- 12 Temmuz 2011
- 15.521
- 4.011
- 223
- Konu Sahibi esra_atature
-
İlişkilerde önemli olan karşılıklı fedakarlık.
Tarafların onaylamadığı bazı durumlar elbette oluyor farklı iki insan ilişkisinden bahsediyoruz ama burada sorun erkeğin kadına istediği gibi karışma hakkını kendinde bulurken aynı hakkı kadına tanımaması.
Ve kadının da bunu "doğal" karşılaması,karakterini,kişiliğini,giyim tarzını vs erkeğe göre değiştirmenin olması gereken bir şey olduğunu düşünmesi.
Kimse kimse için kişiliğinden vazgeçmemeli,sadece ikili ilişkilerin getirdiği şekilde yerine zamanına göre esnetmeli kanımca.
Erkeğin egemenliği altına girip kendi isteklerinden kişiliğinden vazgeçmekten övünç duymak bir kadın olarak üzücü geliyor bana.
Pantolon neredeyse hiç giymem ben de,genel tercihim şorttur,onun dışında ya mini ya da bileğe kadar etekler giyerim.
Ama gideceğim yere göre şortu-eteği siyah çorapla giyerim mesela.
Esnetmekten kastım bu benim de.
Ve muhtemelen de giyim tarzıma şiddetle karışacak bir insanla hayatımı devam ettirmem,sağlıklı bir ilişki olmaz zira.
Giyim tarzına göre de kimsenin kimseye basit,ucuz demesini anlayamam açıkçası.
Kendi namusunu şerefini gözetmekten aciz bir insan olmadığım için kimsenin gözetmesine gerek duymam şahsen.
Kişilerin vasfi özelliklerini gözetmek görevine sahip olunan ilişkilerden ziyade bu tür değer yargılarının ortak olduğu ve kişilerinin birbirlerine, birbirlerinin adeta "malı" şeklinde bakmadığı birliktelikler daha sağlıklı daha uzun ömürlü oluyor.
birde bi koşum var gecen sene taşındılar buraya kadın anlatıyo eşim mini etek giymemi istiyo şort giymemi istiyo yok fantasizi olan kıyafetler beğeniyo alıyo giyiyorum bende diyo esmer olduğum halde saçlarımı sarıya boyattırdı diyo illaki topuklu ayakkabı giymemi istiyo ev içinde bile böyle olmamı istiyo kapıyı böyle açmamı istiyo diyo hep makyajlı olmamı istiyor diyo daha neler neler şok olmuştumgerçekten böyle erkeklerde varmış demek... ama bir kadın azıcık kıskanılmak ister yaa kim istemez öyle değilmi kızlar...ozaman o karısını olduğu gibi sevmiyo beğenmiyo olmasını istediği gibi yapıyo...ya kadın diyo zaten çok rahatsızım diyo...tamam kadında bakıcak kendine ama bi erkeğin bunları istmesi dışarı çıkarken kendi çevresinde,arkadaslarının yanında karısını böyle giydirmesi bana çok abes geliyo birde eşinin annesi yani kaynanasıda diyomuş bir kadını kadınlığını gösteren göğüslermiş göğüs dekoltesi olucak diyomuş yok belediye şoförü bana asıldı numaramı istedi diye gelinine anlatıyomuş yaa böyle kaynanayıda ilk defa görüyorum alışkın değilim böyle şeylere heralde ondan bukadar abes buluyorum ne yani şimdi böylelerimi medeniyetli oluyo kusura bakmayın medeniyetli değil başka türlü bulurum ancak böylelerini
tartışmadan çok, resim topiği olsun istemiştim:)) podyuma sadece ben mi çıktım???? :) resimlerinizi bekliyorum arkadaşlar..
ya amma salaksınız. o resimler benim demedim ki. sadece ilk resim benden dedim.. dün gece uyumuşum dua edin hepinizin uykusunu kaçırırdım ben. ama bu akşamı hevesle bekliyorum. ayrıca şunu sorayım, medeni olmayan erkekleriniz denize sizi neyle sokuyor??? elbiseylemi giriyosunuz??? şimdi cevapalar gelicek "orası deniz herkes giyiyor" diyecek birisi. tamamda bende bunları çarşı pazarda giyelim demedim zaten. çarşıyı, pazarı hatta metrobüsü bile iş için katan salaklar çıktı:) karşı çıkanların hiçbiri tahminimce erkeği izin versede hatta kendisi istese de giyemez zaten:)) fiziğim uygun değil giymiyorum demek yerine pası erkeklere atıyosunuz:))) küllahımı bırakıyorum buraya, ben yokken ona anlatırsınızD
ya amma salaksınız. o resimler benim demedim ki. sadece ilk resim benden dedim.. dün gece uyumuşum dua edin hepinizin uykusunu kaçırırdım ben. ama bu akşamı hevesle bekliyorum. ayrıca şunu sorayım, medeni olmayan erkekleriniz denize sizi neyle sokuyor??? elbiseylemi giriyosunuz??? şimdi cevapalar gelicek "orası deniz herkes giyiyor" diyecek birisi. tamamda bende bunları çarşı pazarda giyelim demedim zaten. çarşıyı, pazarı hatta metrobüsü bile iş için katan salaklar çıktı:) karşı çıkanların hiçbiri tahminimce erkeği izin versede hatta kendisi istese de giyemez zaten:)) fiziğim uygun değil giymiyorum demek yerine pası erkeklere atıyosunuz:))) küllahımı bırakıyorum buraya, ben yokken ona anlatırsınızD
Kırmızıyla işaretlediğim yerlerde aynı şeyi söyledim zaten.
İki taraf da bir takım ödünler verecek mutlaka.
Ama kadınlar neden bir erkeğin "namusu" oluyor onu anlamıyorum.
Zira ben sırf kadın olduğum kimsenin namusu olmak istemem.
Birey olma bilincinden yoksun bırakır bu kişiyi.
Namus,şeref soyut kavramlardır ve her insanın kendine ait,kendi içinde bulunan vasıflardır.
Bir varlık,en önemlisi aklı mantığı karakteri olan bir birey bir başkasının vasfi özellikleri şeklinde anılamaz,anılmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?