Evet sırada kurutma var ama banyonun tadilat olması gerekiyor :)

Buruk bir 23 nisan sabahından günaydın kızlar. Her sene ilçe merkezinde toplu, ertesi gün okulda okulcak kutlardık, oğlumu da götürürdüm. Gelecek yıllarda sağlıkla, çoşkuyla kutlamak nasip olur inşallah, tüm miniklerin çocuk bayramını kutluyorum

Ayne Aynen bende temizlik yapmayı sevmiyorum ama evim temiz olmazsa yaşayamıyorum en çokta süpürme işi zoruma gidiyor,o süpürgeyi taşı it çek üfff o yüzden süpürme işini kolaylaştıracak bir süpürge arayışındayım

Eger imkanin varsa dyson arti robot supurge almalisin. Daha fazla işin azalir.
Benim haftada bir yardimcim geliyor o yuzden simdilik robot süpürge almiyorum.ama su an olsa robot her yeri süpürürdu ohh miss

Benim kızımda arı olacaktı olamadı seneye artık

Ben ütülenecekleri başka odaya koydum
eşim diyo ki gömleklerimi vermedin dimi 1 aydır bekliyor ya ütüleyeyim bari

Öncelerde bahsettiğim videonun başlıklarını kendi hayatımı karşılaştırdım. Uzun oldu tamamını okumak zorunda değilsiniz Hatalı yazıda varsa kusura bakmayın çok üstünden geçemedim.

1-) Bir rutine sahip olmak ör: her gece kitap okumak
Her sabah oturup dışarıyı izlerim yani işe geç kalacağımı bilsem de uzun zamandır rutinim oldu.

2-) Güne erken başlamak
güne 7:00 7:30 civarı başlıyorum pazar 8:30 gibi uyanıyorum.
işe gideceğim uykumun açılmasını bekleyip hazırlanıp çıkıyorum çok nadir ev işi yaparım.
pazarda kahvaltıyı hazırlar sonrasında mutlaka çay keyfi yapılır ve ev işleri eylülle oyun diye gider :)

3-) Az yemek (günde iki öğün)
Sabah kahvaltı yapmıyorum öğlen ve akşam yemeği yetiyor.
pazar günü kahvaltı ve akşam yemeği şeklinde oluyor arada çerez meyve içecek tüketiyorum.

4-) Soğuk duş almak
Bunu denedim ama benim gibi çok üşüyen biri için acayip bir deneyim oluyor her zaman yapamam

5-) Spor yapmak
Kızımla oyun amaçlı yapıyoruz birşeyler onun dışında bol bol ayaktayım zaten fabrikayı turlasam yetiyor :)
ama bir ara yürüyüş yaptım faydalı oluyor hem ruhsal hem bedensel.

6-) Hobi edinmek
Elimde 1-2 yapılacak işler var ama zaman bulsam güzel olacak

7-) Doğru insanlarla birlikte olmak
Evet pozitif insanları seviyorum yinede belli ölçüler sınırlar dahilinde.

8 ) Sevginin içinde olduğunu keşfetmek
Önce kendimizi sevmek önemli sonrası kendiliğinden çözülüyor :)

9-) Minimalist yaşamak
Dün bu konudan bahsetmiştim uzunca :)

10-) Doğal gıdalar keşfetmek, tüketmek
Köyden nerdeyse her türlü ürünümüzü topluyorduk zaten hayvancılık ve tarımla uğraşan bir eşim var.

11-) Sadece su içmek
Bunu deneyeceğim de yemeklerin yanında normalde içecek içmiyoruz ama hoşaf ayran vs severim yinede :)

12-) Yazıp, not tutmak
İşim gereği sürekli not alan biriyim ama sevdiğim ürünler olunca mutlaka yazarım.
mesela kızımın yanlış söylediği kelimeleri yazarım tavuğa çobak demesi gibi

13-) Ertelemeyi bırakmak
1-2 kez mutfağı toplamamıştım sonra çok zorlanmıştım artık sürünsem de toplu bırakırım. Her işi zamanında yapınca daha pratik oluyor. Ütü gibi işleri de ertelemesem iyi olur tabi :)

14-) Bitki yetiştirmek
Çiçeklerimi çok seviyorum aklımda 1-2 çeşit daha çiçek var onları alacağım ama çiçekçiden gidip almak istiyorum bekliyoruz ileride saksılarda maydanoz biberiye falan bakacağım hedefler var :)

15-) Başkalarını konuşmayı bırakmak
Zaman zaman konu dedikoduya gelse de çok konuşmamayı tercih ediyorum ama çok sinirlenmişsem konuşurum Onun dışında kimin ne yaptığıyla ilgilenmem.

