Bizimkide öyle düzenli görse bozuyor.
Annem de gayet düzenli, çocuk bize gelince değişiyor.

Yatak örtüsü kullanmayan bi ben varım herhalde :)) ben yatağın üstünü hiç örtmüyorum. Yorganı bile katılıyorum kenara koyuyorum. Çünkü yıllar önce okuduğum bir yazıya göre yorgan altında kalan bakteriler daha hızlı çoğalıyormış. Bu sebepten yatağın üstü açık şekilde odanın havalandırılması gerekiyor. Ben de hep böyle yapıyorum yıllardır.

Ben de minimal yaşama geçmek istiyorum sürekli de kıyafet veriyorum fakat evde eşya çok

Ben de kullanmıyorum. Yorganı da düzeltmiyorum bi daha bozuluyor
Ama araştırmalara göre sabah yatağını düzenleyenler daha enerjik oluyormuş gün içinde.

Tamamen boş bir yatak görmek istemem sanırım.
Düz beyaz nevresim ve üzerine örgü,keten veya kadife örtü isterdim.
zamanla inşallah :)

Ama araştırmalara göre sabah yatağını düzenleyenler daha enerjik oluyormuş gün içinde.

Eşimle kızım benden sonra kalktıkları için düzeltemiyorum eve gidince yapıyorum :)
Sonradan bozulursa uğraşmıyorum

Ben de kullanmıyorum ama çarşafı düzeltip yorganı 2 ye katlıyorum o kadar

Başlık açılalı epey olmuş ben bugün daha yeni görüyorum :) minimal yaşama geçmeyi düşündüğümden mi farkettim acaba , hani ilgiler algıyı etkiler misali :) benim durumum şöyle. Bekarken ailemden ayrı bi şehirdeydim ve bildiğin bi ev düzenim vardı yani ev için ne gerekliyse. Eşim de ailesinden ayrı benim bulunduğum şehirdeydi onun da bi ev düzeni vardı evlendik ve 2 evin eşyasını bi eve tıkıştırdık :) normal evlenen bi çiftin düzen oluşturmasından daha zor oldu çünkü çok kalabalıktı eşyalar, birazcık attım minimalleştim zannettim. Ha bugün yapayım devamını ha yarın derken 2,5 yıl geçti. Şimdi 15 günlük bebeğim var ve benim kesinlikle minimal yaşama geçmem lazım. Düşünün evde 2 tane çamaşır makinesi, 2 buzdolabı, 2 sehpa takımı gibi herşeyden çift çift vardı :) çamaşır makinesinin birini sattım, yeni ve büyük buzdolabı aldım ,şuan 3 buzdolabı var evde allah akıl fikir versin bize bekarlık buzdolaplarını satacağız , bunun dışında kışlıkları kaldırırken giymediğin dünya kadar şeyi atacağım. Beni gaza getirin kızlar evim sapsade olsun istiyorum doğum yapalı 15 gün oldu şuan başlayamıyorum da biraz daha dinleneyim soğuklar bitsin başlayacağım

Günaydın ve hoşgeldin :)
Bebeğin sağlıkla büyüsün İnş.
Kendini hazır hissettiğinde sana tavsiyem küçük parça eşyaları evden çıkartmaya başlaman. kıyafetleri incele, mutfak eşyalarını, çekmeceleri
Daha sonra kutulama ve katlama yöntemlerini araştırman
her eşyanın bir yeri olması.
bu şekilde 3-4 defa ayıklama yapman . Bu süreç 1-2 yılı bulabilir.

Büyük eşyalarsa satıldıkça elden çıkar bu süreçte.

3 buzdolabı iyimiş :)

Ben de minimal yaşama geçmek istiyorum sürekli de kıyafet veriyorum fakat evde eşya çok

Sürekli eşya verip yerine yenisini alıyorsundur büyük ihtimal :)
yada yeterince ayıklama yapmıyorsundur.

kategori şeklinde ilerleyebilirsin.
mesela bütün pantolonları çıkart hepsine tek tek bak.
içlerinde lekeli veya bedeni olmayanı içine sinmeyeni ayır.
mutfakta bardaklara bak misafir ne aralıklarla geliyor sana ne kadarı yeterli gelir düşün ve uygula.

Ahh neler attı bu mia neler :)

Bugün iş yeri hedefimde 3. günüm
İşlerin düzenli yapmanın verdiği huzuru sevdim.
ama işler bitmiyor azalmıyor. Hatta çoğalıyor.
Demek ki önceden yüzeysel yapıyormuşum
Bu yıl başında verdiğim söz gibi -kendime yakıştığı şekilde çalışmak - maddesini de gerçekleştirmiş oluyorum.

günaydınlar.
dün banyo temzilendi.kendi odamdan devam ediyorum.eşimin çoraplarına daldım.10 çift çorap çöp.10 tane daha ayırmıştım.eşime yakalandım .kabası gitti en azından.mutfagı toparlarken kaşık çatal bıçakların olduğu 2 ayrı bölümü temizledim.3-4 parça kalktı.7 parçada ordan çöpe kavuştu.bahar temizliğinde mutfağa detaylı ayrı gireceğim.

Eşin atmayı sevmiyorsa olaylar daha ağır işliyor ama alışıyorlar :)

Eşin atmayı sevmiyorsa olaylar daha ağır işliyor ama alışıyorlar :)
aslında çok ses etmez ama atıyorum abisi bi kazak hediye etmiştir yıllar öncesinden ona çok fazla maneviyat yükler.bazı şeyleri o görmeden halletmem daha mantıklı

Ben bugün sınavları okuyup notları gireceğim ama oğlum izin verirse

nisan ayı yapılacaklar
.En az 1 kilo ver
-Günlük 2 litre su iç
-kışlıkları ayır
-Yatak odası çekmecelerini düzenle.fazlalıkları at
-çocuklarla parka git yada aktivite (4 defa)
-Günlük plank ve squat
-Bilgisayardaki fazlalıkları sil
-Bitki yetirştir
-Kumbara tut
-vestiyeri düzenle
-aile olarak 4 defa resim yap (mandala)
-10 parça utu yap
-çocukların odasını değiştir
-namazları düzene koy
-kuran okumaya başla
-1 kitap oku
-en az beş oyuncak arabayı kaldır

normalde bizim evde herkes kendininkini ütüler.işe çıkarken yada bi gün önceden ne giyilecekse .bu ay için 10 parça düşündüm.yavaş yavaş düzene koyacağım.olmadı 10 parçada eşim kendininkilerden ütüler toplam 20 parça.

tecrübeli arkadaşlar bakın bakalım nasıl listem

bide ben geçmiş çok okuyamıyorum.ilk denedim okudum biraz ama sıkıyor beni.mutlaka geçmişten faydalanacağım yorumlar vardır.napsam bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…