- 16 Şubat 2009
- 34.820
- 123.227
- 1.123
- Konu Sahibi morsevenbayan
-
Bende sizin gibiyim tiroidiniz az mı çakışıyor peki benimde sınırda az çalışıyor birde erkeklik hormonum yüksek,demir ,b12 ve d vitaminin de sınırın altında iyot tableti kullandınız peki merak ettim bir şampuanınız odacı mıydıöncelikle
troidlerinize baktırın
troidlerde problem var ise sofra tuzu ve süt ürünlerini minimuma indirin
ve troidnize göre beslenin
benim 6 yıl öncesine kadar ciddi saç dökülmem vardı
(banyodan sonra dökülen saçlarıma ağlıyordumAllah bidaha göstermesin o günleri)
neyse yakalşık 2 ay boyunca kullandıklarımı anlatayım
1--öncelikle saç tipime uygun bitkisel şampuan aldım
2--yarım litrelik su şişesinin yarısını doldurdum o şampuanla (dolu şampuanın içine katmadım yani)
3--3/4 diş sarımsağı dövüp içine kattım (dövdüm yağı çıkıyor ya hani dilimlemekten daha içime siniyor dövmek)
4--içine 1 kapat çamterebentin kattım (çamterebentin yağı da olur esansı da olur)
bunu akşam hazırladım bir sonraki akşam kullanmaya başladım (ama arada sürekli her banyoya el yıkma vs. için girdiğimde çalkaladım) kullanmadan öncede çalkaladım
uyarılarım !!!
1-- saçımı bu şampuan dışında şampuanlamadım kuruyunca kokusu gidiyor hergün yıkanmana gerek yok normalde ne sıklıkta yıkanıyorsan yeterli (ama senden sonra banyo feci kokuyor sabaha kadar)
2-- saçımı şampuanlayınca birkaç dakika bekledim beklemeni tavsiye ederim
3-- hayırlayacağın şampuan dokunduğu yeri kıllandırıyor vücudunda beklememesine özen göster ben şampuanlayınca beklerken lifleniyordum ama saçıma bone takıyordum ya da kafamı öne eğiyordum
4-- 2 ay devam et sonunda sarımsağı çıkar şampuandan ama bitkisel şampuana devam et
5-- eğer bu dönemde düğün vs. gidersen saç yaptırırsan çok zor açılır 1 su bardağı sirkeyi kafana boca et (sirke normal yemeklerimize kattığımız elma sirkesi)
minik saç çıktı büyümedi bırakmasam mı gibi düşünme eğer saçına çok işlem yaptırmazsan (boya ya da sürekli maşa vs. gibi) o saçlara hiçbirşey olmuyor büyüdükçe güçleniyor
ben pek saçıma işlem yaptırmadım o yüzden o minik saçlara birşey olmadı çok şükür büyüdüler kalınlaştılar büyüdükçe ama o minik saçlar varya ilkden cılız çıkıyor o cılız hallerine bile bayılıyordumçünkü çok saçım dökülmüştü
bitkisel şampuanlar iyi geliyor sanırım Ender Saraç'ın falan. Bir de aşırı fön ve düzleştirme çok döküyor. Fazla takma stres ve tekıntı da dökülmeye sebep.Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Aa ilk defa duydum. dr sampuan vermisti kullanmistim damlalar hicbiri ise yaramamisti. bi deneyeyim keçe falan yapmaz dimi saçlarım cabuk keçelenir benim her banyoda mecburen sac kremi kullanirim. Umarim hakikisini bulabilirim bu arada öneri icin tesekkürler ilk isim hemen temin etmek insallah faydasını gorurumegzama varsa hakiki bıttım sabunu tavsiye ederim. şampuanı tamamen bırak ve 2-3 günde bir bu sabunla yıka. inşallah sen de fayda görürsün.
üç ay keçeli gezmeyi göze alacaksın. asla şampuan ve türevleri kullanmayacaksın saç kremi dahil :)Aa ilk defa duydum. dr sampuan vermisti kullanmistim damlalar hicbiri ise yaramamisti. bi deneyeyim keçe falan yapmaz dimi saçlarım cabuk keçelenir benim her banyoda mecburen sac kremi kullanirim. Umarim hakikisini bulabilirim bu arada öneri icin tesekkürler ilk isim hemen temin etmek insallah faydasını gorurum
Eyvah eyvah gülü seven dikenine katlanırmış yapacak birsey yok o zamanüç ay keçeli gezmeyi göze alacaksın. asla şampuan ve türevleri kullanmayacaksın saç kremi dahil :)
yoksa etki etmiyor.