16-) Televizyon ve kanallardan kurtulmak
İzlediğim 1-2 dizi vardı onlarda yayınlanmıyor artık. Onun dışında netflix izlerim hafta sonları veya kızım uyursa.

17-) Sanatla uğraşmak
Bir dönem gitar kursuna gitmiştim çok eğlenceliydi ama tam öğrenemeden kurs kapandı. onun dışında şarkı söylemeyi severim dinlemeyi severim.

18 ) Kendine yatırım yapmayı öğrenmek
Araştırmayı severim ama kişisel gelişim kitaplarını okumayı sevmiyorum.

19-) Hedeflerle yaşamak
Günlük ve yıllık hedefleri seviyorum biliyorsunuz zaten :)

20-) Birkaç dile aşina olmak
Kızımla birlikte bende İngilizceyi temelden öğrenmeye devam ediyorum :). Daha başka dilde konuşan kişiler var onlara da aşina olmaya başladım :)

21-) Az konuşmak
yüz yüze görüştüğüm kişilerle mesafeliyim. Zamanında derdimi paylaştığım da çok zaman sonra hatırlattıkları oldu. Ne ara konu buraya geldi diye şaşırmıştım ve o son olmuştu.
az öz iyidir.

22-) Hayır demeyi öğrenmek
Bazen yapıyorum bazen yapamıyorum

23-) Şükretmek
Her gece şükrederek uyuyorum çok huzur veriyor.

24-) Kitap okumak
Şu ara başlayacağım. temizlik işi bitsin.

25-) Yardımsever olmak
Evet yapıyorum ama bana kalsın o konu.

26-) Merak etmek
Evet bazı konuları araştırmayı seviyorum.

27-) Maneviyatı anlamak
Vicdanın rahatsa gerisi boş.

28 ) Ölümü unutmamak
Bugün öleceğimi bilsem işi kesin bırakırdım :) deniz kıyısına falan taşınırdım bu çok çelişkili birşey ya yaşamak için çalışıp öldüğümüzde pişman olmak

29-) Kendine vakit ayırmak
her kendi başıma kaldığımda mutlaka dinlenirim uzaklara dalarım ve canım ne isterse onu yaparım :)

30-) Geçmişten kurtulmak
21. başlıkta bahsettiğim gibi geçmişi çok hatırlamayı sevmem. Geçmişle yaşamam

Video' yu bende izlemistim. Ve bir cok seyi zaten yaptigimi fark ettim.
Hayati kaliteyle yasamak cok guzel. Yanliz soguk su banyosu gercekten bana gorede degil.
Hatta aslinda cok istemisimdir evimde bir kuvet ama banyodan hic cikmam diye dusakabin yaptirdik
Ben bu arada utu felan yaparken ilgimi ceken tartisma programlarini felan izliyorum. Boylece dunyada olup bitenlerdende haberim oluyor.

Ben de soğuk suyla yıkanamam, yaz kış sıcak su severim. Yalnızca çıkarken ayaklarıma soğuk su tutarım kan dolaşımını hızlandırması açısından. Ütü yaparken de ya müzik dinlerim yada birilerini arayıp sohbet ederim :)

Ütüm kazanlı ütü o yüzden 1-2 parça birikmeden ütüleyeyim olmuyor. birikince de canım istemiyor.
başlayınca zaten 10 parça güzel gidiyor sonra bırakıyorum :) mola verip sonra devam ediyorum.

Soğuk suyu denemek zor ya yazın deneyebilirim de kışın zaten üşüyorum :)

Ütü yapmak zor sırf bu yüzden tülden perdeden vazgeçtim

Günaydın

Dün kahvaltıyı eşim hazırladı.
Ben kızı bayrama hazırladım. Giydirdim süsledim.
2 makine çamaşır yıkadım.
yatak odası kapalı balkonu dağınıktı. oraya girdim. kolilenecek şeyleri koliledim. 1 koli çöp çıkardım.
1 koli Verilecek eşya çıktı.
ve yatak odamın gardırobunu beyaza boyadım.
değişik bi gün oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…