goturuyorum yazarım dıye yazmadan gerı getırıyyorum

benimde makineye kalibrasyon yapmam lazım kontrol kanını taa sabah cıkarttım kan bozulacak ama hali yapmadım off geri dolaba kaldırayım en iisi hiç yapamıcam şimdi..

meyvısss baklaya dıkkat et neymıs o oyle hıc bılmıyordum ılkdefa duydum tatlımm

ay ben cok sıkıldım meyvısım yaa hıcbıse yapasım yok. Su bufeye gıdıp sut varsa alıyımda ıcıyımm degısıklık olur hem cıkmıs olurum bıraz dısarı sence menume gore fazlamı olur meyvısımm ıcıyımmı ne dersın

yok canım ac kalma iç hatta minik yoğurtlardan varsa ondanda al..
ayy sen büfeye git minnosum bende hazırlanıp cıkayımmm içerde durursam daha kötü olucam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…