Misafir fobisi

Youtubede bir sürü video var nasıl yapman ile ilgili oraya bakabilirsin. Kimse annesinin karnında öğrenmiyo deneme yanılma yöntemiyle oluyo bence. Zamanla öğrenirsin

Pilavın kötüsü nasıl oluyor? İnsanlar pilav yapamıyorum dediklerinde hep acaba ben de yapamıyorum farkında mı değilim diyorum. Göz kararı yapıyorum hep. Yağ eritip pirinci döküp üstüne kaynar su ekliyorum biraz geçecek şekilde. Tuzunu döküp en kısık ateşte bırakıyorum. Suyunu çekince tadına bakıyorum sertse biraz daha su ekliyorum. Misafire yapıyorsam altını kapatınca havlu kağıt koyuyorum kapağın altına. İyi pilav kötü pilav nasıl olur bilmiyorum. Pişmemiş, çok pişmiş çok yağlı çok tuzlu yemek dışında nasıl kötü yemek olabilir ki.

yemek işi pratik işi

yani hiçbirimiz hemen mükemmel yemekler yapmadık ha bu arada kimse mükemmel yemek yapmıyor

bugün güzel olanı yarın kendin bile beğenmiyorsun

sunuma gelince hiç öyle bilmem kaç parça tabağım çanağım olmadı olmayacak da

önemli olan yemekler yensin yoksa 50 çeşit sunum olsa da bir anlamı yok

neyse arkadaşlar öneri yazmış ben de ufak bir şeyler ekleyeyim

mesela ortaya küçük meze tabakları yapın ama bu sizi çok uğraştırmasın

mesela şehriye kavurun nohut ya da fasulye haşlayın yeşil mercimek haşlayın

sonra yeşillik doğrayın limon ve nar ekşisi bulundurun

bunların her birini ayrı ayrı bu yeşillik ve sos işe karıştırın meze olsun

bazılarını yoğurt ile karıştırın bir başka çeşit daha olsun

ana yemek fırında olsun hatta mesela fırında tavuk yapın bütün tavuk hem maliyetli olmaz hem görsel olur vs vs

bütün tavuğu biraz haşlayın bir yanda da pilav yapın ama suyunu az koyun nornalde 2 koyuyorsanız 1 koyun

sonra pilavı borcama doldurup üstüne tavuğu koyun eksik kalan suyu da tavuğun suyu ile tamamlayıp atın fırına

çıktığında görseli de güzel olacak

tavuk suyu kaldı ise onunla da bir şehriye çorbası yaparsınız oldu bitti

mesela zeytinyağlı dolma sarma vs vs tencerelerce olması gerekmez az az yapılabilir hatta bir boş zamanınızda yapın atın buzluğa

birde çok çeşit karşı tarafı mahçup etme aynı şeyi yapma mecbiyetine sokar buda iyi birşey değildir
çok çeşit aşırı şıklık yaparak iyi ev sahibi olmuyorsun
sade ve doğal olmak güzeldir samimidir insanları rahatsız etmez

bir tane program var play storeden indir.aklına gelen her yemeği yaz bir sürü tarif var.
yorumlarda püf noktasını ev hanımları söylüyor. anlatılıyor.
mesela kabak yazıyorsun kabakla ilgili bir sürü değişik yemek çıkıyor.
bütün tariflerim tutar. hele ki programın kurucusunun tarifleri tam tutuyor.
isim versem reklama girer mi bilmıyorum.

Bunu zaten yapıcam oğlum olcak Allah nasip ederse ama onu da mutfağa sokucam

Ya özelden yazar mısın

Teşekkürler

Öyle yapmak istemiyorum. Herşeyi kendim yapmak başardığımı görmek istiyorum. Yoksa bu içimdeki korku da tam olarak geçmez. Her misafir geldiğinde panik olurum.

