Selam kızlar bir süredir sizleri okuyorum :)
8 aylık evliyim ,çalışıyorum evde eşyalar yeni olduğundan evde düzenli olduğundan sadece temizlik kısmını yapmaya çalışıyorum.Şimdilik herşey düzenli , bolca misafir ağırlıyorum. Birikim adına her ay bireysel emeklilik ödüyorum.205₺ oldu son bir kaç aydır.7 yıldır sistemdeyim biriksin.Bir de kredi çektim 1060 usd almıştım.Kredi nasılsa ödeniyor takılarımız da duruyor.İlerisinde ev alımı için kullanacağız inşallah.2 yıl borç ödemekle geçer sonrasında rahatız inş.Bebek de istiyoruz hayırlısı ile çok bekletmeden gelir inş.

Hoşgeldin ben seni tanıyorum zaten tr_lelli min topiğinden :)
O zamanlar düğün telaşın vardı sonra neler yaptın bakmadım
İnş Bebek ve ev hayırlısıyla nasip eder canım.
İlk zamanlar borç ödemek baya zorluyor ama borçsuz evlenen görmedim daha :)

Merhaba,
Ne güzel bir topik burası bir süredir ara ara takip ediyorum sizleri. Umarım yeni bir kızçeye daha yeriniz vardır.

Ben de geçen sene Marie Kondo'yu okuyarak yavaş yavaş sadeleşme işlerine başlamıştım ama ne yazık ki hala evden çıkarmam gereken çok şey var. Şu ara biraz sağlık sorunlarım var o yüzden evdeki büyük tadilatı erteledik, sağlığıma kavuşursam tadilat sonrası her şeyi yeniden düzenleyeceğim.

Onun dışında asıl minimalist bakmak istediğim konu ev temizliği. Rahatsızlığım alerji kaynaklı ve son dönemde de sağlık sorunları nedeniyle home office çalışıyorum 10 yıllık ofis hayatından sonra. Haliyle evde olunca ve bir de alerji meselesi olunca durmadan ev temizlemek toz almak istiyorum, öyle ki evle uğraşmaktan iş yerinin işlerine zor zaman ayırıyorum.

Bunun normal olanına dönmem ve ev işleri ile ofis işleri arasındaki dengeyi kurmam lazım bir an önce.
Bu topikte adım adım hem sağlığa hem de "normal" düzene doğru sizlerle birlikte yürüyebilirim inşallah.

Kural yok
Önemli olan evinde mutlu hissetmen
kullanışlı ve pratik temizlenmesi.
sana ailene vakit kalması
Insallah oyle olucaz evlenirken mobilyalarimizi pekde istedigimiz gibi secememistik simdi yeni evle birlikte yenilemek istiyoruz birde cocuk odasi alalim dedik tasinir tasinmaz hepinizden dizayn icin ve ne kadar minimal duzeyde duzen kurabilirim onun icin fikir isteyecegim

Hoşgeldiniz umarım tekrar sağlığınıza kavuşursunuz.
Herşeyden önce sağlık, mutluluk gerisi zamanla oluyor.
kızımın da toza alerjisi var herşeyi anti alerjik seçmeye çalışıyorum
tüysüz halılar stor perdeler gibi
etrafta az eşya var
tabi değiştirmem gereken eşyalar var.

Sizde ufak ufak etrafta duran temel eşyalar dışındakileri eleyerek başlamanız :)

hımm nasıl tarz seviyorsunuz çocuğunuz kaç yaşında.

Hoş buldum çok teşekkür ederim :)

Ben de dediğiniz gibi evde her şeyi anti alerjik yaptım bu süreçte büyük şeyler kaldı geriye.
Kütüphanem mesela, çalışma odamın duvarları tavandan yere kitaplık ve zamanında nedense kapaklı bir model yerine açık yaptırmayı tercih etmişiz. Haliyle inanılmaz toz tutuyor. Yarısından çoğunu boşalttım, kolilerce kitap bağışladım şu an sadece birkaç raf dolu geri kalanları boşken temizlemek kolay oluyor ama şu tadilat işine girişebilirsek kapaklı ve daha küçük bir modelle değiştireceğiz. Zaten bir kere okunan kitap bir daha okunmuyor yani çok nadir ikinci kere okuduğum kitap neden alıp alıp biriktirmişim o raflarda bilmem şu an çok saçma geliyor.

Size de kolaylıklar dilerim inşallah hiçbir zaman alevlenmez çok zormuş gerçekten.

Amin canım genelde kaşıntı ve kuruluk olarak reaksiyon gösteriyor.

Oooo kitaplık bir zamanlar benimde hayalimdi
ama sonra dediğiniz gibi bir kitabı 2. kez asla okumadım.
bende evden yollayıp daha minik birşey alacağım.
içerisine daha en sevdiklerim eşyaları koyacağım.

Hem.kullanisli olsun hemde biraz cicili olsun istiyotum iki oglum var biri 4 yasinda digeri 10 aylik

Size tavsiyem
çocuklarınız çıkıp inebileceği bir yatak
çekmecesini ve kapağını açacağı bir dolap
oyun kuracağı bir alan
ve oyuncak kitap depolama alanları
sevdikleri renkte nevresimler :)
gerisi sizin ve çocukların zevkine kalmış bir durum.
bol bol dekor fotoğraflarına bakın
sevdiklerinizi kaydedin.
sonra yakın tarzda arayışa başlayın.

