Millet doğumdan korkar, ben sonrasından...

Hastanede herkesi çıkart dışarı öyle emzir.
Evdede geç odana kilitle kapıyı emzir

Gem kise göremez hem sen rahat olursun

Offf,
Benim oğluma da bu tarz söylerlerdi, arada ağız aramak için, ben de şey derdim

Çok kendini cesur hisseden buyursun denesin bakalım neler oluyor!

Ha bu arada eşim onlar varken ses çıkarmadı. Gidince aman dediklerine alınma dedi. Vermeyiz tabi dedi. 2. Çocuk bizim kararımız vs dedi. Bunları annesine dese ya...

"Vermeyiz tabi" nedir? Ne gereksiz bi cümledir, verilebileceğini düşündüğü bir aralık var da mı sizi teskine yöneliyor?
Sizin durum bana göre uç bir durum. Yani şu lafı bana kv diyecek "Çocuğu verin" filan... Ayy.. En iyisi hayal etmeyeyim, durduk yere kadıncağızın sol kulağı çınlamasın.

Benim de karnım burnumda, az bir zaman kaldı, aynen sizin gibi, iki tarafın da ilk torunu olacak.
Eşimin tarafında pek bir hareketlenme yok henüz, arada arayıp soruyorlar "Nasılsınız çocuğum" diye.
(Onlarda da ayrı bi genişlik var ya bakalım, anlarız yakında)

Esas benim annede birazcık şiraze kaydı gibi. Kötü manada değil belki ama tamamen iyi de değil.
Bugün de kendini tutamadı ve "Anne sütünü arttıran yiyecekler" temalı önerilerinden 3.sünü söyledi mesela.
Yav daha doğurmadım bile bismillah!
Artık tersledim. Ne yapayım?
Tamam iyiliğimi istiyorsun, iyi niyetle yapıyorsun da, daha süt yok ortada, emzirme yok bi şey yok...

Gerçi kendimi tanıyorum, birinin yaptığı batacak, birinin yapmadığı;
birinin söylediği sinir edecek, birinin sessizliği,
Bi gün kalabalıktan şikayet edeceğim, bi gün gelsinler diye kapılara bakacağım,
Evimin içini güne çevirecekler, tahmini zor değil... Ben de arızaya bağlayacağım.
Bi konu da ben açarım yakında zaten.

İnşallah sağlıkla, huzurla kucaklarız bebişlerimizi.

Ay sen de doğrucu davutsun illa cevabını vereceksin vermeyince sanki evet demiş gibi algılanacağını düşünüyorsun sanırım. Eşin annesinin yanında dememiş ama sana düşüncesini belli etmiş önemli olan bu. İkiniz de kulağınızı tıkayın. Çok istiyorsa kv bi tane doğuruversin. Milletin doğurduğu çocuğu sanki kendi zahmetini çekmiş gibi sahiplenip yok benim olsun bana anne desin adını ben koyayım benim dedemin adını koyalım diyenlerin nesli tükensin istiyorum

Mantıklı aslında.

Amin Allah yardım etsin inşallah.

Sezeryan olacağım için endişeliyim. Hemen toparlarim inşallah..

Ay çok kötü. Hemen emzirme örtüsünü de valize atayım.

Endişelenmekte haklısınız, ben de sezeryan oldum. Ama gerçekten benim özel durumlarım vardı buna rağmen 20 günde kendi işlerimi görmeye başladım. Ayağa kalktığınız zaman sıkıntınız kalmayacak emin olun. Siz ve bebeğiniz güzel günler görürsünüz İnşaAllah.. Biz de yalnızdık ama daha iyi oldu inanın, şimdi düşünüyorum da iyi ki kv ile tartışmışız ve tek başıma büyütmüşüm. Çok şükür, bin şükürr....

Yok artık ! o da ne demekmiş bunu bana verirsiniz ne demek cidden :)
Doğurda bak görmüyomusun ne çilelerle doğuruyorum bunu diyeydin ya be yavrumm..
Aman çakın gitsin lafları şu karılara

Yuhhh... Akil sagligi yerinde degil resmen kadinin. Cocuk ver demek ne demek be. Kaynattgim kazana bi kv daha

Bence lohusaligi firsat bilerek canavara dönüş. Başka türlü olmicak. Koy lafi gitsin.

Hamileyken kafaya cok takiyoruz her seyi ama dogumdan sonra tek derdin "bebegim iyi mi?" Oluyor ve o iyi oldukca o nefes aldikca sen de diger insanlari kafaya takmiyorsun

Her seyi ve herkesi kafaya takma, kendi dogru bildigini yap, cok da sinir stres olma hicbir sey mukemmel olmaz illa ki disardan birileri mudahelede bulunur bir seyler soyler

Biraz rahat ol cok pimpirikli olma

Bol bol bebegini sev, oksa, kucagina al

Etrafindaki insanlari cok da kirmamaya calis

2 aylik anneyim ben de :)

Benim babam bile bana verin ben bakayim diyor :).herkeste bi heves bi heyecan oluyor ama bi versen cocugu bakamazlar 10 dk sonra seni arar gel cok agliyo derler o yuzden takma herkes hevesli heyecanli oluyor boyle dusun

Senin yasayacaklarini tum dogum yapmis kadinlar yasiyor, cok dert etme soylenenleri, evladin iyi olsun yeter

