annemler bizdeydi.baya bi eşya ayırmıştım. annem baya sinirlendi.evinin eşyasını ne maksatla dağıtıyorsun amacın ne diye baya farklı anlamlar yüklemeye çalıştı.neyseki çok diretmedi.toplamda 3 büyük poşet kıyafet çıktı.eşimin ve benim kıyafetlerimden olşuyordu.hiç kullanmadıklarımı yada bir iki kullannıklarımı ablam aldı.diğerlerini verdiği bi yer var oraya bırakacak.
mutfak kısmından baya eşya yolladım.3 sürahi,12 tabak,6 kase,bambu yağdanlık seti,1 tepsi,2 tane büyük aksesuar,12 bardak,1 büyük cam meyvelik,2 kül tablası,bıçak kesinleştirme aleti,3-4 parça plastik,1 biskuvi kutusu aklıma şuan gelmeyenlerde var.

sanırım mutfak için 2 tur,kıyafetler için de 1 tur dönsem yeterli.baya baya azaldı

Oooo eline sağlık
baya eşya ayırmışsın annen şok yaşamıştır.

Benim mutfakta tüm mal varlığım bu kadar gerçekten baya cok esyan varmis

bütçe konusunda söle bi durum yapabilirsin
bütçe ile ilgili parayi yapabilecekleri ayırabilecekleri birikime konacakları üç çeşit ayırsanizdaha kolay olacakti.;
ben öle yapıyorum birikim konusunda hepsinde ayri:)

Çok haklısın ama maaşımın en fazla yarısı kalmalı öyle yapabilmem için
bazen ihtiyaçlarımdan ödün veriyorum birikim için
sonra birikim eşime gidiyor.
bende o kadar kendimi sıktığımla kalıyorum.
moralim bozuluyor ve karttan alıyorum
bu kezde eşimin geri ödediği paralarda borca gidiyor.
hep böyle oluyor. yıllardır.
artık vazgeçtim.

Ev kredisi vs bitse bile ev tadilatına başlayacağım.
diyelim ki ev tadilatıda bitti yine birikim olmaz.
ya eşim bir yatırımda kullanır
ya araba yükseltir.

Yani olmuyor ben vazgeçtim.

borçlarım bitince uygulayacağım sistemi anlatacağım size :)

günaydın kızlar
annemin borcam ve plastik kapları vardı bende onları verdim geri
1 yatak örtüsü 2 yastık, kızımın banyo küveti, bir de semaver almıştık bunları köye götürdük
cts sezonu açtık denize girdik hafta sonum güzel geçti
akşam gelince de yine valiz boşalt, çamaşırları yerleştir, kirlileri ayır vs.
akşama dişçi randevum var
temizlik yapılması gerek..

tüm bunlara yatirim yapıyorsa oda birikimdir.. birikimi bunlara harciyorsaniz ne mutlu size. tadilat araba ev borcu..
ufak tefek yapabilirsin kızına hesap açabilirsin eşine verme bence ben bunlari kızıma sakliyorum dersin.
gerçekten sen biriktirip yatirim amacina harcadiği için takdir ettim:)

Kızıma da her yıl yarım altın yapıyordum canım ama onlarda gitti.
ileride eşim karşılayacakmış maddi desteği kızına
ben 5-10 biriksin bankada öyle amacı olmadan kalsın isterdim.

Benim mutfakta tüm mal varlığım bu kadar gerçekten baya cok esyan varmis
ya daha baya var.çeyiz olayına çok girmiştim ben.fazla fazla.zuccaciye benim için farklı bir boyuttu.bıraksalar saatlerce gezip eşya beğenebilirdim.son 6 aydır baya toparladım kendimi.işte iki tur daha dönmem lazım mutfakta.anca kurtulurum

Bende züccaciye cok severim. Aldıklarım kolide hep benim tasincaz diye hic çıkarmamıştım. Simdi cikardigim tabaklar çoğu kırıldı. Su an mutfakta 6 7 su bardagi 6 7 tane cay bardaği 4 tane fincan 3 tane kupa var :)) 6 sar tane de tabak servis çukur 6 da kase bunların hepsi burda kalacak

benim kutulu bikaç parçam kaldı.fincan bardak falan var.onlarıda gelene hediye ediyorum.bir büyük tepsim vardı anne al dedim.önce bi sinirlendi.sonrda gelecek sefere ayır dedi

tupper olayına ben hiç girmedim niyeyse hiç ilgimi çekmedi.nelerini kullanıyorsun
Kahvaltılık seti aldim. Dolaba koymak icin sebzeleri daha taze tuttuğu iddaa edilen buyuk saklama kapları aldim. Tag koymak icin aldim bi tane bi de
Bi kac boy saklama kabı daha almistim hic birini kullanmadım henüz

ben bu aralar mutfakta düz beyaz veya şeffaf cam olan şeyleri çok beğeniyorum.

hayatıma yön vermemde etkili bir yazı olmuş:) bn bekarım ama bu konuda çok toparlanamıyordum :)

Kızlar çok mutluyum
Annem hazır yanımdayken baza altı, boş odadaki dolapları elden geçirdik

Bir tane yün eski yorganım varmış onu ihtiyacı olan birine vermek üzere ayırdık, tabi onunla birlikte eşimin benim kıyafetlerimden, atkı bere eldiven çanta, fazla çeyizlik yazma, patik, seccade de ayırdık bir büyük yorgan hurcu

Annemin ben de olan birkaç önemli tabağı vardı kendi çeyizinden onları bulduk, biraz yazma patik seccade de o aldı dağıtmak için, boş kavanoz kutuladık bayramda anneme gidecek hepsi

Bu sayede nevresim, havlu çekmecelerini baza altını yerleştirdik çok iyi oldu nerede ne var hakimim şuanda, uzun zamandır bilmiyordum evde neyim var

4 poşet atılacak çıktı, üniversiteden kalma fotokopi kitaplarım çıktı onları attım, boş defter klasör de kuzenin çocuğuna ayırdım

Baya yorulduk ama değdi gerçekten, biraz daha işi var odanın bu hafta bitiririz artık uzun oldu ama paylaşmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…