- 12 Temmuz 2011
- 15.521
- 4.011
- 223
- Konu Sahibi esra_atature
-
döktürmüşsün yine :)) sen eşini tanıyamadıysan ve biz teşhis ettiysek niye bozuluyosun ki?? onu tanıyamamış olman senin eksikliğin güzelim..
Sevgililerini yanında acık sacık gezdiren erkeklere hayretle bakmişimdir herzaman...
Yahu insan hic mi kıskanmaz,hicmi rahatsiz olmaz etrafındaki gözlerden.
Medeniyet diyorsunuz birde böyle medeniyetli sevgilim olacagına hic olmasın daha iyi!
bilemem artık. onu seni burada tamıyanlara değil gerçekte tanıyanlara sormalı bebek:)) hadi bakalım iz bırakma..
döktürmüşsün yine :)) sen eşini tanıyamadıysan ve biz teşhis ettiysek niye bozuluyosun ki?? onu tanıyamamış olman senin eksikliğin güzelim..
Konuyu en başından beri takip ediyorum ama yazmadan duramadım artık..
Malum benimde mini giymemi istemeyen bir medeniyetsiz var hayatımda susmak istemedim
Bir kere eşini başka insanlara izlettirmekten hoşlanmadıkları içinmi medeniysetsiz oluyorlar, gerçekten çok ilginç bir tespitte bulunmuşsunuz.
Dışarda açık saçık giyinenlere bakarlar demişsiniz, sizin hayatınıza mutlaka bu şekilde davranan birileri girmiş böyle bir kanıya varmışsınız ama genelleme yapmanız çok yanlış.
Hiç birimizin eşini tanımıyorsunuz..
Ayrıca myzt'yi çok yakından tanırım yaptığın yorumlarla uzaktan yakından alakası yok
Benim eşim giydirmez,benim sevgilim giydirmez diyip üstelik bununla övünmek de bana garip geliyor açıkçası.
Onaylamamasını anlarım,karşılıklı bir takım fedakarlıklar feragatlar gerektiren bir şeydir aşk ilişkileri.
Ama kendimizi pasif yaratıklar olarak görüp sevgilisinin/eşinin yasaklarını kısıtlamalarını öve öve anlatmak da kadını düşüren bir durum bana göre.
Boyun eğen tarafın hep kadınlar olması ve bunu olması gereken bir şeymiş gibi üstelik yine kadınların savunması bence hoş değil.
Toplum yapısı yadsınamaz bir gerçeklik.
Giyim tarzımız ne olursa olsun,nelerden hoşlanırsak hoşlanalım toplum yapısını,neyi nerede giymemiz gerektiğini göz ardı edemeyiz bence.
Gidilecek yere göre,yerin toplumsal özelliklerine göre giyim tarzımızı tamamen değiştirmesek de esnetmemiz gerekir.
Yorumlarınıza şu denli katılabilirim,, mesela kendimce eşim bana giydirmiyor kısıtlıyor diye onun isteklerine boyun eğiyormuşum gibi durumum yok ... Çünkü zaten bende ölçülü giyinmesini bilen biriyim .. Dediğiniz gibi onaylamdıgı şeyleri hoşlanmadıgı şeyleri anlayışla karşılamaya çalışıyor ona göre hareket ederim fedekarlık feragat meselesi buna katılıyorum .. Ama istemediği şeyler karşısından inatla ben böyle böyle giyerim bana kimse karışamaz eşimde karışamaz izin vermem gibi cevabım asla olamaz.. Bu ilişkiye başta zarar verir bir kere ..
Yanlış anlamayın direkt bana böyle dediniz diye alıntılamadım sadece yorum yapmak istedim ..
Sevgiler ..
kızlar hayran sayfasına baktım resmen teşhircilik bu konuyu açanın amacı foto yüklelemizi bekleyip oaraya buraya koymak olabilir töbe töbe. paylaşım sitelerine falan açık saçık foto koyan arkadaşlarıma da çok kızıyorum biri rahatlıkla kopyalayıp kötü amaçları için kullanabiliyor
benim anlamadığım nokta şurası
benim erkek arkadaşım asla bana böyle şeyler giydirmez giydiğim an bitmiştir ilişkimiz
şimdi o alın bu benim sevgilim bakın ne güzel bacakları var gögüsleri var bakında gözünüz doysun diyemediği için mi medeniyetsiz oluyor ?
eğer öyleyse medeniyet kavramını ben çok yanlış biliyormuşum
Evet canım olabilir konu sahibi erkek ?? olabilir,, milletten fotoğraf bekleyip kendisinin birşey paylaşmaması bir tuzak olabilir ??
Herşey olabilir, zaten verdiği linki görünce anladım birşeyler oldugunu ... Hala mantıklıymış gibi direnmeside cabası !!
Zaten hesap geçici olarak pasif edilmiş
Aynen,ben de özgürlüğüne düşkün bir insanımdır ama bu çok başka bir konu.Bir erkek sevgilisini seviyorsa onun vücuduna başka erkeklerin bakmasını kıskanır.Bu medeniyetsizlik değildir.Adabıyla giyinmek de sevgiliye boyun eğmek değildir..
