Misafir fobisi

Hiç böyle korkularım Yok
Geçen kv geldi yatıya
İlk gün balık aldık fırında balık salata çorba
İkinci gün hazır köfte aldık
Fırında köfte patates
Eşim pilav yaptı
Dünden kalan çorba
Sunum tabağı bilmemene bende de Yok
Uğraşamam

ihihi kac yillik evliyim,
hala pilavi esime kitlerim misafir zamani,
insan stres yapiyor bazi konularda

Nefis yemek tariflerinin genel anlamda yemekleri güzel oluyor. Ben bu sorunu aşmak için önce alt komşumu çağırdım. 12 kişilik yemek takımınız varsa zaten gerisi kolay benimde öyle sürahi setim falan filan yok hiç bişeyim yemek takımınız yoksa bile tabağı güzelce süsleyip görüntüyü farklılaştırabilirsiniz. En risksiz yemek de mercimek çorbası fırın tavuk ve pirinç pilavıdır bence. Yanına da salata ve bi kaç çeşit meze yada zeytinyağlı yaparsanız sorun kalmaz. Pirinç pilavında iyi değilim diyorsanız bulgur yapın. Birde pişirme süreleri çok önemli ilk evlendiğimde soğandan önce salçayı koyardım soğan çiğ kalırdı yada yanardı :))) tariflerdeki püf noktaları ve pişirme sürelerine dikkat edin. Eliniz zamanla alışır

Misafire en kolay yemek koy tavugu patatesi posete at firina bi pilav bi salata bi corba bitti gitti benim icin toplasan bi saat etmez
Ayrica yemekli misafir agirlamak zorunda degilsiniz bence, sehir disindan gelen misafir degilse sacma bence

Yanlış olan güzel yemek yapmayi bir başarı olarak görmen aslinda, niye böyle bir düşüncedesin bilmiyorum ama hiçbirimiz misafir olarak gittiğimiz evlerde mükemmel yemekler yemiyoruz.
Ben yazacaktım ama yeterince ifade edemem diye vazgeçtim .sizin yorumunuzu okuyunca uzak bir gurbette eski bir sıla arkadaşı görmüş gibi sevindim.

Evet sevgili konu sahibi. Ben de güzel yemek yaparim. Ama bu bir başarı değildir. Ya da yemek yapamamak başarısızlık değildir. Sunum da bana kalırsa boş iştir.

Yemek topigimizi takibe başlayarak istediğin bilgiyi alabilirsin sunumlar ve dehşet tarifler keşfedebilirsiniz

Dert etme zamanla alısırsın
Onca yıllık evliyim hala bi yaptıgım yemek diger yapısımda güzel olmayabiliyor
Helede misafir gelecegi zaman özendigin yemekler genelde pek güzel olmuyo:)
Buzlugunda her zaman bişeylerin bulunsun
Misafir gelecegi zaman en basit yemek bana göre tabikş kilis tavası,arap tavası olarakda geciyo.kıyma ve robottan gecirilmiş sebzeleri yogur tepsiye bas,fırına at.pirinc pilavınıda suda ıslarsan daha lezzetli oluyo.bu sene alıştım ona ,daha tane tane
Bir bardak pirinci sıcak suda bi saat beklet.süz.yagda kavur.bir bucuk bardak suyu dök,kısık ateste pişir,misss

pilav ölçümü vereyim pilavım genelde çok beğenilir.
eşimle bana 1 bardak pirinç yetiyor.
pirinci ölçüp üzerine tuz atıp kaynar su döküp yarım saat kadar ıslatıyorum.
ıslandıktan sonra uygun tencerede biraz sıvı yağ ile şehriyeyi kavuruyorum ardından pirinci yıkayıp ekliyorum bu aşamada tepeleme bir yemek kaşığı tereyağ bırakıyorum içerisine tereyağ erirken pirinçte kavruluyor (tereyağı ilk aşamada koyarsan yanıp köpüreceği için pilavın kararır bu önemli)
pirinç kavrulunca 1 tane küp şeker atıp suyunu (şehriyeli pilav için 2 bardak su şehriyesiz için 1,5 denk geliyor) ve tuzunu koyup karıştırıp kapağını kapatıyorum kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayıp suyunu çekene kadar da kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakıyorum.
küp şekeri 2 kişiden fazla yapacaksan 2 tane atabilirsin

