Mezuna kalmak

Madem hazırlanamadın ve gitmek istemiyorsun tekrar hazırlan ne kaybı. Ben ilk senemde geldim ve ne diye ilk senende geldin diyen de çok var bana. İnsanlar her türlü konuşuyor yani :) Tabi ben de çoğu zaman keşke bir sene hazırlanıp daha iyi bir yere gitseydim diyorum. Bölümüm edebiyat yani kötü değil ama bir sonra ki sene daha sıkı hazırlanabilirdim. İstediğini yap sonradan pişman olma :)

Üniversiteyi kazanıp gitsem çok pasif ve mutsuz olsam yine başarısız olmaz miyim ?
Ama kazanmissiniz sonucta. Yillarca hakkiniz var bitirebilmek icin. Ayrica kaydinizi dondurup sonra geri de donebilirsiniz. Basarisiz sayilmiyorsunuz o durumda onunde sonunda mezun olacaksiniz

Şuan psikolojim çok da sağlam olmadığı için calisamiyorum ve bu halde de gitmek istemiyorum.En yuksek puanı alsam bile tercih yapmayi dusunmem .Kilodan dolayı yalnızlık ozguvensizlik zaten vardı yazin bir şeyler yaşadım simdi sabahları çarpıntım oluyor en ufak seste irkiliyorum panik oluyorum sürekli evdekileri seslenerek bayıldılar mi diye kontrol ediyorum .Kendimi veremiyorum tam olarak derslere.

Seneye zayiflayacaginizin garantisi var mı? Okul dediğin Eylül'de ekimde basliyor. Var daha 9-10 ay
Madem amacınız zayıflamak güzelleşmek, neden bugünden baslamiyorsunuz?
Mesela (en basiti) squata başlayın, hergun beş dakikanizi ayırıp 1 ay sonra inanamayacagibiz kadar güzel bir popoya sahip olabilirsiniz. (Denendi -onaylandi. 20 günde tavuk göğsü gibi dümdüz olan popo kısmıma seksi bir yuvarlaklık kattı. Şimdi tekrar başladım, inanılmaz etki ediyor) sadece bir ay. İnternete 30days squat challange yaz karşına program çıkar.
Dershaneye okula yürüyerek gidin, yatmadan yarım saat önce egzersiz yapın, ekmeği şekeri kesip salata yiyin...
9 ay ya, kocaman bir 9 ay
Bence bahanelerle hayatını erteleme. Gir sınava, istediğin bölüm olmazsa yine mezuna kal (ne saçma bir tabir,benim zamanimda yoktu bu) .

Ben nedense herkesin ilk senesinde geldiğini düşündüm. Çünkü senden küçüklerle okuyacaksin çok kotu falan diyorlardı.Daha sıkı hazirlansaydiniz ne dusunurdunuz :)

Burayı yeni okudum. Bir psikiyatre gitmen şart. Bak yine denendi onaylandı yazacam:)) ben de lise son sınıfta farklı da olsa bazı ataklar geçiriyordum. Dışarıdaki bilmezdi,anlamazdı ama benim için çok zordu. Üniversite 1 biterken bir psikiyatre gitme ihtiyacı hissettim, agorafobi denip ilaç verdi doktorum.
İnanır misin iki yıldır devam eden problemim şak diye kesildi. Salakmişim da çekmişim diyorum.
Lütfen neden de bir psikiyatre görün

Mezuna kaldığında psikolojinin sağlam olacağının garantisini veremezsin. Kilo mevzusuna bu kadar takılma ayrıca.
Ben kendim yıllarca hastalıktan kilo aldım. 17 kg verdim yakın zamanda. Hala da vermeye çalışıyorum. Ama biliyorum ki şu an önceliğim bu değil. Kiloyu yazın sınavı kazandıktan sonra da verebilirsin. Önceliğinin şu an geleceğin olması gerekiyor. Hiçbir zaman bir bahanenin arkasına saklanma. Çok şey yaşadım, hala da yaşıyorum. Ama bu benim yine Haziran ayında sınavla başbaşa kalacağım gerçeğini değiştirmez. Eğer gerçekten bir şey istiyorsan onun doğrultusunda ne gerekiyorsa yapmalısın başka bir yolu yok çünkü kazanan insanlar bunu yapıyor. Öncelikle kendi iradeni sorgulamalısın bence sen.

Aynen öyle. Ben bir sene hazırlığa kaldım diye bile pişmanım.

80 yıllık ömürde bir sene dediğin nedir ya? ben bu insanların saçmalıklarını anlamıyorum. ha 18 ha 19. ne zaman mutluysan o zaman.

