Ben yatak oyuncak toplamasindan vazgeçtim artık. Ellerini sabunla yikasin bişey yedikten sonra ellerini koltuğa kapıya silmesin yeter
Aynen öyle
Yatağını toplarım sadece çünkü yorganı düzgün yapamadığı için memnun kalmıyor bana söylüyor
Diğer işleri kendi yapar ama aşırı dagilmissa arkadaşları gelince dağılıyor o zaman yardım ediyorum toz alırken veriyorum eline bez
Robot supuruyor arada vileda yaparım bu kadar
Ellerini yıkar çoğunlukla diş fırçalama konusunda uyaririm sadece
Az önce banyo yaptı ben sadece saçını iyi durulamış mi onu kontrol ediyorum sırtını kremliyorum ve odasından çıkıyorum kendi giyinir kremlenir.
Ama banyo zamani demezsem banyo yapmak aklına bile gelmez ayda yılda kendi söyler

Mesela bir işi kendi yaparsa vayy level atladın süpersin derim oyun gibi anlatıyorum.
Hala yapmadigi şeyler var tabi ama takılmıyorum.
Ben anlatıyorum ona hikaye gibi yada kendi sorumluluklarımı anlatıyorum şuan saçımı taramam gerek yüzümü yikamam gerek oh çok güzel oldu iyi geldi gibi.
Çocuklar görsel algıyı daha çok örnek alır ve aşırı zeki hisleri kuvvetlidir.

Valla bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede bilemiyorum.
kaç kitap okudum bununla ilgili bilmiyorum.

kural nedir?
evdeki kurallarınız ne?
Bizim evde uyku saati, bide ekran saati esnemeyen kurallar onun dışında kurallarımız yok gibi sanki. Dişlerini fircalamasini felan hatırlatıyorum sürekli. Legolarini çok dagitiyo mesela en son atmakla tehdit etmek zorunda kaldım ondan sonra LEGO oynamadan önce sürekli izin almaya başladı benim amacim izin alarak oynaması değildi aslında yanlış anladı
Bide büyüklerine saygı dedin ya saygısızlık değil ama çok açık sözlü ona da engel olmak istemiyorum duygularini ifade ettiği için yanlış mı yapıyorum?

Bende toz alırken ona bez veririm çiçekleri birlikte sulariz öz bakım konusu biraz sıkıntılı ama kendi işini yaptığında sözle taktir etmediğimi farkettim sen yazınca bende öyle yapayım bugünden itibaren başlıyorum

Ben yatak oyuncak toplamasindan vazgeçtim artık. Ellerini sabunla yikasin bişey yedikten sonra ellerini koltuğa kapıya silmesin yeter
Geçen odasına girdim duvarında siyah iki parmak leke .
Dedim bu ne söylemedi sonra anladım yemekteki et dişine takılmış almış onu duvara sürmüş. Hemen siliyorsun dedim sildi.Daha geçen sene boyanmisti odası. Eşime bu sene yine boyayalim diyordum.

Açık sözlülüğü karşıdakini bozmak şeklinde değilse elleme
Ama diğer türlü herkesle her şekilde konuşulmayacağını da bence öğrenmeli çocuklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…