miras paylasimi

iyide bakalım kardeşiniz bedeli ödeyecek mi

mallarında gözleri varsa çocuk yapmasınlar..
bizim halkımız çok meraklı benim bir oğlum var ..bana hep diyo çevrem illa yapmalısın yapmalısın..tamamda doğurmakla bitmiyor iş..

Ister yapsinlar, ister yapmasinlar. Bence de kiz-erkek evlat esittir.
Yanlislikla alinti yaptiniz galiba, niye benim yorumumu alintilama geregi duydunuz anlamadim da.

bu saatten sonra bu kardeşelerin arası düzelmez aileler yapıyor bunu genelde onlar büyük olarak çocuklarına güzel davranmaları gerek..

öyle en iyisini benim dedem yapıyor valla..ben ölünce anneniz oturcak öbür evin kirasınıda çatır çatır yiyecek o ölünce ne halt ediyosanız edin...diğer dedeme de kentsel dönüşümde iki ev bir dükkan düşüyor..ne dayımlar ne teyzem ne annem hiç biri daha göz dikmedi..ama konu sahibi ile aynı mevzu yüzünden benim babaannem kardeşlerine küstü babasıyla görüşmedi ha bu arada hepsi de yaşıyor yani...
Allah mal mülk peşine düşürtmesin herkese yedireceğini versin ne fazla verip azdırsın ne az verip aratsın..en güzeli.

Sikintidayim diye yazmamin sebebi incinmem,kirilmam sebebiyle.onlardan bu saatten sonra tek kurus almam.ama böyle mi olmali.bu mu yapilmali?kardeşim baskalarinin rizasi olmadan aldigini nasil yiyebilecek.

bende sizin gibi düşünüyorum..mualif olmak için yazmadım..ama anne baba evladından sorumludur..öyle değilmi..bende dava açmam konu sahibi yerinde olsaydım..allah korusun..çok kötü şeyler..ama anne baba evlatlarına güzel davranmalı ve yatırımlarını onların evlenmesi yada eğtimi için harcamalı..çocuk yapmanın amacı nedir ki zaten..:44:

Canim bosver. Eger bi adaletsizlik varsa abinin bogazindan gecmez onlar. Annene hukuken 1.5 daire dustugunde keske abisine verseymis dairesini seriata gore. Yoksa bu yaptigi iki yuzluluk onun da yakasini birakmaz. Mahkemeyle ugrasirsan alirsin hakkini. Ama deger mi?

bencede yakasını bırakmayacak kimsenin yaptığı yanına kalmaz

kabul etme tatlım huzursuzluk çıkacak ama kabul etme. kabul edersen de bir emlakçı b ulun değer biçtirin o zaman kabul ediyorum de. annende olsa abinde olsa hakları yok böyle bir şeye

Konu sahibi illa yasal yollara başvuracaksa bir avukatla görüşmesini tavsiye ederim. Zira sizin dediğinizin aksine saklı payı şu anda annesinin gönüllü olarak vermeyi düşündüğü meblağdan daha düşük olabilir.

Bana kalsa ben bunun için ailevi ilişkilerimin bozulmasını istemezdim. Ayrımcılığa üzülürdüm, o başka.

Anneler babalar ogullarindan oncr kizlarini dusunmeli. Yarin obur gun bisey yasasa. Evliligini bitirme noktasina gelse okumasina da izin vermemisler. Yaziklar olsun bu zihniyete ya.

Yasal bir islem yapmam.yavuz hirsiz ev sahibini bastirirmis.o durumdayim su an.her seyin suclusu benmisim.annem kardeşimi kistirtiyor bana karsi.yilda bir kere izne gidiyorum4 gun kaldim annemde.burnumdan getirdiler.3kiz 1erkek kardeşiz.babam yayla evi aldi.az miktarda erkek kardm üzerine koydu.ben itiraz edince kardeşim diyoki; gelip yayla evinde kaliyo ben bi sey diyormuyum:'(babam ölmeden beni babamin evine sigdirmayacak.

Bence yüzde yüz haklısın kardeşim. Gerçi Kur an i kerim de Nisa suresinde gerçekten de oğlana 2 kıza 1 olacak şekilde paylaştırmaktan bahsediyor ama o dönemi düşünürsek insanlar kızları doğdu diye diri diri gömüyorlarmış. O döneme göre çok bile bir kız için. Ama şimdi kız ve erkek eşit üstelik annen de aynı konudan muzdaripmiş. Erkek kardeşin eğer senin hakkını yemeyi göze alıyorsa, annen de senin hakkına girmeyi göze alıyorsa varsın girsinler. Yüce Allah yukarıda görüyor o en iyisini bilir ve yapacaktır da eminim.

İşte bu yüzden inanın annemlerin malı mülkü olmadığına seviniyorum bazen. Kendi kuzenlerim de olmak üzere iki ev bir dükkan için kardeşin kardeşe yaptığını gördükten sonra değmez diyorum gerçekten değmez.

5 ay önce babamı kaybettim erkek kardeşim ve ben eşit pay aldık babamın sahip olduğu hersey için annemin hakkıda yüzde 25 ti yanılmıyorsam annenin hakkı yüzde 25 sabit geri kalan yüzde 75 çocuklar arasında paylastiriliyo biz 2 kardesiz 37.5 olarak pay edildi

💕01.01.04 Canım
10.04.14 Canımın canı 💕

Annem 1.5 dairenin bucuk kismindan hic bahsetmiyo.4 kardeşiz.1daireyi 5e bölüyo.2pay oglanin.adim gibi biliyorumki o bucukla kardesim kizlarin hakkini ödeyecek.ve oglan cebinden kurus cikmadan daire almis olacak.yani 1.5dairenin 1i.erkegin, bucuk 3kizin.

Allah rahmet etsin basin sagolsun

cok komik aslinda...kendi yasadigini illa evladinada yasatiyorsun...varya bazen biz kadinlar akillanmayiz diyorum

işlerine geince şeriata göre davranırlar , işlerine gelince son derece medeni olur böyleleri.. Allah ıslah etsin ne diyeyim.. Kendi niye kardeşlerinden şeriata göre miras almamış acaba... ölmeden önce daireyi kardeşinizin uzerıne geçirirse miras kaçırma davaları oabiliyor diye biliyorum ama en iyisi bi avukata danışmak.. Yaşlanınca oğlu bakıcak mı acaba kendisine.. boyleleri genelde cok guzel kazık yer akıllanır ama iç içten geçmiş olurr

Aynisini söyledim.biraz daha düsman oldu.biraz daha kardeşimi kiskirtti.oglana vermezse günahmis.muftuye sormus.cehennemde yanamazmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…