- 13 Aralık 2017
- 143
- 155
- 18
- 29
- Konu Sahibi birkartanesii
-
Ama kazanmissiniz sonucta. Yillarca hakkiniz var bitirebilmek icin. Ayrica kaydinizi dondurup sonra geri de donebilirsiniz. Basarisiz sayilmiyorsunuz o durumda onunde sonunda mezun olacaksinizÜniversiteyi kazanıp gitsem çok pasif ve mutsuz olsam yine başarısız olmaz miyim ?
Şuan psikolojim çok da sağlam olmadığı için calisamiyorum ve bu halde de gitmek istemiyorum.En yuksek puanı alsam bile tercih yapmayi dusunmem .Kilodan dolayı yalnızlık ozguvensizlik zaten vardı yazin bir şeyler yaşadım simdi sabahları çarpıntım oluyor en ufak seste irkiliyorum panik oluyorum sürekli evdekileri seslenerek bayıldılar mi diye kontrol ediyorum .Kendimi veremiyorum tam olarak derslere.İkinci kez mezuna kaldım. 98 liyim.
Mezun olmayı kolay bir şey sanma. İnsanı içten içe kemirir. Hala 5 ay var.
Çalışabildiğin kadar çalış. Sınavda yapamazsan mezuna kalmayı düşünürsün.
Mezuna kalmış olmaktan hiçbir zaman pişmanlık duymadım ama sağlam psikoloji gerekir.
Nasılsa mezuna kalıcam diye asla boşlama. Elinden ne geliyorsa mutlaka çalış. Sana benden tavsiye.
Kayıt dondurma hic gelmemişti aklıma tesekkur ederimAma kazanmissiniz sonucta. Yillarca hakkiniz var bitirebilmek icin. Ayrica kaydinizi dondurup sonra geri de donebilirsiniz. Basarisiz sayilmiyorsunuz o durumda onunde sonunda mezun olacaksiniz
Ben nedense herkesin ilk senesinde geldiğini düşündüm. Çünkü senden küçüklerle okuyacaksin çok kotu falan diyorlardı.Daha sıkı hazirlansaydiniz ne dusunurdunuz :)Madem hazırlanamadın ve gitmek istemiyorsun tekrar hazırlan ne kaybı. Ben ilk senemde geldim ve ne diye ilk senende geldin diyen de çok var bana. İnsanlar her türlü konuşuyor yani :) Tabi ben de çoğu zaman keşke bir sene hazırlanıp daha iyi bir yere gitseydim diyorum. Bölümüm edebiyat yani kötü değil ama bir sonra ki sene daha sıkı hazırlanabilirdim. İstediğini yap sonradan pişman olma :)
Burayı yeni okudum. Bir psikiyatre gitmen şart. Bak yine denendi onaylandı yazacam:)) ben de lise son sınıfta farklı da olsa bazı ataklar geçiriyordum. Dışarıdaki bilmezdi,anlamazdı ama benim için çok zordu. Üniversite 1 biterken bir psikiyatre gitme ihtiyacı hissettim, agorafobi denip ilaç verdi doktorum.Şuan psikolojim çok da sağlam olmadığı için calisamiyorum ve bu halde de gitmek istemiyorum.En yuksek puanı alsam bile tercih yapmayi dusunmem .Kilodan dolayı yalnızlık ozguvensizlik zaten vardı yazin bir şeyler yaşadım simdi sabahları çarpıntım oluyor en ufak seste irkiliyorum panik oluyorum sürekli evdekileri seslenerek bayıldılar mi diye kontrol ediyorum .Kendimi veremiyorum tam olarak derslere.
Mezuna kaldığında psikolojinin sağlam olacağının garantisini veremezsin. Kilo mevzusuna bu kadar takılma ayrıca.Şuan psikolojim çok da sağlam olmadığı için calisamiyorum ve bu halde de gitmek istemiyorum.En yuksek puanı alsam bile tercih yapmayi dusunmem .Kilodan dolayı yalnızlık ozguvensizlik zaten vardı yazin bir şeyler yaşadım simdi sabahları çarpıntım oluyor en ufak seste irkiliyorum panik oluyorum sürekli evdekileri seslenerek bayıldılar mi diye kontrol ediyorum .Kendimi veremiyorum tam olarak derslere.
Aynen öyle. Ben bir sene hazırlığa kaldım diye bile pişmanım.Valla ben söylerim üniversiteye giden bir insan olarak. İstediği bölüm gelmez, canın sağolsun bir sene daha hazırlan ne olacak 1 yıldan denir ama daha dönem ortası gelmeden ben bu sene hazırlanmayayım, ideal kiloma gelince çalışıp girerim nasılsa okula olmaz. Seneye herşeyin istediği gibi gideceği eksiksiz bir çalışma ortamına sahip olup İdeal bedenine kavuşacağı ne malum.
Herşeyim tam olana kadar köşede bekleyeyim ben dersen hayat geçip gider sen beklerken.
Şuan psikolojim çok da sağlam olmadığı için calisamiyorum ve bu halde de gitmek istemiyorum.En yuksek puanı alsam bile tercih yapmayi dusunmem .Kilodan dolayı yalnızlık ozguvensizlik zaten vardı yazin bir şeyler yaşadım simdi sabahları çarpıntım oluyor en ufak seste irkiliyorum panik oluyorum sürekli evdekileri seslenerek bayıldılar mi diye kontrol ediyorum .Kendimi veremiyorum tam olarak derslere.Seneye zayiflayacaginizin garantisi var mı? Okul dediğin Eylül'de ekimde basliyor. Var daha 9-10 ay
Madem amacınız zayıflamak güzelleşmek, neden bugünden baslamiyorsunuz?
