Miras adı altında

benimde eski - yeniden kastım davanın konusu görece kolay olduğu için çok deneyimli değil yeni mezun bir avukat bile hakkından gelir anlamındaydı. bütün avukatlar bütün davalara bakabiliyor sadece isteyenler spesifik olarak ben kendimi şu alanda uzmanlaştırdım sadece şu konulu davalara bakarım diyor ama benim kastım bu değildi.
Çok da bilmediğim bir konu, sitede avukat arkadaşlardan bazılarıyla sohbetlerimizde ben şu davalara bakıyorum sadece diyorlardı, oradan aklımda kalan bir mevzu🤗

Aslında ortalığı biraz da büyük abi karıştırmış. Babamın evinde oturuyorsun yarı parasını bana ver demiş. Halbuki miras bölüşülecekti zaten tapu babada kalsaydı.
Ailesidir aklımdakileri yazarak çok da kırmak istemiyorum konu sahibesini fakat herkesin hem hatalı hem de haklı oldukları yanlar var.

Evet hataydı.Şöyle yapsak diyorum abim zora koşarsa illede istiyorum diye versek ona olmazmı?diğer kardeşim istemiyor zaten orası sizin diyor. Tabi şimdi böyle söylüyor ilerde ne olur bilemem.
sadece sizin değil ileride çocuklarınızında faydalanacağı haklarınızı kimseye devretmeyin derim ... herkesin hakkı eşit, daha fazla pay sahibi olanında (para ödeyenlerin)hakkını devlet korur ona göre paylaşım olur zaten

Ama abim bizim olacak evdende hak istiyor.Olan bize olucak.
Abin alikiran baş kesen mi??
İşte evlata mal bırakırsan böyle olur ya, en iyisi neyin varsa ver kiraya,güzelce yaşa bolluk içinde kimseye minnet etmeden. Ölüp gidince kime ne düşüyorsa herkes onu alsın🤬🤬
Abin desin madem, öyle diyorsan sana para yok, baba ölünce al kızlardan hakkını diye, blog yapsa kabul etmez mi?
En mantıklı yol kardeşinizin oturduğu evin tapusunu yeniden babanızın üzerine aldırmak, ki bu da mahkeme kanalıyla olur.
Sence bunu küçük kardeş ve eşi kabul eder mi? Kim halihazırda tapusunu verir,hele de bu dönemde. Bu teklifle gelseler onla da kanlı bıçaklı olurlar...

Eyvah eyvah babanız çok büyük bir hata yapmış o evi vererek ayrıca büyük abinizde çok fena biri sizin malınızdan hak istiyor sakın malınızı kaptırmayın o evi tekrar abinjzden alın ve babanıza yapın o ölünce eşit bölünsün.

Ailesidir aklımdakileri yazarak çok da kırmak istemiyorum konu sahibesini fakat herkesin hem hatalı hem de haklı oldukları yanlar var.
konu sahibesi ve kız kardeşleri saflıkta hatalılar . anladığım kadarıyla oturan erkek kardeş babaya bakıyor . baktığı sürece oturması gayet doğal sonuçta yaşlılara bakmak efor istiyor .oda öıkıp ben babama bakıyorum ne para verecem diyememiş büyük ağbi baya çakal ama . sırf evde oturuyor diye evin yarı parası verilmez ne alaka , buyur sen gel bak der çıkardım. ama ne baba ne 2 kardeş hakçı hukukçu değiller . adam olsalardı mirası eşit bölüşelim derlerdi

İşte evlata mal bırakırsan böyle olur ya, en iyisi neyin varsa ver kiraya,güzelce yaşa bolluk içinde kimseye minnet etmeden. Ölüp gidince kime ne düşüyorsa herkes onu alsın🤬🤬
Abin desin madem, öyle diyorsan sana para yok, baba ölünce al kızlardan hakkını diye, blog yapsa kabul etmez mi?

