son bir yıl içinde elinin gitmediği, çok çok az giydiğin ne varsa tek tek ayırıp giysi kumbaralarına atabilirsin veya bazı muhtarlıklar/belediyeler alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. bunu bilinçli yapmanın en iyi yolu kıyafeti eline alıp dokunduğunda sana bir haz veriyor mu? yoksa sadece dursun bir gün elbet giyilir mi diyorsun? farkı böyle anlayabilirsin. kıyafet satın alırken ise uygun fiyatlı ama bol çeşitli almaya çalışırdım. şimdi bunu değiştirdim, gerçekten çok çok beğendiğim şeyleri alıyorum sadece. böylece gardropta sadece çok çok beğendiğim sayılı parça oluyor.Kıyafetler konusunda minimalizme nasıl uyuyorsunuz hanımlar ? Özellikle şu mevsim değişikliği döneminde sanırım çok ihtiyacım var tavsiyelere
Ay teşekkür ederimpsidan senin için haftalık yemek hazırlığını araştırdım :)
videodaki kadın 7 çeşit yemek yapıyordu.
mesela soğanları biberleri çokca doğradı 3 yemekte kullandı
kabak yemeği
fırında kıymalı patates vs yaptı.
hepsini saklama kaplarıyla buzluğa koydu
akşamdan çıkartıyormuş yemek isteği yemeği ertesi güne kadar çözülüyormuş buzu.
ama çok uğraştı ve buzlukta yer olmalı birde
Evet onu da okudum forumda, sıcak kavanoz sıcak yemek yapıp kapatıyorlarmış, aslında o çok mantıklı, çok yapıp 2 hafta sonra falan kavanozu açıp ısıtıp yemek lazım, göveç falan güzel olur aslındayesa fazla yapıp kavanoza koyup vakumluyor. Arada yemek artınca ben de yapıyorum hazır yemek oluyor sürekli
Evlenirken o marka alsaymışım keşke, şimdide fiyatları çok pahalı evde varken alamıyorumfissler'in kapak yapısı çelik çentiklerin birbirinin üzerine gelmesi suretiyle kilitleniyor ve bir de pimi var, içi buhar doluyken açılamıyor. Yapısal olarak da, eğer fazla ısınırsa lastiğini eriterek içindeki buharını boşaltıyormuş. patlama riski %0,01 belki.
Ben araştırarak almıştım. gayet de memnunum. elimi kolaylaştırdı. keşke 2 tane alsaymışım.
Bu şekilde soğan ne kadar kalıyor peki bozulmadanben başka bi şey daha söyliycem.
Soğanları rondoda yemeklik şekilde doğruyorum fazlaca. onları bir kavanoza koyup, üzerine kadar zeytinyağı dolduruyorum. yemek yapacağım zaman içinden yağlı şekilde 3-4 kaşık alıp yemeğe başlıyorum.
Benim en sevmediğim şey soğan doğramak.
aynı şekilde sarımsakları da doğrayabilirsiniz, rende yapabilirsiniz, sarımsak sıkıcıdan sıkabilirsiniz. üzerine zeytinyağı koyun, tamamdır.
fazla pişirip, vakumlamak da bir yöntem, veya buzluğa atmak da bi yöntem.
annem dolma içi hazırlayıp biraz pişirirdi, pirinçler yarı pişmiş şekilde. sonra dolma doldurur, onları dolu şekilde poşetler ya da kutuya koyar dondururdu. pişireceği zaman üzerine sıcak su ekleyip pişirirdi.
ahahaha, evet canım düşünüyoruz hayırlısıyla, düşünmesem komple verir miydim yani? ya çok tatlılar, gelinimiz hamile belki kızı olursa 1-2 sefer de o giyer diye düşündüm, bilemedim, ama tespit doğru.Burdan anladığım kadarıyla 3. Yü düşünüyorsun
Bir dönem bende kolay yemek yapan aletlere takmıştım sonra vazgeçmiştim.
fissler @Anka da da vardı çok pratik mi gerçekten ?
fissler'in kapak yapısı çelik çentiklerin birbirinin üzerine gelmesi suretiyle kilitleniyor ve bir de pimi var, içi buhar doluyken açılamıyor. Yapısal olarak da, eğer fazla ısınırsa lastiğini eriterek içindeki buharını boşaltıyormuş. patlama riski %0,01 belki.
