Dinimizce erkege kızdan cok düşüyor annene neye göre bu kararı aldıgını sorarsan bu cevabı alabılırsın . Ama kanunen hakkını aramakta serbestsın .Mrb arkadaslar.benim annemde babamda sag cok sükur.annem ve teyzelerim kendi annesinden hep evlat ayrimi gördü her konuda erkek evlat kiymetlidir.anneannem rahmetli olunca anneme 1.5 daire düstü.kendisi medeni kanuna göre aldi.hayatta olmalarina ragmen miras paylastiracam diyo ve erkek kardeşime cok veriyor.ben itiraz.edince kardeşimde annemde bana düsman oldu.cok sikintidayim
Aileniz yaşarken miras derdine mı dustunuz?Mrb arkadaslar.benim annemde babamda sag cok sükur.annem ve teyzelerim kendi annesinden hep evlat ayrimi gördü her konuda erkek evlat kiymetlidir.anneannem rahmetli olunca anneme 1.5 daire düstü.kendisi medeni kanuna göre aldi.hayatta olmalarina ragmen miras paylastiracam diyo ve erkek kardeşime cok veriyor.ben itiraz.edince kardeşimde annemde bana düsman oldu.cok sikintidayim
Ailem yasarken miras derdine düsmedim.ben istemedim paylasmayalim dedim.annem sagliginda paylastirip ogluna cok vermeye calisiyor.
Bence yapacak birsey yok.
Annenin zihniyeti bu, degismez de. Davalar filan ancak aranizi acar, kavga cikarir. Tam bir miras kavgasi yasanir. Hukuki olarak olayi bilemem, ama ola ki verdiginden daha cok alabiliyorsaniz, zorla almis olacaksiniz ona gore. Zaten kiz evlada deger vermeyen kadin hepten dusman olur size. Hani bunlari goze aliyorsaniz eyvallah. Bence verilene razi olun gitsin. Miras konularinda diretmeyi dogru bulmuyorum. Gonlunden o kadar geciyormus, istese hic vermeyedebilir. Onun tercihi. Bu konularda cekismeler cirkin geliyor bana.
Hukuk olarak bilemem, ama ben, ana-baba malini vermek istemiyorsa, evladin da israrla alma hakkinin olmadigini dusunuyorum genel olarak.
isterse malının mülkünün tamamını oğluna versin gram umrumda olmaz...ben kazanmadım hiçbir şeyini bu saatten sonra almasamda olur..bir erkek kardeşim var ondan da olamam..annemle babama yakın zamanda söylediğim budur..3 kuruşluk malın peşine düşecek biri değilim..ha ihtiyacım varsa da her gelen artıdır kardeşten olmaya ne lüzum vardır.
Benim de anneannem dayımın biriyle beraber oturdu, yaşlanınca da o dayımın eşi baktı. Vefat etmeden diğer 4 kardeşin isteği üzerine anneannem evi dayımın üzerine yaptı. Diğer 4 kardeş 5 kuruş almadı.
Sizinki neye göre eşit dağıtmıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?