Sence bunu küçük kardeş ve eşi kabul eder mi? Kim halihazırda tapusunu verir,hele de bu dönemde. Bu teklifle gelseler onla da kanlı bıçaklı olurlar...
Ya zaten mevzu baştan ayağa yanlış, müteahhit 2 ev vermiş birinde otur diğerini kiraya ver, ölünce kim ne yaparsa yapsın, ki zaten öldüğünde mirasa girecek 5 kardeş eşit payını alacak.
Büyük bakmadı küçük bakıyor deyip niye ev devri yaparsın, oturduğum ev kızların lafının bir hükmü de yok.

Parayı küçük ödüyor yarın öbür gün o da diyecek ki sizlerin hakkını da korumak için borç altına girip abime ödeme yapan benim hadi bakalım sizinde pamuk eller cebe.

Tabiki vermek istemez,ben olsam bende vermezdim.

Allah geçinden versin babanız vefat ettiğinde küçük kardeş de babanızın üzerine olan evden payını isterse hiç şaşırmayın,her türlü olan kızlara oluyor
Evet öyle olucak gibi görünüyor.Artık ne yapayım diyorum bu dünyanın öbür dünyasıda var.

5 kardeşler bu cepte, müteahhit babasına 2 daire vermiş bu da cepte, oğullarına kredi çekip bir daire daha alın, benim oturduğum ev kızların olsun, kredi çektiğiniz daireyle müteahhitin verdiği diğer daire sizlerin olsun demiş, oğlanlar kredi çekip 3. daireyi alma işinde anlaşamamış, bunun yerine büyük oğul küçük oğula sen babamın dairesinde parasız oturuyorsun, dairenin yarı parasını bana öde demiş, küçük oğul kredi çekmiş ama çektiği kredi o zamanlar dairenin yarı parası kadar değil 4’te 1 kadarıymış (dairenin değerinin 4’te 1’i)kalanını borcum bitince öderim demiş, şimdi büyük oğlan hem daha fazla para istiyormuş hem de babasının oturduğu evden de hak istiyormuş, ben böyle anladım🙄

Konu sahibi mevzu böyle mi değilse tam olarak anlatırsanız ona göre yorum yaparız lakin bir gerçek var ki babanızın ölümü halinde vay halinize, çok büyük miras kavgası çıkacak.
ALES mantık sorusu çıkar burdan 😂

konu sahibesi ve kız kardeşleri saflıkta hatalılar . anladığım kadarıyla oturan erkek kardeş babaya bakıyor . baktığı sürece oturması gayet doğal sonuçta yaşlılara bakmak efor istiyor .oda öıkıp ben babama bakıyorum ne para verecem diyememiş büyük ağbi baya çakal ama . sırf evde oturuyor diye evin yarı parası verilmez ne alaka , buyur sen gel bak der çıkardım. ama ne baba ne 2 kardeş hakçı hukukçu değiller . adam olsalardı mirası eşit bölüşelim derlerdi
Abisi zaten çakal ona bişey demiyorum ama babanın yapması gereken eşit şekilde bölüştürmekti yada büyük çakala diyecekki kardeşin bana bakıyor o yüzden o oturucak
Büyüğü hem para koparmaya çalışıyor hemde kızların malından hak istiyor
Herşey birbirine girmiş çok fenalar
Şimdi büyüğüne para versen bile baba ölünce kızların malındanda hak ister

Evet hataydı.Şöyle yapsak diyorum abim zora koşarsa illede istiyorum diye versek ona olmazmı?diğer kardeşim istemiyor zaten orası sizin diyor. Tabi şimdi böyle söylüyor ilerde ne olur bilemem.
Niye veriyorsunuz delirdinizmi??? Bırakın kudursun kuduruk siz hakkınızı ona yedirmeyin
O desin kız kardeşlerim kimseye muhtaç olmasın mal onların olsun neden demiyor???çünkü mesele para olunca kuduruyorlar
Hakkınızı ASLA yedirmeyin

Back
X