Bütçe

Şu aralar bütçe konusunu araştırıyorum.
Bir video izlemiştim ayda 2000 tl ile geçinen birisi 1900 tl ile de geçinebilir.
o yüzden ayda 100 tl biriktirmeye karar verdim.

yalan yok birikim yapamıyorum mutlaka harcıyorum.
o yüzden açılmayan kumbara aldım :)
her ay içine 100 tl atarak başlayacağım.
sonra elime geçen exra para olursa onlarıda atacağım :)
Şu birikim işini çözmeliyim.

ben elinde para tutamayan biriyim.para biriktiremem aslında çocukken annem çok güzel alıştırmıştı günlük okul harçlıklarımızı biriktirirdik.yaklaşık 4-5 aydır 100 tl kenara atmaya çalışıyorum.aslındda harcamalarımı kıstım birazda ondan.normalde bizim kesemiz bir eşimle.alınan alnırı verrilen verilir kenara atarız biraz çocukların geleceği için kalanı ikiye bölüp harçlık yaparız kendimize..onun dışından kendiminde kenarda azda olsa param olsun istiyordum.elime kalan paradan atıyorum şuan.önce ayda bir çeyrek işine girmiştim yürütemedim.şuan bişeye başlarsanız toplu olarak bende varım

Bu aralar bu konuda hic birsey yapamiyorum.
Esim ameliat oldu dizinden. Sonuc itibariyle butun is bana kaldi.
Teknolojinin gozunu seveyim, artik market alisverisini bile online yapip aksam kapina getirtebiliyosunuz.
Keseye zara belki ama zaman konusunda ciddi anlamda tasaruf yapiyorum. Birde ordan oraya siseleri tasiyacagim diye yorulmuyorum.. Derkeeen bu aralar ciddi anlamda biriktirme konusunda zorluk cekiyorum.
Minimal yasam dedik ama yine uste basa harcamalar yapmis bulunmaktan utaniyorum.
Haftaya 2 hafta tatilim. Giymedigim kiyafetleri ayiracagim, hatta verecegim kisiyi direkt olarak buldum.
Dolabim hava alsin. Isler gercekten bitmiyor. Evime az esya aliyim dedim ama ameliattan sonra
gecmis olsuna gelenlerin cogu cicek bocuk biseyler getirince ev yine dolup tasti..

Katılım olursa toplu birikim yapabiliriz.
ama çeyrek falan değilde 50-100 tl :)

Geçmiş olsun canım Allah tez zamanda iyileştirmeyi nasip etsin.
Şuan senin için en iyisi zaten online alışveriş yapmak.

kıyafete harcananlara üzülüyorum. Bazen başka topikte görüyorum işte 3000 tl yemek takımı alacakmış bir çok şey yazmak istiyorum yazamıyorum.
Milletin tepesine tebelleş olacağım yakında

Birikim yapalım diyorsan kumbaranı kap gel :)

çeyrek işi yaş zaten.şuan sıkıntı yani ayda o kadar para atmak.ama 100 iyidir bence

Birde ben ne zaman altın alsam eşim borç alıyor bazen parça parça öder anlamı kalmaz bazen öderim der ödemez
altından soğudum o yüzden.
Birikim az olsun sağlam ilerlesin yeter :)

Birde ben ne zaman altın alsam eşim borç alıyor bazen parça parça öder anlamı kalmaz bazen öderim der ödemez
altından soğudum o yüzden.
Birikim az olsun sağlam ilerlesin yeter :)
kesinlikle katılıyorum.bende de öyle olmuştu.tamam kullanıyoruz eşim borcuna sadıktır yerine koyar ama olmuyor yürümüyor yürütemiyorum az olsun bizim olsun diyorum ben.eşiminde çok haberi olsun istemiyorum açıkcası.

Aynen bu kez gizli yürüteceğim bu işi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…