Misafir fobisi

Canım pirinc pilavinin püf noktalari var suda bekleteceksin 20 30 dakikada ve bekletirken icine limon sikacaksin ve tuz pirinc bembeyaz olsun diye ve ölçüsünü tam yapman lazim 1 su bardagi pirinci 1 bucuk su bardagi su ile ocagin en küçük yerinde pisireceksin ve kapagini acip kagit havlu koyup demlendireceksin 5 6 dakika kadar pirinc pilavinin ayarini tutturamazsan lapa olabilir

Kek pogaca pasta gibi seyleri yapmak cok basit internetten tariflere bakabilirsin pasta kremasi al ve hazir pasta tabani pandispanya da deniyor sanirim ben kendim ugrasmam mesela hazir pasta tabanini sut veya nescafe ile islatarak tiramisu meyveli pasta vs yapabilirsin uzerini de bonibonla ya da pasta süsüyle suslersin

1 tarif veriyim sana misafir icin
1 paket petibor bisküvi 2 elma
Petibor biskuvileri elinle ufala yada mutfaktaki blendirdan gecir elmayida rendele sonra elinle onu yoğur bir guzel
Sonra top yap elinle o topuda cikolata sosuna batir tabaga koy batir tabaga koy uzerinede hindistan cevizi sepele koy buzdolabina 4 5 saate olur sabahtan yaparsin yarim saatini alir ancak aksama hazir
Misafir agirlamak inanki zor degil el cabukluguna bagli birazda tecrubeye hic bilmiyorsan internetten bak klasik tariflere yemek tariflerine
Misafir icin bir etli sulu yemek pilav 1 cesit salata 2 cesit meze yeterlidir ve corba
Mezelerde cok basit aslında yogurtlu havuclu cevizli bir meze yapsan bir de humus yeterli
Boregide bos bir aninda sarip buzluga atarsin misafir geldimi cikartirsin yanina da 1 pasta yaparsin zaten yemekli misafir oldugu zaman cay vakti geldimi cok birsey yenmiyor
O instagramda gorduklerin emin ol cok bise yapmıyor meyveyi tek tek dizmis dilimleyip
Cerezi dizmis kase kase
Icecek yapmis smothie makinasindan uzerine cilegi koymus
Yaniltmaca hep bunlar
Sarma vs gibi seleri annen geldiginde beraber sarip buzluga atabilirsin
Gerci denemedim ben bunu buzlukta pirinclerin kırılma ihtimali varmis galiba

Zaten artık insanlar saglikli yasama gectiler yani cok bisey yemiyor lar pasta çörek ya da bana oyle geliyor bilemiyorum hani sutlac tarzi tatlilarda yapabilirsin hem daha sağlıklı bence
Yemeklerdede baharatlarin ayarini iyi yapman lazım baharat yemege lezzet verir bir de salca onemli salcan ne kadar iyi olursa yemek o kadar lezzetli olur

Mesela kısır yap,yanina patates salatasi bir cesitte tatli yeter bile ve cok basit yapmasi bence guzel olur cay vakti icin bu yiyecekler istersen bu menuye sodali böreği de ekle tarifinu verebilirim basit yani

2 yıllık evliyim kendi ailem dışında kimseyi ağırlamadım,hala mükemmel yemek yapamam ama eşim yemeklerimi bayılarak yer çokta sever. Ailemse kardeşlerim çok çok seçici onun için de onları sık davet etmiyorum bu yüzden:) eşim mutlu olsun yeter,bazen sadece bulgur ve cacık yaparım,bazen patates kızartması yağda soğanlı domates ve bunları bile severek yer asla kirmaz beni. Siz zamanla ogreneceksiniz merak etmeyin.

Vallahi misafir agırlıyamıyorum elimin lezzeti cartı curtu yok diyenlere inanmıyorum... Marketlerde felan aklınıza gelcek herseyin ama herseyin hazırı var..

Pratik salatalar var onlarla başla en basitinden kek, patates salatası sigara böreği vs. Yap bunlar hata riski az olanlar. Önce evde dene birkaç kere elin alışsın. Herkes illa ilk yaptığı yemekleri atmak dökmek zorunda kalmıştır. Kimseye beğendirmek kimse gibi olmak zorunda değilsin. Ama evde önce kendin dene bir kaç kere tarifleri.

Hangi salçayı önerirsiniz?

Bence kendinize yüklenmeyin. Yeni evliyken hangimiz misafirimize süper bir menü çıkarabildik. İllaki ufak tefek hatalarımız oldu.

Burda birçok kişi tavsiye etmiş, bende nefis yemek tariflerinden çok faydalandım. Çoğu tarifi tam tutuyor. Uygulamasını indirirseniz tarif defterinize istediğiniz tarifi kaydedebiliyorsunuz. Ordan tarifleri deneyin, denediklerinizi, güzel yaptığınıza inandıklarınızı kaydedin. Misafir geleceği zaman menü belirlerken elinizin altında olur.

Yemekli misafir biraz daha zor olur ilk etapta. Çaya çağırabilirsiniz. 2 çeşit salata(biri yoğurtlu), 1 tatlı,1 tuzlu yeter. Zamanla eliniz alıştıkça çoğaltabilirsiniz.

Bana kalırsa misafire sunumlar yapmak, 10 çeşit yiyecek hazırlamaktan daha önemlisi güleryüzle karşılamak, değer verdiğinizi hissettirmek, evinizde rahat hissetmelerini sağlamaktır.

Hazır yapmak istemiyorum ki. Misafire yakışır ağır bir menü çıkarmak istiyorum
Tamam ama ufaktan baslasanız da daha sonra alıstıra alıstıra çogaltsanız menünüzü.. hersey böyle degilmidir ?Kraliyet sofranızı daha sonra kurarsınız.. Fobilestirelecek bir durum yok onu anlatmaya calısıyorum..

Tabiki atarım. Bugün bende yapıcaktım hatta. :)

aynı şeyi istiyorum hafızam kısa surelıgıne kaybolsa hıc fena olmaz. Bıde hamıleyım bulantımda cok yok benden hala cok buyuk performanslar beklıyorlar ama mantı borek falan bel agrısı yapıyor artık tencere yemegı zor yapıyorum mantı borek hak getıreutanmasalar mevlüt pilavımızı bana yaptıracaklaruzun sure mutfakta olunca ıster ıstemez aşağı yukarı aynı lezzet ortaya cıkıyo tabiama sızde yaparsınız nolcak heryer videolu tarif dolu el lezzetı zamanla oturuyo zaten. Mesela ortaboy 20tane dolmalık bıbere ne kadar iç gideri zamanla oturtuyosunuz ölçmek tartmak pek işe yaramıyor

deneye deneye yaparsın bende evlendiğimde bişe bilmiyodum simdi elimde börek açıyorum mis oluoyr.. yamuk açıyosam nolmuş kesip düzeltiyorum :) deneye deneye yaprsın nefis yemek tarifleri elif atalar sevim atalar var onların tarifleri tutar deneyebilirsin

Saglam halimizle biz yapamiyoruz o kadarina üşenip, onlar yapip size getirsin yormayin kendizi
Evet o göz karari denen olay hiç yok bende mesela acemilik iste :) bir bes on sene sonra tekrar konusalim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…