Ben de çok şey eledim ama şu an yine bir kaos var evde minimalizm yaptım oldu bittilik bir süreç değil uzun bir yol ve sürekli takip istiyor. Azla mutlu olmak kitabını da tavsiye ederim güzel bir plan çiziyor
Sen şuan yeni bir hayat duzeni içindesin çok normal
Hayatımız değiştikçe yaşamı şekillendirmek gerekiyor
Sadelik bize aslında olması gereken onceliklerimizi gösteriyor yapmak veya yapmamak da senin seçimin oluyor
Yani sadelesmek dediğin gibi uzun süreç ama sadeyim yolun sonu geldi diye düşünmek doğru değil
Belli bir düzen oluşturup öncelikler ve yapmak istediğin hedefler hem kaygıyı azaltır hemde ozguveni güçlendirir
Tabi uygulamazsak sadelikte tek başına yeterli gelmez.
Sadelik bir kapı açıyor hayat bakış açımıza

Kesinlikle öyle. Benim yeni bir yol çizmem gerekecek ama her şeyi taşınmaya erteledim bakalım. O zaman toparlayacağım inşallah

youtube'ta kablo toplama fikirleri var. bence işe yarar bi şey bulursun. kullanmadığın şeyleri evden çıkar ya da ayak altından kaldır.

duvara yapışan kablo kanalları var. ona da bir bak.

mesela ben bu hayat düzenimde asla toz almak istemediğim için konsol-vitrin vs sattım.
Beni inanılmaz bir yükten kurtardı.

mesela ben bu hayat düzenimde asla toz almak istemediğim için konsol-vitrin vs sattım.
Beni inanılmaz bir yükten kurtardı.
Ahhh aynen yüksek dolapları hiç sevemiyorum bu yüzden sadece gardiroplarim yüksek boy
Girişteki dolabımda gidecekler arasında
Bazen süpürgeyle alıyorum tozları

Ahhh aynen yüksek dolapları hiç sevemiyorum bu yüzden sadece gardiroplarim yüksek boy
Girişteki dolabımda gidecekler arasında
Bazen süpürgeyle alıyorum tozları
sandalye / merdiven gerektiren hiçbir dolaptan hoşlanmıyorum ayrıca ,

Dyson'la alıyorum ben de önce. sonra silersem siliyorum. tek seferde toz alabiliyorum öyle olunca. Ama dyson'ın tasarım sorunu var bence. neden? Şöyle ki; toz alırken kısa ucu takıyorsun. toz alacaksın diyelim, tam dolaba yaklaştırıyorsun, tetiğe basınca hava motorundan çıkan hava, oradaki tozları savuruyor.
bence bu kısım geliştirilmeli.

neyse küçük bir dipnot olarak kalsın

Bende cekmeceyi açıp boşlukları geçiyorum çoğu toz gidiyor zaten.
Dolap üstüne robotu koyup süpüren varda denemedim

Bence de sadeleşmek çok uzun bi süreç, yaşam tarzı haline gelmesi gerekiyor, kendi adıma mesela azaldıkça, eledikçe önceden vazgeçemediğim şeylerden de vazgeçebilecek moda geliyorum, yok bunu veremem dediğim şeyleri gözden çıkarabiliyorum, şimdiki aklım keşke evlenirken olsaymış diyorum, ahh bu minimalizm furyası keşke o zamanlarda da olsaymış, varmış gerçi de bizim pek haberimiz yokmuş
Mikancım benim minnoş 3 aylık oldu bile, dün 3 çocukla arkadaşıma kahveye bile gittim

Ahhh umut oldun bana Normal yaşama dönülüyor yani çok şükür

Aynı şeyi ben de söylemiştim evlenirken bilseydim keşke minimalizmi diye ama ne yapalım geç olsun güç olmasın

1960 yılında sanat akımı olarak ortaya çıkmıştı minimalizm günümüzde yaşam felsefesi olarak hayatımıza eklenmiş. Son yıllarda popülerlik kazanmış.
Yani bizim yapabileceğimiz birsey yoktu yaşanması gerekti ve yaşandı

Sadelik kökeni çok farklı anlamı vardı eskiden konuyu daha sonra detaylı yazarım.
Bu bilgi ne işinize yarar bilmiyorum merak edenler okuyabilir yazarım bir ara
Birde gunluk yaşamın çıkış noktası var insanlar hergun aynı şeyi aynı zamanda yaptıklarında farkına varmislar böyle işte

Maşallah 3 aylik olmuş büyüyor minnak

Birazdan yemek hazırlığı yapacagim.
Birde aklıma gelen şeyleri kağıda dökeceğim.

Ahhh umut oldun bana Normal yaşama dönülüyor yani çok şükür

Aynı şeyi ben de söylemiştim evlenirken bilseydim keşke minimalizmi diye ama ne yapalım geç olsun güç olmasın
Dönülüyor dönülüyor hiç korkma, ben de napıcam 3 çocukla diye panikliyodum ama cidden yavaş yavaş her şey rayına oturuyor, kglar gidiyor, uyku düzeni yavaştan düzeliyor çok şükür senin de hepsi olacak, +6 kgdayım şuan, inş okul açılana kadar birazı gider çünkü jeanlerimin hiç birini giyemiyorm
Çook şükür Yazıyı paylaş bi ara okurum ben, merak ediyorum

Ben de hiç bir pantolon ve eteklerime giremiyorum 10 kilo vermem lazım gider inşallah kendiliğinden

Kütüphaneye üye olup ordan alabilir.
Çok hoşlarına gidiyor.
Benimki ansiklopedi aliyor.
Ntv 'nin tübitak ın filan.

Bu yıl kayıt olup oradan da alırız tabi
Elimizin altında da kitaplar olsun istiyorum.
Çok güzel kitaplar var.
Bizimkinin kitaplığı doldu nerdeyse.
Seri halinde okuyor genelde.
Hatta esim ikinci kitaplığı istiyor da ben erteliyorum.

Serilerden birer kitap alıyoruz beğenirse devam ediyor beğenmesek başka seriye şans veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…