Hoşgeldin :)Merhabalarrr
Topik çok güzel ve faydalı Mia sana teşekkür ederimm
Baştan itibaren bayağı bir sayfa okudum. Öğretmen olduğum için yenice tatile girdik sayılır. Dolaplarımı ve çekmecelerimi düzeltecektim. sayfaları okudukça lazım olmayan her şeyi bir süredir de kullanmıyorsan atma fikri süper ben giysi eşya vb. atma konusunda pek de iyi değildim açıkçası...
Ama işlerimi kolayca bitirememem canımı sıkıyordu.
Az önce gidip iç çamaşırlarımızın olduğu çekmeceleri deştim atılacakları attım ve katlama yöntemimi de değiştirerek yeni bir düzenleme yaptım. Harika fazlalıklardan kurtulmak çok iyi geldi. Küçük bir hurca da tatil için iç çamaşırlarımızı da hazırladım. 8 gün sonra tatile çıkacağız inşallah.
Gardolaplarıma da yarın kısmetse bakarım.
Hoşbuldum canım sağolasınHoşgeldin :)
Hoşgeldin sadece giysileri elden çıkarmıyoruz . bir hak hatırlatma da ben yapayımHoşbuldum canım sağolasın
Dün eşimin giysilerini dolabını hallettim. Bugün en zor olan kısmı benim dolabım var
Haftasonu ben de epey çekmece düzenledim. Banyoda havlular küçük bir hurcun içinde üstüste duruyordu.Her seferinde almaya üşeniyordum, hurçtan çıkarıp hepsini tek tek rulo yaptım, dolaba dizdim. İlaçları 3lü plastik çekmece kabım vardı, ona koydum, bir çok ilaç vardı, hepsi sığdı. Komidinin 5 çekmecesi de karışıktı, önce raf örtüsü kestim koydum, sonra her çekmeceyi birini misafir havlularını rulo yapıp koydum. (2 çekmeceye sığmayan havlu rulo yapınca 1 çekmeceye sığdı.) Bir çekmeceyi eşimin halı saha formalarını falan koydum, bir çekmeceye mayo, bikinileri koydum, bir çekmeceye de kışlık atkı, bere eldiven falan koydum, her şeyin belli bir yeri oldu, güzel olduHoşbuldum canım sağolasın
Dün eşimin giysilerini dolabını hallettim. Bugün en zor olan kısmı benim dolabım var
kızlar evde düzenlediğimiz yerlerin fotosunu mu atsak, örnek olur hem
İnstagramda bazı düzen sayfaları var, evin her yeri milim milim düzenli, öyle çekmece için aparatlar nerede satılıyor?
Merhabalarrr
Topik çok güzel ve faydalı Mia sana teşekkür ederimm
Baştan itibaren bayağı bir sayfa okudum. Öğretmen olduğum için yenice tatile girdik sayılır. Dolaplarımı ve çekmecelerimi düzeltecektim. sayfaları okudukça lazım olmayan her şeyi bir süredir de kullanmıyorsan atma fikri süper ben giysi eşya vb. atma konusunda pek de iyi değildim açıkçası...
Ama işlerimi kolayca bitirememem canımı sıkıyordu.
Az önce gidip iç çamaşırlarımızın olduğu çekmeceleri deştim atılacakları attım ve katlama yöntemimi de değiştirerek yeni bir düzenleme yaptım. Harika fazlalıklardan kurtulmak çok iyi geldi. Küçük bir hurca da tatil için iç çamaşırlarımızı da hazırladım. 8 gün sonra tatile çıkacağız inşallah.
Gardolaplarıma da yarın kısmetse bakarım.
Hoşgeldin sadece giysileri elden çıkarmıyoruz . bir hak hatırlatma da ben yapayım
bir gün garanti belgeleri ve faturaları ayıklama işine girişebilirsin. kullanılmayan, elden çıkan elektrikli aletler ve cep telefon faturalarının bile sakladığımı görmüştüm.
bir gün son kullanma tarihi geçmiş ilaçlara, kullanılmayan medikal ürünler,
bir gün son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ve bakım ürünleri
bir gün takı ve aksesuarlara
kırılan oyuncaklar, kullanılmayan sağlam oyuncaklar
bir gün ayakkabılığa
bir gün çanta
bir gün çocukların eski kitaplarına
bir gün eski şarj aletleri vs
başka bir gün alet çantası
nevresim takımları ve havlular
banyo dolapları
balkon ve bodrumdaki depo, ev içinde kiler vs
mutfakta kullanılmayan aletler, gereksiz sunum tabakları vs
vs vs liste uzar
her gün yarın için şurayı yapacağım diye planlarsan daha düzenli olur
sonra başa dönüyorsun, evde sürekli neyi atsam, neyi uzun zamandır kullanmadım vs diye bakarak geziyorsun
anlayacağın eşya içinde boğulmuşuz, sık taşınıyorsanız işiniz daha kolay bence
Eve pike almanin gereksiz oldugu sonucun vardim gecenlerde. Pike yerine yorganin kilifini kullaniyorum. Hem ince oluyor hem serin tutuyor. Havanin sicakligina gore de bazen icine battaniye koyuyorum.
Evdeki carsaflarim surekli yatagin kenarindan çıkıyordu. Lastikli carsaf almak yerine carsaflarimin sadece koselerine ufak lastikler diktim elimle.
Sutyen kutusu ya da baska kutulari cekmece iclerinde duzenleyici olarak kullaniyorum.
Bir gun giyerim dedigim elbiseleri dagittim. O gun gelmiyor bir turlu. En azindan birileri severek giysin modasi gecmeden.
