lindalinda biz de dışarıda haftada 3-4 kez yiyen bir aile iken şu an 2 haftada bir civarına bunu çekmeyi başarabildik. Kendi sürecimi yazayım belki faydası olur.

Ben önce önüme bir kağıt kalem koyup “Dışarıda Yemek” diye bir başlık attım. Kağıdı 4 kareye ayırdım. Üst sol kareye dışarda yemeği sevdiğim yiyecekler başlığını yazdım. Bu sevdiğim yiyeceklerden hangileri benim için vazgeçilmez hangileri olmasa da olur ve hangilerini sağlık açısından yememem gerekli onları belirledim.

Hemen yanındaki kareye “Dışarıda yemek yeme nedenleri” diye bir başlık yazdım. Tek tek tetikleyen faktörleri belirledim. Evde yemek olmaması, regl, can sıkıntısı, sosyalleşme ihtiyacı gibi şeyler yazdım.

3. kareye “Neyi değiştirmek istiyorum” başlığını yazdım. Mesela Hamburger yemek istemiyorum. Mecburen dışarda yemek istemiyorum gibi.

Son kareye ise “Nasıl Yapacağım” diye bir başlık attım. Burada yazdığım aksiyonların nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik olmasına dikkat ettim.

İlk uygulamaya başlarken hedefin küçük olması önemli. Benim ilk hedefim haftada 3 gün dışarda yemeği 2’ye çekmekti. 2 ay kadar 2’de kaldım. Sonra haftada bire çektim. En son 2 haftada bire kadar geldik.

Ben dışarda yemek yemeyi seven bir insan olduğum için bunu hayatımdan komple çıkarmak ya da süreyi daha fazla uzatmak istemiyorum.

2 haftada bir dışarıda yiyeceğim şeyi planlıyorum ve gidip düşündüğüm şeyi yediğimde ne verdiğim paradan ne aldığım kaloriden rahatsız oluyorum. Büyük bir keyifle yemeğimi yiyip 2 hafta sonra ne yesem acabayı düşünmeye başlıyorum:)

Dışarda yemek yeme süremizi 2 haftada bire çekmenin, bütçemize ve yaşadığımız mide problemlerini düzeltmeye epey katkısı oldu.

Oturup sorunu kağıda dökmenin ve kafanda dönüp duran düşünceleri yazılı hale getirmenin de çok faydası olduğunu düşünüyorum.

Çocuk olunca mecbur değişir o, benim dönüm noktam oğlum doğunca oldu. Yoksa ben de severdim dışardan yemeyi ama artık yerken aklımda bin tilki dolaşıyor. Hijyenik mi ne kadar katkı maddesi var, nasıl bi yağda kızartılmış, vs. Vs.

1,5 yıl aşcı yanında çalışmıştım. Belki bu yüzden seviyorum yemek yapmayı elimde hızlıdır.
yani demek istediğim kursa gitmen çok faydalı olur :)
Ben üniversite bitip atandığım ilk yıl başladım yemek yapmaya bi sene sonra da evlenince iyice kendimi geliştirdim annem sağolsun sokmazdı mutfağa 6 yıldır yemek yapıyorum ama çok seviyorum gerçekten. İnşallah kursa gitmeyi çok istiyorum ya da 2 yıllık aşçılık bölümü okumayı düşünüyorum artık hangisi olursa ama zamanı var

elecda cevabın için teşekkür ederim dediklerini yapmaya çalışacağım benim için haftada 1 e düşürmek bile bir mucize gerçekten. dediğin gibi hem aşama aşama gidilmeli hem de bi yere yazılmalı neden niçin soruları ile birlikte. :)

bebiş gelse de değişse valla bi an evvel :)