Insanlara cevap vermek ya da onlara aciklama yapmana gerek yok ki

Istisnasiz herkes ama HERKES ikinciyi hemen yap dedi, sana da diyecekler, gulumse, tabii her seyin hayirlisi nasibimizde varsa yapariz hemen de

Insanlarin cok konusmamasini istiyorsan herkes tamam diyecrksin ama soylediklerini yapmayip kendi bldigini okuyacaksin:)

Bu cocuk ac mama ver dediklerinde tamam diyeceksin vermeyeceksin cunku istisnasiz HERKES mama ver diyecek

(Sutun gelmezse mama ver ama sarilik olmasin cocuk ben 1 hafta mama verdim sonra biraktik muhim olan kisa surede birakmak)

Bence biz zamane annelerin hatasi insanlara aciklama yapmak soylediklerine karsilik vermek

Misal 2.yi yap dediklerinde 2 yil yapmicam diye aciklama yapmamiza gerek yok ki

Hayirlisi de, olur de, he de, tamam de gec

Misal sutun az senin şunu ye bunu ye dediklerinde

Aaa oylee mii tamam yiyeyim de geç

Kucağa alıştırma dediklerinde ya taamam de geç ya da ayyy napiiim dayanamiyorummm cok tatliii insan nasil kucagina almaz yaaaaa de geç

Benim kizim var Allah bagislarsa, bizim ataerkil toplumumuz, herkes 2. Oglan olur insaallah diyor ben de insaallah diyorum hayirlisi olsun her seyin diyorum, yoksa aaa ne farkeder kiz erkek desem o muhabbetin sonu gelmez :)

Ne demek istedigimi anlatabildim mi ki?

Bir de beceremesen de bazi seyleri disariya her seyi beceririm basaririm imaji ver cocuga tek basina bakabileceginin imajini ver yoksa aileler cocuga bakamayacagindan korkuyorlar bakma gorevini kendi ustlerine almaya calisiyorlar

Guclu gorun

Ben de sezaryen oldum, iyilesir iyilesmez ipleri eline al ama kibar kibar

Iyilesene kdr sana yardimci olan sana bakan kisiye iyilestikten sonra nankorluk etme ama ipleri de eline al yavas yavas :)

Son düzenleme:
Offf,
Benim oğluma da bu tarz söylerlerdi, arada ağız aramak için, ben de şey derdim

Çok kendini cesur hisseden buyursun denesin bakalım neler oluyor!

K.validelerinde geldiği gittiği yoktu. Benim hatam. Gelin diye ısrar ettim sonuç bu oldu. Normalde oturulur havadan sudan konuşulur. İlk evlendiğimde daha çok laf sokardı. Sustukça dozu arttırıyordu.

Aslında başta şaka olarak algıladım. Sonra gittikçe dahada dozu arttırdı. İlk dedi 2. Yi yapın bunu verin. 2. Kolay oluyormuş vs diye. Ama ağlarsa geri kabul etmem dedim güldüm. Tekrar dedi. Tekrar dedi... banada gelenler gelmeye başladı... baktım ciddi ciddi diyor vermem dedim.

Sezeryan diye ben istemedim doktorun kararı. Bir iki sorunum var zaten. Alerjik astımım var. Yiyecek alerjilerim.. Ev temizliği yapamıyorum. Bayan çağırıyorum.

Bebeğime bakmaktan korkmuyorum. Ve bazı sözlere gerçekten tahammül edemiyorum.

Mesela yemiyorsun sütun de olmaz lafına. Neden derseniz. Gıda alerjilerim var. Evet yiyemiyorum. Yesem bebeğim için ve benim için tehlikeli. Bu konuda he deyip nasıl geçeyim. Yiyemedigimi gayet iyi biliyor.

2. Çocuk konusunda da öyle. Hayırlısı nasip vs dedim. Baktım doz artıyor. 2. Çocuk ta erkek olsun, yaramaz olsunlar. Ay sen kız mı istiyorsun, 2. Bebek kolay olur -bunun anlamını çözemedim- zaten bu büyüyünce alcam ben. Bebekken değil.
Diye devam etti

Anlıyorum aslında demek istediğinizi. Kırma değmez diyorsunuz. Bunlar konuşulurken gülerek şakayla karışık cevap verdim. Psikolojim tam olarak düzelmedi. Abartirlarsa sarteller ativeriyor. Kim olursa fark etmiyor.

lohusa depresyonu denen sey var arkadasim. o nedenle aglayacaksin sikilacaksin bunalacaksin hatta cevrendekileri oldurmek bile isteyeceksin :) ama gececek.
benim kv de uyku ilaci vermis cocuklara uyumuyorlar diye. gecen muhallebisini yediriyim mi dedi valla kasigi tutamiyor. napicam ben de bilmiyorum... isi bile birakabilirim...hayirlisi... Allah dogru karar verdirsin...

Ne güzel evinize yardımcı da geliyormuş, çok şanslıısınız hiç korkmayın, çok kolay olacak... Benim yanımda kimse yoktu, 20 gün annemle eşim kaldı sonra temizlik dahil her şeyi kendim yaptım, haftasonları eşim yardım etti, üstesinden gelirsiniz, takılmayın şimdiden :)

Şu an senden bebegin cok etkileniyor o nedenle o şaltellerin atmamasi lazim ahh anne olmak bu nedenlerle zor iste aslinda yoksa bebek bakimi oyle zor degil ki:) diger insanlarla mucadele etmek zorunda kaldigin icin zor annelik:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…