Misafir fobisi

Kizlar sizin misafir menuleriniz nasil oluyor genelde ?
Köfteli çorba
Patates püresi et sote pilav iki çeşit yogurtlu bir çeşit börek ve porsiyon olarak salata yapıyorum
Tatlıyı da yemekle şerbetli tatlı yaparım çayla yemek ıcınde genelde kek ve türevi yaparım gayette doyurucu oluyor

Ben de evlendigimde hic yrmek yapmamis biriydim.0 bilgim vardi gercekten.esim bir aylik evliyken yemege bir arkadasini cagirmisti corbayi hazir yaptik.tavugu pismis tavuk aldik.bir pilav yapamadim.kac denemede oldu falan.ama ben ugrasa ugrasa kisa surede cozmustum yemek isini.2-3 ay icinde herseyi yapiyordum ve begeniliyordu da.genelde yemekleri guzel yapan biriyim.tarifler deneyin, ugrasin.ogrenirsiniz nasilsa.bu kadar stres yapmayin bence.herkes misafir agirliyor bir sekilde.niye yapamayasiniz ki.

Oo maşallah yok yok doymamak mumkun degil :)

Bunlar daha önemli zaten şuan.evine yönelik, evliliğe yönelik birşeyler yapman daha anlamlı, faydalı olur senn adına.
Eşimle şu sn çok nazar değmesin çok çok iyiyiz. Cicim ayına yeni girdik. Bebek de doğmadan onun arkadaşları benim arkadaşlarım birkaç misafir ağırlamak istiyorum açıkçası. Bunu gerçekten layığıyla yaparsam eşim de çok mutlu olur. Bir de ilk zamanlar onun bir arkadaşınw gittik. Onu ağırlamak gerekiyor. Görgü kuralı bu bana göre biz gittik onların da gelmesi gerek.

Gelecek olan misafirlerinizde 4 aylık evliyken nasildi kimbilir .o yüzden sıkıntı yapmayin derim.zamanla herşey olur önemli olan samimiyet ve Güleryüz.mutlulugunuz daim olsun

Ben de 5 aylık evliyim bildiğim yemeği yaparken bile internetten bir bakıyorum baska püf noktası var mı diye. Nefis yemekler diye bir site var denenmis , oylanmis yemek tarifleri oluyor. Ölçülere de dikkat edersen kötü olma ihtimali kalmıyor :)

Tariflere bakıp yapabilirsiniz. ayrıca o videolardaki sunumlar zannetmiyorum günlük hayatta yapılıyor olsun. yemeğin lezzetli olsun tabak süslü olmasa da olur. Zamanla öğrenirsin deneme yanılma yöntemi ile kimse aşçı doğmuyor sonuçta :)

Oo maşallah yok yok doymamak mumkun degil :)
Valla ben cesıdı severım oyle belkı dort dortluk degıldır ama herkes bayıla bayıla yer sanırım el alıskanlıgı oldu artık yıllardır mutfaktayım bılsem de yaptım bılmesem de. Zamanla oturdu mesela her mısafıre de aynısını yapmam yanı bazen ıstek parcalar oluyo manta acma borek cıborek gıbı araya da onlardan serpıstırıyorumbana gelen herkesın genelde amelı cok acık oluyo allah eksıklıklerını gostermesın de hep tabaklar bos gıder mutfaganerdeyse 15senedır mutfaktayım bende bazen bılmesem daha mı ıyo olurdu dıye dusunmuyo degılım bazen cok zor gelebılıyo

Valla harikasiniz.
Eee demekki eliniz de lezzetli ki tabaklar bos dönüyormus masallah size
El aliskanligi pratiklik cok onemli ya iki kez yapamazsin mesela ucuncude tutturursun.
Bende şöyle bir durum oluyor acemi sansi midir nedir ilk kez yaptigim yemekler hep guzel oluyor sonrasinda ayni lezzeti sanki tutturamiyorum
Bugun instada yasemin sakallioglunun videosunu izlemstm, is yapmaktan biktim hafizami kaybetmek, ben bilmiyorum demek istiyorum diyordu onu hatirlattiniz

Bir gaziantep li olarak samimice söyleyebilirim ki... sunum tabaklarınız, yemekleriniz değil önemli olan, güler yüzünüz.
İnsanlarla sofrasının fotografını paylaşmak yerine iyi kötü elinden geleni paylaşmak daha hoş bir hareket.

Ben güzel yemek yaparım. Ama bazen en iyi yaptığım yemek bile güzel olmuyor. İnsanlık halidir, canın sıkkınken veya kararsızken olabilir öyle şeyler .