Elecda benim alışveriş, ev düzeni, bulaşık sorunlarıma da el atsana

Elecda benim alışveriş, ev düzeni, bulaşık sorunlarıma da el atsana
dur ona da ben el atayım canım :)
bulaşık sorunu mermerde hiç bulaşık bırakmam ne çıkarsa hemen bulaşık makinasına koy plastik vırt zırt tencere falan ayırmam sudan geçirir hop makinaya isterse hepsi çizisin umrum olmaz sadece yeterki on dakikadan fazla kalmayayım mutfakta.
hızlı ve pratik ol dicem de kaç çocuklu kadınsın sen beni bile cebinden çıkarırsın vallaha
wc ye giderken bi de mutfağa uğrarım ortada bi şey varsa kaldırır öyle gelirim ama çocuk yok tabi bende etkisi büyüktür eminim.
ev düzeninde de ben her gün 1 oda toplamayı denedim bi dönem acayip etkili bi şey kızlar
sadece bugun mesela yatak odasını toplayın tozunu alın başka iş yapmayın
öteki gün oturma odasını toplayın öyle öyle hafta içi bütün işler bitiyor hafta sonu bize kalıyor :)

konuyu çok beğendim
hepimiz zaman zaman haddi aşıyoruz, bunun farkına varıp düzelmek için gayret etmek çok güzel bir hareket.
benim bir boş odam var arkadaşlar keşke adı gibi boş olsa. bi tane a101 dolabı var güya ıvır zıvırımı toplasın diye almışım ıvır zıvırlar içine sığmadı. bir de kitaplık var o odada kitaplar da içine sığmadı. o iki dolabın da üstü falan hep dolu . mutfağımda da kullanmadığım ikinci bir günlük takım var ve tabi pasta tabakları kaseler vs ,
giysi meselesine gelince çok giysi almamaya çalışırım. 7 senedir kilom değişmediği için sorun yaşamıyorum. işyeri klasik kıyafetlerinden kullanmadıklarımı verdim. ama ev kıyafetlerini pek atamıyorum.
2 senelik evliyim ona rağmen azaltmak istiyoruuummm

Plastiklerimi koyamıyorum.
Akşam bir tane bile bulaşık bırakmadan yattım. Yıkananları bile kuruladım.
Sabah çocuklara pankek yaptım. Kahvaltı hazırladım. Sonra oğlan limonata istedi ona limonata yaptım. Kızım çok bişey yiyemiyor ona çorba kek yaptım hepsinin bulaşığı 2 saattir mutfakta duruyor.
Şu an bebeği emzirirken, oğlanı sallıyorum bi yandan size yazıyorum. Çok marifetliyim aslında

wowww bu saydıklarını ben bi günde yapsam pertim çıkar vallaha demiştim beni cebinden çıkarırsın diye
bizim evde sabah kahvaltı olayı yok iş yerine tost ya da sanviç tarzı şeyler götürürüz
öğlen zaten evde yokuz
akşama da tek çeşit sadece yemek
fırın hiç açılmaz hemen hemen çünkü bu ara ciddi anlamda kilo problemi yaşıyoruz eşimle
ee öyle olunca haliyle aman aman bi bulaşık da çıkmıyor. sen şimdi yazınca vaay be dedim :)

Daha akşam için yemek salata yapılacak evde yemek yok

AY çok sağol canımmm
Ama şimdi sen benim plastiklerimi atarsın
sen atma dersen atmam plastik dedim gene demi
tupper o tupper nasıl yazıldığını bile bilmiyorum evimde bi tane bile yok ki :)ay siz benim mutfağın dolapların içini görseniz bu kız yaşamıo dersiniz

Hoşgeldin :)
Sana tavsiyem ıvır zıvır dolabını ayıklaman gerçekten lazım mı tekrar kullanır mısın eşyaları düşünmen.
Okuduğun kitapları tekrar okumayacaksan ayıklama yapabilirsin.
Ev kıyafetlerini neden atmıyorsun ?

sen atma dersen atmam plastik dedim gene demi
tupper o tupper nasıl yazıldığını bile bilmiyorum evimde bi tane bile yok ki :)ay siz benim mutfağın dolapların içini görseniz bu kız yaşamıo dersiniz
tapır onlar anka kızacak yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…