miras paylasimi

Çok acı incitici ama istediğine verir yapacak birşey yokk

Şimdi herşeyi verir yaşlanınca gelin bakmaz kıza kalır haberi yok

Yalnız bahsettiğiniz miras olmuyor. Anneniz sağ iken malını istediğinin üzerine yapar, bu miras olmaz dolayısıyla miras taksim kurallarına uyması da gerekmez.
Siz yine iyisiniz, bizim oralarda anne-baba ölür, erkekler kızları kovar. Defol git demezler ama haklarının da üstlerine otururlar. Kızlar da ya gurur yapar istemez, ya toplum baskısından çekinir istemez. Aslında yanlış, ihtiyacın olmasa da alacaksın malını.
Mirası da Allah'ın buyurduğuna göre almanızı tavsiye ederim, bilmiyorum anneniz dayılarınızdan helallik aldı ama size kul hakkı geçmesin. Hatta anneniz helallik almadıysa dayınızın haksızca tarafınıza geçmiş payını da iade edin. Babanızın payını da kurda kuşa yem etmeyin, alın.

Aynı sorunları yaşıyoruz tek farkı benim annenin değil babamın erkek evladına düşkünlüğü var. Beni bile erkek istediği için yapmışlar 4 kardeşiz tek erkek Abim paşalar gibi büyüdü... Ev paylaşımında ben ve en büyük ablam haksızlığa uğradık, üstümüze yapmayacaklar gerçi de neyse ayrıntıya girmeyeyim aileler kendi kafalarına göre dağıtmış olabilir insanın gücüne giden kardeşlerinin helallik almaması... Ben çok ağladım bu yüzden, Allah affetsin neden dünyada olduğumu bile sorguladım çok çok gücüme gitti çünkü... Ben sesimi çıkardığımda şuraya bak mal yüzünden birbirimize giricez diyip beni mal göz ilan etmeleri gücüme gitti... Ama buna da şükür napalım kardeşlerimin beni anlayabilmesi için dua ediyorum sadece...
Takmayın kafabıza dua edin Allah bereket versin diye... Kalp kırmaktan kalbi kırık olmakdaha hayırlıdır, kul hakkı varsa ahirette hesaplaşıcaz zaten...

sorunda o zaten arkadaşım kime hakkımızı helal etmeyeceğiz kardeşimizemi annemizemi babamızamı ben para için onlara hakkımı helal etmemezlik yapamam yani bu dünyada anlatamadığ ımız derdimizi diğer dünyada da anlatamaya cağız..kızlar bence dert yapmayı bırakalım bu sorun ne bu dünyada nede öteki dünyada çözülmez..

Yerinde olsam bırakırdım ne halleri varsa görsünler diye.
Ona göre de muamele görürdü tabi.

arkadaşlar herkesin çokta iyi bilmediği şu noktayı aydınlığa kavuşturmak istiyorum.bir kere miras ancak kişi öldükten sonra islami kurallara yada medeni kanuna göre paylaştırılır. kişi ölmeden önce paylaştımasının adı miras değil hibe dir .bu yüzden anneniz ben islama göre paylaştırıyorum diyerek hata yapıyor .bununla ilgili peygaberimizin hayatından bir örnek vereyim.sahabeden biri bir evladına malından bir kısmını bağışlamak istiyor.fakat anne hz peygamber buna şahit olup rıza göstermeden olmaz diyor ve hz peygamberin yanına geliyorlar. adam durumu peygamberimize anlatıyor. peygamberimiz başka çocuklarında varmı diyor. evet diyor adam.sonra hz peygamber adama Allah'tan kork çocukların arasında adaletli davran diyor.yani tek çocuğa yapıp diğerlerine yapmamasını hoş görmüyor. yani anneniz hayatta olduğu için eşit paylaştımalıdır. ama hayatta iken paylaştımazsa öldükten sonra şeriata göre paylaştırılabilir.

ama genelde erkek çocuk anneleri haksızlık yapıyorlar maalesef bende bu dertten muzdaripim. ama yinede bize düşen anne mize Allah rızası için iyi davranmak gerisini Allaha havale etmek.

Merak ettim neden dinimizde erkeklere daha cok dusuyor? En cok zarar goren kadin? Ayrildimi ortada kalan kadin. Erkek gene oyle boyle kendini kurtariyor.

Dinimizce erkege kızdan cok düşüyor annene neye göre bu kararı aldıgını sorarsan bu cevabı alabılırsın . Ama kanunen hakkını aramakta serbestsın .

