Aynen hele benim kız dağınık seviyor son zamanlar. Kendi yatağından başlayıpbütün yatakları boza boza, ışıkları açıp kapıları kapatıp oturma odasına geliyor.3 yıl önce dağınık diye sinirlenirdi içine ne kaçtı bilmiyorum
Bir benzetme yapardım da ban yemiyim2 metre kumaş 695 tl dediler
He 95 i de var
Ben de kullanmıyorum. Yorganı da düzeltmiyorum bi daha bozuluyorYatak örtüsü kullanmayan bi ben varım herhalde :)) ben yatağın üstünü hiç örtmüyorum. Yorganı bile katılıyorum kenara koyuyorum. Çünkü yıllar önce okuduğum bir yazıya göre yorgan altında kalan bakteriler daha hızlı çoğalıyormış. Bu sebepten yatağın üstü açık şekilde odanın havalandırılması gerekiyor. Ben de hep böyle yapıyorum yıllardır.
Yatak örtüsü kullanmayan bi ben varım herhalde :)) ben yatağın üstünü hiç örtmüyorum. Yorganı bile katılıyorum kenara koyuyorum. Çünkü yıllar önce okuduğum bir yazıya göre yorgan altında kalan bakteriler daha hızlı çoğalıyormış. Bu sebepten yatağın üstü açık şekilde odanın havalandırılması gerekiyor. Ben de hep böyle yapıyorum yıllardır.
Ben de kullanmıyorum. Yorganı da düzeltmiyorum bi daha bozuluyor
Ama araştırmalara göre sabah yatağını düzenleyenler daha enerjik oluyormuş gün içinde.
Eşim benden sonra kalkarsa düzenler gider. O çok düzenli:)Eşimle kızım benden sonra kalktıkları için düzeltemiyorum eve gidince yapıyorum :)
Sonradan bozulursa uğraşmıyorum
Ben de kullanmıyorum ama çarşafı düzeltip yorganı 2 ye katlıyorum o kadarBen de kullanmıyorum. Yorganı da düzeltmiyorum bi daha bozuluyor
Ama araştırmalara göre sabah yatağını düzenleyenler daha enerjik oluyormuş gün içinde.
Başlık açılalı epey olmuş ben bugün daha yeni görüyorum :) minimal yaşama geçmeyi düşündüğümden mi farkettim acaba , hani ilgiler algıyı etkiler misali :) benim durumum şöyle. Bekarken ailemden ayrı bi şehirdeydim ve bildiğin bi ev düzenim vardı yani ev için ne gerekliyse. Eşim de ailesinden ayrı benim bulunduğum şehirdeydi onun da bi ev düzeni vardıevlendik ve 2 evin eşyasını bi eve tıkıştırdık :) normal evlenen bi çiftin düzen oluşturmasından daha zor oldu çünkü çok kalabalıktı eşyalar, birazcık attım minimalleştim zannettim. Ha bugün yapayım devamını ha yarın derken 2,5 yıl geçti. Şimdi 15 günlük bebeğim var ve benim kesinlikle minimal yaşama geçmem lazım. Düşünün evde 2 tane çamaşır makinesi, 2 buzdolabı, 2 sehpa takımı gibi herşeyden çift çift vardı :) çamaşır makinesinin birini sattım, yeni ve büyük buzdolabı aldım ,şuan 3 buzdolabı var evde allah akıl fikir versin bize bekarlık buzdolaplarını satacağız , bunun dışında kışlıkları kaldırırken giymediğin dünya kadar şeyi atacağım. Beni gaza getirin kızlar evim sapsade olsun istiyorum doğum yapalı 15 gün oldu şuan başlayamıyorum da biraz daha dinleneyim soğuklar bitsin başlayacağım
Ben de minimal yaşama geçmek istiyorum sürekli de kıyafet veriyorum fakat evde eşya çok
günaydınlar.
dün banyo temzilendi.kendi odamdan devam ediyorum.eşimin çoraplarına daldım.10 çift çorap çöp.10 tane daha ayırmıştım.eşime yakalandım.kabası gitti en azından.mutfagı toparlarken kaşık çatal bıçakların olduğu 2 ayrı bölümü temizledim.3-4 parça kalktı.7 parçada ordan çöpe kavuştu.bahar temizliğinde mutfağa detaylı ayrı gireceğim.
aslında çok ses etmez ama atıyorum abisi bi kazak hediye etmiştir yıllar öncesinden ona çok fazla maneviyat yükler.bazı şeyleri o görmeden halletmem daha mantıklıEşin atmayı sevmiyorsa olaylar daha ağır işliyor ama alışıyorlar :)
Ben bugün sınavları okuyup notları gireceğim ama oğlum izin verirseBugün iş yeri hedefimde 3. günüm
İşlerin düzenli yapmanın verdiği huzuru sevdim.
ama işler bitmiyor azalmıyor. Hatta çoğalıyor.
Demek ki önceden yüzeysel yapıyormuşum
Bu yıl başında verdiğim söz gibi -kendime yakıştığı şekilde çalışmak - maddesini de gerçekleştirmiş oluyorum.
okumaktan başka çare yok :)bide ben geçmiş çok okuyamıyorum.ilk denedim okudum biraz ama sıkıyor beni.mutlaka geçmişten faydalanacağım yorumlar vardır.napsam bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?