Minik kızımızın saçları yok :((

benim küçük yeğenim doğduğunda bildiğin kel doğmuştu zaten sapsarıydı bide birkaç sarı tüy vardı kafasnda hem kız olmasına rağmen bi de kel olması hepimizi üzüyodu haliyle en başta ailesini... herhalde saç çıkmıcak bundan diyoduk.. ama şimdi büyüdü upuzun sapsarı sırma gibi saçları oldu muhakkak çıkar dert etmeyin merak ettim çok sarışınmı kızınız? genelde çok sarı doğanların daha geç saç çıkma olasılığı var diye biliyorum.

Son düzenleme:
yanlışlıkla yazdığım cevabı sildim.. :( merak eden arkadaşları bilgilendireyim.. hala bir gelişme yok çocukta, 5 yaşında ve aynı hâla durumu..
ailesi psikolojisi bozulmasın diye şimdilik doktora da götürmüyor, kazıtmayı, bitkisel şeyler denemeyi de reddediyorlar.. gerçi kazıtacak kadar da yokmuş saç, sadece bir iki tel varmış.. ama bence böyle daha çok bozulacak psikolojisi.. yapılacak bir şey var mı yok mu bilmiyorum ben de ama bence her yolu sonuna kadar denemeye değer minicik bir umut olsa bile...

Tırnaktaki bir renk, derideki bir ben, ya da aklıma gelemeyen ufacık şeyler aslında nelerin belirtisi olabiliyor. Allah korusun umarım sadece sıkıntı saçındadır ama hangi mantıkla nedeni araştırmaya gerek görmediler anlamadım. Yani en azından ciddi bir şey olmadığından emin olurlardı.

çok üzüldüm gerçekten.
aynı sıkıntıyı benim eltim oğlunda yaşadı. gitmediği prof., yapmadığı saç bakım kürleri kalmadı. bir sürü ilaç, krem, kan tahlilleri... çocuk çok sağlıklıydı.
ama bu öyle kötü birşey ki maalesef hiç birşeyin faydasını görmedi. aksine kirpik ve kaşları da döküldü çocugunun.
üzüntüsü bambaşka bir şey zaten. Allah düşmanımın başına vermesin.
derken bir aktarcı buldular. aynı bu şekilde yıllardır şikayetçi olan bir kişi önermişti. ve saçları yerine gelmiş.
bu kişi balıkesir edremit te Aktar Memik Dede. inanın telini bulduğum gibi size özel msj ile bildiricem. yaptığı bitkisel karışım ile şuan cocugun saçları %50 oranda çıkmaya başladı ve inanamadık. çok faydasını görmeye başladılar. durmadan o yaptığı bitkisel karışımı uyguluyorlar. kontrol için gittiği prof. bile; her ne yapıyorsanız devam edin demiş. o bile inanamamış.
memik dedeyi internetten bile bulabileceğinizi umuyorum. inşaallah bir faydası olur size de..
çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
ALLAH ALLAH cok sasirdim
bende kizimin saci yok diye uzulurdum
hamdolsun bizimki oyle degil cok ince telli seyrek Diye uzuluyodum
Bazi kiz cocuklarinin cok guzel at kuyrugu yapiyolar ozeniyorum valla bizim kiz erkek gibi;)

Yavrum benim insallah normaldir
bi hastaligi falan yoktur..

benim küçük yeğenim doğduğunda bildiğin kel doğmuştu zaten sapsarıydı bide birkaç sarı tüy vardı kafasnda hem kız olmasına rağmen bi de kel olması hepimizi üzüyodu haliyle en başta ailesini... herhalde saç çıkmıcak bundan diyoduk.. ama şimdi büyüdü upuzun sapsarı sırma gibi saçları oldu muhakkak çıkar dert etmeyin merak ettim çok sarışınmı kızınız? genelde çok sarı doğanların daha geç saç çıkma olasılığı var diye biliyorum.
evet bazi bebekler kel doguyo ama sonradan uzuyo ama

bu cocuk 4 yasind cok kucuk degil yani

bazı insanların bağışıklık sistemi kıl köklerine savaş açıyor ve kaşı kirpiği saçı olmuyor. bağışıklık baskılayıcı kortizon gibi ilaçlarla çıkabiliyor saçları. hashimato troiditi gluten,süt alerjisi ya da başka alerjenlerin de rolü olabileceği yazıyor yabancı kaynaklarda. başka sorunları var mı acaba mesela bağırsak sorunları anne sütü aldı mı vs vs. bence bayağı kapsamlı araştırmakta fayda var. geçmiş olsun.

