- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Hiç böyle korkularım YokMerhaba arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Şehir dışında yaşıyoruz ailemizden ayrı. Henüz anne ve kvler dışında kimse gelmedi evime. Onlar da misafir gibi geldi diyemem. Hamileyim rahatsızdım genelde onlar yaptı geldiklerinde. Mutfağa evlenmeden önce neredeyse hiç görmemiştim. İlk zamanlar da hamileliğim ağır geçince bir iki aydır anca yemek yapıyorum. Her yemeğim iyi olmuyor. Yani yeniliyor ama nasıl desem mesela bulgur pilavımda soğanlar biraz diri kalmıştı ya da mantarımda patates biraz diri oldu. Onun haricinde köftem iyi oluyor gibi. Dün yaptığım nohut da iyi olmuştu yanına pilav ve cacık yaptım. Ama genel manada pirinç pilavım iyi olmuyor. Ya da bazen güzel yaptığım bir yemek bir dahakine kötü olabiliyor. Sadece yemek de değil. Misafir ağırlamak istiyorum artık ama korkuyorum. O gün kalkıp dört beş çeşit yapmam gerekecek. Güzel olmazsa öyle bir ihtimal de var. Çünkü hala bu yemeğim çok süper oluyor artık dediğim bir yemeğim yok. Ya da sofra düzeni temizliğin evin düzeninin tam yerinde olması gerekiyor. YouTube da videolara bakıyorum. Millet bir kahvaltı sofrasına neler yapmış. Sunumlar bilmem ne. Benim öyle sunum tabaklarım falan da yok. Ayrıca bir misafir gelse nasıl bir menü hazırlamalıyım bilmiyorum. Basit yemekler koymak istemiyorum. Tüm bunları düşününce korku sarıyo içimi. Zaman da çok ilerlemeden misafir almaj istiyorum. Ne önerirsiniz. Zamanında benim yaşadığım şeyleri yaşayan oldu mu? Nasıl yediniz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kotu olma ihtimali olmayan yemekler var onlardan yaparsiniz. İnternetteki sofralardan kurma zorunlulugunuz yok ki,bu isler maddiyata bakar. Yarim kilo kusbasi etle 3 kisiye yemek yapin bakin gorun nasil guzel oluyor. Bir tepsi borege 300gr tereyagi ve zeytinyagi karisimi koyun bakin super olur. Kek yaparken icine yogurt ve yagi bolca koyun sonucu gorun. Dort dortluk olur. Pilava da ayni sekilde bolca tereyagi koyun.
Yemek isi malzeme isi,para isi. Az parayla yapilan yemekte her zaman risk olur sizin tecrubelerinizde. Zamanla duzelir,zamanla az malzemeyle guzel yemek yapmaya baslarsiniz.
Nefis yemek tariflerinin genel anlamda yemekleri güzel oluyor. Ben bu sorunu aşmak için önce alt komşumu çağırdım. 12 kişilik yemek takımınız varsa zaten gerisi kolay benimde öyle sürahi setim falan filan yok hiç bişeyim yemek takımınız yoksa bile tabağı güzelce süsleyip görüntüyü farklılaştırabilirsiniz. En risksiz yemek de mercimek çorbası fırın tavuk ve pirinç pilavıdır bence. Yanına da salata ve bi kaç çeşit meze yada zeytinyağlı yaparsanız sorun kalmaz. Pirinç pilavında iyi değilim diyorsanız bulgur yapın. Birde pişirme süreleri çok önemli ilk evlendiğimde soğandan önce salçayı koyardım soğan çiğ kalırdı yada yanardı :))) tariflerdeki püf noktaları ve pişirme sürelerine dikkat edin. Eliniz zamanla alışırMerhaba arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Şehir dışında yaşıyoruz ailemizden ayrı. Henüz anne ve kvler dışında kimse gelmedi evime. Onlar da misafir gibi geldi diyemem. Hamileyim rahatsızdım genelde onlar yaptı geldiklerinde. Mutfağa evlenmeden önce neredeyse hiç görmemiştim. İlk zamanlar da hamileliğim ağır geçince bir iki aydır anca yemek yapıyorum. Her yemeğim iyi olmuyor. Yani yeniliyor ama nasıl desem mesela bulgur pilavımda soğanlar biraz diri kalmıştı ya da mantarımda patates biraz diri oldu. Onun haricinde köftem iyi oluyor gibi. Dün yaptığım nohut da