Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Saç dökülmesini eşim ve ben iki farkli şekilde yaşadık ve bi ayda L-recapin şampuanla 1 ay da gözle görülür sonuç aldık eşimin tepelerinde açılma vardi genetik biseydi simdi yari yariya kapandı benim ise hem saçlarım çok aşırı dökülüyodu hemde incelmisti 2 sene önce kaynak yaptırdım ondan dolayi ama bu şampuan ve serum gayet etkili oldu

Bence bunun tedavisi yok stresten uzak olacaksin kullandigin ilac varsa dikkat ediceksin ya da herhangi bir hastaligin varmi ona bakacaksin. bendede yeni basladi lakin ben b vitamini demir eksikligi haplari kullaniyorum

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Zeytin yağını birazcık ısıt saclarinin dibine masaj yaparak ucuna kadar yedir bide bioblas sarmaşık özlü şampuan bul

Onlarda düşük canım kesinlikle doktorun verdiği ilaç dışına çıkmam şu d vit bitsin Demir'inde enjekte olucam

Arkadaşlarinda dedigi gibi kan degerleriniz cok onemli birde beslenmenize dikkat edin ekmek dilimlerinizi artirin eger dökülme köktense hint yağı ve tatlı badem yağından birer tatlı kaşı banyo suyuna ekliyelirsin yanlis vucudundan uzak tut ve durulama dikkat et.

Aynı sorun bendede vardı ve hiçbir şampuan fayda etmiyor bilginize. Kan eksikliği vardır bana doktorum d vitamini ve kan ilaçları verdi çok şükür anında kesildi.
Hemen bi dokyora başvurmalısın ve saç kremi kullanımı bırakmalısın yada diplere gelmesin dökülmeyi huzlandırır...

Dahiliye doktoruna gidin,b12,kansızlık,çinko,tiroid özellikle tiroid aşırı derecede saç döker kendimdem biliyorum tiroid hastasıyım.

öncelikle
troidlerinize baktırın
troidlerde problem var ise sofra tuzu ve süt ürünlerini minimuma indirin
ve troidnize göre beslenin

benim 6 yıl öncesine kadar ciddi saç dökülmem vardı
(banyodan sonra dökülen saçlarıma ağlıyordum Allah bidaha göstermesin o günleri)
neyse yakalşık 2 ay boyunca kullandıklarımı anlatayım

1--öncelikle saç tipime uygun bitkisel şampuan aldım
2--yarım litrelik su şişesinin yarısını doldurdum o şampuanla (dolu şampuanın içine katmadım yani)
3--3/4 diş sarımsağı dövüp içine kattım (dövdüm yağı çıkıyor ya hani dilimlemekten daha içime siniyor dövmek)
4--içine 1 kapat çamterebentin kattım (çamterebentin yağı da olur esansı da olur)

bunu akşam hazırladım bir sonraki akşam kullanmaya başladım (ama arada sürekli her banyoya el yıkma vs. için girdiğimde çalkaladım) kullanmadan öncede çalkaladım

uyarılarım !!!
1--
saçımı bu şampuan dışında şampuanlamadım kuruyunca kokusu gidiyor hergün yıkanmana gerek yok normalde ne sıklıkta yıkanıyorsan yeterli (ama senden sonra banyo feci kokuyor sabaha kadar)
2-- saçımı şampuanlayınca birkaç dakika bekledim beklemeni tavsiye ederim
3-- hayırlayacağın şampuan dokunduğu yeri kıllandırıyor vücudunda beklememesine özen göster ben şampuanlayınca beklerken lifleniyordum ama saçıma bone takıyordum ya da kafamı öne eğiyordum
4-- 2 ay devam et sonunda sarımsağı çıkar şampuandan ama bitkisel şampuana devam et
5-- eğer bu dönemde düğün vs. gidersen saç yaptırırsan çok zor açılır 1 su bardağı sirkeyi kafana boca et (sirke normal yemeklerimize kattığımız elma sirkesi )

minik saç çıktı büyümedi bırakmasam mı gibi düşünme eğer saçına çok işlem yaptırmazsan (boya ya da sürekli maşa vs. gibi) o saçlara hiçbirşey olmuyor büyüdükçe güçleniyor
ben pek saçıma işlem yaptırmadım o yüzden o minik saçlara birşey olmadı çok şükür büyüdüler kalınlaştılar büyüdükçe ama o minik saçlar varya ilkden cılız çıkıyor o cılız hallerine bile bayılıyordum çünkü çok saçım dökülmüştü

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Ayni dertten muzdaribim. Tiroid problemim var, ilacimi duzenli kullandigimda hormonlarim nirmal seviyeye geliyor ve dokulme azaliyor. Biotin kullanmayi ben de dusunmustum ..

İç tavsiyem mutlaka vitamin , hormon kontrolü yaptırman, dış tavsiyem Vichy şampuan kullanman, ben kullandım. Süper ötesi saçlarımda aşırı yağlanma ve sivilce oluşumu ve kaşıntı vardı, hepsi yok oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…