Babam zaten sağlığını kaybetmeden önce dedi benim oturduğum daire kızların. Herkeste biliyor evet tl pul olduğu için daha fazla istiyor.Anladigim kadari ile kızlar hak talep etmemis.Babasının oturdugu ve erkek kardesin oturdugu 2 daire mevcut.
Kardes kendi oturdugu daire icin 75 bin ödeme yapmıs.Geri kalan rakam ödenmemis ve abisi günümüzde TLmiz pul oldugundan o rakami istemeyip tekrardan mülklerden hak talep ediyor.
3 yıl önceKardesiniz kac sene önce ödeme yaptı abinize?
Geri kalan borcunu günümüz sartlarindaki rakama esdeger güncelleyebilir.Abinizin baba tapusu olan daireden hakkı var ama zaten.Oradan her türlü alacak.
Ortak alınan ev nerden çıktı peki? Müteahhit 2 daire verip üçüncüsü için para mı istedi yoksa bambaşka bir yerde mi? Paraları yoksa neden ev aldılar. 2 erkek kardeşmiş zaten kızlara vermeyi düşünen yok. Anne baba vefat edince birer daire düşecekmiş ikisine. İşleri karıştırmışlar yok yere.Evet farkındayım karışık oldu. Babam demas hastası hiç birşey bilmiyor.Çocuklarımda evi olsun demiş.2 daire var toplam. Evet ortak alınan ev için verdi para kardeşim.
Hayır hayır babam aksine evlat ayrımı yapmaz.oturduğu daire kızlarımın dedi iki kaedeş anlaşamadı büyük abimde babamın evine ortak olmak istiyor ve yasa gereği olucakta anlaşamazlarsaBabanız erken evlat düşkünü sanırım ama utanmadan kızı ile mi yaşıyor? Yanlış mı anladım? Kızlara bir şey yok yani öyle mi?
Allah babanıza sağlık ömür versin lakin baştan hata etmiş, oturduğum ev kızların sözünün kanunen hiçbir hükmü yok, madem 2 daire var ikisini de kendi üzerine yapacaktı, vefatı halinde 5 kardeş bölüşecektiniz.Babam zaten sağlığını kaybetmeden önce dedi benim oturduğum daire kızların. Herkeste biliyor evet tl pul olduğu için daha fazla istiyor.
kardeşiniz evi satsın tam olarak yarısını versin mi istiyor aslında o beklentisi olan ? o ev 2 erkek kardeşinmiş ya verdiğim kadar parayı geri verip kurtulamazsın mal değerli diyor sanırımHayır hayır babam aksine evlat ayrımı yapmaz.oturduğu daire kızlarımın dedi iki kaedeş anlaşamadı büyük abimde babamın evine ortak olmak istiyor ve yasa gereği olucakta anlaşamazlarsa
Tapuyu sözlü olarak söylemis ve ailede baba vasiyeti ile hareket edecek kisiler göremedim ben acıkcası.Kardesiniz güncel borcunu 3 sene önceki rakamlari baz alarak ödememeli.Dovize endeksli yapabilir.Babam zaten sağlığını kaybetmeden önce dedi benim oturduğum daire kızların. Herkeste biliyor evet tl pul olduğu için daha fazla istiyor.
Mütahit 2 daire verdi, babamda dediki aynı binadan bi tanede alın beraber ödeyin.Bunlar yanaşmadı. Kızlarada babamın oturduğu ev kalıcaktı ama karıştı herşey.Ortak alınan ev nerden çıktı peki? Müteahhit 2 daire verip üçüncüsü için para mı istedi yoksa bambaşka bir yerde mi? Paraları yoksa neden ev aldılar. 2 erkek kardeşmiş zaten kızlara vermeyi düşünen yok. Anne baba vefat edince birer daire düşecekmiş ikisine. İşleri karıştırmışlar yok yere.
Abinizin derdi miras için hak talep etme durumunuz mu acaba? 75 bini küçümsüyor kendisi de 150sini vermiş anladığım kadarıyla. O zaman evin güncel değerini yine ikiye bölüp verdikleri miktarları düşsünler
E iyi de o zaman abiniz gerçekten mağdur oluyor. Hem paranın çoğunu verdiği halde tapu onda değil hem de diğer ev kızların deniyor. Başta biri benim biri birinizin diğerini de para verip alın deyince 3 ev var sanmıştım ben. Abinizin yasal olarak babanızın üstündeki tek evde hakkı var sadece. Para kime ödendi bir de? Cidden çok karışık o kısımHayır hayır babam aksine evlat ayrımı yapmaz.oturduğu daire kızlarımın dedi iki kaedeş anlaşamadı büyük abimde babamın evine ortak olmak istiyor ve yasa gereği olucakta anlaşamazlarsa
Bugünün değerini istiyor evet.kardeşiniz evi satsın tam olarak yarısını versin mi istiyor aslında o beklentisi olan ? o ev 2 erkek kardeşinmiş ya verdiğim kadar parayı geri verip kurtulamazsın mal değerli diyor sanırım
3 kız bir eve 2 erkek bir eveayırım yapılmış en baştan zaten
Yani 2 evde babanızın üstüne mi? Babanızın üstüneyse abinize neden para verildi?Mütahit 2 daire verdi, babamda dediki aynı binadan bi tanede alın beraber ödeyin.Bunlar yanaşmadı. Kızlarada babamın oturduğu ev kalıcaktı ama karıştı herşey.
Bende gülüyorum şu anE iyi de o zaman abiniz gerçekten mağdur oluyor. Hem paranın çoğunu verdiği halde tapu onda değil hem de diğer ev kızların deniyor. Başta biri benim biri birinizin diğerini de para verip alın deyince 3 ev var sanmıştım ben. Abinizin yasal olarak babanızın üstündeki tek evde hakkı var sadece. Para kime ödendi bir de? Cidden çok karışık o kısım
Lütfen yeni konu açmayın, bu konudan anlatın net ve tam olarak.Bende gülüyorum şu anKarıştı iyice yeniden konu açıcam detaylı
Bir daireyi üç kıza, diğer daireyi iki erkeğe bölmüş. Nasıl yapmıyor?Hayır hayır babam aksine evlat ayrımı yapmaz.
Babadan mı satın almışlar evi o zaman? Müteahhit 2 ev vermiş zaten çünkü.evin biri kardeşin üstüne kredi çektiği için mecburen onun üstüne oluyor
diğeri de babanın üstüne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?