iyi olmuştu yanına pilav ve cacık yaptım. Ama genel manada pirinç pilavım iyi olmuyor. Ya da bazen güzel yaptığım bir yemek bir dahakine kötü olabiliyor. Sadece yemek de değil. Misafir ağırlamak istiyorum artık ama korkuyorum. O gün kalkıp dört beş çeşit yapmam gerekecek. Güzel olmazsa öyle bir ihtimal de var. Çünkü hala bu yemeğim çok süper oluyor artık dediğim bir yemeğim yok. Ya da sofra düzeni temizliğin evin düzeninin tam yerinde olması gerekiyor. YouTube da videolara bakıyorum. Millet bir kahvaltı sofrasına neler yapmış. Sunumlar bilmem ne. Benim öyle sunum tabaklarım falan da yok. Ayrıca bir misafir gelse nasıl bir menü hazırlamalıyım bilmiyorum. Basit yemekler koymak istemiyorum. Tüm bunları düşününce korku sarıyo içimi. Zaman da çok ilerlemeden misafir almaj istiyorum. Ne önerirsiniz. Zamanında benim yaşadığım şeyleri yaşayan oldu mu? Nasıl yediniz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Amaaan yapabiliyorsa yapsin valla. Sanki kadin yapmak zorunda.ihihi kac yillik evliyim,
hala pilavi esime kitlerim misafir zamani,
insan stres yapiyor bazi konularda
Çok merak ettim musakkanizi. :) ben de çok sık yaparımEv yapimi pasta borek siparis etsen ?
Digerlerinide yaptikca pratiklesip lezzetlendireceksin.
Ilk musakkami patlicani kızartmadan yapan biri olarak 7.yılimda baya iyiyim.
Ben yazacaktım ama yeterince ifade edemem diye vazgeçtim .sizin yorumunuzu okuyunca uzak bir gurbette eski bir sıla arkadaşı görmüş gibi sevindim.Yanlış olan güzel yemek yapmayi bir başarı olarak görmen aslinda, niye böyle bir düşüncedesin bilmiyorum ama hiçbirimiz misafir olarak gittiğimiz evlerde mükemmel yemekler yemiyoruz.
Yemek topigimizi takibe başlayarak istediğin bilgiyi alabilirsin sunumlar ve dehşet tarifler keşfedebilirsinizMerhaba arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Şehir dışında yaşıyoruz ailemizden ayrı. Henüz anne ve kvler dışında kimse gelmedi evime. Onlar da misafir gibi geldi diyemem. Hamileyim rahatsızdım genelde onlar yaptı geldiklerinde. Mutfağa evlenmeden önce neredeyse hiç görmemiştim. İlk zamanlar da hamileliğim ağır geçince bir iki aydır anca yemek yapıyorum. Her yemeğim iyi olmuyor. Yani yeniliyor ama nasıl desem mesela bulgur pilavımda soğanlar biraz diri kalmıştı ya da mantarımda patates biraz diri oldu. Onun haricinde köftem iyi oluyor gibi. Dün yaptığım nohut da iyi olmuştu yanına pilav ve cacık yaptım. Ama genel manada pirinç pilavım iyi olmuyor. Ya da bazen güzel yaptığım bir yemek bir dahakine kötü olabiliyor. Sadece yemek de değil. Misafir ağırlamak istiyorum artık ama korkuyorum. O gün kalkıp dört beş çeşit yapmam gerekecek. Güzel olmazsa öyle bir ihtimal de var. Çünkü hala bu yemeğim çok süper oluyor artık dediğim bir yemeğim yok. Ya da sofra düzeni temizliğin evin düzeninin tam yerinde olması gerekiyor. YouTube da videolara bakıyorum. Millet bir kahvaltı sofrasına neler yapmış. Sunumlar bilmem ne. Benim öyle sunum tabaklarım falan da yok. Ayrıca bir misafir gelse nasıl bir menü hazırlamalıyım bilmiyorum. Basit yemekler koymak istemiyorum. Tüm bunları düşününce korku sarıyo içimi. Zaman da çok ilerlemeden misafir almaj istiyorum. Ne önerirsiniz. Zamanında benim yaşadığım şeyleri yaşayan oldu mu? Nasıl yediniz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Dert etme zamanla alısırsınMerhaba arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Şehir dışında yaşıyoruz ailemizden ayrı. Henüz anne ve kvler dışında kimse gelmedi evime. Onlar da misafir gibi geldi diyemem. Hamileyim