bazı insanların bağışıklık sistemi kıl köklerine savaş açıyor ve kaşı kirpiği saçı olmuyor. bağışıklık baskılayıcı kortizon gibi ilaçlarla çıkabiliyor saçları. hashimato troiditi gluten,süt alerjisi ya da başka alerjenlerin de rolü olabileceği yazıyor yabancı kaynaklarda. başka sorunları var mı acaba mesela bağırsak sorunları anne sütü aldı mı vs vs. bence bayağı kapsamlı araştırmakta fayda var. geçmiş olsun.

Tam ben bununla ilgili birşeyler söyleyecektim. Canım sizi en iyi sanırım burada ben anlarım. Çünkü benim hiç sacım yok. Alopesia hastasiyim. Lutfen cocuğun kan degerlerine detaylı bir sekilde baktiracak bir doktora gösterin. Sadece hormonlara degil. Umarım alopesi değildir. Allah yardımcısı olsun, coookzor

Merhaba kk üyeleri...

Buraya yazmak çare mi bilmiyorum ama bir umut sizlere danışayım dedim.. Belki daha önce böyle bir durumla karşılaşan olmuştur, belki çaresini bilen vardır.. sizden başka danışacak kimse yok zaten..

Küçük kız yeğenimizin saçları doğuştan yok.. henüz 4 yaşında.. sorunun kaynağı ne bilmiyoruz, çünkü yapılan tahlillerde her şey normal çıkıyor.. sağlığında bir sıkıntı yok çok şükür.. ama saçları yok işte.. :/ bu da bir kız çocuğu için çok çok büyük bir sorun bence.. saçlarımın olmadığını düşünemiyorum bile :KK43:( gidilen doktorlar da daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söylemişler.. açıkçası öyle her hastaneyi denediler de diyemem, daha çok küçük olduğu için hırpalamak istemiyorlar çocuğu hastanelerde..ama birkaç farklı yere gidildi.. üniversite hastanesi, özel hastane...çok iyi denilen profesörlere danışıldı. ama çare bulunamadı daha :KK43:
internetten araştırdım biraz, sadece bir haber buldum, durum aynı gibi... ama 2008 yılının haberi.. sonradan bir gelişme olmuş mu olmamış mı bilmiyorum.. hatta bunu öğrenebilmek için o haber sitesine mail attım ama hiçbir cevap gelmedi. :/

Çevrenizde varsa böyle bir sıkıntısı olan, çaresini bulan , ya da tedavisi devam eden, paylaşırsanız çok ama çok sevinirim... belki bize de bir umut olur...

mrb. ben yazını daha yeni okudum. yeğeninizle var olan durum bende de mevcut. 26 yasındayım ve hala saçlarım yok. ilk başlarda ne kirpiğim vardı ne kaşım. gitmediğimiz doktor kalmadı. son gittiğimiz doktorda boşuna dolaşmamamız gerektiğini bi tedavisi olmadığını sölemişti. anne veya babadan gelen kanda bulunan bir hastalıktan dolayı olduğunu sölemişlerdi. ancak kaş ve kirpikler zamanla çıktı saçlarımda çok seyrek bi şekilde çıktı. 10 yıldır protez saç kullanıyorum. size tavsiyem çocuğu hırpalanmasın düşüncesiyle doktora götürmemezlik yapmayın. doktorum bana küçük yaşta kan değişimi tedavisi yapılsaydı böle bi sorun olmazdı demişti. bence şimdiden önleminizi alın. çünkü çok zor bir durum!

bir tanidigimin yegeninde vardi bu sorun. Ogrenebilirsem sozlere de söyleyim. Onlarin ki hormanal bir hastalik idi. En son protez sac yapılmıştı çocuğun psikolojisi açısından..

