- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
Ağlak değil de fıttırık oluyo insan.. çünkü bunca dengesizliğe sabredemiyosun ve bi cinnet geçirip herkesi süt dökmüş kedi gibi sindiriyosun.. hakediyorlar mı? EVEETTT FAZLASIYLA HEM DEHaklısın canım. Aynen 32 yaşımdayım. Çocuk değilim. Çok şey okuyorum. Onlardan bilgili olduğum kesin. K.validenin ateşi düşmeyen çocuğun üstünü örttüğü ve için ısınsın diye konyak içerdiğini duydum. Çocuğu bırak temelli vermeyi kısa süreli de baktırmam.
Susmamaya çalışıyorum. Gergin yazmış olabilirim ama çoğuna gülerek cevap verdim. Doğumdan sonra lohusayken bu halim devam eder mi ki? Yoksa ağlak bir tipe mi bürünürüm.
İnşallah bebeğimin keyfini çıkartırım.
Ağlak değil de fıttırık oluyo insan.. çünkü bunca dengesizliğe sabredemiyosun ve bi cinnet geçirip herkesi süt dökmüş kedi gibi sindiriyosun.. hakediyorlar mı? EVEETTT FAZLASIYLA HEM DE
Evladınızı, sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
Zorlu süreçlerde yanımda olmayanın, mutlu günümde hiç yeri yok derim ben.
Kim olur ise olsun.
Bir de yeni doğum yapmış insanların etrafındaki kalabalık, ve kargaşaya asla tahammülüm yok nedense.
Yanlış olabilir belki anne değilim ama, bebek anne baba bir süre yalnız kalmalı sanki.
Yardım adı altında yaşanan durumlar, sonrasında mutlaka sorunlara sebep oluyor.
Bu hamileliğim ilk. Tüp bebek zaten. Başta çok sorun yaşadım. Tüp bebek süreci zor, psikolojik olarak çok etkiliyor. Sonrasında da ohss oldum. Akciğer sıvı alınması, hastanede yatmam ve İlk 3 -4 ay sıvının ve kistin etkisiyle çok ağrılı süreçti. Psikolojim iyice bozuldu yeni yeni toparlıyordum.
K.valide normalde çok konuşmaz gelip gitmezler. Arayıp ta sormazlar da. İhtiyacımız olmadığı zaman olmadık yemek getirme girişimleri olur. Eşim dıyetteyım dediğinde mesela. Yoksa pek umurlarında değiliz. Bizim için sorun değil zaten. Gölge etme başka ihsan istemeyiz felsefesindeyim.
Ama şimdi iki tarafında ilk torunu geliyor. K.valide geçenlerde geldi. İyi hoş oturduk ettik. Sonra garip şeyler demeye başladı;
- kilo da almadın sütun olmaz şimdi.
Anne zayıf arkadaşım emziriyor ama çok kilo alan arkadaşın sütü olmadı emziremedi...
- şimdi siz hemen 2. Çocuğu yapın.
Anne zaten sezeryan 2 yıl beklemek lazım ama süreç zorlu pekte istemiyorum.
- A yapın yapın bunu bana verirsiniz ben bakarım.
Sinir oldum tabi. Başka istediğin. Kesinlikle olmaz dedim. Vermem.
X in çocuğu babaannesinin anne diyormuş. Banane. Dedirtte beni delirt...
Ya bebeğim daha doğmadı. Zaten stresten etkilendiğim de astımım aziyor. Ne diye strese soktu beni. Söyledim konuştum ama içim soğumadi.
Ha bu arada eşim onlar varken ses çıkarmadı. Gidince aman dediklerine alınma dedi. Vermeyiz tabi dedi. 2. Çocuk bizim kararımız vs dedi. Bunları annesine dese ya...
Uf doğumdan sonra nasıl başa çıkacağım. Ev gelen giden çok olacak. Her kafadan bi ses. Ne yapacağım ben.
İşiniz zor gibiBu hamileliğim ilk. Tüp bebek zaten. Başta çok sorun yaşadım. Tüp bebek süreci zor, psikolojik olarak çok etkiliyor. Sonrasında da ohss oldum. Akciğer sıvı alınması, hastanede yatmam ve İlk 3 -4 ay sıvının ve kistin etkisiyle çok ağrılı süreçti. Psikolojim iyice bozuldu yeni yeni toparlıyordum.
