Kıyafetler konusunda minimalizme nasıl uyuyorsunuz hanımlar ? Özellikle şu mevsim değişikliği döneminde sanırım çok ihtiyacım var tavsiyelere

Kıyafetler konusunda minimalizme nasıl uyuyorsunuz hanımlar ? Özellikle şu mevsim değişikliği döneminde sanırım çok ihtiyacım var tavsiyelere
son bir yıl içinde elinin gitmediği, çok çok az giydiğin ne varsa tek tek ayırıp giysi kumbaralarına atabilirsin veya bazı muhtarlıklar/belediyeler alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. bunu bilinçli yapmanın en iyi yolu kıyafeti eline alıp dokunduğunda sana bir haz veriyor mu? yoksa sadece dursun bir gün elbet giyilir mi diyorsun? farkı böyle anlayabilirsin. kıyafet satın alırken ise uygun fiyatlı ama bol çeşitli almaya çalışırdım. şimdi bunu değiştirdim, gerçekten çok çok beğendiğim şeyleri alıyorum sadece. böylece gardropta sadece çok çok beğendiğim sayılı parça oluyor.

bir de belki bana psikopat diyeceksiniz ama ben bir yemek listesi tutuyorum kızlar. yaz için ayrı, kış için ayrı yaptığım yemekleri sırasıyla yazıyorum ve 20-25 ayrı menü ortaya çıkıyor. yemekleri yaparken et, tavuk, sebze, balık dengesine dikkat ediyorum üst üste gelmemesine,dengeli dağılmasına. bu listeyi bitirince başa dönüyorum böylece ne yemek yapsam derdi olmuyor benim için. bir yemeğe neredeyse 2 ayda bir sıra geliyor ve her hafta düzenli olarak pazara gidip o haftada ne yemekler yapacaksam o malzemeleri alıyorum. ay deli miyim acaba şimdi yazdıklarımı okuyunca

Ay teşekkür ederim
Hmm buzlukta yer olsa keşke üç günlük falan yapmak mantıklı dediğiniz gibi hiç ısıtılmadan bozulmaz da dolapta

yesa fazla yapıp kavanoza koyup vakumluyor. Arada yemek artınca ben de yapıyorum hazır yemek oluyor sürekli
Evet onu da okudum forumda, sıcak kavanoz sıcak yemek yapıp kapatıyorlarmış, aslında o çok mantıklı, çok yapıp 2 hafta sonra falan kavanozu açıp ısıtıp yemek lazım, göveç falan güzel olur aslında

Evlenirken o marka alsaymışım keşke, şimdide fiyatları çok pahalı evde varken alamıyorum

Bu şekilde soğan ne kadar kalıyor peki bozulmadan
Hem bozulma sorununa da çözüm olur, hemde bir defa elimiz kokar gözümüz yanar kurtuluruz

Selam kızlar
Mutfağı ayıkladım
Baya çöp çıktı paketleri kavanozlara boşalttım
BorcamTepsi çaydanlık yedekti ayırdım
1 plastik kap çatlaktı ayırdım
Toplam sayıyı yarın yazarım saymadım henüz
Normalde pek eşya çıkmaz sanıyordum ama yine ayırdığım şeyler oldu

Diğer odaları topladım temizledim
Eylülü yıkadım
Yemek yaptım
Duş aldım
Çamaşır katladım
Şuan kahve içiyorum
Makine bitince çamaşır sermek kaldı
Kızımda uyudu şimdi dinlenme zamanı

Günaydınlar
Dün çok verimli bir gündü
Sadece dolap dışlarını silemedim.
4 parça eşya evden yollanmak üzere ayırdım.

Bugün Portmanto odak noktam :)
Normalde de çok dağılma potansiyeli olan bir yer
tahmini 30 dk sürer diye düşünüyorum.
sonrasında süpürme silme işlerim var.
markete gideceğiz. dün kontrol yaparken azalan malzemeleri de yazdım listeye.

Burdan anladığım kadarıyla 3. Yü düşünüyorsun
ahahaha, evet canım düşünüyoruz hayırlısıyla, düşünmesem komple verir miydim yani? ya çok tatlılar, gelinimiz hamile belki kızı olursa 1-2 sefer de o giyer diye düşündüm, bilemedim, ama tespit doğru.
Bir dönem bende kolay yemek yapan aletlere takmıştım sonra vazgeçmiştim.
fissler @Anka da da vardı çok pratik mi gerçekten ?

kesinlikle çok pratik ve sıfıra yakın koku

bende keşke tek kapaklı ama iki altlı olandan alsaymışım demiştim, biri dinlenirken diğerini kullanabilirdim.
ay o listeyi çok merak ettim.

Planladıklarım pek olmadı.

- makine çalıştırıldı; asıldı.
- yıkanan çamaşırlar katlandı; yerine kaldırıldı.
- kışlık yorganlar çıkarıldı, kaldırılacak olanlar hurca konulup kaldırıldı.
- nevresimler değiştirildi, kirli nevresimler makine çalıştırılmak üzere konuldu.

ev silme/süpürme/toz alma/wc-banyo kaldı. bunlara gerçekten vakit yok ne ara yapıcam bilmiyorum.

Şu dönem ince triko swet tarzı giyiyorum
birbirleriyle kombin yaptığım parçalar var.
t shirt üstüne ceket giyiyorum hırka giyiyorum.
gömleklerim var 2 tane
yani aşırı kıyafet almaya gerek yok sezonda 1-2 parça alıyorum tabikide.
10 tane üst ve altına her kombine uyan pantolon etekler olsun
şurda eylül-ekim 60 günlük bir süreç var
10 tane üst sadece 6 kez giymiş olacaksın örnek verirsek.

Ooo yemek listesi bekliyoruz

bugün yapılacaklar listem;

- makine çalıştırılacak, kuruyanlar katlanıp yerine kaldırılacak.
- yemek yapılacak, (köfte patates, pilav)
- ev dip köşe süpürülecek, silinecek, vakit kalırsa toz alınacak.

Gercekten tebrik ediyorum. Benbebegim olduktan sonra ayni seyi yapıyorum. Ilk is kıyafetlerimi azaltmak

Evlenirken o marka alsaymışım keşke, şimdide fiyatları çok pahalı evde varken alamıyorum

evindekini kullan ama

1- çok doldurma
2- içinde yemek varken sallama tencereyi yemek alt üst olsun karışsın diye
3- mutlaka en küçük gözde ve en kısık alevle pişir yemeklerini

deneye deneye alışırsın. korkuyorsan çocuklar evde yokken yap yemeklerini.

Bir de mutlaka kullanma kılavuzunu okuyarak başla. internette senin markanda ürünler kaç dk'da pişiyor diye araştır. bunlara göre ayarlarsın kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…