Tabiki de temizliği yardımcıyla yapsan daha güzel olur.
Dolap içlerini düzenle yardımcı gelene kadar
sonra cam kapı dolap silinir biter halılar serilir oh mis

Kızlar ya yapan var mı bilmiyorum ama ben bir gün (pazar alışverişinin olduğu gün olabilir, haftasonu olabilir) 4 - 5 çeşit yemek yapmak istiyorum birbirine benzer yemekler de olabilir mesela tavuk haşlayıp çorba, kalanından yemek yapmak gibi, ya da ön hazırlığını yapıp dolaba atıp yenileceği gün çıkarıp pişirmek gibi (fırında olabilir)
Salata malzemelerini doğrayıp koyup birazını alıp soslayıp yemek, kalanını saklamak gibi
Buna benzer fikirleriniz var mı, istiyorum ama tarif konusunda fikrim yok hiç aklıma gelmiyor ne yapabileceğim, her gün işten gidip yemek yapmaktan çok sıkıldım, dahası yoruluyorum yemek yok diye dinlenemiyorum, yemek vaktine kadar dinlenince akşam daha verimli geçiyor evde
Her türlü fikrinize açığım, önerebileceğiniz instagram YouTube sayfası falan da varsa alırım

Bizimle de paylaş:) ben genelde 2 günlük yapıyorum yemekleri. 1 gün yapıp 1 gün yapmıyorum y

Ben yemekleri 2 günlük yapıyorum
bazen kolay yemekler yapıyorum.
salata denemişliğim var
en alt kısma domates salatalık doğra üslerde marul soğan maydonoz kalsın.
istediğin kadar alıp sosla. 4 gün gidiyor bu şekilde
mesela fasulye nohut haşlayıp dondurucuya koyarsan
eve geldiğinde soğan salça kavur hazır nohut ekle su ekle 5-10 dk sürüyor hazırlaması
mantı sarma bu şekilde kolaylık sağlıyor

geçen gün dolaba çiğ doğranmış patates atmıştım
kızarttım tadı gayet güzel oldu üzerine yine rende domates çıkarttım 10-15 dk da yemek hazır oldu.

Buzlukta onlar var allahtan, nohut, fasülye, pişmiş dolma sarma, doğranmış rendelenmiş domates, biber, ayıklanmış sarımsak, tavuk suyu, et suyu, buzluk böreği, bezelye, barbunya, közlenmiş biber vs.
Baya varmış sayınca farkettim

Ama ben dolabı açınca yemek olsun istiyorum bunların dışında, biraz fazla mı istiyorum ne, senin salata fikrin gibi mesela

1 haftalık yemek yapılsa nasıl saklanır bilemedim.
3-4 gün de bozulmaz mı

ben buzlukta çiğ patates denedim. karardı hepsi. neden olmuş olabilir.

bir tane sağlam bir fissler düdüklü alıyorsun.
soğan salça malzemelerin hepsini atıyorsun içine 5-15 dk arası (ne yemek yaptığına bağlı olarak değişir süre) saati kuruyorsun. o sırada yapacaklarını yapıyorsun. gelip yemeğini yiyorsun. :)

Düdüklü en sevdiğim alet. doğru düdüklü ve doğru kullanımla...

Bir dönem bende kolay yemek yapan aletlere takmıştım sonra vazgeçmiştim.
fissler Anka da da vardı çok pratik mi gerçekten ?

Ikinci el kiyafet magazasina üc cuval esya vermistim, sececekti.
Secmis ve bana kalan bir cuval esya kalmis, iki cuval esya simdilik elden cikti, satilmazsa geri veriyor cünkü
Hepsi de yeni gibiydiler zaten. kizim cok temiz kullanir, cogunu da iki kere giymisligi var
Üzerine para da kazanmis olacagim, tabi kücük bir para ama olsun, bodrumda bekleyecegine birileri giyiyor olacak
Cok mutlu etti bu beni, kücük kiyafetlerden kurtulmanin en güzel yolunu buldum kendimce
Tek sorun elimde kalanlar.
Baktim satamiyorum kiyafet cöpüne atacagim gibi
Kücügüm üc yasina yaklasiyor ve ben güzel güzel esyalari elden cikarmaya ancak basladim

Bu arada minimalizm demisken, uygulamam gereken bel cevresi var.
Dün dayanamadim waffle aldim ama hollanda waffle, agir baya
Yani aksam besten sonra bogazimi tutup ac yatmam lazim
Midemi dinlendirecegim, su an otururken bile zorlaniyorum yoksa dans ederdim giden kiyafetler icin, icimde kaldi

Bir dönem bende kolay yemek yapan aletlere takmıştım sonra vazgeçmiştim.
fissler Anka da da vardı çok pratik mi gerçekten ?
Ben seviyorum.
kuru fasulye yapmıyordum çok uzun süre kaynaması gerektiği için ve evi çok kokuttuğu için. Böyle 10-15 dk'da lokum gibi fasulye oluyor.

Ben et kavurmayı da beceremiyorum. Özellikle dana etini çok pişirmek gerekiyor yumuşak olması için. kuzu eti gibi çabucak yumuşak olmuyor.
Düdüklüye atıyorum, az su koyuyorum 20 dk'da lokum gibi oluyor.
kemik iliği çıkarmak için birebir. kısık ateşte 1 saat pişiriyorum.
bamya 3 dk'da oluyor.
taze fasulye 7-8 dk'da falan.

büyük kolaylık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…