- 3 Nisan 2014
- 6.862
- 4.434
- 178
50 yasinda su an.daireyi erkek kardeşimin üzerine yapip bize kardeşim bedelini verecekmis.daire 110milyarlik annem 90milyar üzerinden pay belirliyor.böylece oglu daha az ödeyecek.su zamanda böyle bir art niyetle yaklasildasi beni incitiyor
mallarında gözleri varsa çocuk yapmasınlar..
bizim halkımız çok meraklı benim bir oğlum var ..bana hep diyo çevrem illa yapmalısın yapmalısın..tamamda doğurmakla bitmiyor iş..
bu saatten sonra bu kardeşelerin arası düzelmez aileler yapıyor bunu genelde onlar büyük olarak çocuklarına güzel davranmaları gerek..
Bence yapacak birsey yok.
Annenin zihniyeti bu, degismez de. Davalar filan ancak aranizi acar, kavga cikarir. Tam bir miras kavgasi yasanir. Hukuki olarak olayi bilemem, ama ola ki verdiginden daha cok alabiliyorsaniz, zorla almis olacaksiniz ona gore. Zaten kiz evlada deger vermeyen kadin hepten dusman olur size. Hani bunlari goze aliyorsaniz eyvallah. Bence verilene razi olun gitsin. Miras konularinda diretmeyi dogru bulmuyorum. Gonlunden o kadar geciyormus, istese hic vermeyedebilir. Onun tercihi. Bu konularda cekismeler cirkin geliyor bana.
Hukuk olarak bilemem, ama ben, ana-baba malini vermek istemiyorsa, evladin da israrla alma hakkinin olmadigini dusunuyorum genel olarak.
Canim bosver. Eger bi adaletsizlik varsa abinin bogazindan gecmez onlar. Annene hukuken 1.5 daire dustugunde keske abisine verseymis dairesini seriata gore. Yoksa bu yaptigi iki yuzluluk onun da yakasini birakmaz. Mahkemeyle ugrasirsan alirsin hakkini. Ama deger mi?
kabul etme tatlım huzursuzluk çıkacak ama kabul etme. kabul edersen de bir emlakçı b ulun değer biçtirin o zaman kabul ediyorum de. annende olsa abinde olsa hakları yok böyle bir şeye
Ayni anne kendi annesinden bunlari gördü.ve ben ilk cocuktum.bekarken üni. kazandim beni okutmadi.tek cocugum sen misin seni okutursam hepsini okutmam lazim dedi.ben su an üni 3. Siniftayim.tanede cocugum var.o kadar icimde uhdeydiki.ama erkek kardeşimi okuttular.annem kendi medeni kanuna göre aldi bize seriata göre verecekmis
5 ay önce babamı kaybettim erkek kardeşim ve ben eşit pay aldık babamın sahip olduğu hersey için annemin hakkıda yüzde 25 ti yanılmıyorsam annenin hakkı yüzde 25 sabit geri kalan yüzde 75 çocuklar arasında paylastiriliyo biz 2 kardesiz 37.5 olarak pay edildi
💕01.01.04 Canım
10.04.14 Canımın canı 💕
işlerine geince şeriata göre davranırlar , işlerine gelince son derece medeni olur böyleleri.. Allah ıslah etsin ne diyeyim.. Kendi niye kardeşlerinden şeriata göre miras almamış acaba... ölmeden önce daireyi kardeşinizin uzerıne geçirirse miras kaçırma davaları oabiliyor diye biliyorum ama en iyisi bi avukata danışmak.. Yaşlanınca oğlu bakıcak mı acaba kendisine.. boyleleri genelde cok guzel kazık yer akıllanır ama iç içten geçmiş olurr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?