13 sene oldu o panik bende halaa var ,
tlf , yüzyüze ,birine biziede buyrun gelin derken bile
yaa gelirlerse ne yaparım diye düşünüyorum manyaklık boyutunda ,

Patates yemeği yaptım basitti bisküvili pasta da öyle. Yani sanki misafire konmazmış gibi geliyor. Aklımda bir misafir gelse mercimek ya da exogolin çorbası ya da şehriye çorbası yanında güveçte kaşarlı köfte tas kebabı yanında bamya zeytinyağlı fasulye pilav salata meze ya da cacık tatlı börek gibi bir menü var. Ama tas kebabı hiç denemedim mesela ve et yemekleri zor pişebiliyor deniyor.

Ya az pişmiş ya çok pişmiş oluyor.

Yeni evliyken evime bir sürü insanı doldurup ağırladığım için, cicim aylarımı esimle geçirmek yerine temizlik ve pasta börek yapmak için harcadığıma çok pişmanım. Şimdi olsa asla.. Genelde misafir kabul etmiyorum ettiğim zaman da çok hatırlı gönüllü misafirse dışardan yemek, yok illa bıktırıp kendini davet ettiren tiplerse kuru pasta hazır tatlı çay.. Onun dışında çok samimi olduğum arkadaşlarım var onlarla zaten kuru sohbetten başka bir şey aramayız. Ne bulursak onu yeriz. Kendini heba etme. Hazır hamilesin tadını çıkar

Ohoo ben ilk evlendim borek yaptim.firindan cikardimtezgaha koydum ise gittim.geldigimde ustunde yuzlerce karinca.yiyemedik.sonra esim iftara esm arkadaslarini cagirmak istedi.tamam dedim.kuru fasulye pilav corba.yaptim.o kadar igrencti ki.fasulye suda yüzüyor tas gibi.pilav lapa,corba su gibi nadi yediler anlamadim yazik.sonra netten tarifleri birebir yaptim.zamanla ogrendim.simdi hala bakarim.nefis yemek tarifleri sitesinden bak.tam tutar

yapa yapa elin alışır.beğenilmeme korkusu normal daha önce mutfak tecrübemde olmadı diyorsun.herkesin böyle korkusu olur diye düşünüyorum.içini rahat tut herkes hop diye tencere tencere yemekler çıkarmıyor sonuçta.yapamadığın yemeğin üstüne git nerde ne yaparsam daha iyi olur diye araştırma yapabilir eksiklerini kapatabilirsin.yemek yapmanın bir kuralı yok.kendi kurallarını koy.ben yaparım de güven kendine sonuç güzel olacaktır.

İnşallah tek temennim.

evliliğimin 3. yılındayım hala her yemeği müthiş yapamam. Zamanla alışılıyor. Pilavlarım guzel olur onuda ölçüyle yaparım. Bu iş bence birazda el lezzeti istiyor.

Zor yemeklere kalkışmayın daha garanti tariflere yönelin.
Fırın poşetine tavuk,patates atıp bir güzel baharatlayip pişirebilirsiniz.
Yada sotelik eti azıcık kavurup(minik yapilmış kofte de olur tavada biraz çevirip),patates,bezelye,havuç,biber,soğan ,sarmısak ve baharatlarla karıstırıp yağlı kağıdın içine koyup pişirebilirsiniz.
Bu ikisi her zaman tutan garanti tariflerdir. Yanına pilav olmak zorunda değil illaki,makarna da iş görür. Yada tavuğun yanina brokoli,havuç ,karnıbaharı buharda hafifçe pişirip(buharlı pişirici yoksa tel süzgeç ve tencere işinizi görür) ekleyebilirsiniz. Hatta bir tık daha lezzetli olsun derseniz piştikten sonra,zeytinyağına sarmısak atıp kokusu çıkınca sebzeleri ekleyip,karabiber,paprika ile tavada azıcık çevirip servis edebilirsiniz. Bu tip basit ama lezzetli şeyler her zaman hayat kurtarır.
Birde salata yaparsınız gayette güzel olur.
Deneye yanıla öğrenirsiniz zaten diğerlerini de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…