Misafire en kolay yemek koy tavugu patatesi posete at firina bi pilav bi salata bi corba bitti gitti benim icin toplasan bi saat etmez
Ayrica yemekli misafir agirlamak zorunda degilsiniz bence, sehir disindan gelen misafir degilse sacma bence
Bende sizinle aynı düşüncedeydim açıkcası . Çaya misafir ağırlamak daha kolay diyordum. Ama şunu son misafirde fark ettim ki yemeğe daha kolaymış bence . Misafir davet ettik mercimek çorbası, bir gün önceden sütlü Saray sarması yapıp dolaba koydum. Zeytinyağlı pırasa pişirip dolaba koydum. Misafir geleceği günde saat 3 te mutfağa girdim mercimek çorbası, bulgur pilavı , ayran , fırında da baharatlı patates tavuk sürdüm. Hemen masayı açıp birde salata yaptım oh mis bitti gitti saat 17:00 de işten çıkıp geldiler ve hazırdım .

internette gördüğün o sunumcuları bırak onlar garip tuhaf insanlar pötibör bisküviye don giydirip sunuyor onlar.kendine bilmediğin 3 yemek belirle bunları düzenli olarak tekrar tekrar yap elin pratikleşir hemen sonra başka bir 3 yemeğe geç.böyle böyle yemek hazneni geliştirirsin.börek yapacaksan yufkadan çıtır börek yap tarifi çok basittir.tencere yemekleri yap mesela soğan kıyma kavur küçük doğradığın patatesleri ekle su salça tuz koy al sana bir tencere patates yemeği.böyle böyle doğra pişir tencere yemekleri yap.bulgur pilavı daha basittir pirinç pilavını çok iyi börek açan bile tutturamaz kolay kolay.kimse anasının karnından aşçı doğmadı korkma.tatlı olarak bisküvi pastası yap mesela.

çünkü çay ikramları çok uğraştırıyor şekil ver kes fırının başında bekle vs. yemeği koy tencereye o orada pişerken sen masanı kur salatanı yap pilavını yap

çünkü çay ikramları çok uğraştırıyor şekil ver kes fırının başında bekle vs. yemeği koy tencereye o orada pişerken sen masanı kur salatanı yap pilavını yap
Yani evet ben bunu sonradan keşif ettim açıkcası .

Yani evet ben bunu sonradan keşif ettim açıkcası .
ya bi de çay için ikramlar yemek gibi olmuyor kalan yemeği dolapta parça parça ısıtarak 3 gün yiyebilirsin ama çay ikramları bozuluyor ilk tazeliğinde olmuyor ve ziyan oluyor bana göre en güzeli yemekli misafir

O değil de ben her misafir ağırladığımda bildiğim şeyleri de unutuyorum ölçerek pilav yaptım bi gün ölçüyü karıştırmışım lapa oldu kısır yaptım gene karıştırdım o da lapa oldu benim durumum daha vahim bence

Zamanla oturur el beceriniz.

Yazan arkadaşlar olmuş bazen defalarca güzel yaptığımız yemeğin bile tutmadığı oluyor. Normal yani.

Misafir çağıracağınız zaman tatlınızı bir gün önceden yapın.

Salatanızın yeşilliklerini doğrayın streçleyip dolaba koyun,ertesi gün domates salatalık yağ tuz ekleyin servis etmeden önce.

Böreğinizi bile tepside hazırlayıp dolaba kaldırıp ertesi gün pişirebilirsiniz.

Böylece hepsi aynı güne kalmaz ana yemeği çorbayı rahat rahat yaparsınız.

Biraz iş bölümü yaparak şahane bol çeşitli sofralar kuruluyor

Boşver yemek yavaş yavaş öğrenilir. 4.5 senelik evliyim ben de pek lezzetli yapmam ama yenilir. Kv geldiğinde beraber yapariz allah var elini esirgemez. Olduğu kadar.pasta börek hiç bilmem de yapmam da. Gelen benim icin gelsin yemek yemeye degil

Neden 4 -5 cesit? Yenilmiyor bile kalıyor, yazık valla.. İlk önce az ceşiten başla ki fobini yen. Sonra yaparsın böreklerini cöreklerini veya icli köftelerini.. Corba et pilav ve salata yeterli bence.. Bunun yanına basit mezeler yapa bilirsin, turşu ve yogurtla zenginleştirirsin.. Yemekten sonra meyvesiymiş , cayımış ve çereziymiş en sondada türk kahvesi, daha ne olsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…