K.valide normalde çok konuşmaz gelip gitmezler. Arayıp ta sormazlar da. İhtiyacımız olmadığı zaman olmadık yemek getirme girişimleri olur. Eşim dıyetteyım dediğinde mesela. Yoksa pek umurlarında değiliz. Bizim için sorun değil zaten. Gölge etme başka ihsan istemeyiz felsefesindeyim.
Ama şimdi iki tarafında ilk torunu geliyor. K.valide geçenlerde geldi. İyi hoş oturduk ettik. Sonra garip şeyler demeye başladı;
- kilo da almadın sütun olmaz şimdi.
Anne zayıf arkadaşım emziriyor ama çok kilo alan arkadaşın sütü olmadı emziremedi...
- şimdi siz hemen 2. Çocuğu yapın.
Anne zaten sezeryan 2 yıl beklemek lazım ama süreç zorlu pekte istemiyorum.
- A yapın yapın bunu bana verirsiniz ben bakarım.
Sinir oldum tabi. Başka istediğin. Kesinlikle olmaz dedim. Vermem.
X in çocuğu babaannesinin anne diyormuş. Banane. Dedirtte beni delirt...
Ya bebeğim daha doğmadı. Zaten stresten etkilendiğim de astımım aziyor. Ne diye strese soktu beni. Söyledim konuştum ama içim soğumadi.
Ha bu arada eşim onlar varken ses çıkarmadı. Gidince aman dediklerine alınma dedi. Vermeyiz tabi dedi. 2. Çocuk bizim kararımız vs dedi. Bunları annesine dese ya...
Uf doğumdan sonra nasıl başa çıkacağım. Ev gelen giden çok olacak. Her kafadan bi ses. Ne yapacağım ben.
Lohusalıktan yeni çıkmış iki aylık bebeği olan bi anne olarak konuşuyorumHaklısın canım. Aynen 32 yaşımdayım. Çocuk değilim. Çok şey okuyorum. Onlardan bilgili olduğum kesin. K.validenin ateşi düşmeyen çocuğun üstünü örttüğü ve için ısınsın diye konyak içerdiğini duydum. Çocuğu bırak temelli vermeyi kısa süreli de baktırmam.
Susmamaya çalışıyorum. Gergin yazmış olabilirim ama çoğuna gülerek cevap verdim. Doğumdan sonra lohusayken bu halim devam eder mi ki? Yoksa ağlak bir tipe mi bürünürüm.
İnşallah bebeğimin keyfini çıkartırım.
Kizimda o kadar cok karisan oldu ki lohusalikta duygusalliktan cok sinir hastasina dondum. Yok sutun yagli degil yok efendim bu cocuk doymuyor vs vs neler neler. 1 hafta once 2.ci bebegimi dogurdum kimseyi karistirmiyorum hatta ailem disinda kimseye dogum yaptigimi bile haber vermedim kimsenin basima konup akil vermesini istemiyorum su anlik kafam rahat gibi ama bu seferde duygusallik coktu. Hormonlardan zaten bi takim ruhsal degisiklik yasayacaksin. Dogurmak sorun degil isin keyifli kismi
Çilek yersen belki sütün çilekli olabilirSütün yağlı değil??????
Hadi sütün az maz şu bu diyenler tamam da bunu ilk kez duydum, şok geçiriyorum şu an
Gerçekten sütünüz neden yağlı değil? Ayrıca niye çilekli değil???
Aynen yaa bunu kampanya yapmak lazım. Ayıp olur derdine çektiğimize bak. Ben böyle desem kvdem düşer bayılır.Başka bir konuda iki arkadaşımdan bahsetmiştim. Doğumdan önce duyuru yapmışlardı, ilk 1 hafta misafir kabul etmeyeceğim kusura bakmayın diye. Giden de olmamış gerçekten, aklımı seveyim diyordu ikisi deHa kayınvalideye işlemez tabii bu yöntem ama en azından dıdıların dısı ve hemen karşınızda görmek istemeyeceğiniz tipler için bir çözüm olabilir Ya da kendi aileniz şehir dışındaysa doğumu kendi memleketinizde de yapabilirsiniz
Çilek yersen belki sütün çilekli olabilir
Demek ki konu sahibi çilek yememiş! Çiçeksiz hamilelik olur mu? Ondan sütü az, şimdi anlaşıldıNe biçim gelin bu? Yememiş görüyor musun a aaaaaa
Aynen yaa bunu kampanya yapmak lazım. Ayıp olur derdine çektiğimize bak. Ben böyle desem kvdem düşer bayılır.ama düşünüyorum da ne harika olur kimse gelmese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?