Öncelikle denemediginiz yemekleri misafiriniz yokken deneyin. Ama çeşitleri arttırıp abartmayın. Mesela bi yemeği yaptınız ve güzel oldu. En ince ayrıntısına kadar not alın. Pişme süresi, sebzelerin sırası vs gibi.

Tatlı pasta börek işide aynı şekil de. Yani netten sağlam tarifleri deneyip begenirseniz not alın.

Misafirlere menü hazırlarken genelde nir gün önceden yapabileceğim şeyleri seçiyorum ben. Hafif bi çorba, salata, anayemek yani üç dört çeşit bile iş görür.

Çorba çeşitlerini öğrendikten sonra bi kaç çeşit meze salata öğrenin, pilavı net ölçülerle deneyin....

İnşallah zamanla halledersiniz

Pilav için farklı oranlar veriliyor bu pirincine göre değişir. Siz aldığını pirincin kaç bardak suyla güzel olduğunu tutturun yazın bir kenara hep o pirinçten kullanın

Kuzum ben 4 senelik evliyim, o fobi bende hala var. Normalde gerçekten güzel yemek yaparım ama misafir geleceği zaman yaptığım hiçbirşey istediğim gibi olmuyor en iddialı olduklarım bile... Zaten sanırım pek misafir seven biri de değilim. Sadece samimi olduğum insanlar gelince mutlu oluyorum. Diğerleri sadece stres yaratıyor bende.

Ben 17 aylık evliyim ve bende evlenmeden önce hiç mutfak ev işi bilmezdim çalışıyordum çünkü . Eşim dışardan yeriz bisey olmaz falan derdi hep kayınvalidemde takma kafana öğrenirsin vs. Derdi . Dedikleri çok güzel beni sıkmadılar ama hırs yaptım ben bu işi yapicam dedim ve gerçekten yaptıgım hiç bir yemek ziyan olmadı çok şükür . Eşim hala söyler hayret ediyorum senden beklemezdim falan :) yalnız ben hala misafir geleceği zaman çok panik oluyorum onu bir turlu yenemedim . Yemeklerim güzel oluyo benim annem aşçı onun çok yardımı oldu bana . Ayrı şehirlerdeyiz ailemle bu arada . Arayıp sorardım hep . Evde boş zamanınızda yapın değişik seyler kendinizi deneyin en en en önemlisi kendinize güvenin yapicam olucak gözüyle bakın . Ben misafir geleceği zaman çok kasıyorum ve mutlaka küçükte olsa yanlış yapıyorum . Evde eşimle ikimize rahat kafayla yaptıgım yemekler daha lezzetli oluyo . Diyeceğim şu ki kafaya takmayın kendinize İnan’ın . Ayrıca olmazsa yeniden yaparsiniz ölümlü dünya bosveriiiin :)

Valla benim de hala yemeklerimin ayarı yoktur. O yuzden yemege degil de caya davet ediyorum. Yanina da pasta borek cesitleri yapiyorum. Gun misali. Yemek tutturamam ama pasta borek de sasilacak derecede iyiyim her denemede :) gelecek misafire de karninizi cok doyurmayin cayin yaninda yiyecek birseyler hazirladim diyorum. 2 senedir evliyim kimseyi daha yemege almadim :)

Maalesef her şey mükemmel olmuyor hiç bir zaman.. Pasta, hamurişi, kurabiye vs hep yapardım ama yemek işi çok tecrübeli olduğum bir konu değildi benim de.
İnternetten bakarak yaptım çoğu zaman yemeklerimi ve şimdiye kadar bir sorun yasamadım.
Eğer çok kafanıza takılıyorsa, yemeğe değil de çaya çağrısanız misafirleri?
Yani böyle bi durum söz konusu olur mu sizin için bilmiyorum ama daha çok pratik şeyler ve fazla çeşit sunmak daha kolay olur o durumda.
İlla yemek olmalı diyorsanız, belirli çeşitlerle pratik yapın ve güzel olmama ihtimali düşük olan menü tercih edin.
Her şeyin üstesinden gelirsiniz, gereksiz yere kendinizi bunlarla üzmeyin

Rahat olun... Ben de ilk zamanlar çok kastım misafir olayını, kendime işkence ettim resmen. Sonra baktım millet rahat, ben de rahat takılmaya başladım. Kendim ne kadar ne yapabiliyorsam o. Beğenmeyen gelmesin böyle rahat takılınca zaten daha güzel oluyor ikramlar vs.

Merhaba beni hatirladinmi bir ara yorumlasmistik sizin cocuklar falan geleneksel yemekleri seviyordu esimin yengeside antepli falan demistim
Bana özelden beyran çorbası nin tarifini atabilirmisiniz net tarif istiyorum :)))))) çünkü ne zamandir yapmak istiyorum açıkçası cesaret edemedim ve internete cok güvenemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…