Herkes ne onermis diye tek tek bakamadim dokulmeya iliskin kendi tecrubemi yazayim biotin ilk kullanimda sadece tirnak ve saci uzatiyor baska bir etkisi yok gibi geliyor ama 3 kutu yani 3,5ay sonrasi sac kalitesi farkediyor hemen 20 gunde bir sonuc yok diye birakanin bir gozlemi olacagini sanmiyorum birde bol su tuketmek gerekli yuz tuylenmesi kilo aldirma yapmiyor bende olmayan hic bir yerde kil tuy renk farki vs yapmadiSaç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Bende sizin gibiyim tiroidiniz az mı çakışıyor peki benimde sınırda az çalışıyor birde erkeklik hormonum yüksek,demir ,b12 ve d vitaminin de sınırın altında iyot tableti kullandınız peki merak ettim bir şampuanınız odacı mıydı
Eger kansızlık yoksa kesinlikle bepanten bemix evigen ampul alıyorsun bi kaseye badem yağı yada zeytin yağı dokuyorsun sonra bu ampullerden içine kiroyosun 1 tane 1 tane 45 dk saçına sürüp bekletiyosunSaç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için uygulamaya çalışırım inşallah geçmiş olsun sizede umarım tekrar yaşamazsınızşamğuan otacı ydı (yağlı saçlar için olanı tavsye etmem çünkü çam terebentin saçını kurutacak)
ben o dönem cildiyeye gitmiştim hiç troid falan bahsetmedi
demirim normal değerin yarıdan azdı onun için ilaç vermişti ama kilo aldırdı diye bıraktım sonra şampuana başladım
troid problemim kaşlarım bile dökülmeye başlayınca doktora gittim az çalıştığını söyledi
ilacı düzenli kullandım
internette çok fazla döküman var neler yememiz gerektiğine dair onlardan da döküm alıp onlara göre beslendim
hiç mi yaramazlık yapmadın dersen yaptım hem de çok fazla
birde tesadüf bir yerde süt ürünleinin de troid in bir türü için zararlı olduğunu okudum o zaman süt ürünlerini kestim haftada toplam 1 küçük kase yoğurt yiyorum haftasonları peynir abartmamakla birlikte yiyorum onun dışında sütü neredeyse hiç tüketmiyorum (ama benim migrenim var migrenime de zarardı ki ben geçen yıl migrenimle ilgili herşeye dikkat edip sütü arttırmıştım şimdi yine bıraktım ama siz yine de doktorunuza da sorun)
ben hala mtroidin 2 çeşiti neydi isimleri karıştırıyorum :) ama benim az çalışıyordu
benim troid maceram 5 ay sürdü (nisandan eylüle kadar)
doktor son tahlilde hata mı var acaba tekrar isteyelim mi troid ömürlük bir hastalıktır normal çıkması şaşırtıcı dedi (temmuzda 6,20 idi eylül de 3,83 dü)
bana problemleri sordu ilacı 1 hafta önce bıraktığımı söyledim, ilk geldiğim gibi değilim dedim şuan iyiyim dedim şimdi istemeyelim o zaman ilaç da içme ama 2 aya gel dedi birdaha ki ay 3 ay olacak o zaman gideceğim
özetle
1--ilacınızı düzenli için
2--tahlillerinizi doktorunuz ne zmaan gel dediyse o zaman gidin kontrol ettirin (bende doktor ilk tahlilde direkt teşhis konmaz yani ne derecedesin o anlamda yoksa ömür boyu ilacı kullancaksın 3 defa 2 ayda bir gelmen lazım seyrin nasıl ilerliyor görmemiz lazım demişti)
3-- beslenme düzeninizi araştırın
facebook ya da burada troidli hastalarla ilgili bölümlere muhakkak göz gezdirin
Bugün bende aldım Vichy kırmızı renkli olanını sizin hangisi idiİç tavsiyem mutlaka vitamin , hormon kontrolü yaptırman, dış tavsiyem Vichy şampuan kullanman, ben kullandım. Süper ötesi saçlarımda aşırı yağlanma ve sivilce oluşumu ve kaşıntı vardı, hepsi yok oldu
Bnm de var canım ya o sorundan ama eskiden annenem ısırgan otu yapardi.durdurmustuSaç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
cok teşekkür ederim canım ama ne yazık ki sonuçlar pek parlak değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?