Şuan psikolojim çok da sağlam olmadığı için calisamiyorum ve bu halde de gitmek istemiyorum.En yuksek puanı alsam bile tercih yapmayi dusunmem .Kilodan dolayı yalnızlık ozguvensizlik zaten vardı yazin bir şeyler yaşadım simdi sabahları çarpıntım oluyor en ufak seste irkiliyorum panik oluyorum sürekli evdekileri seslenerek bayıldılar mi diye kontrol ediyorum .Kendimi veremiyorum tam olarak derslere.
Okul ve ev arası çok uzak ve yokuslar var daha önce denedim ama o terle sınıfta duramam :)
2 ay spor salonuna gitmistim 2 saat duruyordum.Evde mativasyon saglayamiyorum 9 kilo vermiştim.5 te geliyorum eve tek yaptığım ders dinlemek ama cidden halim kalmıyor ne zihinsel ne fiziksel .Evde spor yapmaya başlasam da ikisinden birini seçmek zorunda kalicam.

Tabiki veremem ama en çok sebep olan şeyi biliyorum .Etrafımda kilolu insanlar var ozguvenleri de yerinde ama ben iki uç yildir yok gibiyim.Herkesin uzerindeki etkisi farklı oluyor sanırım.Kimseye cevap vermem göze batmamak için .Oldukça kısa tutarım konuşmaları .otobüse binerken bile saatlerce bos otobüs bekliyorum inerken problem yasarim diye

Anlaşılan kilon sende ciddi anlamda özgüven eksikliği yaratmış. Spora vakit ayırmadan da yeme düzenini biraz değiştirerek kilo verebilirsin. Sınav geçti mi direk spora başlarsın. Olmaz mı? Gerçekten yaşadığım için biliyorum mezuna kalmak kesinlikle kolay bir şey değil. Mesele çünkü hayatından 1 sene kaybedersin meselesi değil. Çünkü emin ol ilk senesinde saçmasapan bölümler kazanıp gidenler zaten mezun olunca sürünüyor. Psikolojisi çok farklı bir şey mezuna kalmanın.

Ben nedense herkesin ilk senesinde geldiğini düşündüm. Çünkü senden küçüklerle okuyacaksin çok kotu falan diyorlardı.Daha sıkı hazirlansaydiniz ne dusunurdunuz :)

Arkadaşların yanlış düşünmüş bence hiç öyle değil :) Benim yakın arkadaşım 3.senesinde gelmiş mesela sınıfta da öyle ilk senesinde gelmeyen çook :) Daha sıkı hazırlansam hiç sevmediğim halde sağlıktan bir bölüm okumak isterdim. Oda arkadaşım 3.senesinde kazanmış ebelik okuyor. Ebe olmak istemezsem formasyon alır öğretmen olurum diyor mesela onlar bize göre düşük puanla atanıyor. Ben de kendi derdime yanıyorum

Üniversiteye gel bak gör, benden kaç yaş büyük insanlar benimle aynı derse giriyor. Ne kaybıymış o allasen?

Evet ama mezuna kaldığında üzerinde şuankinden daha az bir baskı olmayacak aksine daha çok baskı olacak. Kilo dediğin birkere verdiğinde ömür boyu geri almadığın birşey değil ki stres altında kilo kontrolü sağlayamayan bir insansan seneye sınav stresiyle yine kilo alırsın. Bence şuan sınava odaklan istediğin yeri kazanırsan kaydını yaptırır sonra ideal formuna kavuşana kadar gitmezsin istersen. Kazanamazsan da en azından seneye içine gireceğin tempo için hazırlık olur.

Ama sosyal hayatını etkileyen şey kilo değil, normal bir kiloya geldiğinde sırf normal kilondasın diye mutlu ve sosyal bir insan olmayacaksın.

Canim biraz yanliş dusunuyorsun. Öncelikle hem kilo verip hem çalısabilirsin de onundeki 5 ayi hem ders calisarak hemde biraz yuruyus yaparak gecirebilirsin yada herha gi bir spor. Ilk amacin guzel bir meslek kazanmak olmali. Ulkede universite de okusan yetmiyor artik. Hem bu yil iyi hazirlanirsan lise kpss sinede girebilirsin. Neye nasil calisacagini ne yapacagini kestiremiyorsan ozelden mesaj yazabilirsin. Zamanini guzel kullan. Kilodur alinir verilir kalbin kirlenmesin :) Basarilar dilerim

Mezuna kaldığınızda nasıl bir psikoloji içine girdiniz neler üzdü sizi ?

Mezuna kaldığınızda nasıl bir psikoloji içine girdiniz neler üzdü sizi ?
Geride kalmış olma hissi. Arkadaşlarım vize final muhabbeti yaparken benim hala lise derslerine çalışıyor olmam.
Aileme karşı sorumluluklarımı yerine getirmemiş hissetmem. Daha yazsam destan çıkar sanırım çok uzun olmasın :) Ben sana mezuna kal ya da kalma lüksüne sahip değilim. Ama şimdi çalışman hem bu seneye hem de gelecek seneye yararlı olur. Her türlü yol bu sene çalışmana çıkıyor yani :)

Kayıt yaptırıp gitmemeyi dusunebilirim .
Sosyal olmasam derdimi anlatabilsem hareketlerimi kisitlamasam düşündüğümü soyleyebilsem yeterli olur mutlu olmasam da idare ederim . Biriyle ayni fikirde olmadigim zaman ilk vuracağı yer kilom olmasa mutlu olabilirim biraz.Kilo almadan önce böyle değildim çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…