Canim cok uzucu bir durum ama bosver. Benim bildigimde dinimizde ayrim yapmak gunahtir ve hersey esit bolunmek zorundadir. Ama bazi arkadaslarinda dedigi gibi annen galiba GELIN bana bakicak umidiyle boyle bir sey yapiyor. Sen bosver takma allah buyuktur. Bir annenin boyle yapmasi cok aci ama yapcak birsey yok.

dine göre kime ne kadar düşer bilemem bu devletın kanunları var netıcede o da eşitlik sağlıyor. ama diğer arkadaşların da dediği gibi bu miras değil. kendı malını kendı ıstegıyle oğluna verıyor. ben parada pulda gözu olan bırı değilim ama düşünülmemek, 2. plana atılmak beni çok çok kırardı. Allah korusun yarın öbür gün eşin bile bunu yüzüne vurabilir.

bir de hayattayken ne cesaretle bunu yapıyorlar anlamadım yani seni düşünmüyorlar ama kendilerini de düşünmüyorlar bence. Bunun hastalığı var düşkünlüğü var.

dinde sevmediğim şeyler içindedir bu miras konusu kadının payı yarım şahitlik yarım islama göre kadın zaten yarım demek ki, neyseki medeni kanun var da hakkımızı arayabiliyoruz ama dinim diye dört dönenler yarım paya razı olabilirler. :)

Valla kardesiniz kac yasinda bilmem ama kardesiniz adaletli bir insan olsa belki hakkinizi alirdiniz. Şöyle diim annem harclik verirken bana (miktarlari salliyorum) 50, ortanca kardesime(erkek) 100,kucuk olana (erkek henuz on yasinda) 20 verior misal. Ortanca olan genctir kizim daha com ihttiyaci olur mantığıyla ama asla evlat ayirdigindan degik. Ama erkek kardesim o yüz liradan mutlaka bana 10 liralik ufakliga 20 liralik biseyler yapar kendince adaleti saglar. Kardesinizde boyle biriyse anneniz ne yaparsa yapsin hakkinizi yemez.

Dinimizce erkege kızdan cok düşüyor annene neye göre bu kararı aldıgını sorarsan bu cevabı alabılırsın . Ama kanunen hakkını aramakta serbestsın .
Herseyi getirip dine baglamazsaniz olmaz yani. Turkiyede hukuk var ve turkiye bir hukuk devletidir. Kanunlar bu yonde isler. Bakiyorumda dinimizde herseyin iki kati erkege dusuyor. Yok gayri muslumle erkek evlenebilir, kadin evlenemez. Bunlar kurani kerimdemi yazili? Yaziliysa hangi ayette yazili. Yoksa kulaktan dolmami duyulmus seyler?biz kadinlar neyiz insan degilmiyiz yani: (( boyle diyip butun miras erkek kardeslerime verildi. Encok emek veren kiz kardeslerde avucunu yaladi. Konu sahibi lutfen bir avukatla gorus ve kanuni haklarini ogren herseyden once. Aile icinde evlat ayrimciligindan nefret ediyorum. Sakin sen benim yaptigim hatayi yapma ve herseyden once bir insan ve birey olarak kanuni hakkini ara lutfen. ...

sünni zihniyetin zarar verdiği bir aile daha.
demek medeni kanun olmasa kadınların hemen hepsi haklarından mahrum olacaktı.. hani beğenmeyenler var ya ondan diyorum.

sünni zihniyetin zarar verdiği bir aile daha.
demek medeni kanun olmasa kadınların hemen hepsi haklarından mahrum olacaktı.. hani beğenmeyenler var ya ondan diyorum.
Benim inanamadigim sey kadinlar nasil oluyorda kendilerini ikinci vatandas statusunde gorebiliyorlar. Bir kadin olarak anlamis degilim ve anlamiyacagimda. Canim memleketimdeki son zamanda gordugum zihnyetten sonra yabanci bir ulkede yasadigim ve herseyden once kendimi bir insan ve birey olarak gordugum ve goruldugum icin sukrediyorum.

zaten müslüman kadınlar hep müslüman olmayan ülkelerde mutlu kendi dininin yaşandığı yerde mutlu olamıyorlar ne büyük tezat değilmi?

zaten müslüman kadınlar hep müslüman olmayan ülkelerde mutlu kendi dininin yaşandığı yerde mutlu olamıyorlar ne büyük tezat değilmi?
Aslinda tezatlik biz kadinlarda. Cunku biz kadinlar herseyden once birbirimizi cekemiyor ve birbirimize baski uyguluyoruz. Erkeklerin hicbirsey umurlarinda degil. Sadece cikarlarini kolluyorlar. Mirasi esit paylasmayan bir kadin ve bir erkegin hakkini kolluyor. Yani suc yine biz kadinlarda. Kendimizi ozgur bir birey olarak goremiyoruz birturlu. Toplumun bize reva gordugu ikinci sinif vatandasligi kendimize layik gouyoruz. Din vicdandir ve icte yasanir. Kul ile Allah arasinda! !! Turkiye hukuk devletidir. Fakat soz konusu miras olunca toplum ve din kurallari isliyor nedense. Erkeklerin isine geliyor cunku. Kadini din ve toplum baskisi altina alarak cahil birakiliyor ve eziyorlar. Yabanci ulkelerin cogunda din ve toplum baskisi olmadigi veya cok az oldugu icin burda yasayan kadinlar kendilerini yetistirip birer mutlu birey olarak gorebiliyorlar. Tabi istisnalar haric. Hala tanigim bazi kisiler burdada turkiyede ki mantigi yasiyorlar. Ben yadamadigim icin cok cok mutluyum bir kadim olarak:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…