Ben araştırarak almıştım. gayet de memnunum. elimi kolaylaştırdı. keşke 2 tane alsaymışım.
ay o listeyi çok merak ettim.bir de belki bana psikopat diyeceksiniz ama ben bir yemek listesi tutuyorum kızlar. yaz için ayrı, kış için ayrıyaptığım yemekleri sırasıyla yazıyorum ve 20-25 ayrı menü ortaya çıkıyor. yemekleri yaparken et, tavuk, sebze, balık dengesine dikkat ediyorum üst üste gelmemesine,dengeli dağılmasına. bu listeyi bitirince başa dönüyorum böylece ne yemek yapsam derdi olmuyor benim için. bir yemeğe neredeyse 2 ayda bir sıra geliyor ve her hafta düzenli olarak pazara gidip o haftada ne yemekler yapacaksam o malzemeleri alıyorum. ay deli miyim acaba şimdi yazdıklarımı okuyunca
Planladıklarım pek olmadı.Bugün inşallah yapacaklarım;
- makine çalıştırılacak,
- yıkanan çamaşırlar katlanıp yerine kaldırılacak,
- annem yün yorganları yıkamıştı onların kılıfını takıp kaldırıcam, kışlık yorganlarımızı çıkarıcam (gece dondum resmen)
- nevresimler değişecek, ev süpürülüp silinecek,
- çocuklar uyuyunca toz alma, wc banyo.
yapar mıyım yaa? çok gibi dimi, araya yemek ve çocukları doyurma işlerini eklemem de lazım. kendim de yoruluyorum
Kıyafetler konusunda minimalizme nasıl uyuyorsunuz hanımlar ? Özellikle şu mevsim değişikliği döneminde sanırım çok ihtiyacım var tavsiyelere
bir de belki bana psikopat diyeceksiniz ama ben bir yemek listesi tutuyorum kızlar. yaz için ayrı, kış için ayrıyaptığım yemekleri sırasıyla yazıyorum ve 20-25 ayrı menü ortaya çıkıyor. yemekleri yaparken et, tavuk, sebze, balık dengesine dikkat ediyorum üst üste gelmemesine,dengeli dağılmasına. bu listeyi bitirince başa dönüyorum böylece ne yemek yapsam derdi olmuyor benim için. bir yemeğe neredeyse 2 ayda bir sıra geliyor ve her hafta düzenli olarak pazara gidip o haftada ne yemekler yapacaksam o malzemeleri alıyorum. ay deli miyim acaba şimdi yazdıklarımı okuyunca
Gercekten tebrik ediyorum. Benbebegim olduktan sonra ayni seyi yapıyorum. Ilk is kıyafetlerimi azaltmakMinimal yaşam kimine göre 50 parça eşyayla yaşamak
Kimine göre 1 bavul esyanın olması yetiyor.
Bana göre eşyanın kullanılır olması, evin en sade hali...
Ev ne zaman dağınık olsa bende bir panik atak oluşuyor.
Çat kapı misafirler gelince 5 dk ev nasıl toplanırı uygulamalı göstermiş oluyorum. :)
Ve neler yaptım.
Bu uygulamaya aslında geçen hafta başlamıştım.
Tek kalemde 100 parça kıyafeti eledim.
Tabi dolabın o tıklım tıklım halini çekmedim ama düzgün halini paylaşıcağım :)
Kıyafetler ayrı yerde duruyor, verilmeyi bekliyorlar.
Evlenirken o marka alsaymışım keşke, şimdide fiyatları çok pahalı evde varken alamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?