Ben bir tanıdığımdan duymuştum.
mağaza da beğendiğimiz mobilya eve gelince o büyüsü kayboluyor diye
Çünkü mağazadaki ışık dekor profesyonel kişiler tarafından yapılıyor.
mesela derinlik katması için genelde tavanlar siyahtır.
size kısıtlı bir alan etkisi yaratmamak için.
Evde tabiki tavanı siyah yapın demeyeceğim ama tonlamalara dikkat edin :)

Aslinda cocuk odasini sadece iki yatak bir gardrop bir calisma masasi bir sifonyerle sinirlandiracagim sade olsun istiyorum kucuk beyler oyuncak sacmazsa ortaliga tasinmadan onlarin oyuncaklarinida en minimal duzeye indiricem

Birde biz bi kac mobilya secip siparis verdik odeme konusunda kolaylik olacagi icin esimin kuzeni sahibi tek marka sansim vardi. Salon ve cocuk odasi birde masa sandalye siparis ettik

Bende de cildimdeki kaşıntı kuruluk kızarma şeklinde ortaya çıkıyor, özellikle de alnımda ellerimde falan oluyor benim.
Saf hindistan cevizi yağı o kuruluğa kaşıntıya çok iyi geliyor bende. Temizlik yaparken de mutlaka maske eldiven kullanıyorum, cildimdeki reaksiyonları o şekilde kontrol altında tutabiliyorum ama gözlerime falan henüz çare bulamadım. :) Bendeki o kadar şiddetli ki dışarı bile çıkamıyorum çıksam 3 gün kendime gelemiyorum. Sanırım bu yıl alevlenme dönemi.

Benim de kitaplık konusunda hedefim o, az öz kitap ve gördükçe beni mutlu edecek birkaç detay.
Kıyafetlerimi de o şekilde baya sadeleştirdim, mutlu ediyor mu beni diye sorarak ama tabi hala yerine yeni bir şeyler alma huyum eskisi kadar olmasa da var. Neyseki nasılsa evden çıkmıyorum deyip sadece ürünleri favorilere eklemekle yetiniyor kendimi tutup almıyorum bir süredir Dolabıma baya detoks oldu ama bu sefer de evde duran insan ne yapıyor? Tabii ki eve sarıyor... Şunu atsam yerine bunu alsam...
:)

Evleneceğim zaman her şey görsellikti benim için başka bir şeyi düşünmemiştim evimi döşerken, şimdiyse en ufacık bir biblo bile görsem aklıma ilk önce ne kadar toz tutar, nasıl temizlenir bu diye sormak geliyor. Kolay temizlenen az eşya, tertip, düzen (kalp) ben modundayım.

Hoşbuldum canım evet o ara düğün telaşı vardı.Şükür atlattık sağlık olsun da borçlar ödeniyor bir şekilde.Şu hayatta en çok istediğim şeylerden biri bebek rabbim nasip eder inşallah

Herkese merhabalar. Ben de yaklaşık 5 aydır bir sadelesme sürecine girdim. Zaten çok eşya seven biri değilim ama bu süreç bana farklı bakış açıları kazandırdı. Bir yaşında bebeğim var. Sanırım bu surece girmek için farkındalığım bebeğim sayesinde oldu. Ben pek istedigim düzeyde gidemedim.
Mutfaktan başladım ama karışık gittim. İlk etapta epeyce eşya cikardim çünkü zaten kullanmadigimin farkında olduğum sırf hediye, anne emeği vs. Diye tuttuğum eşyalar vardi. İlk iş onları eledim. Büyük eşya olarak da orta sehpami sattım. Ayrıca eşimin kesinlikle vazgecmem dediği spor malzemelerini -esimin isteği ile- sattım. Ama şu anda zorlanmaya başladım

Hoşbuldum canım evet o ara düğün telaşı vardı.Şükür atlattık sağlık olsun da borçlar ödeniyor bir şekilde.Şu hayatta en çok istediğim şeylerden biri bebek rabbim nasip eder inşallah

Allah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah.

Ben de istiyorum ne zamandır ama hep bir şeyler çıktı şimdi de rahatsızlığım yüzünden tedavi süreci falan yine belirsiz bir süre boyunca ertelendi. İnşallah bir mucize olur da ben de 2020 de anne olabilirim. Belki de birlikte yaşarız aynı günlerde aynı heyecanları, ne güzel olurdu.

İnşallah canım.Rabbim yüzümüzü güldürsün.Aşılama mı yaptırsam diye düşünüyorum.34 yaşındayım daha 8 aylık evliyiz doktor 1 yıl beklememi söyledi sıkıntı yok dedi ama yaş da geçiyor hem aşılama ile belki ikiz olur siz ne zamandır istiyorsunuz

Merhaba kızlar.bugün bayramlık alışverişine çıktık.sadeleşme sürecine girdiğimden beri eskiyen birçok kıyafetimle vedalaştım.geri kalanıyla idare ettim hep.bugün bana,eşime ve kızıma güzel alışveriş yaptik.alisveris dusunuyorsaniz lc waikikide baya guzel parcalar var.bicok seyle kombin yapilabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…