- 2 Mart 2015
- 10.362
- 24.797
- 598
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Köfteli çorbaKizlar sizin misafir menuleriniz nasil oluyor genelde ?
Oo maşallah yok yok doymamak mumkun degil :)Köfteli çorba
Patates püresi et sote pilav iki çeşit yogurtlu bir çeşit börek ve porsiyon olarak salata yapıyorum
Tatlıyı da yemekle şerbetli tatlı yaparım çayla yemek ıcınde genelde kek ve türevi yaparım gayette doyurucu oluyor
Eşimle şu sn çok nazar değmesin çok çok iyiyiz. Cicim ayına yeni girdik. Bebek de doğmadan onun arkadaşları benim arkadaşlarım birkaç misafir ağırlamak istiyorum açıkçası. Bunu gerçekten layığıyla yaparsam eşim de çok mutlu olur. Bir de ilk zamanlar onun bir arkadaşınw gittik. Onu ağırlamak gerekiyor. Görgü kuralı bu bana göre biz gittik onların da gelmesi gerek.Bunlar daha önemli zaten şuan.evine yönelik, evliliğe yönelik birşeyler yapman daha anlamlı, faydalı olur senn adına.
Benim istememi bekliyormuş ben de para istemeye çekiniyorrum. O sorunu aştık. Şu sn çok çok iyiyiz.Ikı gun once bu adam senı ac bırakmıyomuydu ya buzdolabı fotosu falan atmıstın valla kısa surede level mi atladın mısafır yemegıne kadar gelebılmıssınız şaplaklardan hakaretlerden
Valla ben cesıdı severım oyle belkı dort dortluk degıldır ama herkes bayıla bayıla yer sanırım el alıskanlıgı oldu artık yıllardır mutfaktayım bılsem de yaptım bılmesem de. Zamanla oturdu mesela her mısafıre de aynısını yapmam yanı bazen ıstek parcalar oluyo manta acma borek cıborek gıbı araya da onlardan serpıstırıyorumOo maşallah yok yok doymamak mumkun degil :)
Valla harikasiniz.Valla ben cesıdı severım oyle belkı dort dortluk degıldır ama herkes bayıla bayıla yer sanırım el alıskanlıgı oldu artık yıllardır mutfaktayım bılsem de yaptım bılmesem de. Zamanla oturdu mesela her mısafıre de aynısını yapmam yanı bazen ıstek parcalar oluyo manta acma borek cıborek gıbı araya da onlardan serpıstırıyorumbana gelen herkesın genelde amelı cok acık oluyo allah eksıklıklerını gostermesın de hep tabaklar bos gıder mutfaga nerdeyse 15senedır mutfaktayım bende bazen bılmesem daha mı ıyo olurdu dıye dusunmuyo degılım bazen cok zor gelebılıyo
Bir gaziantep li olarak samimice söyleyebilirim ki... sunum tabaklarınız, yemekleriniz değil önemli olan, güler yüzünüz.Merhaba arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Şehir dışında yaşıyoruz ailemizden ayrı. Henüz anne ve kvler dışında kimse gelmedi evime. Onlar da misafir gibi geldi diyemem. Hamileyim rahatsızdım genelde onlar yaptı geldiklerinde. Mutfağa evlenmeden önce neredeyse hiç görmemiştim. İlk zamanlar da hamileliğim ağır geçince bir iki aydır anca yemek yapıyorum. Her yemeğim iyi olmuyor. Yani yeniliyor ama nasıl desem mesela bulgur pilavımda soğanlar biraz diri kalmıştı ya da mantarımda patates biraz diri oldu. Onun haricinde köftem iyi oluyor gibi. Dün yaptığım nohut da iyi olmuştu yanına pilav ve cacık yaptım. Ama genel manada pirinç pilavım iyi olmuyor. Ya da bazen güzel yaptığım bir yemek bir dahakine kötü olabiliyor. Sadece yemek de değil. Misafir ağırlamak istiyorum artık ama korkuyorum. O gün kalkıp dört beş çeşit yapmam gerekecek. Güzel olmazsa öyle bir ihtimal de var. Çünkü hala bu yemeğim çok süper oluyor artık dediğim bir yemeğim yok. Ya da sofra düzeni temizliğin evin düzeninin tam yerinde olması gerekiyor. YouTube da videolara bakıyorum. Millet bir kahvaltı sofrasına neler yapmış. Sunumlar bilmem ne. Benim öyle sunum tabaklarım falan da yok. Ayrıca bir misafir gelse nasıl bir menü hazırlamalıyım bilmiyorum. Basit yemekler koymak istemiyorum. Tüm bunları düşününce korku sarıyo içimi. Zaman da çok ilerlemeden misafir almaj istiyorum. Ne önerirsiniz. Zamanında benim yaşadığım şeyleri yaşayan oldu mu? Nasıl yediniz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ben 17 aylık evliyim ve bende evlenmeden önce hiç mutfak ev işi bilmezdim çalışıyordum çünkü . Eşim dışardan yeriz bisey olmaz falan derdi hep kayınvalidemde takma kafana öğrenirsin vs. Derdi . Dedikleri çok güzel beni sıkmadılar ama hırs yaptım ben bu işi yapicam dedim ve gerçekten yaptıgım hiç bir yemek ziyan olmadı çok şükür . Eşim hala söyler hayret ediyorum senden beklemezdim falan :) yalnız ben hala misafir geleceği zaman çok panik oluyorum onu bir turlu yenemedim . Yemeklerim güzel oluyo benim annem aşçı onun çok yardımı oldu bana . Ayrı şehirlerdeyiz ailemle bu arada . Arayıp sorardım hep . Evde boş zamanınızda yapın değişik seyler kendinizi deneyin en en en önemlisi kendinize güvenin yapicam olucak gözüyle bakın . Ben misafir