- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Bunu zaten yapıcam oğlum olcak Allah nasip ederse ama onu da mutfağa sokucam6 yasından itibaren mutfaga girdim annem kovaladığı halde. Üni okudum calıştım ama mutfaktan uzak kalmadım. Evlendiğimde yapamayacağım yemek yoktu. Mantısından içli köftesine, su böreğinden karnıyarıgına herseyi yaparım. Beni gaza getiren annemdi. İleride laf ederler kızım dedigi icin ufak yasta öğrendim. Yaklaşık 25 senedir yemek yapıyorum yanibir yemege lezzetin oturması yıllar alıyor. Bol bol pratik yapın. Misafir icin en güzel yaptığınız yemekleri secin. Pilav icinde 1bardak pirinç 1,5 bardak su klasik yöntemdir.
Zamanla alışacaksın yemek yapmaya. Çalışmanız yemek yapmanıza engel diye düsünmüyorum. İş çıkışı eve gelip mantı acan bir insan olarak. Eliniz hızlıysa yaparsınız.
Tavsiyem ilk etapta güveç ve fırın yemekleri icin denemeler yapın. Pilav salata ile mis gibi menü çıkarırsınız.
Size tavsiyem kızınız olursa küçük yaşta mutfagı sevdirin. İlerleyen zamanda zor olmasın.
Ya özelden yazar mısınbir tane program var play storeden indir.aklına gelen her yemeği yaz bir sürü tarif var.
yorumlarda püf noktasını ev hanımları söylüyor. anlatılıyor.
mesela kabak yazıyorsun kabakla ilgili bir sürü değişik yemek çıkıyor.
bütün tariflerim tutar. hele ki programın kurucusunun tarifleri tam tutuyor.
isim versem reklama girer mi bilmıyorum.
Şehir dışından gelecekler.Misafire en kolay yemek koy tavugu patatesi posete at firina bi pilav bi salata bi corba bitti gitti benim icin toplasan bi saat etmez
Ayrica yemekli misafir agirlamak zorunda degilsiniz bence, sehir disindan gelen misafir degilse sacma bence
Teşekkürlerpilav ölçümü vereyim pilavım genelde çok beğenilir.
eşimle bana 1 bardak pirinç yetiyor.
pirinci ölçüp üzerine tuz atıp kaynar su döküp yarım saat kadar ıslatıyorum.
ıslandıktan sonra uygun tencerede biraz sıvı yağ ile şehriyeyi kavuruyorum ardından pirinci yıkayıp ekliyorum bu aşamada tepeleme bir yemek kaşığı tereyağ bırakıyorum içerisine tereyağ erirken pirinçte kavruluyor (tereyağı ilk aşamada koyarsan yanıp köpüreceği için pilavın kararır bu önemli)
pirinç kavrulunca 1 tane küp şeker atıp suyunu (şehriyeli pilav için 2 bardak su şehriyesiz için 1,5 denk geliyor) ve tuzunu koyup karıştırıp kapağını kapatıyorum kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayıp suyunu çekene kadar da kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakıyorum.
küp şekeri 2 kişiden fazla yapacaksan 2 tane atabilirsin
Öyle yapmak istemiyorum. Herşeyi kendim yapmak başardığımı görmek istiyorum. Yoksa bu içimdeki korku da tam olarak geçmez. Her misafir geldiğinde panik olurum.
Patates yemeği yaptım basitti bisküvili pasta da öyle. Yani sanki misafire konmazmış gibi geliyor. Aklımda bir misafir gelse mercimek ya da exogolin çorbası ya da şehriye çorbası yanında güveçte kaşarlı köfte tas kebabı yanında bamya zeytinyağlı fasulye pilav salata meze ya da cacık tatlı börek gibi bir menü var. Ama tas kebabı hiç denemedim mesela ve et yemekleri zor pişebiliyor deniyor.internette gördüğün o sunumcuları bırak onlar garip tuhaf insanlar pötibör bisküviye don giydirip sunuyor onlar.kendine bilmediğin 3 yemek belirle bunları düzenli olarak tekrar tekrar yap elin pratikleşir hemen sonra başka bir 3 yemeğe geç.böyle böyle yemek hazneni geliştirirsin.börek yapacaksan yufkadan çıtır börek yap tarifi çok basittir.tencere yemekleri yap mesela soğan kıyma kavur küçük doğradığın patatesleri ekle su salça tuz koy al sana bir tencere patates yemeği.böyle böyle doğra pişir tencere yemekleri yap.bulgur pilavı daha basittir pirinç pilavını çok iyi börek açan bile tutturamaz kolay kolay.kimse anasının karnından aşçı doğmadı korkma.tatlı olarak bisküvi pastası yap mesela.
Ahahhah. Valla ben de çağıracam birilerini korkudan çağıramıyprum13 sene oldu o panik bende halaa var ,
tlf , yüzyüze ,birine biziede buyrun gelin derken bile
yaa gelirlerse ne yaparım diye düşünüyorum manyaklık boyutunda ,
Ya az pişmiş ya çok pişmiş oluyor.Pilavın kötüsü nasıl oluyor? İnsanlar pilav yapamıyorum dediklerinde hep acaba ben de yapamıyorum farkında mı değilim diyorum. Göz kararı yapıyorum hep. Yağ eritip pirinci döküp üstüne kaynar su ekliyorum biraz geçecek şekilde. Tuzunu döküp en kısık ateşte bırakıyorum. Suyunu çekince tadına bakıyorum sertse biraz daha su ekliyorum. Misafire yapıyorsam altını kapatınca havlu kağıt koyuyorum kapağın altına. İyi pilav kötü pilav nasıl olur bilmiyorum. Pişmemiş, çok pişmiş çok yağlı çok tuzlu yemek dışında nasıl kötü yemek olabilir ki.
Aaa cook kötuydü cok. Esim yazik kiymasini ayilayip onu yemisti sadeceÇok merak ettim musakkanizi. :) ben de çok sık yaparım
İnşallah tek temennim.yapa yapa elin alışır.beğenilmeme korkusu normal daha önce mutfak tecrübemde olmadı diyorsun.herkesin böyle korkusu olur diye düşünüyorum.içini rahat tut herkes hop diye tencere tencere yemekler çıkarmıyor sonuçta.yapamadığın yemeğin üstüne git nerde ne yaparsam daha iyi olur diye araştırma yapabilir eksiklerini kapatabilirsin.yemek yapmanın bir kuralı yok.kendi kurallarını koy.ben yaparım de güven kendine sonuç güzel olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?