Hiç öyle olamıyorum hep işgence bana çamaşır. Ayır yıka ser topla ütüle katlaÇamaşır katlamak çoğumuza hatta bana işkence gibi gelmiştir.
konmari kitabı diyorki.
çamaşır katlamak terapi gibidir.
her eşyaya dokunur enerji hissedersiniz.
kıyafetteki her ayrıntıyı keşfeder böylece yıpranan yerleri görebilirsiniz. giyip giymeyeceğinize karar verirsiniz.
O an için sadece yaptığınız işe odaklanın ve keyif alın.
ben dün her zamanki gibi rutinlerimi yaptım.
bu kez bir an önce bitsede otursam diye düşünmeden.
salata yaparken bile keyif aldım. özen gösterdim.
kızımı yıkarken onunla birlikte eğlendim.
ve huzurla uyudum.
Eşimle şuan düşüncemiz ortak seneler sonra değiştirince kesinlikle ikea düşünüyoruz...aslında o zaman da ikea alacaktık eşim taktı onlar sunta dan yapıyor biz aynısını mdf yaptıralım diye sanki 30 sene kullanıcaz işte o zaman ev eşyaları konusunda bilgisiz olduğum için umursamadım benim için artık kullanım alanı önemli bol bol çekmece ve sürgülü sepet...askı kısmı ortada ve küçük bir alan olmalı asılacak şeyler benim giyim tarzıma göre çok az spor giyiniyorum çünkü eşimde spor giyiniyor...
Şimdiki dolabımda benim tarafımda ve eşimin tarafında kocaman askı yerleri var raf ve çekmece çok çok az bu yüzden istediğim düzen sağlanamıyor..
Hiç öyle olamıyorum hep işgence bana çamaşır. Ayır yıka ser topla ütüle katla
Sabahtan beri çamaşır selesinin dibini görcem diye ha bire çamaşır yıkayıp asıyorum
Tam da çamaşır olduğu gün bu ödev hiç iyi olmadıbugün ki ödevini unutma yaptığın işlerden mutluluk duy :)
şöyle düşün o çamaşır katlama işini istesen de istemesende yapıcaksın.
niye keyfini çıkartmıyosun ...
Nevresimleri ben de pazara bırakıyorum ki eşim taksın :)Dün Pazar’dan aldığım yeşillikleri yıkadım dolaba attım
Zeytinyağlı pırasa pişirdim
Evi süpürdüm
Yarına çamaşır ve ütü var ayrıca nevresim de değiştireceğim
Yeşillikleri yıkayınca kaç gün dayanıyor dolapta çabuk çürüyormuş sanırımDün Pazar’dan aldığım yeşillikleri yıkadım dolaba attım
Zeytinyağlı pırasa pişirdim
Evi süpürdüm
Yarına çamaşır ve ütü var ayrıca nevresim de değiştireceğim
Ben 70 kilo ile hamile kaldım. 74 kilo ile doğuma girdim. Kızım 3.300 gr doğdu. Şu an 65 kiloyum.
Hedefim 58-60 aralığına inmek ve orada kalmak, inşallah başarabilirim.
Benim her iki hamileliğimde de tatlı şeyler yiyince mide bulantısı oldu. Bu nedenle şekerden uzak durdum. Az kilo almamı sanırım bu durum sağladı.
İlk aylarda çok kustum ve hiç birşey yiyemedim. Sonrasında yediklerime dikkat ettim ama doktor metabolizma ile ilgili olduğunu söyledi. İlk hamileliğimde de 5 kilo almıştım.Ben de ilk hamileliğimde 13 kg almıştım. Az aldım diye gurur duyuyordum kendimle.. bu kadar az kilo alanı da ilk defa duydum, nasıl oldu peki ? :)
İlk aylarda çok kustum ve hiç birşey yiyemedim. Sonrasında yediklerime dikkat ettim ama doktor metabolizma ile ilgili olduğunu söyledi. İlk hamileliğimde de 5 kilo almıştım.
Şu ara yeni taşınmış olmanın da ekmeğini yiyorum temizlik konusunda, tek derdim çekmecelerden elenecek olanlar. Bi ara şu giyinme odasına el atmam lazım ama korkuyorum elime geçen her şeyi vericem sanki diye :)
Bi de bi kutu kaldı, içinde garantiler yedek parçaların vs durduğu onu toparlamam lazım, bi de anneme gidecek eşyalar hala duruyo doğacak kızımın odasında, onları götürüp oraya da el atmam lazım.
Çokta boşta değilmişim aslında ama hafta içi sadece Evi toparlasam kar oluyo. Hafta sonu da ne yapacağımı şaşırıyorum işte. Keşke bol bol vaktimiz olsa.
Ohh sonunda yığdırdım
Sabah kalktım balkonu yıkadım çamaşır serdim. Oturma odası topladım kahvaltı hazırladım. 11 gibi yeniden kalkıp süper hızlı bir şekilde kalan odaları toplayıp süpürge yapacağım inşallah
Yaaa çok güzel olmuş
Benim çekmecem çok az. Bu işe yaramaz kocaman dolabı atıp 8 çekmeceli şifoniyer alsam daha çok iş görecek
Harika
[/QUOTE]ya cidden cekmecelı dolaplar cok daha kullanısşı bence de, kızımın da oğlumunda gardroplarından cok o büyük çekmeceli şifonyerlerini kullanıyorum, e gardrop almasan da olmuyor, bu gardrop dızaynlarının revıze edılmesı gerek artık, daha bol çekmeceli olması gerek...
Yaaa çok güzel olmuş
Benim çekmecem çok az. Bu işe yaramaz kocaman dolabı atıp 8 çekmeceli şifoniyer alsam daha çok iş görecek
Harika
Çok iş yapmışsın ben o kadar yapamadım
Verilecekleri boş odaya koydum ayıklayıp gidecekler
Yeşillikleri yıkayıp kurutuyorum ardından kağıt havlu sererek saklama kaplarına koyuyorumYeşillikleri yıkayınca kaç gün dayanıyor dolapta çabuk çürüyormuş sanırım
Perde oldum olası sevemedim şimdi ki evimizde de hiç perde yok. Yurtdışındayım. Burda gerçekten perde kullanan çok az.Bu arada bizim tüm evde salon hariç zebra. O tüllerle hiç aramın olmadığını annemin evindeyken anlamıştım Allah’tan da eşimde hiiiç sevmiyor. Salonum da çift mekanizmalı perde, bana kalsa onu da zebra yapacaktım ama evimiz hem 3. Kat hemde çok hareketli bi yere bakıyor olunca çok ortada oluruz diye perdecimiz yapmadı :)
Yerlere kadar perde, yanlarda fon, altta güneşlik amaan anneme gidince boğuluyorum resmen.
Bu tlc de falan evler var bakıyorum yurt dışında perde bile yok sanki, halı da öyle çok önemli değil, valla ferah ferah ne güzel yaşıyorlar. Biz bayılıyoruz Saray gibi varaklı altınlı şatafatlı evlere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?