Keske evlenirken farkina varsaydim gereksiz oldugunu. O zamanlar hersey cok gerekli gibi geliyor. Dediginiz gibi ortu olarak kullanilabilir evdekiler. Ayrica hakkaten pikeler nedense yazlik degilmis gibi geliyor bana da.pike bende gereksiz görüyorum ama 10 yıllık pamuklu bir pikem var yazın kurtarıcım gibidir.
o tarz bulsam kesin alırım ama genelde pikeler ya sert ya battaniye tarzı kışlık kullanım için sanki.
bazen örtü niyetine kullandıklarım var.
bencede atalım :9
ben mesela mutfak düzenlerini merak ediyorum..
mutfağımdan biraz şikayetçiyim..
daha ferah olsun istiyorum..
mermerim biraz kahveli minik taşlı gibi.
perdem desenli fincan vs desen var rengi kahveli ve turkuaz lı aslında çok güzel ancak perdem güneşten eridi. zebra idi..
yenileyeceğim..ve de artık zevkim değişti daha krem sade seviyorum..
halım desen morlu kahveli vs.. biraz kalın olduğu için kiri çok çekiyor ve geçmiyor..daha ince hatta yıkanabilir bir halı istiyorum..
ikeada çok güzel aparatlar var..
Keske evlenirken farkina varsaydim gereksiz oldugunu. O zamanlar hersey cok gerekli gibi geliyor. Dediginiz gibi ortu olarak kullanilabilir evdekiler. Ayrica hakkaten pikeler nedense yazlik degilmis gibi geliyor bana da.
Ne çok iş yapmışsın canımHaftasonu ben de epey çekmece düzenledim. Banyoda havlular küçük bir hurcun içinde üstüste duruyordu.Her seferinde almaya üşeniyordum, hurçtan çıkarıp hepsini tek tek rulo yaptım, dolaba dizdim. İlaçları 3lü plastik çekmece kabım vardı, ona koydum, bir çok ilaç vardı, hepsi sığdı. Komidinin 5 çekmecesi de karışıktı, önce raf örtüsü kestim koydum, sonra her çekmeceyi birini misafir havlularını rulo yapıp koydum. (2 çekmeceye sığmayan havlu rulo yapınca 1 çekmeceye sığdı.) Bir çekmeceyi eşimin halı saha formalarını falan koydum, bir çekmeceye mayo, bikinileri koydum, bir çekmeceye de kışlık atkı, bere eldiven falan koydum, her şeyin belli bir yeri oldu, güzel oldu
Mutfak içinde çatal kaşık kabım küçüktü, tüm çekmeceyi kaplayan bir kaşıklık aldım, yerleştirdim. Kuruları koyduğum dolapta da nutella kavanozlarında duran şeyler vardı, onları da eski kavanozlarıma takım onların küçüğünü aldım 12 kavanoz, hepsi aynı desende, düzenli oldu.
Evet iyi bir motivasyon kaynağı topiğimiz. Evin her yeri elden geçecek vakit buldukçaMerhaba hoşgeldin
Faydalı olabildiysek ne mutlu bize :)
Bu düzen işleri yavaş oluyor.
zamanla eşya azaldıkça pratik oluyor ve çabuk dağılmıyor.
Hem tatil bavulu hazırlamak hemde ev düzeni yapmak güzel yöntemmiş
tatil sonrası mis gibi düzenli temiz eve gelmek gibisi yok :)
Dört mevsim diyorlar ya onlar çok pratik oluyor. Kşın içine ince bir yorgan;sıcakken yorgansız... Daha çok ondan kullanıyorumpike bende gereksiz görüyorum ama 10 yıllık pamuklu bir pikem var yazın kurtarıcım gibidir.
o tarz bulsam kesin alırım ama genelde pikeler ya sert ya battaniye tarzı kışlık kullanım için sanki.
bazen örtü niyetine kullandıklarım var.
Dört mevsim diyorlar ya onlar çok pratik oluyor. Kşın içine ince bir yorgan;sıcakken yorgansız... Daha çok ondan kullanıyorum
Hoşgeldin sadece giysileri elden çıkarmıyoruz . bir hak hatırlatma da ben yapayım
bir gün garanti belgeleri ve faturaları ayıklama işine girişebilirsin. kullanılmayan, elden çıkan elektrikli aletler ve cep telefon faturalarının bile sakladığımı görmüştüm.
bir gün son kullanma tarihi geçmiş ilaçlara, kullanılmayan medikal ürünler,
bir gün son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ve bakım ürünleri
bir gün takı ve aksesuarlara
kırılan oyuncaklar, kullanılmayan sağlam oyuncaklar
bir gün ayakkabılığa
bir gün çanta
bir gün çocukların eski kitaplarına
bir gün eski şarj aletleri vs
başka bir gün alet çantası
nevresim takımları ve havlular
banyo dolapları
balkon ve bodrumdaki depo, ev içinde kiler vs
mutfakta kullanılmayan aletler, gereksiz sunum tabakları vs
vs vs liste uzar
her gün yarın için şurayı yapacağım diye planlarsan daha düzenli olur
sonra başa dönüyorsun, evde sürekli neyi atsam, neyi uzun zamandır kullanmadım vs diye bakarak geziyorsun
anlayacağın eşya içinde boğulmuşuz, sık taşınıyorsanız işiniz daha kolay bence[/QUOT
Canım sağol. Hoşbuldummm
Biz taşınırken genel bir atma işlemi oluyor faturalar vb. Ama bu yaz tatilinde 3. yıldır aynı yerdeyiz daha ince eleyip sık dokuyarak eleme yapacağım silerim temizlerim düzeltirim ohhh miisss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?