Bu konuda çok geniş düşünen arkadaşlar,erkek arkadaşınız açıp s.kini gezse etrafta memnun olacak mısınız?
Adabıyla giyinmek kişiden kişiye değişir.
Kimine göre başı açık olduğu sürece adaba uygun giyinilmemiş olur.
Kimine göre birden fazla dekolte vermek uygun değildir ama dekolte vermek adapsız giyinmek değildir vs.
Edep anlayışı farklı herkesin.
Kime göre neye göre.
İlişkilerde önemli olan karşılıklı fedakarlık.
Tarafların onaylamadığı bazı durumlar elbette oluyor farklı iki insan ilişkisinden bahsediyoruz ama burada sorun erkeğin kadına istediği gibi karışma hakkını kendinde bulurken aynı hakkı kadına tanımaması.
Ve kadının da bunu "doğal" karşılaması,karakterini,kişiliğini,giyim tarzını vs erkeğe göre değiştirmenin olması gereken bir şey olduğunu düşünmesi.
Kimse kimse için kişiliğinden vazgeçmemeli,sadece ikili ilişkilerin getirdiği şekilde yerine zamanına göre esnetmeli kanımca.
Erkeğin egemenliği altına girip kendi isteklerinden kişiliğinden vazgeçmekten övünç duymak bir kadın olarak üzücü geliyor bana.
Pantolon neredeyse hiç giymem ben de,genel tercihim şorttur,onun dışında ya mini ya da bileğe kadar etekler giyerim.
Ama gideceğim yere göre şortu-eteği siyah çorapla giyerim mesela.
Esnetmekten kastım bu benim de.
Ve muhtemelen de giyim tarzıma şiddetle karışacak bir insanla hayatımı devam ettirmem,sağlıklı bir ilişki olmaz zira.
Giyim tarzına göre de kimsenin kimseye basit,ucuz demesini anlayamam açıkçası.
Siz beni anlamamışsınız.Zaten Antalyalıyım memleketimde gayet açık giyiniyorum da.Edepsizlik demiyorum açık giyinmeye.Sadece sevgilimleyken normal halimden daha düzgün giyinirim.Bir başka erkek bana bakarsa sevgilim olay çıkartır.Ne gerek var böyle bir şeye?Neden onun gururunu kırayım?Erkek arkadaşımlayken düzgün giyiniyorum.Özel bir geceye gittiğimizde,şık bir yerde olduğumuzda tabi ki mini giyerim ama ortam bellidir,insanlar bellidir.Yolda sokakta gezerken binbir tip insan var.Bir keresinde sevgilimle el ele gezerken bir grup çocuk laf attı ve sevgilim delirdi,zar zor sakinleştirebildim.O günden beri dikkat ediyorum kıyafetime.
Sonuç olarak ben onun namusuysam buna laf getiremem,onun gururunu kıramam.
Yine yanlış anlaşılmasın açık giyinmek namussuzluk değildir.Ama insan sevgilisiyle,eşiyle gezerken o kişinin gururunu da düşünüp bence daha düzgün giyinmelidir.Mini giydiysen dekolte olmamalı ya da dekolte giydiysen üzerindeki biraz uzun olmalıdır.Tüm vucudunu sergilememeli insan hayatındaki kişiyleyken.
Bu arada 2-3 sene önce yaz kış mini etek giyen birisiydim zaten ben.Sırf sevgilim kıskanıyor diye düzeltmedim kıyafetimi,onun açısından da olaya bakarak değiştirdim...
Kırmızıyla işaretlediğim yerlerde aynı şeyi söyledim zaten.
İki taraf da bir takım ödünler verecek mutlaka.
Ama kadınlar neden bir erkeğin "namusu" oluyor onu anlamıyorum.
Zira ben sırf kadın olduğum kimsenin namusu olmak istemem.
Birey olma bilincinden yoksun bırakır bu kişiyi.
Namus,şeref soyut kavramlardır ve her insanın kendine ait,kendi içinde bulunan vasıflardır.
Bir varlık,en önemlisi aklı mantığı karakteri olan bir birey bir başkasının vasfi özellikleri şeklinde anılamaz,anılmamalı.
Sadece kadın erkeğin namusudur demedim ki.Sevgilim de aynı şekilde benim namusumdur.Fakat erkeklerin giyinişleri çırılçıplak gezinmedikleri sürece dekolteli vs. olmuyor zaten.Bu nedenle kalkıp ben ona şöyle giyin böyle giyin demiyorum.
Ama kalkıp geceyarılarına kadar sağda solda gezemez.Bir yere gidecekse haber verip de gider.Çünkü ben de ondan sorumluyum.İlişkinin temeli budur zaten.Kıskanç değilim ama nerede ne yapıyor bilmek hakkım.Başka bir kızla onu paylaşmamak da benim hakkım.
Namus şeref vs kavramlar insanın kendisine ait olduğu gibi beraber yaşadığı insanı da ilgilendiren vasıflardır zaten.Öbür türlü sevgili olmanın,evlenmenin ne manası var?Herkes arkadaşça kafasına göre dilediğini yapar,yaşar gider...
Ortada bir birliktelik olucaksa çiftler birbirinden haberdar olmalıdır,birbirlerinin namusunu,şerefini gözetmelidir bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?