rahatsızdım genelde onlar yaptı geldiklerinde. Mutfağa evlenmeden önce neredeyse hiç görmemiştim. İlk zamanlar da hamileliğim ağır geçince bir iki aydır anca yemek yapıyorum. Her yemeğim iyi olmuyor. Yani yeniliyor ama nasıl desem mesela bulgur pilavımda soğanlar biraz diri kalmıştı ya da mantarımda patates biraz diri oldu. Onun haricinde köftem iyi oluyor gibi. Dün yaptığım nohut da iyi olmuştu yanına pilav ve cacık yaptım. Ama genel manada pirinç pilavım iyi olmuyor. Ya da bazen güzel yaptığım bir yemek bir dahakine kötü olabiliyor. Sadece yemek de değil. Misafir ağırlamak istiyorum artık ama korkuyorum. O gün kalkıp dört beş çeşit yapmam gerekecek. Güzel olmazsa öyle bir ihtimal de var. Çünkü hala bu yemeğim çok süper oluyor artık dediğim bir yemeğim yok. Ya da sofra düzeni temizliğin evin düzeninin tam yerinde olması gerekiyor. YouTube da videolara bakıyorum. Millet bir kahvaltı sofrasına neler yapmış. Sunumlar bilmem ne. Benim öyle sunum tabaklarım falan da yok. Ayrıca bir misafir gelse nasıl bir menü hazırlamalıyım bilmiyorum. Basit yemekler koymak istemiyorum. Tüm bunları düşününce korku sarıyo içimi. Zaman da çok ilerlemeden misafir almaj istiyorum. Ne önerirsiniz. Zamanında benim yaşadığım şeyleri yaşayan oldu mu? Nasıl yediniz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bende sizinle aynı düşüncedeydim açıkcası . Çaya misafir ağırlamak daha kolay diyordum. Ama şunu son misafirde fark ettim ki yemeğe daha kolaymış bence . Misafir davet ettik mercimek çorbası, bir gün önceden sütlü Saray sarması yapıp dolaba koydum. Zeytinyağlı pırasa pişirip dolaba koydum. Misafir geleceği günde saat 3 te mutfağa girdim mercimek çorbası, bulgur pilavı , ayran , fırında da baharatlı patates tavuk sürdüm. Hemen masayı açıp birde salata yaptım oh mis bitti gitti saat 17:00 de işten çıkıp geldiler ve hazırdım .Misafire en kolay yemek koy tavugu patatesi posete at firina bi pilav bi salata bi corba bitti gitti benim icin toplasan bi saat etmez
Ayrica yemekli misafir agirlamak zorunda degilsiniz bence, sehir disindan gelen misafir degilse sacma bence
çünkü çay ikramları çok uğraştırıyor şekil ver kes fırının başında bekle vs. yemeği koy tencereye o orada pişerken sen masanı kur salatanı yap pilavını yapBende sizinle aynı düşüncedeydim açıkcası . Çaya misafir ağırlamak daha kolay diyordum. Ama şunu son misafirde fark ettim ki yemeğe daha kolaymış bence . Misafir davet ettik mercimek çorbası, bir gün önceden sütlü Saray sarması yapıp dolaba koydum. Zeytinyağlı pırasa pişirip dolaba koydum. Misafir geleceği günde saat 3 te mutfağa girdim mercimek çorbası, bulgur pilavı , ayran , fırında da baharatlı patates tavuk sürdüm. Hemen masayı açıp birde salata yaptım oh mis bitti gitti saat 17:00 de işten çıkıp geldiler ve hazırdım .
Yani evet ben bunu sonradan keşif ettim açıkcası .çünkü çay ikramları çok uğraştırıyor şekil ver kes fırının başında bekle vs. yemeği koy tencereye o orada pişerken sen masanı kur salatanı yap pilavını yap
Siz sınava girmeyecek misiniz 3-4 ay sonra.Öyle yapmak istemiyorum. Herşeyi kendim yapmak başardığımı görmek istiyorum. Yoksa bu içimdeki korku da tam olarak geçmez. Her misafir geldiğinde panik olurum.
ya bi de çay için ikramlar yemek gibi olmuyor kalan yemeği dolapta parça parça ısıtarak 3 gün yiyebilirsin ama çay ikramları bozuluyor ilk tazeliğinde olmuyor ve ziyan oluyor bana göre en güzeli yemekli misafirYani evet ben bunu sonradan keşif ettim açıkcası .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?