Herkese hayırlı kandiller :) Bayram dolayısıyla evden uzaklaşacağımız için buzdolabında ne varsa bugün ve yarın onlarla idare edicez. Bu da bir çeşit tasarruf ve minimallik :) hehehe

Bayram dolayısıyla ertelediğim bazı sadeleşme çalışmalarım var. En büyük kalem ise kızımın küçülenleri ve emekleme dönemine geçecek bebeğim için evi hazırlamak.

Bir ihtimal 2. yi düşünürüz diye kızımın kıyafetlerini, oyuncaklarını v.s. atmıyorum. Sadece önü lekeli, kötü görünenleri ayıklayacağım. Geri kalanı vakumlu hurçlarla baza altı bekleyecek.

Bu arada bebeklerde önlerine döktükleri yemek lekelerini çıkarmak için neler kullanıyorsunuz? 8 aylık kızım, her deterjanı kullanamıyorum.

genelde hiç uğraşmıyorum lekelere çıkarsa da kalırsa da yapacak birşey yok :)

anka 28 tl miş gittin mi almaya şok yaşama
bu aralar çok unutkanım

Çok güzel ve faydalı bir topik,ara ara bakıyorum,ama malesef bendeki eşle minimalist olmak imkansız.. evde kullanmadığım birşey bulununca daral geliyor,sapsade evden yaşantıdan yanayım aöa eşim tam tersi. Bazen atmak için ayırdıklarımı kapıdan geri soktuğu bile oldu :) artık o yokken atıyorum yinede farkedip,homurdanıyor :) ben yinede takipte kalayım yapabildikçe yaparım artık :)

Maria kondo bazı kişisel alanlara saygı duyulması gerektiğinden bahsediyor.
Eşimin dolaplarına karışmıyorum belli bir noktada duruma el atıyorum :)
ama mesela en çok yemek pişiren sizseniz.
tencerenin bardağın fazla yada eksik olduğu en çok siz bilirsiniz.
veya salonu siz temizliyorsanız en çok göz yoran uğraştıran ne var siz bilirsiniz.
kontrolü ele almakta fayda var.
çoğu zaman eşimden gizli eşya vermeye devam ediyorum

en fazla 1 saat veriyorum

anka 28 tl miş gittin mi almaya şok yaşama
bu aralar çok unutkanım
Çöp poşeti almaya gittiğimde dikkatimi çekti sordum şimdilik fikir alayım diye canım. Fairy aldım geçenlerde onun 30 tanesi 40 tı. Her gün kullanınca 1 ay gidiyor.

Kişisel alan,marie hanım iyi hoş demiş fakat, eşimin kişisel alanına ben uğramazsam çöplük olur :) mecburen bazen saygı sınırlarını aşıyorum:) bende eşimden gizli elden çıkarmalara devam edicem yoksa cidden çekilmez hal alıyor temizlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…