Minik kızımızın saçları yok :((

Allah başka dert vermesin diycem ama kız çocuğu saç ta çok önemli ne olursa olsun... ama çok çok üzüldüm minik kızınıza belki bir çaresi vardır ne bileyim küçük tüycükler kazınsa yani çıktıkça traş edilse ve badem yağı falan sürülse belki daha sert çıkarlar belki zamanla düzelir çünkü daha çok küçük... :50:

evet daha çok küçük.. gerçekten zor.. dediğiniz gibi Allah başka dert vermesin tabi, buna da şükür ama kız çocuğu olduğu için çok zor.. inşallah işe yarar bu bakımlar.. deneyeceğiz bakalım.. sizler de dua edin bol bol...

evet daha çok küçük.. gerçekten zor.. dediğiniz gibi Allah başka dert vermesin tabi, buna da şükür ama kız çocuğu olduğu için çok zor.. inşallah işe yarar bu bakımlar.. deneyeceğiz bakalım.. sizler de dua edin bol bol...

tabii ki ederiz canım inşallah tez zamanda çıkar... :91:

offf zaten bu insanlarımız yüzünden çok endişeliyim ben de bizim minik için.. çok şükür sağlığı yerinde, saçtan başka hiçbir sorun yok, buna da şükür diyoruz ama işte şimdilik küçük olduğu için anlayamıyor daha, ileride okula gidince, insanların içine girdikçe böyle patavatsız insanlar olacağı için her zaman çocuğu sağlığı iyi olsa da psikolojisi bozulacak.. :(( sizinkine de çok üzüldüm.. Allah yardımcısı olsun onun da.. Saç ekimi vs olmuyor muymuş? gerçi daha 14 yaşında biraz daha büyümesi gerek belki.. bu arada akraba evliliği gibi bir durum var mıydı? bir arkadaş daha aynı durumdan bahsetmiş ve akraba evliliğiymiş onunki, ondan dolayı olmuş demişti.. bizimkinde de akraba evliliği durumu var da, acaba bizdekinin sebebi de mi o diye merak ettim?

hayır akraba evliliği felan yoktu doktorlar genetik oldugunu söyledi bizde çok şaşırmıştık ama şimdi peruk kullanıyor bir görseniz çokda güzel maşallah tek kusuru saçları onada peruk aldı

Sanırım profesörlere gittiyse hormon testleri de yapılmıştır.Bazen testesteon hormonu eksikliğinde de rastlanabiliyor.Aslında hastalığın adını hatırlayamadım ama bazı çocuklarda saç çıkmıyor ergenliğe kadar hatta baştan olan saçta gidiyor ama ergenliğe girildiği anda düzeliyor diye biliyorum.Bir kaç hastane yada bu çocuk alanında gelişmiş bir kaç hastaneye göstermekte yarar var tabi çocuğun ruh sağlığını etkilemeyecek şekilde gösterilmeli.Allah şifa versin tez zamanda düzelir inşallah.

Sanırım profesörlere gittiyse hormon testleri de yapılmıştır.Bazen testesteon hormonu eksikliğinde de rastlanabiliyor.Aslında hastalığın adını hatırlayamadım ama bazı çocuklarda saç çıkmıyor ergenliğe kadar hatta baştan olan saçta gidiyor ama ergenliğe girildiği anda düzeliyor diye biliyorum.Bir kaç hastane yada bu çocuk alanında gelişmiş bir kaç hastaneye göstermekte yarar var tabi çocuğun ruh sağlığını etkilemeyecek şekilde gösterilmeli.Allah şifa versin tez zamanda düzelir inşallah.

evet, yapılmış tüm testler ama yine bir tekrarlamakta fayda var.. biz de iyi bir yer araştırıyoruz.. cerrahpaşa iyi diye duydum çocuk alanında.. oraya götüreceğiz bir de.. inşallah düzelir tez zamanda..

hayır akraba evliliği felan yoktu doktorlar genetik oldugunu söyledi bizde çok şaşırmıştık ama şimdi peruk kullanıyor bir görseniz çokda güzel maşallah tek kusuru saçları onada peruk aldı

anladım canım.. maşallah ona da..Allah onu unutturacak bir sıkıntı vermesin inşallah.. Allah yardımcısı olsun ikisinin de...

evet, yapılmış tüm testler ama yine bir tekrarlamakta fayda var.. biz de iyi bir yer araştırıyoruz.. cerrahpaşa iyi diye duydum çocuk alanında.. oraya götüreceğiz bir de.. inşallah düzelir tez zamanda..

Evet Cerrahpaşada var ama ben daha çok çocuk alanında Çapanın adını da duydum.oraya göstermektede yarar var bence.İnşallah düzelecek geriye anı olarak bunlar kalacak.

evet sarmisak tahris yapiyor ama altindan tuyler o sekilde cikiyor..sizin yapacaginiz robottan gecirip yagla beraber sivi halde surmek.bu sekilde tahris etmez eger alerjisi olmazsa..hemde icine bal falan koyup macun kivaminda surerseniz daha cok ise yarar...kemik iliginide ekleyin icine ciddi sekil ise yariyor..dedigim gibi baska rahatsizligi yoksa eger..