Merhaba kk üyeleri...

Buraya yazmak çare mi bilmiyorum ama bir umut sizlere danışayım dedim.. Belki daha önce böyle bir durumla karşılaşan olmuştur, belki çaresini bilen vardır.. sizden başka danışacak kimse yok zaten..

Küçük kız yeğenimizin saçları doğuştan yok.. henüz 4 yaşında.. sorunun kaynağı ne bilmiyoruz, çünkü yapılan tahlillerde her şey normal çıkıyor.. sağlığında bir sıkıntı yok çok şükür.. ama saçları yok işte.. :/ bu da bir kız çocuğu için çok çok büyük bir sorun bence.. saçlarımın olmadığını düşünemiyorum bile :KK43:( gidilen doktorlar da daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söylemişler.. açıkçası öyle her hastaneyi denediler de diyemem, daha çok küçük olduğu için hırpalamak istemiyorlar çocuğu hastanelerde..ama birkaç farklı yere gidildi.. üniversite hastanesi, özel hastane...çok iyi denilen profesörlere danışıldı. ama çare bulunamadı daha :KK43:
internetten araştırdım biraz, sadece bir haber buldum, durum aynı gibi... ama 2008 yılının haberi.. sonradan bir gelişme olmuş mu olmamış mı bilmiyorum.. hatta bunu öğrenebilmek için o haber sitesine mail attım ama hiçbir cevap gelmedi. :/

Çevrenizde varsa böyle bir sıkıntısı olan, çaresini bulan , ya da tedavisi devam eden, paylaşırsanız çok ama çok sevinirim... belki bize de bir umut olur...
canım cok gecmiş olsun benimde arkadaşımın yegeni öyle 4 yasında oda doktorlar ona kafasında canlı hücre olmadıgı için cıkmadıgını söylemişler acaba böyle bi durummu var canlı hücre bulsalar ameliyat etceklermiş ama malesef yok

bende ilk kez duydum böyle bir şey.

Allah yardımcınız olsun. İnş. kısa zamanda çıkar saçları.

çok üzüldüm gerçekten.
aynı sıkıntıyı benim eltim oğlunda yaşadı. gitmediği prof., yapmadığı saç bakım kürleri kalmadı. bir sürü ilaç, krem, kan tahlilleri... çocuk çok sağlıklıydı.
ama bu öyle kötü birşey ki maalesef hiç birşeyin faydasını görmedi. aksine kirpik ve kaşları da döküldü çocugunun.
üzüntüsü bambaşka bir şey zaten. Allah düşmanımın başına vermesin.
derken bir aktarcı buldular. aynı bu şekilde yıllardır şikayetçi olan bir kişi önermişti. ve saçları yerine gelmiş.
bu kişi balıkesir edremit te Aktar Memik Dede. inanın telini bulduğum gibi size özel msj ile bildiricem. yaptığı bitkisel karışım ile şuan cocugun saçları %50 oranda çıkmaya başladı ve inanamadık. çok faydasını görmeye başladılar. durmadan o yaptığı bitkisel karışımı uyguluyorlar. kontrol için gittiği prof. bile; her ne yapıyorsanız devam edin demiş. o bile inanamamış.
memik dedeyi internetten bile bulabileceğinizi umuyorum. inşaallah bir faydası olur size de..
çok geçmiş olsun.

http://www.memikdede.com/hizmet/5/13-yil-sonra-saclari-cikti.html

bu mu acaba.

Annemde boyleymis küçükken. 4-5 yaşlarında başlamış saçları uzamaya

Merhabalar bizimde yeğenimiz aynı sorunla karşı karşıya doğuştan saçları kaşları kirpikleri yok 2 yaşında şimdiye kadar hep çıkar dediler kan değerlerinde tiroidlerinde çinko Demir hiç bir şey çıkmadı doktor kalıtsal genetik olacağını dedi kız çocuğu ve çok üzülüyoruz bende internette 2008 yılında bir haberi ve size denk geldim lütfen bize bilgi verirmisinz uzun zaman olmuş tedavisi varmı süreç nasıl oldu

Back
X