geleceği zaman çok kasıyorum ve mutlaka küçükte olsa yanlış yapıyorum . Evde eşimle ikimize rahat kafayla yaptıgım yemekler daha lezzetli oluyo . Diyeceğim şu ki kafaya takmayın kendinize İnan’ın . Ayrıca olmazsa yeniden yaparsiniz ölümlü dünya bosveriiiin :)Merhaba arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Şehir dışında yaşıyoruz ailemizden ayrı. Henüz anne ve kvler dışında kimse gelmedi evime. Onlar da misafir gibi geldi diyemem. Hamileyim rahatsızdım genelde onlar yaptı geldiklerinde. Mutfağa evlenmeden önce neredeyse hiç görmemiştim. İlk zamanlar da hamileliğim ağır geçince bir iki aydır anca yemek yapıyorum. Her yemeğim iyi olmuyor. Yani yeniliyor ama nasıl desem mesela bulgur pilavımda soğanlar biraz diri kalmıştı ya da mantarımda patates biraz diri oldu. Onun haricinde köftem iyi oluyor gibi. Dün yaptığım nohut da iyi olmuştu yanına pilav ve cacık yaptım. Ama genel manada pirinç pilavım iyi olmuyor. Ya da bazen güzel yaptığım bir yemek bir dahakine kötü olabiliyor. Sadece yemek de değil. Misafir ağırlamak istiyorum artık ama korkuyorum. O gün kalkıp dört beş çeşit yapmam gerekecek. Güzel olmazsa öyle bir ihtimal de var. Çünkü hala bu yemeğim çok süper oluyor artık dediğim bir yemeğim yok. Ya da sofra düzeni temizliğin evin düzeninin tam yerinde olması gerekiyor. YouTube da videolara bakıyorum. Millet bir kahvaltı sofrasına neler yapmış. Sunumlar bilmem ne. Benim öyle sunum tabaklarım falan da yok. Ayrıca bir misafir gelse nasıl bir menü hazırlamalıyım bilmiyorum. Basit yemekler koymak istemiyorum. Tüm bunları düşününce korku sarıyo içimi. Zaman da çok ilerlemeden misafir almaj istiyorum. Ne önerirsiniz. Zamanında benim yaşadığım şeyleri yaşayan oldu mu? Nasıl yediniz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Rahat olun... Ben de ilk zamanlar çok kastım misafir olayını, kendime işkence ettim resmen. Sonra baktım millet rahat, ben de rahat takılmaya başladım. Kendim ne kadar ne yapabiliyorsam o. Beğenmeyen gelmesinMerhaba arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Şehir dışında yaşıyoruz ailemizden ayrı. Henüz anne ve kvler dışında kimse gelmedi evime. Onlar da misafir gibi geldi diyemem. Hamileyim rahatsızdım genelde onlar yaptı geldiklerinde. Mutfağa evlenmeden önce neredeyse hiç görmemiştim. İlk zamanlar da hamileliğim ağır geçince bir iki aydır anca yemek yapıyorum. Her yemeğim iyi olmuyor. Yani yeniliyor ama nasıl desem mesela bulgur pilavımda soğanlar biraz diri kalmıştı ya da mantarımda patates biraz diri oldu. Onun haricinde köftem iyi oluyor gibi. Dün yaptığım nohut da iyi olmuştu yanına pilav ve cacık yaptım. Ama genel manada pirinç pilavım iyi olmuyor. Ya da bazen güzel yaptığım bir yemek bir dahakine kötü olabiliyor. Sadece yemek de değil. Misafir ağırlamak istiyorum artık ama korkuyorum. O gün kalkıp dört beş çeşit yapmam gerekecek. Güzel olmazsa öyle bir ihtimal de var. Çünkü hala bu yemeğim çok süper oluyor artık dediğim bir yemeğim yok. Ya da sofra düzeni temizliğin evin düzeninin tam yerinde olması gerekiyor. YouTube da videolara bakıyorum. Millet bir kahvaltı sofrasına neler yapmış. Sunumlar bilmem ne. Benim öyle sunum tabaklarım falan da yok. Ayrıca bir misafir gelse nasıl bir menü hazırlamalıyım bilmiyorum. Basit yemekler koymak istemiyorum. Tüm bunları düşününce korku sarıyo içimi. Zaman da çok ilerlemeden misafir almaj istiyorum. Ne önerirsiniz. Zamanında benim yaşadığım şeyleri yaşayan oldu mu? Nasıl yediniz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir gaziantep li olarak samimice söyleyebilirim ki... sunum tabaklarınız, yemekleriniz değil önemli olan, güler yüzünüz.
İnsanlarla sofrasının fotografını paylaşmak yerine iyi kötü elinden geleni paylaşmak daha hoş bir hareket.
Ben güzel yemek yaparım. Ama bazen en iyi yaptığım yemek bile güzel olmuyor. İnsanlık halidir, canın sıkkınken veya kararsızken olabilir öyle şeyler .
Öncelikle denemediginiz yemekleri misafiriniz yokken deneyin. Ama çeşitleri arttırıp abartmayın. Mesela bi yemeği yaptınız ve güzel oldu. En ince ayrıntısına kadar not alın. Pişme süresi, sebzelerin sırası vs gibi.
Tatlı pasta börek işide aynı şekil de. Yani netten sağlam tarifleri deneyip begenirseniz not alın.
Misafirlere menü hazırlarken genelde nir gün önceden yapabileceğim şeyleri seçiyorum ben. Hafif bi çorba, salata, anayemek yani üç dört çeşit bile iş görür.
Çorba çeşitlerini öğrendikten sonra bi kaç çeşit meze salata öğrenin, pilavı net ölçülerle deneyin....
İnşallah zamanla halledersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?