Yeğenimin de saçları yok gibiydi.Tüy tüy duruyordu.Sonra nasıl olduysa uzamaya başladı 13 yaşında şimdi gayet güzel saçları var.Allah şifa versin inşallah.

Evet Cerrahpaşada var ama ben daha çok çocuk alanında Çapanın adını da duydum.oraya göstermektede yarar var bence.İnşallah düzelecek geriye anı olarak bunlar kalacak.

inşallah canım.. Çapanın çocuk bölümü taşınıyormuş, o yüzden çok iyi değilmiş bu aralar, oradaki bir doktor arkadaşım Cerrahpaşa'nın daha iyi olduğunu söyledi çocuk alanında..

ben saçlarımı lösemi tedavisi esnasında kaybettim elbet saçlarım vardı ama sonra tek bi tel kalmadı tedaviden sonra saç çıkması beklenirken tek bir tel çıkmadı sonra burda bi arkadaş dermaroller diye bişey öneriyordu resmen kadın bas bas bağırıp mucize diyordu allah varya seslenişi bana kadar uzandı 47 gün kullandım dün ilk saçlarımı gördüm bu yavruya yarar mı bu yavrunun sorunu nasıl bi şey bilmem ama bi deneyin bi doktora sorun derim

Benim yiğenimdede yoktu
Ve yiğeninizle aynı yaşlarda iken 1 gün boyunca hıçkırarak ağlamıştı Annesinin resmine bakıp annesinin uzun sarı saçları vardı bakıp benim niye yaçlarım yok die :50:
Hastanelere götürdüm bende ırsı dediler yapacagımız bişey yok
Bende haftada bir kazıttım sık sık banyo yaptım birde arkadaşlarının dediği yağlardan kullandım.
Şuan 8 yaşında hala saçları çok seyrek ama idare ediyor kendini hiç kesilmedi uzamaya başlayınca daha omuzlarında filan ama dökülüyo büyük insan gibi yine :50: inşallah Rabbim şifa verir.Şimdi ben yanında değilim anneside çalışıyor bişey yapamıyorum yavruma..

Benim komşumun çocuğunda da yok ve bu doğuştan gelen bir durum...Bunlar ikiz, diğeri de kız ve onun saçları var...Çift yumurta ikizleri. Şimdi 3. sınıfta ve kardeşinde de diğer kızlarda da saçları görüp imreniyor; ancak bunu bir eksiklik olarak görmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Pedogag yardımı alındı; ayrıca 12 yaşında da bu protez saçlardan takılacak. O zamanı bekliyor ve çok güzel saçları olacak. Normalde şimdide takılabilir fakat oyun esnaında kavga vs. ederse saçını birisi çekerse canı yanar diye biraz daha olgunlaşmasını bekliyorlar. Bu da bir fikir...

a
s
s
s
s

ss
s

s
ss

s
s
s
s
s
s
s
s
s
ss

ss
s
s
s

Bazıları 4 yaşındaki çocuğa sanki bebekmiş gibi yorum yazmışlar.
Ciddi bir durum bence! Yabancı ülkelerde 4 yaşında okula başlıyorlar. .

Benim yegenimde var o.. Alopezie deniliyor almanyada.. Yegenim dogdugunda Saclari vardi sonra yavas yavas dökülmeye basladi 2 yaslarinda tamamen keldi..
Doktorlar henüz birsey yapmiyor yasi kücük diye..
ama söyle birsey var Doktorlar sac cikabilir veya cikmayabilir diyorlar yani kesin birsey yok
Bir kizin saci mesela 28 yasinda cikmis birinin 5 yasinda birinin 50 yasinda .. yani sans gibi birsey..
Suan yegenimin 7 yasinda ve saclari yok bizde bekliyoruz insallah cikmasini bakalim hayirlisi..

acaba genlerle alakalı bir sorun mu var. Kafasını kazıtın. Saç köklerini uyarırsınız. Bu sürede de e vitamini zeytin yağı bepanten yumurta sarısı yılan yağını karıştırıp kafasına sürüm. Düzenli yapin. En Az 6 -7 ay yapmalısınız. Benim dökülen saçlarım tekrardan çıkıyor. denemekten zarar çıkmaz.

yanlışlıkla yazdığım cevabı sildim.. :( merak eden arkadaşları bilgilendireyim.. hala bir gelişme yok çocukta, 5 yaşında ve aynı hâla durumu..
ailesi psikolojisi bozulmasın diye şimdilik doktora da götürmüyor, kazıtmayı, bitkisel şeyler denemeyi de reddediyorlar.. gerçi kazıtacak kadar da yokmuş saç, sadece bir iki tel varmış.. ama bence böyle daha çok bozulacak psikolojisi.. yapılacak bir şey var mı yok mu bilmiyorum ben de ama bence her yolu sonuna kadar denemeye değer minicik bir umut olsa bile...

Son düzenleme:
Back
X