Mesela (en basiti) squata başlayın, hergun beş dakikanizi ayırıp 1 ay sonra inanamayacagibiz kadar güzel bir popoya sahip olabilirsiniz. (Denendi -onaylandi. 20 günde tavuk göğsü gibi dümdüz olan popo kısmıma seksi bir yuvarlaklık kattı. Şimdi tekrar başladım, inanılmaz etki ediyor) sadece bir ay. İnternete 30days squat challange yaz karşına program çıkar.
Dershaneye okula yürüyerek gidin, yatmadan yarım saat önce egzersiz yapın, ekmeği şekeri kesip salata yiyin...
9 ay ya, kocaman bir 9 ay
Bence bahanelerle hayatını erteleme. Gir sınava, istediğin bölüm olmazsa yine mezuna kal (ne saçma bir tabir,benim zamanimda yoktu bu) .
Tabiki veremem ama en çok sebep olan şeyi biliyorum .Etrafımda kilolu insanlar var ozguvenleri de yerinde ama ben iki uç yildir yok gibiyim.Herkesin uzerindeki etkisi farklı oluyor sanırım.Kimseye cevap vermem göze batmamak için .Oldukça kısa tutarım konuşmaları .otobüse binerken bile saatlerce bos otobüs bekliyorum inerken problem yasarim diyeMezuna kaldığında psikolojinin sağlam olacağının garantisini veremezsin. Kilo mevzusuna bu kadar takılma ayrıca.
Ben kendim yıllarca hastalıktan kilo aldım. 17 kg verdim yakın zamanda. Hala da vermeye çalışıyorum. Ama biliyorum ki şu an önceliğim bu değil. Kiloyu yazın sınavı kazandıktan sonra da verebilirsin. Önceliğinin şu an geleceğin olması gerekiyor. Hiçbir zaman bir bahanenin arkasına saklanma. Çok şey yaşadım, hala da yaşıyorum. Ama bu benim yine Haziran ayında sınavla başbaşa kalacağım gerçeğini değiştirmez. Eğer gerçekten bir şey istiyorsan onun doğrultusunda ne gerekiyorsa yapmalısın başka bir yolu yok çünkü kazanan insanlar bunu yapıyor. Öncelikle kendi iradeni sorgulamalısın bence sen.
Anlaşılan kilon sende ciddi anlamda özgüven eksikliği yaratmış. Spora vakit ayırmadan da yeme düzenini biraz değiştirerek kilo verebilirsin. Sınav geçti mi direk spora başlarsın. Olmaz mı? Gerçekten yaşadığım için biliyorum mezuna kalmak kesinlikle kolay bir şey değil. Mesele çünkü hayatından 1 sene kaybedersin meselesi değil. Çünkü emin ol ilk senesinde saçmasapan bölümler kazanıp gidenler zaten mezun olunca sürünüyor. Psikolojisi çok farklı bir şey mezuna kalmanın.Tabiki veremem ama en çok sebep olan şeyi biliyorum .Etrafımda kilolu insanlar var ozguvenleri de yerinde ama ben iki uç yildir yok gibiyim.Herkesin uzerindeki etkisi farklı oluyor sanırım.Kimseye cevap vermem göze batmamak için .Oldukça kısa tutarım konuşmaları .otobüse binerken bile saatlerce bos otobüs bekliyorum inerken problem yasarim diye
Ben nedense herkesin ilk senesinde geldiğini düşündüm. Çünkü senden küçüklerle okuyacaksin çok kotu falan diyorlardı.Daha sıkı hazirlansaydiniz ne dusunurdunuz :)
Şu an istediğim üniversiteyi kazanirsam hic mutlu olmayacağım . Derslerim yogunlasmadigim halde kotu değil ama konsantre olamiyorum o konuya .Hep aklımda kilo var.Gecen sene 9 kilo vermiştim fitness a gidiyordum orası kapandı okul yakınlarında bir yer yok ve beste çıkıyorum hem kilo verip hem ders çalışma şansım yok .
Mezuna kaldığınızda nasıl bir psikoloji içine girdiniz neler üzdü sizi ?Anlaşılan kilon sende ciddi anlamda özgüven eksikliği yaratmış. Spora vakit ayırmadan da yeme düzenini biraz değiştirerek kilo verebilirsin. Sınav geçti mi direk spora başlarsın. Olmaz mı? Gerçekten yaşadığım için biliyorum mezuna kalmak kesinlikle kolay bir şey değil. Mesele çünkü hayatından 1 sene kaybedersin meselesi değil. Çünkü emin ol ilk senesinde saçmasapan bölümler kazanıp gidenler zaten mezun olunca sürünüyor. Psikolojisi çok farklı bir şey mezuna kalmanın.
Geride kalmış olma hissi. Arkadaşlarım vize final muhabbeti yaparken benim hala lise derslerine çalışıyor olmam.Mezuna kaldığınızda nasıl bir psikoloji içine girdiniz neler üzdü sizi ?
Kayıt yaptırıp gitmemeyi dusunebilirim .Evet ama mezuna kaldığında üzerinde şuankinden daha az bir baskı olmayacak aksine daha çok baskı olacak. Kilo dediğin birkere verdiğinde ömür boyu geri almadığın birşey değil ki stres altında kilo kontrolü sağlayamayan bir insansan seneye sınav stresiyle yine kilo alırsın. Bence şuan sınava odaklan istediğin yeri kazanırsan kaydını yaptırır sonra ideal formuna kavuşana kadar gitmezsin istersen. Kazanamazsan da en azından seneye içine gireceğin tempo için hazırlık olur.
Ama sosyal hayatını etkileyen şey kilo değil, normal bir kiloya geldiğinde sırf normal kilondasın diye mutlu ve sosyal bir insan olmayacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?