Baba ne diyor? Hayattayken neden böyle bir işe girmiş ki. Kaç ev var şimdi toplamda. Ortak alın dediği ev için mi verildi o para. Karışık anlatmışsınız.Merhabalar herkese.
İnanın konu başlığı bulamadım.5 yıl önce babam evini mütahide verdi.İki erkek kardeşim var,ve onlara dediki biri benim diğeri birinizin,
bitanesinide kredi çekin ortak alın. Fakat bunlar uyuşamadı ve küstüler.Büyük olan abim bizimlede konuşmamaya başladı(biz 3 kız kardeşiz bu arada) Küçük kardeşim ilgileniyor anne ve babamla bizde kızlar olarak haftasonlları gidiyoruz.
(annemi 6 ay önce kaybettik) onunda çok hastalığı vardı ve hiçbir şekilde büyük olan kapısını açmadı.Bir süre sonra kardeşimden dairede sen oturuyorsun dairenin yarı parasını ver bana.Tamam dedi oda misal diyelim o zaman 300 bin di yarısını kredi çekti verdi.
Yarısı değil 75 bin çeker veririm diğer 75 i bunun borcu bitince verebilirim dedi asgari ücretle çelışıyor iki çocuk.
Şimdi annem vefat ettikten sonra büyük kardeşim diyorki ben 75 bin istemem kızların olan hakka'ortak olucam.Her şey zamlandı(tabiki öyle farkındayız) ama oda kardeşimin verdiği 75 bine o zaman sıfır araba aldı.Onun fiyatıda arttı.Şimdi size sormak istediğim biz nasıl yol ilerlemeliyiz?
Biz bile kızlar olarak baktığımız halde hak talep etmiyoruz.Daha anne baba hayatta iken mal paylaşmak istiyor.Anlamadım gitti.
Anladigim kadari ile kızlar hak talep etmemis.Babasının oturdugu ve erkek kardesin oturdugu 2 daire mevcut.Baba ne diyor? Hayattayken neden böyle bir işe girmiş ki. Kaç ev var şimdi toplamda. Ortak alın dediği ev için mi verildi o para. Karışık anlatmışsınız.
Toplam 5 kardeşler sanırım. 2 erken 3 kız. Kızları düşünen yok. İki erkek de mal kavgasına düşmüş diye anladım ben.Başınız sağ olsun, çok karışık yazmışsınız, toplam kaç kardeşsiniz, kaç daire var ve evler kimin üzerine?
Baba ne diyor? Hayattayken neden böyle bir işe girmiş ki. Kaç ev var şimdi toplamda. Ortak alın dediği ev için mi verildi o para. Karışık anlatmışs
Dairenin biri babamın üzerine,diğeri kardeşim kredi kullandığı için üzerine almak zorunda kaldı.Kızların başı kel mi ?
Tapu babaya aitse hakkını isteyin sizde .
ev için para verenin hakkı tam olarak geri verildi miDairenin biri babamın üzerine,diğeri kardeşim kredi kullandığı için üzerine almak zorunda kaldı.
Tam da dediğiniz gibi oldu.Bize kalan dairedende hak istiyor büyük olan.Evet karışık biraz.Toplam 5 kardeşler sanırım. 2 erken 3 kız. Kızları düşünen yok. İki erkek de mal kavgasına düşmüş diye anladım ben.
Hayır 75 bin verildi diğer 75 kredisi bitince tekrar kredi çekip vericek abime.ev için para verenin hakkı tam olarak geri verildi mi
ev değerlendi daha fazla para isterim mi diyor o sayın açgözlü kardeş
Kardesiniz kac sene önce ödeme yaptı abinize?Dairenin biri babamın üzerine,diğeri kardeşim kredi kullandığı için üzerine almak zorunda kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?